Zabranjeno Pušenje

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
stari lisac

#51 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by stari lisac »

shake69

#52 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by shake69 »

Zanimljivo da je bas Drale napisao tekst pjesme ''Djevojcice kojima mirise koza'', a govori o curicama iz zenske medrese u Dobrovoljackoj ulici. I da je bas s njom i ispracen na jucerasnjoj sahrani.
radostan dan

#53 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by radostan dan »

majko sveta.... :roll:
shake69

#54 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by shake69 »

Ma ti sve znas, pravi Sarajlija iz Kalinovika.
radostan dan

#55 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by radostan dan »

majko sveta 2... :roll:
stakasa

#56 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by stakasa »

shake69 wrote:Zanimljivo da je bas Drale napisao tekst pjesme ''Djevojcice kojima mirise koza'', a govori o curicama iz zenske medrese u Dobrovoljackoj ulici. I da je bas s njom i ispracen na jucerasnjoj sahrani.
Bio je neki dokumentarac sa Sejom Saxonom gdje on objasnjava da se radi o njegovoj ulici, s jedne strane bile zgrade gdje su stanovali on i Karajlici a s druge strane privatne kuce
shake69

#57 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by shake69 »

stakasa wrote:
shake69 wrote:Zanimljivo da je bas Drale napisao tekst pjesme ''Djevojcice kojima mirise koza'', a govori o curicama iz zenske medrese u Dobrovoljackoj ulici. I da je bas s njom i ispracen na jucerasnjoj sahrani.
Bio je neki dokumentarac sa Sejom Saxonom gdje on objasnjava da se radi o njegovoj ulici, s jedne strane bile zgrade gdje su stanovali on i Karajlici a s druge strane privatne kuce
Volio bih da to procitam negdje da je rekao Drale ili Nele i tada cu povjerovati. ZP su bili pismena jalija i voljeli su se igrati dvosmislenosti u tekstovima a osamdesetih su bas i cure iz medrese u Dobrovoljackoj bile primijecene.
Ako pogledas tekst ´Djevojcice kojima mirise koza´, zakleo bi se svaki Sarajlija iz tih godina da ciljaju na njih: ´efendi fraza´, ´koji ne psuju Allaha´ i slicno. Odakle da ovu poetiku sad neko moze povezati s curicama oficira JNA na Ciglanama, molim te lijepo? Meni nema teorije, ali eto.
To mi lici na pricu kako eto skec ´On ti je ko macija guza´ nema veze s Vojom Seseljom, a napravljen bas u tim danima kad su provocirali s njegovim gostovanjem na Sa3, gdje li. Covjek cosav, jebiga i genijalno smisljen stos.
Naravno da nije pametno reci ni rahmetli Benji reziseru da su ciljali na njega jer svakakvih budala i tada a i danas ima koji mogu uzeti paliju u ruke a da se ne mora zvati Brne vojvoda i slicno. Tako isto s curicama kojima mirise koza u drugom kontekstu.
Ne iskljucujem da drug sveznalica iz Kalinovika, Sveti Arhandjeo zna bolje. Kao i uvijek.
stakasa

#58 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by stakasa »

karanana

#59 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by karanana »

oj zavjera....cuj djevojcice iz medrese....
a ne znam za ovu zavjeru sa seseljom i benjaminom...moze li vise detalja?

nije mi drustvo neko na sahrani bilo sa bazduljima, kusturicama, kecmanovicima....ali red je bio otici ovim momcima iz sadasnje ekipe. vjerovatno ce otici i na neletovu kad dodje na red.
stakasa

#60 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by stakasa »

stari lisac wrote:
Nele je patetican. Manje vise zalos'. Svaki intervju i javni nastup su mu obiljezeni nekom tenzijom, napetoscu, planira pet poteza unaprijed, svaka mu ima "svoju", nije cudo da je imo infarkt
ultima_palabra

#61 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by ultima_palabra »

karanana wrote:oj zavjera....cuj djevojcice iz medrese....

