Zabraniti hrvatskim navijačima prolaz kroz BiH
- uvjek dobar gost
Nek se Vaš glas i dalje čuje......
Bruka, aali ne mi smo merhametli... nemoj .. nemoj...
Treba ih slomiti sviju.

Treba ih slomiti sviju.
- sinus
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Slomiti pijane navijace? NE.
Da se razumijemo, pratnja sluzi kao zastita navijacima u busu kao i zastita ostatku svijeta od njih.
Slomiti idiota koji je dopustio da autobusi puni navijaca prodju bez pratnje.Tri autobusa navijača iz Splita propušteni su u naš kanton bez pratnje. Jednostavno, nije bilo koordinacije i mi nismo znali da oni idu. Tek kasnije smo dobili informacije da su oni pravili nerede i u Bradini. Jedan autobus je skrenuo prema restoranu "Zdrava voda", dok su dva zastala u Ostrošcu. Rulja je odmah istrčala iz autobusa, navodno da bi nešto kupili. Bilo je pijanih i nadrogiranih. Mi sa osam policajaca nismo mogli početi hapsiti huligane ili suzbiti nerede, ali smo spriječili njihovo dalje eskaliranje
Da se razumijemo, pratnja sluzi kao zastita navijacima u busu kao i zastita ostatku svijeta od njih.
- revolver amidza
mene najvise isfurava to sto se nije ama bas nista reklo o tome,ni na televiziji,radiju,nego u novinama nekih 4 dana poslije,jebo takve vijesti!
da je kojim slucajem bilo obratno garant bi na svim medijima bilo o tome,.
ne znam sto sute,..radi "mira u kuci"???
znam ja nas,..jebo tin nas
-
Umjetnik a
revolver amidza wrote:mene najvise isfurava to sto se nije ama bas nista reklo o tome,ni na televiziji,radiju,nego u novinama nekih 4 dana poslije,jebo takve vijesti!
![]()
-
DUREX
Ma ne... ali su zato cmizdrili po TV-u, sto kod nas, a o hrvatskim novinama, ortalima i TV kucama da i ne govorim, kada su Armadini navijaci dobili po picki u Sarajevu.
Tada su mnogi na ovom forumu srali kako smo primitivci, kako pravimo sranja i brukamo svoj grad, a ljudi su dosli "samo da navijaju", te napale ih vehabije, vadili se nozevi isl...
Znaci, u navijackom smislu, oko za oko - zub za zub. I nije ovo nista novo, niti cudno, niti strano... Ko je furao po tekmama, narocito pred rat, zna kako su samo cesto najebavali lokalni mjestani, prodavci u usputnim prodavnicama, isl.
A ovih par momaka koji su dobili degenek, neka pamte, brate... pa kad opet budemo igrali sa Hrvatskom ili nesto slicno - palije u sake i udaraj dok neko krv ne propisa. A, ako oni i zaborave, neko ce se vec sjetiti.
Najnormalnija stvar.
Tada su mnogi na ovom forumu srali kako smo primitivci, kako pravimo sranja i brukamo svoj grad, a ljudi su dosli "samo da navijaju", te napale ih vehabije, vadili se nozevi isl...
Znaci, u navijackom smislu, oko za oko - zub za zub. I nije ovo nista novo, niti cudno, niti strano... Ko je furao po tekmama, narocito pred rat, zna kako su samo cesto najebavali lokalni mjestani, prodavci u usputnim prodavnicama, isl.
A ovih par momaka koji su dobili degenek, neka pamte, brate... pa kad opet budemo igrali sa Hrvatskom ili nesto slicno - palije u sake i udaraj dok neko krv ne propisa. A, ako oni i zaborave, neko ce se vec sjetiti.
Najnormalnija stvar.
