Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hala ga ha

#1 Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by hala ga ha »

Nevjerovatno ali istinito,da se moze zabraniti gledanje utakmice nacionalnog tima BiH i to u samoj BiH. I zaista je moguce. Naime u Bosanskom Petrovcu (USK) je nacelnica policijske stanice zabranila pracenje utakmice koja je terebala biti organizovana na gradskom trgu pod okriljem navijacke skupine AMIDžE iz Bosanskog Petrovca koji su vrlo aktivni kada je u pitanju pracenje naseg nacionalnog tima.
Izgovor nacelnice koja je inace srpkinja je bio taj da se na trgu nemoze nista organizovati jer je putna infrastruktura u samom gradu uradjena tako da je na tome mjestu jednostavno nemoguce organizovati pracenje same utakmice gdje bi se skupio veci broj ljudi,a svi u Bos. Petrovcu vrlo dobro znamo da se na tom trgu organizuju sve manifestacije koje se desavaju u samom gradu (14.septembar-dan oslobodjenja opstine 1995. godine,svi moguci predizborni skupovi.....).

Velika vecina gradjana je ostala neugodno iznenadjena samim potezom nacelnice kada znamo da u cijeloj BiH vlada ogromna euforija oko ove utakmice i da se ulaznice placaju i po 100 eura i svi se pitaju dali bi se isto postavila da smo zatrazili da pratimo utakmicu reprezentacije Srbije. Eto samo toliko o nasoj dragoj nacelnici policijske stanice i da se vidi koliko bosnjaci u ovom gradu imaju prava a pogotovo omladina i onda se svi nadlezni u ovome gradu pitaju zasto im omladina ne izlazi na izbore ,i zasto svi samo zele da pobjegnu iz ovoga grada.

Pooz od AMIDžA i zelimo svu srecu sutra nasoj dragoj BiH na Bilinom Polju.
odvijac

#2 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by odvijac »

svasta cuti,pa organizujte se,protest,ovo ono,povucite neke veze,zar nema tamo pretezno bosnjackog stanovnistva,i da li nema ni jedan bosnjacki politicar iz tog grada da se zauzme za ovaj problem...
stolac-SARAJEVO

#3 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by stolac-SARAJEVO »

Fino kume okupirate kafice koji se nalaze tu,bude vas 1000 pa nek stisne da izda naredbu da vas rastjeraju.Mogu joj se jedino usta iskriviti od muke.
Edin H.

#4 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by Edin H. »

odvijac wrote:svasta cuti,pa organizujte se,protest,ovo ono,povucite neke veze,zar nema tamo pretezno bosnjackog stanovnistva,i da li nema ni jedan bosnjacki politicar iz tog grada da se zauzme za ovaj problem...

Bosanski Petrovac je bio prije rata naseljen ako se dobro sjecam 70% srpskim i 30% bosnjackim stanovnistvom, sada je vjerovatno situacija obrnuta.

Mozda se nacelnica boji nereda, mozda jednostavno provocira, ko ce ga znati.
Cini mi se da je tamo bilo nekoliko medjunacionalnih tuca.

Najljepse bi bilo kada bi se zajedno skupili i navijali, ali izgleda ne moze tako.

Nego mi nesto pojasni, zar kod vas nije nacelnik Ermin Hajder iz Nase Stranke? :shock:

Dodatak: sada sam ponovo procitao post, znaci radi se o nacelnici Policije. Nazalost mislim da ona ima na to pravo ako je tako procjenjena sigurnosna situacija.
bengin02

#5 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by bengin02 »

stolac-SARAJEVO wrote:Fino kume okupirate kafice koji se nalaze tu,bude vas 1000 pa nek stisne da izda naredbu da vas rastjeraju.Mogu joj se jedino usta iskriviti od muke.
pa neka to bude spontano okupljanje.
Vas barem 100. pa da vidimo ko bi to imao muda da vam zabrani pracenje utakmice i na koji nacin. Specijalci ili sta?
Kod nas kad se gleda tekma onda se u nedostatku prostora pred kafanom stolice nastiklaju na ulicu i blokira saobracaj. I niko ne kenja puno.
Maraschino

#6 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by Maraschino »

kako je dobar ovaj internet a pogotovu ovaj portal...