nije mi drustvo neko na sahrani bilo sa bazduljima, kusturicama, kecmanovicima....ali red je bio otici ovim momcima iz sadasnje ekipe. vjerovatno ce otici i na neletovu kad dodje na red.
:mrgreen:
stakasa

#62 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by stakasa »

ExNihilo wrote:
radostan dan wrote:
Henry Chinaski wrote:Sretoše li se ovi sa neletom na sahrani?
kako misliš da dođu na sahranu, a da se ne sretnu? ako pitaš za davora i zenita...jednu od najemotivnijih poruka pokojnom draletu uputili su upravo oni.

mnogo veća je dilema kako je bilo nenadu j. i emiru k. kad su se sreli, jer ne pričaju već deceniju skoro...
Šta misliš zbog čega?
Zbog para, probo ga Nele zavrnut
shake69

#63 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by shake69 »

Nemoj se bolan rugati, za to je zaduzen Sveti Arhandjeo.
Nego, znas li tekst pomenute pjesme, to je valjda prvi korak? I da li mozes objasniti kakva je veza ´´tek pridoslih curica oficira JNA na Ciglanama´´ s ´´efendi fraza´´, momci koji´´ ne psuju Allaha´´ i slicno u navedenoj pjesmi.
stakasa

#64 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by stakasa »

shake69 wrote:

Nemoj se bolan rugati, za to je zaduzen Sveti Arhandjeo.
Nego, znas li tekst pomenute pjesme, to je valjda prvi korak? I da li mozes objasniti kakva je veza ´´tek pridoslih curica oficira JNA na Ciglanama´´ s ´´efendi fraza´´, momci koji´´ ne psuju Allaha´´ i slicno u navedenoj pjesmi.
Haj bolan prvo pogledaj onaj video sto sam ti stavio
shake69

#65 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by shake69 »

Dobro bolan, da prvo s Karananom raskrstim. Ti si ono iz MZ Mjedenica, jelde, ti si baska.
stakasa

#66 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by stakasa »

shake69 wrote:Dobro bolan, da prvo s Karananom raskrstim. Ti si ono iz MZ Mjedenica, jelde, ti si baska.
Bogami ne znam ni gdje je to, prvi put cujem. Zabranjeno pusenje se je slusalo i izvan Sarajeva, ne pali se, eto te ko Nele
karanana

#67 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by karanana »

pa daaaa, one vole momke s bradicama.....vau.
medvjed23

#68 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by medvjed23 »

ako braća protumači da je nazvana bradatim gmazovima, oho se finoj gradskoj raji
Edin H.

#69 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by Edin H. »

radostan dan wrote:
Edin H. wrote:
radostan dan wrote:
prepoznajes li ovog?

Mislim da ne?
raka marić....
Mislio sam, ali nisam smio reci da se ne provalim, sjedio sam kod njega u Estradi, prije nego je Ismet Celo modernizovao. :D
radostan dan

#70 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by radostan dan »

bez šejka69 nema teme...
ultima_palabra

#71 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by ultima_palabra »

Kakve Ciglane, Kosevsko je njihova mahala...
shake69

#72 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by shake69 »

ultima_palabra wrote:Kakve Ciglane, Kosevsko je njihova mahala...
Poznato je to, bolan nego se referiram na one koji kazu da je prica o “curicama oficira JNA s Ciglana kojima mirise koza” a bas su mrko i s visoka nastupali na ovom forumu s tom tezom!
Edin H.

#73 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by Edin H. »

ultima_palabra wrote:Kakve Ciglane, Kosevsko je njihova mahala...
Ma ja ba, preko puta onog zapustenog stadiona, Hasana Brkica ulica i okolo.
karanana

#74 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by karanana »

mislim da otprilike 1:00 do 2:00 onog hrt-ovog programa objasnjavaju tu dilemu. kake ciglane?
mada je mozda i davor dio zavjere protiv djevojcica iz medrese. davor je davor jebi ga.
Banksy

#75 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by Banksy »

De, šta vam je... Koševo, bivša Fuada Midžića.
Post Reply