revolver amidza wrote:a vidi sad ovo,uzecu primjer iz svoje porodice;
sestra mi je nedavno pocela da radi kao ljekar u jednom manjem mjestu te par puta sedmicno obilazi i radi u podrucnim ambulantama po okolnim selima,i hajde treba joj prevoz sto na posao,sto i kad je na poslu (jer njen vozac ne zeli da zuji okolo u fabia karavan da obidje pacijente,samo do ambulante)a ona kakva je merhametli hoce da obidje i one nepokretne po kucama,dakle auto joj treba,ali kakvo da uzme??
htjede se cura (a tek pocela da radi , oko 9 mj ima) zavaliti u kredit da si uveze nesto do 10 milja,.ja je fino odgovorih i rekoh da cu joj ja probati naci nesto sto bi joj odgovaralo.
to za nju znaci,relativno pouzdano,isto tako dostupno cijenom i lako za odrzavanje,..vec sam mislio da odustanem i posaljem do vraga sve kad mi jesenas iskrsnu golf 2 ,1.6 benzinac 91 godiste,cijena 3.600 KM,..auto u stanju samo takvom .
odvezoh ga na tehnicki,kaze onaj da vec godinama nije vidio dvojku u boljem stanju, sa 2 seta guma na felnama ljetne i zimske, registrovan pola godine bio,original lak,..ma auto kao bombon,ali cijenu covjek nece da spusti,veli vozaj , gledaj probak ali to ti je.dobro,kupim ti ja njoj golfa,..ona pomalo razocarana (jer je cula da to voze papci,da je staro,nesigurno itd) bila.rekoh joj vozaj preko zime,vidi,ako ti se ne svidi,a ti onda sebi kakvu ibizu,pezoa,renaulta ili fiata punta uvezi.
sad je prezadovoljna,veli da joj ne pada na pamet da ga proda,nije joj velik potrosac, zamijenila samo zadnji ispusni lonac,popne se i prodje gdje fabia ne moze,vani na -15 pali kao mina,ne boji se ostaviti ga vani,..kolegica koja je uvezla nelu ibizu stalno visi po servisima itd,.auto jeste staro 17 godina,ali uz kvaliteno odrzavanje ono uopste nije problem na cesti,a tu lovu sto je mislila dati za auto neka cuva za poslije,trenutno joj nista bolje ne treba,i ja nekad uzmem da provozam golfica,..sasvim solidan.
da jos i ovo da dodam,nedavno se javio musterija i davao joj nekih 3.800 ili 4.000 ne znam ni ja da ga kupi
Golf ko' lampa
Sada mi je jasno zasto vlada kod nas ne zeli da napravi auto-puteve
Taj auto je sasvim solidan, pretpostavljam za ono sto ga sestra koristi.
Ali izaci sa "lampa" autom na auto put, autom kojem nikada ne znas sta moze otkazati i ugroziti sebe, kao i druge ucesnike u saobracaju...