Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
-
hala ga ha
#1 Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Nevjerovatno ali istinito,da se moze zabraniti gledanje utakmice nacionalnog tima BiH i to u samoj BiH. I zaista je moguce. Naime u Bosanskom Petrovcu (USK) je nacelnica policijske stanice zabranila pracenje utakmice koja je terebala biti organizovana na gradskom trgu pod okriljem navijacke skupine AMIDžE iz Bosanskog Petrovca koji su vrlo aktivni kada je u pitanju pracenje naseg nacionalnog tima.
Izgovor nacelnice koja je inace srpkinja je bio taj da se na trgu nemoze nista organizovati jer je putna infrastruktura u samom gradu uradjena tako da je na tome mjestu jednostavno nemoguce organizovati pracenje same utakmice gdje bi se skupio veci broj ljudi,a svi u Bos. Petrovcu vrlo dobro znamo da se na tom trgu organizuju sve manifestacije koje se desavaju u samom gradu (14.septembar-dan oslobodjenja opstine 1995. godine,svi moguci predizborni skupovi.....).
Velika vecina gradjana je ostala neugodno iznenadjena samim potezom nacelnice kada znamo da u cijeloj BiH vlada ogromna euforija oko ove utakmice i da se ulaznice placaju i po 100 eura i svi se pitaju dali bi se isto postavila da smo zatrazili da pratimo utakmicu reprezentacije Srbije. Eto samo toliko o nasoj dragoj nacelnici policijske stanice i da se vidi koliko bosnjaci u ovom gradu imaju prava a pogotovo omladina i onda se svi nadlezni u ovome gradu pitaju zasto im omladina ne izlazi na izbore ,i zasto svi samo zele da pobjegnu iz ovoga grada.
Pooz od AMIDžA i zelimo svu srecu sutra nasoj dragoj BiH na Bilinom Polju.
Izgovor nacelnice koja je inace srpkinja je bio taj da se na trgu nemoze nista organizovati jer je putna infrastruktura u samom gradu uradjena tako da je na tome mjestu jednostavno nemoguce organizovati pracenje same utakmice gdje bi se skupio veci broj ljudi,a svi u Bos. Petrovcu vrlo dobro znamo da se na tom trgu organizuju sve manifestacije koje se desavaju u samom gradu (14.septembar-dan oslobodjenja opstine 1995. godine,svi moguci predizborni skupovi.....).
Velika vecina gradjana je ostala neugodno iznenadjena samim potezom nacelnice kada znamo da u cijeloj BiH vlada ogromna euforija oko ove utakmice i da se ulaznice placaju i po 100 eura i svi se pitaju dali bi se isto postavila da smo zatrazili da pratimo utakmicu reprezentacije Srbije. Eto samo toliko o nasoj dragoj nacelnici policijske stanice i da se vidi koliko bosnjaci u ovom gradu imaju prava a pogotovo omladina i onda se svi nadlezni u ovome gradu pitaju zasto im omladina ne izlazi na izbore ,i zasto svi samo zele da pobjegnu iz ovoga grada.
Pooz od AMIDžA i zelimo svu srecu sutra nasoj dragoj BiH na Bilinom Polju.
- odvijac
#2 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
svasta cuti,pa organizujte se,protest,ovo ono,povucite neke veze,zar nema tamo pretezno bosnjackog stanovnistva,i da li nema ni jedan bosnjacki politicar iz tog grada da se zauzme za ovaj problem...
-
stolac-SARAJEVO
#3 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Fino kume okupirate kafice koji se nalaze tu,bude vas 1000 pa nek stisne da izda naredbu da vas rastjeraju.Mogu joj se jedino usta iskriviti od muke.
- Edin H.
#4 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
odvijac wrote:svasta cuti,pa organizujte se,protest,ovo ono,povucite neke veze,zar nema tamo pretezno bosnjackog stanovnistva,i da li nema ni jedan bosnjacki politicar iz tog grada da se zauzme za ovaj problem...
Bosanski Petrovac je bio prije rata naseljen ako se dobro sjecam 70% srpskim i 30% bosnjackim stanovnistvom, sada je vjerovatno situacija obrnuta.
Mozda se nacelnica boji nereda, mozda jednostavno provocira, ko ce ga znati.
Cini mi se da je tamo bilo nekoliko medjunacionalnih tuca.
Najljepse bi bilo kada bi se zajedno skupili i navijali, ali izgleda ne moze tako.
Nego mi nesto pojasni, zar kod vas nije nacelnik Ermin Hajder iz Nase Stranke?