:sax: :sax:

svasta covjek ovdje moze da procita... :shock: :?
Vertigo

#7 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by Vertigo »

navijacka skupina AMIDZE :lol: :D
:bih: :bih:
Magarece_godine

#8 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by Magarece_godine »

Zalsono. Fakat.
Inace na utakmicu je sutra zabranjeno TV kucama unijeti kamere na stadion. Ne smiju ni kadrove snimati. Ekskluzivna prava ima BHT1 i zabranili su unos kamera sutra. Valjda se prepucavaju s Hayatom nesto, sta li ...
hala ga ha

#9 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by hala ga ha »

Vertigo wrote:navijacka skupina AMIDZE :lol: :D

a sta fali amidžama???
Vertigo

#10 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by Vertigo »

hala ga ha wrote:
Vertigo wrote:navijacka skupina AMIDZE :lol: :D

a sta fali amidžama???
pa kad vas jedna zena handri, vise bi vam pristajalo TETKICE :lol:
sala mala :D
Jazz_Junkie

#11 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by Jazz_Junkie »

Lijepo se organizujte i gledajte tekmu. Ako bude nereda, nek´ vas drotovi prebiju i tako.
leo karan

#12 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by leo karan »

samo se vi skupite i gledajte
nema u BP 10 drotova sve ukupno
zakljucajte ih u policijsku stanicu zajedno s nacelnicom
blackepeace

#13 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by blackepeace »

hala ga ha wrote:kada znamo da u cijeloj BiH vlada ogromna euforija oko ove utakmice
Ne bih rekao...
burek_in_space

#14 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by burek_in_space »

blackepeace wrote:
hala ga ha wrote:kada znamo da u cijeloj BiH vlada ogromna euforija oko ove utakmice
Ne bih rekao...
U svakom malo vecem naseljenom mjestu ima bar po jedna osoba kojoj srce zaigra kada ochekuje i gleda utakmicu reprezentacije, i meni/nama navijachima BiH dosta. ;-) :bih:
blackepeace

#15 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by blackepeace »

burek_in_space wrote:
blackepeace wrote:
Ne bih rekao...
U svakom malo vecem naseljenom mjestu ima bar po jedna osoba kojoj srce zaigra kada ochekuje i gleda utakmicu reprezentacije, i meni/nama navijachima BiH dosta. ;-) :bih:
To nije ogromna euforija.
burek_in_space

#16 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by burek_in_space »

blackepeace wrote:
Opet je puno veca nego kada igra reprezentacija Srbije. ;-)
blackepeace

#17 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by blackepeace »

burek_in_space wrote:
blackepeace wrote:
Opet je puno veca nego kada igra reprezentacija Srbije. ;-)
Zavisi u kojem dijelu BiH.
burek_in_space

#18 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by burek_in_space »

blackepeace wrote:
Zavisi u kojem dijelu BiH.
Mozhemo mi do prekosutra ovako, ali znash ti shta sam ti ja htio reci.
U svakom sluchaju, sutra "vas" osvecujemo. :thumbup: :mrgreen:
Alfons Kauders

#19 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by Alfons Kauders »

hala ga ha wrote:Nevjerovatno ali istinito,da se moze zabraniti gledanje utakmice nacionalnog tima BiH i to u samoj BiH. I zaista je moguce. Naime u Bosanskom Petrovcu (USK) je nacelnica policijske stanice zabranila pracenje utakmice koja je terebala biti organizovana na gradskom trgu pod okriljem navijacke skupine AMIDžE iz Bosanskog Petrovca koji su vrlo aktivni kada je u pitanju pracenje naseg nacionalnog tima. Izgovor nacelnice koja je inace srpkinja je bio taj da se na trgu nemoze nista organizovati jer je putna infrastruktura u samom gradu uradjena tako da je na tome mjestu jednostavno nemoguce organizovati pracenje same utakmice gdje bi se skupio veci broj ljudi,a svi u Bos. Petrovcu vrlo dobro znamo da se na tom trgu organizuju sve manifestacije koje se desavaju u samom gradu (14.septembar-dan oslobodjenja opstine 1995. godine,svi moguci predizborni skupovi.....).Velika vecina gradjana je ostala neugodno iznenadjena samim potezom nacelnice kada znamo da u cijeloj BiH vlada ogromna euforija oko ove utakmice i da se ulaznice placaju i po 100 eura i svi se pitaju dali bi se isto postavila da smo zatrazili da pratimo utakmicu reprezentacije Srbije. Eto samo toliko o nasoj dragoj nacelnici policijske stanice i da se vidi koliko bosnjaci u ovom gradu imaju prava a pogotovo omladina i onda se svi nadlezni u ovome gradu pitaju zasto im omladina ne izlazi na izbore i zasto svi samo zele da pobjegnu iz ovoga grada. Pooz od AMIDžA i zelimo svu srecu sutra nasoj dragoj BiH na Bilinom Polju.
koliko u bosankom petrovcu ima drotova? 20? 30?

