Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje
- 8. sekretar SKOJ-a
#1 Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje
Na otvaranje ove teme inspirisao me nezaboravni i nikada prežaljeni FAN magazin.
Oduvijek sam želio postati vozač sarajevskog tramvaja ili barem, kondukter/revizor...,pa doktor, ....pa vojno lice...,pa dipl.el.ing... ,pa pomorac...i...jednog dana sam se kačio za tramvaj. Na moju nesreću to je bio tramvaj broj 1 koji vozi prema
Novoj željezničkoj stanici (A, gdje Stara?), te sam malo tahtao po žbunju na okretnici (tahta=daska)...masakr genocidni žbunje napravilo od mene...uh, kad se samo sjetim...!
Priča se, a o tome je pisao i "nikada nezaboravljeni" Prvi bh. magazin za mlade FAN, da je paša 1996.g. došao iz Dojčlanda nakon četvorogodišnjeg prognanstva, parkirao svog polovnog, dobro očuvanog BMW-a pred Muzejom i kod Tehničke se zakačio, onako, ...da mu želja mine...jedan đir po gradu...
Kako glasi tekst pjesmice pristojnih učenika iz Tehničke: Mi kalfe, najjači smo...Nikoga se ne bojimo...joj...zaboravio sam...? Suicid ću izvršiti ako me neko ne podsjeti šta se pjevalo u društvu kolomašću namazanih učenika koji vise na vratima trojke...
Oduvijek sam želio postati vozač sarajevskog tramvaja ili barem, kondukter/revizor...,pa doktor, ....pa vojno lice...,pa dipl.el.ing... ,pa pomorac...i...jednog dana sam se kačio za tramvaj. Na moju nesreću to je bio tramvaj broj 1 koji vozi prema
Novoj željezničkoj stanici (A, gdje Stara?), te sam malo tahtao po žbunju na okretnici (tahta=daska)...masakr genocidni žbunje napravilo od mene...uh, kad se samo sjetim...!
Priča se, a o tome je pisao i "nikada nezaboravljeni" Prvi bh. magazin za mlade FAN, da je paša 1996.g. došao iz Dojčlanda nakon četvorogodišnjeg prognanstva, parkirao svog polovnog, dobro očuvanog BMW-a pred Muzejom i kod Tehničke se zakačio, onako, ...da mu želja mine...jedan đir po gradu...
Kako glasi tekst pjesmice pristojnih učenika iz Tehničke: Mi kalfe, najjači smo...Nikoga se ne bojimo...joj...zaboravio sam...? Suicid ću izvršiti ako me neko ne podsjeti šta se pjevalo u društvu kolomašću namazanih učenika koji vise na vratima trojke...
Last edited by 8. sekretar SKOJ-a on 26/09/2005 21:54, edited 2 times in total.
-
Celicna_saka
Ko je imo imalo mladalacke drskosti kacio je se po travajima, a tokom ljetnih mjeseci to je bilo i prijeko potrebno. Elem, jedan od opasnijih i uzbudljivijih hirova u djecackim danima.
Najgora mi je dinoca bila Stup-Ilidza, tu je prosto letio tramvaj i zahtijevalo je maksimalnu koncentraciju kacitelja
.
Najgora mi je dinoca bila Stup-Ilidza, tu je prosto letio tramvaj i zahtijevalo je maksimalnu koncentraciju kacitelja
-
FortunaBela
Hihihihihihi.....
Ja i moja jaranica smo se zakačile jednom od Č. Vile do Skenderije....
I dobro se sejćam jednog malog kad reče; jebote vidi trebe se kače a mi ne smijemo...
U svakom slučaju morala sam probati....

Ja i moja jaranica smo se zakačile jednom od Č. Vile do Skenderije....
I dobro se sejćam jednog malog kad reče; jebote vidi trebe se kače a mi ne smijemo...
U svakom slučaju morala sam probati....
- 8. sekretar SKOJ-a
Oh, I am zabezeknut!FortunaBela wrote:Hihihihihihi.....![]()
![]()
![]()
Ja i moja jaranica smo se zakačile jednom od Č. Vile do Skenderije....![]()
![]()
![]()
U svakom slučaju morala sam probati....![]()
![]()
-
FortunaBela
Štto bolan, bio je to doživljaj....u to virjeme, sad ga ne bih ponovila, što bih kad znam da mogu.... 