Dodatak: sada sam ponovo procitao post, znaci radi se o nacelnici Policije. Nazalost mislim da ona ima na to pravo ako je tako procjenjena sigurnosna situacija.
-
bengin02
#5 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
pa neka to bude spontano okupljanje.stolac-SARAJEVO wrote:Fino kume okupirate kafice koji se nalaze tu,bude vas 1000 pa nek stisne da izda naredbu da vas rastjeraju.Mogu joj se jedino usta iskriviti od muke.
Vas barem 100. pa da vidimo ko bi to imao muda da vam zabrani pracenje utakmice i na koji nacin. Specijalci ili sta?
Kod nas kad se gleda tekma onda se u nedostatku prostora pred kafanom stolice nastiklaju na ulicu i blokira saobracaj. I niko ne kenja puno.
- Maraschino
#6 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
kako je dobar ovaj internet a pogotovu ovaj portal...
svasta covjek ovdje moze da procita...

svasta covjek ovdje moze da procita...
-
Vertigo
#7 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
navijacka skupina AMIDZE

- Magarece_godine
#8 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Zalsono. Fakat.
Inace na utakmicu je sutra zabranjeno TV kucama unijeti kamere na stadion. Ne smiju ni kadrove snimati. Ekskluzivna prava ima BHT1 i zabranili su unos kamera sutra. Valjda se prepucavaju s Hayatom nesto, sta li ...
Inace na utakmicu je sutra zabranjeno TV kucama unijeti kamere na stadion. Ne smiju ni kadrove snimati. Ekskluzivna prava ima BHT1 i zabranili su unos kamera sutra. Valjda se prepucavaju s Hayatom nesto, sta li ...
-
hala ga ha
#9 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Vertigo wrote:navijacka skupina AMIDZE![]()
![]()
![]()
a sta fali amidžama???
-
Vertigo
#10 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
pa kad vas jedna zena handri, vise bi vam pristajalo TETKICEhala ga ha wrote:Vertigo wrote:navijacka skupina AMIDZE![]()
![]()
![]()
a sta fali amidžama???
sala mala
- Jazz_Junkie
#11 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Lijepo se organizujte i gledajte tekmu. Ako bude nereda, nek´ vas drotovi prebiju i tako.
-
leo karan
#12 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
samo se vi skupite i gledajte
nema u BP 10 drotova sve ukupno
zakljucajte ih u policijsku stanicu zajedno s nacelnicom
nema u BP 10 drotova sve ukupno
zakljucajte ih u policijsku stanicu zajedno s nacelnicom
-
blackepeace
#13 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Ne bih rekao...hala ga ha wrote:kada znamo da u cijeloj BiH vlada ogromna euforija oko ove utakmice
- burek_in_space
#14 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
U svakom malo vecem naseljenom mjestu ima bar po jedna osoba kojoj srce zaigra kada ochekuje i gleda utakmicu reprezentacije, i meni/nama navijachima BiH dosta.blackepeace wrote:Ne bih rekao...hala ga ha wrote:kada znamo da u cijeloj BiH vlada ogromna euforija oko ove utakmice
-
blackepeace
#15 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
To nije ogromna euforija.burek_in_space wrote:U svakom malo vecem naseljenom mjestu ima bar po jedna osoba kojoj srce zaigra kada ochekuje i gleda utakmicu reprezentacije, i meni/nama navijachima BiH dosta.blackepeace wrote:Ne bih rekao...hala ga ha wrote:kada znamo da u cijeloj BiH vlada ogromna euforija oko ove utakmice![]()
- burek_in_space
#16 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Opet je puno veca nego kada igra reprezentacija Srbije.blackepeace wrote:
To nije ogromna euforija.
-
blackepeace
#17 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Zavisi u kojem dijelu BiH.burek_in_space wrote:Opet je puno veca nego kada igra reprezentacija Srbije.blackepeace wrote:
To nije ogromna euforija.
- burek_in_space
#18 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Mozhemo mi do prekosutra ovako, ali znash ti shta sam ti ja htio reci.blackepeace wrote:
Zavisi u kojem dijelu BiH.
U svakom sluchaju, sutra "vas" osvecujemo.
