Zaboravljena Zepa
-
Vingo
Pod pretpostavkom da skupimo pare....kako bi fizicki izveli dostavu materijala, pronalazak majstora itd...?
Ljudi moraju znati za sta daju pare. Dakle, prvo detaljan plan....Drumer, mozes li ti dobiti ponude?
Drugo....kad budemo imali plan, ovo se mora dati u medije, jer definitivno ce biti tesko skupiti toliki novac samo od forumasa.
Ljudi moraju znati za sta daju pare. Dakle, prvo detaljan plan....Drumer, mozes li ti dobiti ponude?
Drugo....kad budemo imali plan, ovo se mora dati u medije, jer definitivno ce biti tesko skupiti toliki novac samo od forumasa.
-
Drumer
Drumer wrote:Da, pricam o materijalu. Vjerujem da si provjerila i da je to sto si dobila tacno po cijenama te firme koju si zvala. Ja imam specifikacije kuca svih dimenzija i evo sta sam dobio kada sam ubacio cijene jedne od firmi s kojom mi poslujemo, a cijene kod svih ostalih firmi su priblizne. Ukupna razlika moze biti od 500-1000 KM. Znaci cijena komplet materijala za citavu kucu dimenzija vec pomenutih ukljucujuci i sanitarije i sve sto se ugradjuje unutar jedne kuce jeste: 12, 698, 595 KM sa ukljucenim PDV-om. Pa ti sad izracunaj koliko kvadrata ima u tolikoj kuci i koliko ispadne kvadrat. Naravno dodaj tu jos recimo 3000 hiljade za 6 ruku i opet nije ni blizu 750 maraka. Nadam se da sam bio detaljan. P.S. Vingo, evo kao sto sam i obecao...mIRCerka wrote:Jel ti pricas o materijalu, ili cemu?Drumer wrote: Nemam obicaj da se izvinjavam, jer potpuno stojim iza svega sto kazem, al eto u ovom slucaju se izvinjavam. Tema je skroz druga, ali ovo sto djevojka govori za 750 po kvadratu je nemoguca cijena i sa sigurnoscu tvrdim da nije istinita....U ovo sam 1000% siguran...
750 KM po sistemu KLJUC U RUKU je prosjek koji dobih.
Sa sve WC soljom i stalkom za peskir u hali.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
eto super Drumer dobio jeftiniju varijantu...od firmi s kojima ON POSLUJE..Drumer wrote: Da, pricam o materijalu. Vjerujem da si provjerila i da je to sto si dobila tacno po cijenama te firme koju si zvala. Ja imam specifikacije kuca svih dimenzija i evo sta sam dobio kada sam ubacio cijene jedne od firmi s kojom mi poslujemo, a cijene kod svih ostalih firmi su priblizne. Ukupna razlika moze biti od 500-1000 KM. Znaci cijena komplet materijala za citavu kucu dimenzija vec pomenutih ukljucujuci i sanitarije i sve sto se ugradjuje unutar jedne kuce jeste: 12, 698, 595 KM sa ukljucenim PDV-om. Pa ti sad izracunaj koliko kvadrata ima u tolikoj kuci i koliko ispadne kvadrat. Naravno dodaj tu jos recimo 3000 hiljade za 6 ruku i opet nije ni blizu 750 maraka. Nadam se da sam bio detaljan. P.S. Evo kao sto sam i obecao...
ono sto si obecao je PREDRACUN RADOVA buraz, ne konacnu cifru...
ako mi nismo u stanju iznijeti nesto ovoliko, sto je vrlo vjerovatno, jer bi vlada do sada rijesila te zavrzlame da moze, onda bi mozda mogli istraziti ko trenutno radi na tome. Ok, clanak kaze NE RADI NIKO, ali ljudi, ko vise vjeruje novinama....
- SiSaJuMe
Podrzavam Akciju:
Inace radim u gradjevini , prvim gradjevinsku kalkulaciju (Budjet) ali nazalost nisam u BIH. No hocu vam reci da uz dobru organizaciju i dobar pregled troskova moze se vrlo lako ocijeniti dali je akcija izvodljiva. Uz to da napomenem gdje je puno baba kilavo je dijete. Varijanta skupi lovu i plati firmu koja ce obavit posao sa kljuc u vrata je najlaksa. Iz prostog razloga sto bi par forumasa mogli javno otvorit bankovni racun nakojem bi stizale novcane donacije. Kad se skupi dovoljno , plati firmu da odrade poso. Mozda zvuci kao skuplja varijanta al vec napocetku znas sta radis i koliki su ti troskovi. Stim 2-3 forumasa bi mogli nadgledat donacije i izvedbe radova.
Ako se ide na varijatnu da forumasi kupuju materjal i ovo i ono, cisto sumljam da ce se ko prihvatit da par mjeseci sabira ljude koji bi to prebacili, pomogli. To zahtjeva vecu organizaciju i izuskuje puno vremena a i neznas koliko love ce bit utroseno..
Stoga predlazem varijantu.
01.napravit tim koji ce se angazovat ,
02.napravit proracun
03.vidjet dali je realno moguce skupit taj novac
04.molbu za donaciju na sve moguce nacine objaviti
05.otvorit javni racun za donaciju
06.platit firmu za kljuc u ruke
07.pozeljt didi da fino prozivi.
Kad se zavrsi napisat veliki plakat vladi :Shupci vidite da moze.