skupi se 1000 ljudi, murija moze samo gledati... rijesen problem...
blackepeace

#20 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by blackepeace »

burek_in_space wrote:Mozhemo mi do prekosutra ovako, ali znash ti shta sam ti ja htio reci.
U svakom sluchaju, sutra "vas" osvecujemo. :thumbup: :mrgreen:
Ne znam.
Samo osvećuj.
Ja ću navijati za svoju reprezentaciju i ne treba mi niko da navija samnom.
A vi koji patite za Srbima, liječite komplekse.
burek_in_space

#21 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by burek_in_space »

blackepeace wrote: Ne znam.
Samo osvećuj.
:lol:

Kad bi samo znao kome si ovo rekao. :D :thumbup: :bih:
Bosanski_kralj

#22 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by Bosanski_kralj »

blackepeace wrote: Ne znam.
Samo osvećuj.
Meni je drago što ti i slični pratite našu reprezentaciju redovno. :thumbup: :bih:

Jedna anegdota ili šta je već. Na HTVu emisjija o Ćiri i pitaju građane Sarajeva, Mostara i BL šta misle o njemu i reprezentaciji BiH. Kad ono jedan mlađahni Banjalučanin kaže ovako: "Ja, normanlo, navijam za reprezentaciju Srbije, a ovi me NAŠI ne interesuju"
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#23 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by Toto »

stolac-SARAJEVO wrote:Fino kume okupirate kafice koji se nalaze tu,bude vas 1000 pa nek stisne da izda naredbu da vas rastjeraju.Mogu joj se jedino usta iskriviti od muke.
Moglo bi vala 100 stocana otic u Bosanski Petrovac na ispomoc. Vi ste se dobro "izvjezbali" u ovim sportskim dogadjajima sa Zrinjskim .
Nek Majstorija ponese LCD projektor i nema trga gdje ne mozete dernek napravit. :bih: :bih:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#24 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by ladyblue18 »

Bosanski_kralj wrote:
Jedna anegdota ili šta je već. Na HTVu emisjija o Ćiri i pitaju građane Sarajeva, Mostara i BL šta misle o njemu i reprezentaciji BiH. Kad ono jedan mlađahni Banjalučanin kaže ovako: "Ja, normanlo, navijam za reprezentaciju Srbije, a ovi me NAŠI ne interesuju"
Jel to bilo sinoc kad je P.V. rekao da 10 000 Bosnjaka ne zna koji ce dres sutra obuci? :-)
Taj covjek je nevjerovatan, i uziva, ali ono bas uziva u pljuvanju BiH.
puna_casa

#25 Re: Zabranjeno pracenje utakmice BiH-Turska.

Post by puna_casa »

Jedna anegdota ili šta je već. Na HTVu emisjija o Ćiri i pitaju građane Sarajeva, Mostara i BL šta misle o njemu i reprezentaciji BiH. Kad ono jedan mlađahni Banjalučanin kaže ovako: "Ja, normanlo, navijam za reprezentaciju Srbije, a ovi me NAŠI ne interesuju"[/quote]

Eh, jadni glupan, pobrkalo mu se u glavi koji su NASI, a koji NJIHOVI :? :? :roll:
Nece u SVOJE, a NJIHOVI ga bas i ne primaju... :lol:
:bih: :bih: :bih: :bih:
Post Reply