- rizla001
oke, to je par njih pojedinaca, nemre se sad sve u isti koš trpat...
mogli bi mi iz hrvatske uvesti vize pa bi bilo manje krađa, mafijaša, te puno sranja koja se događaju na moru tokom sezone, pogotovo u makarskoj...
e sad, ovo šta sam sad napisao je to isto trpanje svih bosanaca u isti koš..
nemreš odma zabranit svim navijačima ulaz u zemlju, nek policija postupi kako treba, tj. kao što je netko i napisao, bez pratnje se neide
kad sam bio na tekmama dinama u budimpešti, murja te izvozi iz grada, zaustavlja se promet, i prate te do autoceste a kad si tamo - ravno do granice...
mogli bi mi iz hrvatske uvesti vize pa bi bilo manje krađa, mafijaša, te puno sranja koja se događaju na moru tokom sezone, pogotovo u makarskoj...
nemreš odma zabranit svim navijačima ulaz u zemlju, nek policija postupi kako treba, tj. kao što je netko i napisao, bez pratnje se neide
kad sam bio na tekmama dinama u budimpešti, murja te izvozi iz grada, zaustavlja se promet, i prate te do autoceste a kad si tamo - ravno do granice...
-
Panasonic
Slusaj, ne radi se o tome. TO SE ZOVE PREVENCIJA!rizla001 wrote:oke, to je par njih pojedinaca, nemre se sad sve u isti koš trpat...
Hrvatska ima od nas koristi kad idemo na more, a od ovih navijaca mi imamo samo shtete. ZATO - ZABRANA PROLASKA SLJEDECI PUT.
-
_Jenny_
Mah...No comment....Za svaku je osudu bilo kakav izgred ma gdje to bilo (ne samo sto se tice navijaca nego opcenito).A da je zakazalo i osiguranje-u svakom slucaju je.No,i u najboljem zitu ima kukolja...Sukobi se,nazalost, dogadaju i kada igraju neki klubovi unutar zemlje (ne pljujem po nikom,ali se to dogadja svugdje u svijetu).
- dalmatinka
Mi imamo problema u ljetnim mjesecima s razbojnicima na auto-putevima. Organizirano rade, neki su samo uhvaćeni, a od tih uhvaćenih moje pitanje je : pogodi od kuda su? To što se ne daje na velika zvona, ne znači da ih nema. Ološ ostaje ološ ma tko i od kuda bio.Panasonic wrote:Slusaj, ne radi se o tome. TO SE ZOVE PREVENCIJA!rizla001 wrote:oke, to je par njih pojedinaca, nemre se sad sve u isti koš trpat...
Hrvatska ima od nas koristi kad idemo na more, a od ovih navijaca mi imamo samo shtete. ZATO - ZABRANA PROLASKA SLJEDECI PUT.
-
basta sljezove boje
zabavno
bas danas na TV se govori o tome kako se vrlo skoro ukidaju granice sa Poljskom i Ceskom i kako demonstriraju policajci u istocnoj Njemackoj jer se boje da ce ostati bez posla, a jos i neke price kako ce nakon otvaranja granica navaliti kriminalci kao ludi iz Poljske
nema problema ako BiH zeli zatvoriti svoje granice za Hrvate, Eskime, koga god hoce, problem je sto ovakve mjere uvijek izazivaju reciprocitet, a ionako se na prste jedne ruke mogu prebrojati zemlje za koje ne treba viza, sve u svemu, jos jedan autogol
bas danas na TV se govori o tome kako se vrlo skoro ukidaju granice sa Poljskom i Ceskom i kako demonstriraju policajci u istocnoj Njemackoj jer se boje da ce ostati bez posla, a jos i neke price kako ce nakon otvaranja granica navaliti kriminalci kao ludi iz Poljske
nema problema ako BiH zeli zatvoriti svoje granice za Hrvate, Eskime, koga god hoce, problem je sto ovakve mjere uvijek izazivaju reciprocitet, a ionako se na prste jedne ruke mogu prebrojati zemlje za koje ne treba viza, sve u svemu, jos jedan autogol
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Kad dodju Bosanci - na trg Bana Jelacica - i urede ono sto su ustase radili po Sarajevu i Kosevu ljetos, onda cemo pricati o tome. Sto se mene tice - Partizan - Zrinjski je utakmica u kojoj se pokazalo, ko su navijaci, gdje su i ko ih ima i kao huligane, i kao zajebane. Ovi gelipetri Hrvatski - pa sa njima se je pravom navijacu sramota susrest. U Sarajevu ljetos, Zastava s 4 Bosanca - potjerala autobus navijaca "Hrvatske" u bjeg. Lafo, stali sa strane puta da se posoraju, kad su vidjeli a narucito vozac busa da je vrag odnjeo salu, ode lafac, i ostavi 15 navijaca, da se tuku s bosancerosima, od kojih ne mogu ni marke uzeti, na kraju su trcali okolo po livadi, ko kokoske bez glave a par ih je odlucilo malo, i odkunjati, krvave frnjoke na asfaltu. E, to je razlika, izmedju dolaska u grad, i zapisavanja i pljackanja seoskih granapa, te svrljanja kakvih pro-fasistickih ikono-monologa na zidovima.
