Zanima me koji su to prekrsaji i kazne koje sprecavaju odlazak u inostranstvo? Pored toga brine me jedna stvar, a to je sto mi je policija par puta dolazila zbog buke u kasne nocne sate i ja sam davao izjavu. Kad su dolazili 2. i 3. put rekli su da poznaju to jer smo upisani. Nikad nisam dobio kaznu da platim ni nista slicno samo me zanima da li i ta prijava utice na odlazak u inostranstvo ili je samo dio formalnosti u policijskoj sluzbi?
Molim da mi odgovorite samo ako sa sigurnoscu znate kako ide. Unaprijed hvala.
ZABRANA ODLASKA U INOSTRANSTVO (PREKRSAJI, KAZNE)
Moderator: _BataZiv_0809
- FastRide1
- damskot
#2 Re: ZABRANA ODLASKA U INOSTRANSTVO (PREKRSAJI, KAZNE)
Kupis kartu za avion nakon 3ceg poziva ides na salter , na salteru (granicne) ti kaze malo u stranu dodji drugi po tebe i odvede te i kaze imas jos 10km ili 2500km neplacenih kazni . Moras odma platiti , ako glumis facu i neces avion ode propade karta od bar 200e . Ako nemas vjerovatno zoves ko ima da posudis
Dalji razvoj neznam u EU ides i u zatvor u vrijednosti 1 dan = 50e . Ali kazna ti ostaje pa ka izadjes opet duzan
Takodje u EU je nevazno jeli kazna prometna ili iz tramvaja .
Naravno desava se da putujes godinama i niko nista sve do jednom kad ti bas nije potrebno .
Naravno desava se da putujes godinama i niko nista sve do jednom kad ti bas nije potrebno .
- muminovic
#3 Re: ZABRANA ODLASKA U INOSTRANSTVO (PREKRSAJI, KAZNE)
Sve pomenuto, te ne sprecava u odlazak u inostranstvo.
-
kakavdanakneiskustvu
#4 Re: ZABRANA ODLASKA U INOSTRANSTVO (PREKRSAJI, KAZNE)
muminovic wrote:Sve pomenuto, te ne sprecava u odlazak u inostranstvo.
tačno,jedino što možda pasoš ne možeš dobiti ako imaš neplaćenih kazni
- w0rld
#5 Re: ZABRANA ODLASKA U INOSTRANSTVO (PREKRSAJI, KAZNE)
Ni ovo nije tacno sto se tice saobracajnih kazni, mozes dobit bez problema ukoliko imas neplacenih...kakavdanakneiskustvu wrote:muminovic wrote:Sve pomenuto, te ne sprecava u odlazak u inostranstvo.
-
kakavdanakneiskustvu
#6 Re: ZABRANA ODLASKA U INOSTRANSTVO (PREKRSAJI, KAZNE)
w0rld wrote:Ni ovo nije tacno sto se tice saobracajnih kazni, mozes dobit bez problema ukoliko imas neplacenih...kakavdanakneiskustvu wrote:muminovic wrote:Sve pomenuto, te ne sprecava u odlazak u inostranstvo.
ja koliko znam ne možeš i nisu samo u pitanju saobraćajne kazne,nego i one oko neplaćenog poreza,prekršaja po JRM
- w0rld
#7 Re: ZABRANA ODLASKA U INOSTRANSTVO (PREKRSAJI, KAZNE)
Mozes izvadit pasos, ja sam izvadio pasos normalno iako imam reko 500KM kazni koje nisu placene, u pitanju su saobracajne kazne. Eh sad za ove ostale ne znam ali sto se tice saobracajnih prekrsaja to nema veze sa pasosom...