zaboravna

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sa66

#1 zaboravna

Post by sa66 »

Desila mi se glupost. Vozacka mi je istekla u martu ove godine. Uopste nisam skontala da je moram produziti. Cak me je ljetos i policajac zaustavljao, "RUTINSKA KONTROLA", ali nije primijetio. Da je bogdo. U subotu trebam do Konjica na rafting. Za novu vozacku treba 15 dana. Sa potvrdom mogu samo po Kantonu Sarajevo. Da li da krenem....ili NE...ne da mi se busom. :?
whow

#2 Re: zaboravna

Post by whow »

sa66 wrote:Desila mi se glupost. Vozacka mi je istekla u martu ove godine. Uopste nisam skontala da je moram produziti. Cak me je ljetos i policajac zaustavljao, "RUTINSKA KONTROLA", ali nije primijetio. Da je bogdo. U subotu trebam do Konjica na rafting. Za novu vozacku treba 15 dana. Sa potvrdom mogu samo po Kantonu Sarajevo. Da li da krenem....ili NE...ne da mi se busom. :?
Pa zar nemas nekoga shofera ? Busom samo ako moras , gdje su sad ovi vozaci sa foruma . Da sam blize ja bi te odfuro al' smo daleko :wink:
sa66

#3 Re: zaboravna

Post by sa66 »

Wow....bas si ljubazan....imam pratioca, ali nema vozacki...kad bolje razmislim...koji ce mi...ha ha ha....salu na stranu...sta da ocekujem ako me zaustavi policajac i vidi da mi je istekla vozacka...hoce li me iskljuciti iz saobracaja ili samo kazniti...vrijedi li da trepcem okicama i kazem da nisam znala....
whow

#4 Re: zaboravna

Post by whow »

sa66 wrote:Wow....bas si ljubazan....imam pratioca, ali nema vozacki...kad bolje razmislim...koji ce mi...ha ha ha....salu na stranu...sta da ocekujem ako me zaustavi policajac i vidi da mi je istekla vozacka...hoce li me iskljuciti iz saobracaja ili samo kazniti...vrijedi li da trepcem okicama i kazem da nisam znala....
Pa ako to ne upali daj mu broj telefona :shock: .... ali od predsjednika kucnog savjeta
asafinho

#5 Re: zaboravna

Post by asafinho »

kazes zaboravila vozacku i kazna je 30 km,mislim da je to najbolje rjesenje :D
shown

#6 Re: zaboravna

Post by shown »

na kojem si raftingu da vidimo avion da nadjemo
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#7 Re: zaboravna

Post by Toto »

ako je autobus do konjica i nazad oko haman ko i kazna -30 markica..... onda je do tebe :D
autobus moras platit a za kaznu se mozes i provuc..a dio Neretve kojo ces plivat je na saraj'vskom kantonu pa ti dozvola mzoe vazit i za camce :D
zavidim ti na raftingu
nejam one neretljanske ljepote na dunjaluku
sa66

#8 Re: zaboravna

Post by sa66 »

whow wrote:
sa66 wrote:Wow....bas si ljubazan....imam pratioca, ali nema vozacki...kad bolje razmislim...koji ce mi...ha ha ha....salu na stranu...sta da ocekujem ako me zaustavi policajac i vidi da mi je istekla vozacka...hoce li me iskljuciti iz saobracaja ili samo kazniti...vrijedi li da trepcem okicama i kazem da nisam znala....
Pa ako to ne upali daj mu broj telefona :shock: .... ali od predsjednika kucnog savjeta
ne kontam...
sa66

#9 Re: zaboravna

Post by sa66 »

mislim da cu riskirati da platim kaznu...krecem ujutro...javim kako je proslo...hvala na savjetima
Walthie

#10 Re: zaboravna

Post by Walthie »

sa66 wrote:mislim da cu riskirati da platim kaznu...krecem ujutro...javim kako je proslo...hvala na savjetima
Nece te zaustaviti sigurno i neces platiti nikakvu kaznu.Trust me ;)
whow

#11 Re: zaboravna

Post by whow »

Shalu na stranu . Realno sam misljenja da treba postivati saobracajne propise cak i onda kada nam se to i ne cini kao najprakticnije rjesenje. Ja licno nikada ne bih svejsno krenuo na put bez vazece vozacke dozvole osim ako nije bas nesto "o glavu". Konkretno u tvom slucaju zasto da se unizavas nekom policajcini koji je taj posao dobio najvjerovatnije po rodzacko- partijsko liniji a ne zbog strucnosti ili zasluga. BiH Policija , ako se nesto takvo uopste moze zvati Policijom je naravno prica za sebe : zapustenih stomaka , raskopcani , bez kompletne uniforme , neobrijani , bez imalo profesionalnih nazora su poruga ove drzave ili mozda njen direktan produkt.
Panthera

#12 Re: zaboravna

Post by Panthera »

posalji fotku pa cu ti reci vrijedi li treptat okicama :D :lol:
ma zanas sta kad hoce da krene po losem onda ces naletit na drota homica :lol: :lol: :lol:
slobodno furaj sa potvrdom..ako te zaustavi reci imas posla..i to je to...
Panthera