U navijackom svijetu ex-Yu - najgori grad za posjetiti su bili Vinkovci, upravo jer je grad bio cvor zeljznicki i svi iz Srbije su u prolazu, i za Hrvastku i Bosnu, isli kroz Viknovce, koji su inace mjesani grad, tj. bilo je dosta ljudi od svakuda i nisu dozvoljavali pisama pjanim i drogiranim, da ih zajebavaju kako kome ceif, uglavnom - Vikovce su zapamtili po tome - sto je murija tukla kao nigdje drugdje, samo ako vidi obiljezja, sto su docekivali navijace sa sjekirama, i sto su stari oficiri JNA u penziji, vadili pistolje iz stanova kad bi dolazili navijaci u Vinkovce, uglavnom, tako treba u svakom gradu a i u selu kod nas. Pa neka ide gospoda iz Europe po Engleskoj dizati frkusu, jeste vidjeli kako 7000 a nijedan incident tamo? Bio bi naslov u novinama "Navijac Hrvatske reprezentacije parkirao se na zabranjenom mjestu". Al' po Balkanu - igre bez granica. Samo - naletice ovako hajvani, i na nekog ko nije bas za zajebanciju, pa kad ih naslaze jedno 4-5 komada, na mrtvo, onda neka se niko ne pita sta i kako. Zove se samo-odbrana. I takvim ljudima se daju orednja u normalnim zemljama, kao npr. u Americi. U Americi - bi jedva docekali 2 busa ovakva, prvo, sto bi ih ubijala policija, drugo gradjani naoruzani do zuba. Zbog tog - i nema nikakvih huligana ni navijaca. Imas ljude koji obuku svoj dres i sjednu tamo gdje imaju kupiti kartu, pogledaju tekmu i kuci, polako. Ali s cim da se bavi marginalija? Sama sobom? Pa da su sami sebi bitni, nebi bili na margini.
U navijackom svijetu ex-Yu - najgori grad za posjetiti su bili Vinkovci, upravo jer je grad bio cvor zeljznicki i svi iz Srbije su u prolazu, i za Hrvastku i Bosnu, isli kroz Viknovce, koji su inace mjesani grad, tj. bilo je dosta ljudi od svakuda i nisu dozvoljavali pisama pjanim i drogiranim, da ih zajebavaju kako kome ceif, uglavnom - Vikovce su zapamtili po tome - sto je murija tukla kao nigdje drugdje, samo ako vidi obiljezja, sto su docekivali navijace sa sjekirama, i sto su stari oficiri JNA u penziji, vadili pistolje iz stanova kad bi dolazili navijaci u Vinkovce, uglavnom, tako treba u svakom gradu a i u selu kod nas. Pa neka ide gospoda iz Europe po Engleskoj dizati frkusu, jeste vidjeli kako 7000 a nijedan incident tamo? Bio bi naslov u novinama "Navijac Hrvatske reprezentacije parkirao se na zabranjenom mjestu". Al' po Balkanu - igre bez granica. Samo - naletice ovako hajvani, i na nekog ko nije bas za zajebanciju, pa kad ih naslaze jedno 4-5 komada, na mrtvo, onda neka se niko ne pita sta i kako. Zove se samo-odbrana. I takvim ljudima se daju orednja u normalnim zemljama, kao npr. u Americi. U Americi - bi jedva docekali 2 busa ovakva, prvo, sto bi ih ubijala policija, drugo gradjani naoruzani do zuba. Zbog tog - i nema nikakvih huligana ni navijaca. Imas ljude koji obuku svoj dres i sjednu tamo gdje imaju kupiti kartu, pogledaju tekmu i kuci, polako. Ali s cim da se bavi marginalija? Sama sobom? Pa da su sami sebi bitni, nebi bili na margini.
