Zabranjeno rucanje na plazi u Makarskoj

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
akcija007

#1 Zabranjeno rucanje na plazi u Makarskoj

Post by akcija007 »

Nadam se da je ova tema za ovaj podforum, ako nije neka je moderatori premjeste gdje joj je mjesto

MAKARSKA – Da stare navike nije lako mijenjati, kao što je ona o prostrtoj dekici na plaži na koju se onda stavlja ručni frižider, iz kojega se vade slasni zalogaji pečene koke, slanine, pomidori, paprike... i lagano u hladu komadaju, da bi se u krug okupila obitelj na okrepu nakon plivanja, svjedoči svakodnevna muka redara s gostima, kojima se mora objasniti novi turistički "kućni red" na kupalištu.

Makarska je prvi turistički grad koji je odlučio zabraniti jelo na plaži. Za objed ili marendu uređeni su stolovi i klupe u hladovini uz šetalište. Postavljeni su koševi za otpad, a dežurni pometači vode računa o čistoći. Kad primijete da se hrana vadi iz frižidera i da započinje ručavanje na šljunku, redar ljubazno zamoli gosta i objašnjava nova pravila ponašanja. Jedni to prihvate kao vrlo razložnu odluku, drugima je neshvatljiva zabrana prostiranje stola na plaži.

- Nijedna novost ne ide lagano, treba se oboružati strpljenjem, ali odluku ćemo provesti i Makarsku dovesti do destinacije s četiri zvjezdice. To podrazumijeva i uljudno ponašanje na plaži, najvažnijem dijelu grada u sezoni - odlučan je gradonačelnik Marko Ožić Bebek. O uvođenju novog reda kod velikog broja kupača i ponuđača usluga brinut će novi voditelj komunalnog redarstva Zdravko Šarić.
sffovac

#2 Re: Zabranjeno rucanje na plazi u Makarskoj

Post by sffovac »

akcija007 wrote:Nadam se da je ova tema za ovaj podforum, ako nije neka je moderatori premjeste gdje joj je mjesto

MAKARSKA – Da stare navike nije lako mijenjati, kao što je ona o prostrtoj dekici na plaži na koju se onda stavlja ručni frižider, iz kojega se vade slasni zalogaji pečene koke, slanine, pomidori, paprike... i lagano u hladu komadaju, da bi se u krug okupila obitelj na okrepu nakon plivanja, svjedoči svakodnevna muka redara s gostima, kojima se mora objasniti novi turistički "kućni red" na kupalištu.

Makarska je prvi turistički grad koji je odlučio zabraniti jelo na plaži. Za objed ili marendu uređeni su stolovi i klupe u hladovini uz šetalište. Postavljeni su koševi za otpad, a dežurni pometači vode računa o čistoći. Kad primijete da se hrana vadi iz frižidera i da započinje ručavanje na šljunku, redar ljubazno zamoli gosta i objašnjava nova pravila ponašanja. Jedni to prihvate kao vrlo razložnu odluku, drugima je neshvatljiva zabrana prostiranje stola na plaži.

- Nijedna novost ne ide lagano, treba se oboružati strpljenjem, ali odluku ćemo provesti i Makarsku dovesti do destinacije s četiri zvjezdice. To podrazumijeva i uljudno ponašanje na plaži, najvažnijem dijelu grada u sezoni - odlučan je gradonačelnik Marko Ožić Bebek. O uvođenju novog reda kod velikog broja kupača i ponuđača usluga brinut će novi voditelj komunalnog redarstva Zdravko Šarić.
neka, nek majmunisu, nisam neki pobornik pretis lonca na plazi, ali i oni pretjeruju, da ne mozes polizati sladoled ili pojesti neku vocku na plazi, to je van svake pameti, a nemam nista ni protiv sendvica, iako ja ne jedem na plazi, ali ko voli, ne vidim nista lose u tome
pa na plazi si, nisi u 'kazalistu' mati mu stara
ceh mu vodu donosi iz ceske kad dodje, nema dalje
i mi bi trebali zabraniti sendvice i cajeve na bjelasnici, pa nek ga cuclaju
al dobro ja i nisam tipicni bosnjo, ja kad sam na moru najmanje sam na plazi ili u vodi

a neka, sami ce sebe srediti, svabe su se osule, cesi isto, jos ovo malo bosanaca
i cuj destinacija sa cetiri zvjezdice, po cemu to majke ti, kakvu to onu uslugu pruzaju
ja eto idem svake godine u vodice, hacijenda, primosten blizu i aurora, to je donekleN ok
a sta to makarska ima za 4 zvijezde, otvorite mi oci nisam bio odavno
ovo je cita provokacija
Post Reply