- Alfons Kauders
#19 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
koliko u bosankom petrovcu ima drotova? 20? 30?hala ga ha wrote:Nevjerovatno ali istinito,da se moze zabraniti gledanje utakmice nacionalnog tima BiH i to u samoj BiH. I zaista je moguce. Naime u Bosanskom Petrovcu (USK) je nacelnica policijske stanice zabranila pracenje utakmice koja je terebala biti organizovana na gradskom trgu pod okriljem navijacke skupine AMIDžE iz Bosanskog Petrovca koji su vrlo aktivni kada je u pitanju pracenje naseg nacionalnog tima. Izgovor nacelnice koja je inace srpkinja je bio taj da se na trgu nemoze nista organizovati jer je putna infrastruktura u samom gradu uradjena tako da je na tome mjestu jednostavno nemoguce organizovati pracenje same utakmice gdje bi se skupio veci broj ljudi,a svi u Bos. Petrovcu vrlo dobro znamo da se na tom trgu organizuju sve manifestacije koje se desavaju u samom gradu (14.septembar-dan oslobodjenja opstine 1995. godine,svi moguci predizborni skupovi.....).Velika vecina gradjana je ostala neugodno iznenadjena samim potezom nacelnice kada znamo da u cijeloj BiH vlada ogromna euforija oko ove utakmice i da se ulaznice placaju i po 100 eura i svi se pitaju dali bi se isto postavila da smo zatrazili da pratimo utakmicu reprezentacije Srbije. Eto samo toliko o nasoj dragoj nacelnici policijske stanice i da se vidi koliko bosnjaci u ovom gradu imaju prava a pogotovo omladina i onda se svi nadlezni u ovome gradu pitaju zasto im omladina ne izlazi na izbore i zasto svi samo zele da pobjegnu iz ovoga grada. Pooz od AMIDžA i zelimo svu srecu sutra nasoj dragoj BiH na Bilinom Polju.
skupi se 1000 ljudi, murija moze samo gledati... rijesen problem...
-
blackepeace
#20 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Ne znam.burek_in_space wrote:Mozhemo mi do prekosutra ovako, ali znash ti shta sam ti ja htio reci.
U svakom sluchaju, sutra "vas" osvecujemo.![]()
Samo osvećuj.
Ja ću navijati za svoju reprezentaciju i ne treba mi niko da navija samnom.
A vi koji patite za Srbima, liječite komplekse.
- burek_in_space
#21 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
blackepeace wrote: Ne znam.
Samo osvećuj.
Kad bi samo znao kome si ovo rekao.
- Bosanski_kralj
#22 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Meni je drago što ti i slični pratite našu reprezentaciju redovno.blackepeace wrote: Ne znam.
Samo osvećuj.
Jedna anegdota ili šta je već. Na HTVu emisjija o Ćiri i pitaju građane Sarajeva, Mostara i BL šta misle o njemu i reprezentaciji BiH. Kad ono jedan mlađahni Banjalučanin kaže ovako: "Ja, normanlo, navijam za reprezentaciju Srbije, a ovi me NAŠI ne interesuju"
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#23 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Moglo bi vala 100 stocana otic u Bosanski Petrovac na ispomoc. Vi ste se dobro "izvjezbali" u ovim sportskim dogadjajima sa Zrinjskim .stolac-SARAJEVO wrote:Fino kume okupirate kafice koji se nalaze tu,bude vas 1000 pa nek stisne da izda naredbu da vas rastjeraju.Mogu joj se jedino usta iskriviti od muke.
Nek Majstorija ponese LCD projektor i nema trga gdje ne mozete dernek napravit.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#24 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Jel to bilo sinoc kad je P.V. rekao da 10 000 Bosnjaka ne zna koji ce dres sutra obuci?Bosanski_kralj wrote:
Jedna anegdota ili šta je već. Na HTVu emisjija o Ćiri i pitaju građane Sarajeva, Mostara i BL šta misle o njemu i reprezentaciji BiH. Kad ono jedan mlađahni Banjalučanin kaže ovako: "Ja, normanlo, navijam za reprezentaciju Srbije, a ovi me NAŠI ne interesuju"
Taj covjek je nevjerovatan, i uziva, ali ono bas uziva u pljuvanju BiH.
-
puna_casa
#25 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.
Jedna anegdota ili šta je već. Na HTVu emisjija o Ćiri i pitaju građane Sarajeva, Mostara i BL šta misle o njemu i reprezentaciji BiH. Kad ono jedan mlađahni Banjalučanin kaže ovako: "Ja, normanlo, navijam za reprezentaciju Srbije, a ovi me NAŠI ne interesuju"[/quote]
Eh, jadni glupan, pobrkalo mu se u glavi koji su NASI, a koji NJIHOVI
Nece u SVOJE, a NJIHOVI ga bas i ne primaju...

Eh, jadni glupan, pobrkalo mu se u glavi koji su NASI, a koji NJIHOVI
Nece u SVOJE, a NJIHOVI ga bas i ne primaju...