- 8. sekretar SKOJ-a
-
FortunaBela
Zahvaljujem, zahvaljujemmmm... 
-
mačak u čizmama
cariceFortunaBela wrote:Hihihihihihi.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
još onako u brzini pljuneš nekog nesretnika
- 8. sekretar SKOJ-a
Yok, eto ti si...pa, naravno da sam se kačio uglavnom na zelene Vašingtonce, a i na crvene..., ali ti, da se ti i jaranica ti, u tebe kačite, ...., pa mogli ste pasti, dobiti upalu pluća, mogao vas je neko namazati kolomašću koja se nalazi ispod poklopca iznad vrata, mogle ste se okliznut'...kuku...mlado, ludo...ajoooojjj...
Last edited by 8. sekretar SKOJ-a on 26/09/2005 21:41, edited 1 time in total.
-
FortunaBela
Đe ću ba još pljuvati...dosta je bila ta slika za viditi....mačak u čizmama wrote:cariceFortunaBela wrote:Hihihihihihi.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
još onako u brzini pljuneš nekog nesretnika![]()
![]()
-
FortunaBela
Ništa se od toga nije desilo....8. sekretar SKOJ-a wrote:Yok, eto ti si...pa, naravno da sam se kačio..., ali ti, da se ti i jaranica ti, u tebe kačite, ...., pa mogli ste pasti, dobiti upalu pluća, mogao vas je neko namazati kolomašću koja se nalazi ispod poklopca iznad vrata, mogle ste se okliznut'...kuku...mlado, ludo...ajoooojjj...
-
mačak u čizmama
kad smo kod zaboravljenih sarajevskih sportova,
sjetih se i priče o plazanju niz zaleđenu miljacku...
organizovala su se prava takmičenja koja je vodio plazal-baša...
a nagrada je bila...ajd da vidim zna li ko
- 8. sekretar SKOJ-a
Jesi li imala na sebi farmerke i neku bijelu/krem jakunu. Kosa ti bila duga, do po' ledja, plava?
-
FortunaBela
A bio je još jedan, spuštanje sa Anexa na sličurama....mačak u čizmama wrote:kad smo kod zaboravljenih sarajevskih sportova,
Ne treba zaboraviti da su tu šljive bile posađene...Slalom nema šta....
-
A-ZO
joj ja i jaran se kacili iz dosade po vazdan, i u po frke i to nam dosadi pa se pocnemo skakiljati u punoj brzini, i tamo negdje kod malte jaro mi ljosne i slomi ruku, na kraju meni bilo krivlje nego njemu, cini mi se da sam ja plako kolko mi je bilo zao, a on me tjesi, svasta 
-
mačak u čizmama
baš je to coolupala wrote:danas se tek pokoji cigancic zakaci....mada i to rjetko...![]()
ja se nikad nisam kacila niti bih! uvijek mi je djelovalo nekako "otrcano"![]()
brzina, adrenalin, pogled kroz trepavice i vjetar u kosi
- pitt
I "bliski" susret sa semaforom na socijalnommačak u čizmama wrote:baš je to coolupala wrote:danas se tek pokoji cigancic zakaci....mada i to rjetko...![]()
![]()
brzina, adrenalin, pogled kroz trepavice i vjetar u kosi
-
FortunaBela
Bolan Bole, ko ima toliku glavu, da potrefi semafor....pitt wrote:I "bliski" susret sa semaforom na socijalnommačak u čizmama wrote:baš je to coolupala wrote:danas se tek pokoji cigancic zakaci....mada i to rjetko...![]()
![]()
brzina, adrenalin, pogled kroz trepavice i vjetar u kosi:D:D:D
- pitt
Znao sam ih ja par.........FortunaBela wrote:Bolan Bole, ko ima toliku glavu, da potrefi semafor....pitt wrote:I "bliski" susret sa semaforom na socijalnommačak u čizmama wrote: baš je to cool![]()
brzina, adrenalin, pogled kroz trepavice i vjetar u kosi:D:D:D
-
FortunaBela
Ti mora da su se za vrata kačili....