#13 Re: zaboravna

Post by Panthera »

whow wrote:Shalu na stranu . Realno sam misljenja da treba postivati saobracajne propise cak i onda kada nam se to i ne cini kao najprakticnije rjesenje. Ja licno nikada ne bih svejsno krenuo na put bez vazece vozacke dozvole osim ako nije bas nesto "o glavu". Konkretno u tvom slucaju zasto da se unizavas nekom policajcini koji je taj posao dobio najvjerovatnije po rodzacko- partijsko liniji a ne zbog strucnosti ili zasluga. BiH Policija , ako se nesto takvo uopste moze zvati Policijom je naravno prica za sebe : zapustenih stomaka , raskopcani , bez kompletne uniforme , neobrijani , bez imalo profesionalnih nazora su poruga ove drzave ili mozda njen direktan produkt.
gdje je logika?? kao ono sa vozackom znas vozit a bez vozacke i potvrdom neznas :lol: :lol:
nisi ti kriv sto je drzava naopaka :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#14 Re: zaboravna

Post by corolla02 »

Ja da sam na tvom mjestu isao bih, ponasaj se normalno na cesti, postuj saobracajne znakove i ako te zaustave imas opet saobracajnu i lijepo se izvini, uostalom svaki metak ne ubija sto vjerovatno i znas na osnovu svog iskustva!
whow

#15 Re: zaboravna

Post by whow »

corolla02 wrote:Ja da sam na tvom mjestu isao bih, ponasaj se normalno na cesti, postuj saobracajne znakove i ako te zaustave imas opet saobracajnu i lijepo se izvini, uostalom svaki metak ne ubija sto vjerovatno i znas na osnovu svog iskustva!
love the proverb " svaki metak ne ubija" :wink: O kakvim metcima sada diskutujemo Mr. Corolla
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#16 Re: zaboravna

Post by corolla02 »

whow wrote:
corolla02 wrote:Ja da sam na tvom mjestu isao bih, ponasaj se normalno na cesti, postuj saobracajne znakove i ako te zaustave imas opet saobracajnu i lijepo se izvini, uostalom svaki metak ne ubija sto vjerovatno i znas na osnovu svog iskustva!
love the proverb " svaki metak ne ubija" :wink: O kakvim metcima sada diskutujemo Mr. Corolla
ma nikome se neponovilo; nego sad je vec kasno, subota je, njena odluka mora da je pala vecc..
:D
sa66

#17 Re: zaboravna

Post by sa66 »

otisla...vratila se...policije ni na vidiku...pozz
Panthera

#18 Re: zaboravna

Post by Panthera »

sa66 wrote:otisla...vratila se...policije ni na vidiku...pozz
:razz: a fotka :lol: :lol:
Skyfox

#19 Re: zaboravna

Post by Skyfox »

sta ti je hrabrost ja bi objelio do tamo i nazad :D
corolla02

#20 Re: zaboravna

Post by corolla02 »

WOW, sto je ovo djevojce brzo, a kakva kolica ti vozis!? Jel' M3 i kod tebe u garazi parkiran!?
sa66

#21 Re: zaboravna

Post by sa66 »

Pa Corolla, nije Konjic preko svijeta da mi treba dva dana. Poranila, uzivala na raftingu i vratila se. A u garazi je KIA RIO. Pravi autic. Jos jednom pozdrav svima.
corolla02

#22 Re: zaboravna

Post by corolla02 »

sa66 wrote:Pa Corolla, nije Konjic preko svijeta da mi treba dva dana. Poranila, uzivala na raftingu i vratila se. A u garazi je KIA RIO. Pravi autic. Jos jednom pozdrav svima.
:thumbup:
whow

#23 Re: zaboravna

Post by whow »

sa66 wrote:Pa Corolla, nije Konjic preko svijeta da mi treba dva dana. Poranila, uzivala na raftingu i vratila se. A u garazi je KIA RIO. Pravi autic. Jos jednom pozdrav svima.
Dakle Kia Rio , hajd neka je , sljedece auto abd da bude iz VW koncerna. A gdje su te fotke mozes ih poslati i u pp da ne gleda ovaj Corolla :wink:
sa66

#24 Re: zaboravna

Post by sa66 »

Ne bih ja VW nikad vozila. Peugeot, Citroen...uvijek mi na njima oci ostanu. A slike....drugi put...a i sto ce vam...ja sam vam jedna sredovjecna gospodja...doduse okice su jos uvijek lijepe i plave.... ;-)
corolla02

#25 Re: zaboravna

Post by corolla02 »

sa66 wrote:Ne bih ja VW nikad vozila. Peugeot, Citroen...uvijek mi na njima oci ostanu. A slike....drugi put...a i sto ce vam...ja sam vam jedna sredovjecna gospodja...doduse okice su jos uvijek lijepe i plave.... ;-)
Imas pice od mene!
:D
Post Reply