- homo_sapiens
pa nisu se navijači Hrvatske u nekoliko autobusa "iz neba" pojavili u Jablanici. Ušli su na granici BiH, evidentirani i od strane Granične policije i od policije RS. Federalna je policija morala znati da su u tranzitu, kantonalne su policije morale poduzeti pratnju i nadzor.
Zakazala je policija FBiH.
Osim toga, sumnjam da nije bilo i podjebavanja zbog poraza u Makedoniji. Mislim da je priča u Avazu o načinu na koji je počeo incident izmišljen.
Osim toga, sumnjam da nije bilo i podjebavanja zbog poraza u Makedoniji. Mislim da je priča u Avazu o načinu na koji je počeo incident izmišljen.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Pa ko su to oni - da ih se ne podjebava?homo_sapiens wrote:pa nisu se navijači Hrvatske u nekoliko autobusa "iz neba" pojavili u Jablanici. Ušli su na granici BiH, evidentirani i od strane Granične policije i od policije RS. Federalna je policija morala znati da su u tranzitu, kantonalne su policije morale poduzeti pratnju i nadzor.
Prica se moze nasultiti a ide ovako.
Dosla 2 busa u selendru, da opljackaju granap.
Nije bilo pazara, gazda zakljucao radnju jer mu je neko javio da dolaze navijaci - niti ces pisati besplatno, osim na livadi, niti ces alkohol kupovati, po principu kupim 2 pive, uzmem 2 gajbe dzabe.
I onda, pukne film, i prebiju 5-6 ljudi koji su okolo se skupili da vide "kakva to sila dolazi kod nas" i jos pride obukli par dux-erica s buvaljaka BiH repke.
Na kraju je kriva Federalna policija, jer je duzna, pratiti autobuse, al' malo morgen. Sta ce ih pratiti policija - ako ih nece kontrolisati, i tu mislim - oruzano? Kod nas - nasa policija ima ovlasti da tuce samo nase navijace, npr. Horde Zla - Downtown Crew, a ko god dodje sa strane - njega ili stite od Bosanaca ali ih nema - kad treba ukrotiti navijace jerbo to je posao u kojem mozes dosta primiti, samo vecinom po nosu a vrlo malo u padze.
- homo_sapiens
Da, od ulaza u državu, sve do Ostrožca nisu nigdje stajali, nigdje kupovali. Čekali da u Ostrošcu pokažu silu ?
Ili su putem sve do Ostrošca razbijali i tukli nevine posmatrače ?
-
DUREX
Ma kakvo zatvaranje granica... to je cisto sranje... Cuj zatvaranje granica radi tuce u neko selendri...basta sljezove boje wrote:zabavno![]()
Nego, fino, kad se nesto slicno ponovi, preporucujem koristenje svega raspolozivog... Pa ko jace udara ili puca, o njemu ce se pricati na TV-u.
Ove stvari o kojima mi pricamo nisu nista cudno, pa i ne kontam sto se svi nesto ibrete?
Ovo se desava na citavoj planeti, a ko ima muda, volje, zelje i elana, a nije se rijetko desavalo - i oruzja - neka ucestvuje. Svako sebi bira sta ce da ga fura. Kome smeta, neka ostane u kuci i gleda TV, ionako ove stvari ne traju dugo... A ako vec hoces da prilazis i blejis i da pitas "ko je to dos'o?", e onda zaduzis kakvu finu paliju, auspuh ili bilo sta drugo pa onda pusti radoznalosti an volju, ili uopste ne guraj nos gdje mu nije mjesto.
- Fair Life
Najmanji problem je kradja u ovom slucaju. Roba je osigurana.Nosferatu wrote:...
Dosla 2 busa u selendru, da opljackaju granap.
Nije bilo pazara, gazda zakljucao radnju jer mu je neko javio da dolaze navijaci - niti ces pisati besplatno, osim na livadi, niti ces alkohol kupovati, po principu kupim 2 pive, uzmem 2 gajbe dzabe.
...
Problem je u huliganstvu navijaca, u njihovom nasilnom ponasanju...
Nas prostor je odavno opjevan i u vicevima kao prostor koji je raj za
lopove... svake vrste.
Evo...
Ibrica Jusić opljačkan u Sarajevu wrote:
Poznati dubrovački pjevač i kantautor Ibrica Jusić pokraden je u Sarajevu u
vrijeme kada je u tom gradu održavao koncert, objavio je u utorak "Dnevni
avaz". List prenosi kako su lopovi provalili u Jusićev automobil parkiran
ispred dvorane Doma mladih na Skenderiji u petak navečer u vrijeme dok je
trajao koncert kojega je održao zajedno s Meri Cetinić. Sam Jusić je
posvjedočio kako su mu ukradeni dokumenti i stanovita količina novca.
"Lopovi su vidjeli 'passat' zagrebačkih registracija, padao je snijeg, nije bilo
mnogo ljudi na ulici i krenuli su u akciju", kazao je Jusić dodajući kako mu
nije žao novca no žali zbog činjenice da mu je na taj način pokvaren
izniman dojam kojega je ponio s koncerta. Zbog ukradenih dokumenata
Jusić je imao problema i pri povratku iz Sarajeva u Dubrovnik, no pojasnio je
da mu je ipak pomoglo to što ga ljudi poznaju. Parking s naplatnom
službom na kojemu je provaljeno u Jusićev automobil u samom je središtu
Sarajeva no unatoč toj činjenici na čestoj je meti pljačkaša koji uglavnom
kradu tehničku robu, novac i dokumente. Uprava "Skenderije" u pravilu
odbija prihvatiti odgovornost za krađe koje su redovita pojava.
Velika Kladuša: Opljačkana poslovnica Raiffeisen banke 03/10/2007. wrote:
Iz Poslovnice Raiffeisen banke u centru Velike Kladuše jutros je opljačkano
oko 70.000 maraka, javio je dopisnik Onasa-e pozivajući se na nezvanične
informacije.
Pljačku, koja se desila u 8.20 h, izvršile su tri maskirane osobe, naoružane
automatskim oružjem, a zatim su pobjegle automobilom koji ih je čekao
iza zgrade banke.
Istraga o ovom događaju je u toku, a obaviještena je i Granična policija BiH,
te policije Republike Srpske i Federacije.
-
MUNAFIK
Potpisujem!DUREX wrote:Ma ne... ali su zato cmizdrili po TV-u, sto kod nas, a o hrvatskim novinama, ortalima i TV kucama da i ne govorim, kada su Armadini navijaci dobili po picki u Sarajevu.
A ovih par momaka koji su dobili degenek, neka pamte, brate... pa kad opet budemo igrali sa Hrvatskom ili nesto slicno - palije u sake i udaraj dok neko krv ne propisa. A, ako oni i zaborave, neko ce se vec sjetiti.![]()
Najnormalnija stvar.
od onog huskanja u Sarajevu hrvatska javnost je digla toliku prasinu da je covjek ne upucen mogao pomisliti bilo 100 mrtvih....
Al ej ne postujemo mi sami sebe naravno da nas nece ni drugi a pogotovo srbi i hrvati!!!
- Bosanac_21
Zbog tog naseg merhameta svasta smo pretrpili i dalje ce mo da trpimouvjek dobar gost wrote:Nek se Vaš glas i dalje čuje......
Treba ih slomiti sviju.![]()
Svak nas jase, a mi stalno nekom linijom ne zamjeranja, jednom treba i tome stati u kraj!
- fantom slobode
Napravili su i sranje u Rogatici, ne znam da li se radi o istim autobusima, ali u svakom slucaju procitah negdje da su i tamo pljackali benzinsku pumpu, cini mi se.homo_sapiens wrote:Da, od ulaza u državu, sve do Ostrožca nisu nigdje stajali, nigdje kupovali. Čekali da u Ostrošcu pokažu silu ?