Inace radim u gradjevini , prvim gradjevinsku kalkulaciju (Budjet) ali nazalost nisam u BIH. No hocu vam reci da uz dobru organizaciju i dobar pregled troskova moze se vrlo lako ocijeniti dali je akcija izvodljiva. Uz to da napomenem gdje je puno baba kilavo je dijete. Varijanta skupi lovu i plati firmu koja ce obavit posao sa kljuc u vrata je najlaksa. Iz prostog razloga sto bi par forumasa mogli javno otvorit bankovni racun nakojem bi stizale novcane donacije. Kad se skupi dovoljno , plati firmu da odrade poso. Mozda zvuci kao skuplja varijanta al vec napocetku znas sta radis i koliki su ti troskovi. Stim 2-3 forumasa bi mogli nadgledat donacije i izvedbe radova.
Ako se ide na varijatnu da forumasi kupuju materjal i ovo i ono, cisto sumljam da ce se ko prihvatit da par mjeseci sabira ljude koji bi to prebacili, pomogli. To zahtjeva vecu organizaciju i izuskuje puno vremena a i neznas koliko love ce bit utroseno..
02.napravit proracun
Last edited by SiSaJuMe on 09/03/2006 13:03, edited 1 time in total.
-
Drumer
mIRCerka wrote:eto super Drumer dobio jeftiniju varijantu...od firmi s kojima ON POSLUJE..Drumer wrote: Da, pricam o materijalu. Vjerujem da si provjerila i da je to sto si dobila tacno po cijenama te firme koju si zvala. Ja imam specifikacije kuca svih dimenzija i evo sta sam dobio kada sam ubacio cijene jedne od firmi s kojom mi poslujemo, a cijene kod svih ostalih firmi su priblizne. Ukupna razlika moze biti od 500-1000 KM. Znaci cijena komplet materijala za citavu kucu dimenzija vec pomenutih ukljucujuci i sanitarije i sve sto se ugradjuje unutar jedne kuce jeste: 12, 698, 595 KM sa ukljucenim PDV-om. Pa ti sad izracunaj koliko kvadrata ima u tolikoj kuci i koliko ispadne kvadrat. Naravno dodaj tu jos recimo 3000 hiljade za 6 ruku i opet nije ni blizu 750 maraka. Nadam se da sam bio detaljan. P.S. Evo kao sto sam i obecao...ovo samo da ti se zlobno vrati ono za sta si se izvinio preko Qrtza...
ono sto si obecao je PREDRACUN RADOVA buraz, ne konacnu cifru...
boli a? Nebitno
![]()
![]()
Bas si me nasmijala. Kakav predracun kakvi bakraci bona. Nidje veze. Ja sam izracunao po cijenama iz ponude od jedne od firmi i to je konacna cifra i nema se vise sta dodavati i oduzimati.I mene ne boli nista hvala bogu... Al eto posto vidim da se ti bolje razumijes izvoli pa nak bude 750KM kvadrat. Za te pare se moze stan kupiti kao sto sam vec rekao. Btw, ne treba mi ovo prepucavanje tako da cu se ja lijepo iskljuciti sa ove teme..Hvala na razumijevanju...
ako mi nismo u stanju iznijeti nesto ovoliko, sto je vrlo vjerovatno, jer bi vlada do sada rijesila te zavrzlame da moze, onda bi mozda mogli istraziti ko trenutno radi na tome. Ok, clanak kaze NE RADI NIKO, ali ljudi, ko vise vjeruje novinama....
-
mr__bosnjak
Dok sam citao onaj tekst, mislio sam hocul postavit temu il ne i prevagalo je da postavim i sad mi je bas DRAGO zbog toga. Naravno i ja se ukljucujem. Kolko vidim, svi do sad su se prijavili. Mircerka je vec to sve za pola sahata zavrsila telefonom pa hajde ovako da konkretno nesto uradimo da nezavrsi sve na zeljama.
Znaci:
Gradimo covjeku kucu. Jel se svi sa tim slazu?
Okej, onda sakupljat cemo pare. Bil na neki racun ili nesto, mozel neko ko se vise razumije dati primjer sta ce nam biti "kanta" gdje cemo trpat pare.
Nemoze svako odlucivat kako hoce, zato hajde prvo da odlucimo:
1.Sta tacno radimo(kucu?).
2.Kako cemo skupljat pare?
3.Jeli moguce ukljucit bilo kakvog sponzora, Islamska Zajednica se u vise ovakvih slucajeva aktivirala a ja znam sestru reisa ako pomaze pa da na neki nacin nesto sprovedemo. Senad Hadzifejzovic je merhametli a i Merhamet je moguc?
4.Neko ovdje mora rukovodit akcijom, neznamo se dobro(neznam jel se iko vodje zna van kompjutera) ali posto smo svi poletjeli moramo imati povjeranja. hajde ljudi tolko se zalimo na korumpiranost i politicare sad kad imamo svoju sansu hajde da imamo povjerenja i da cilj bude da covjek dobije kucu a ne neciji profit.
5.Kolko i ko ce rukovodit, najbolje je neko ko zna sa gradzevinstvom, neko ko ima mogucnosti da ulozi vremena i ko ima vec respekt od drugih forumasa, onda mozda da se svako zaduzi za nesto. nemojte ovo shvatiti sebicno, nije mi cilj ali posto sam pokrenuo temu htio bih da na neki nacin ucestvujem(ali ne kao rukovodioc).
6.Hocemol ako uspijemo jos sta(memoracija zrtava, da se sazna sta je bilo sa komandantom)?
Pa hajde moderatori ako ste u mogucnosti naparvite virtualni papir na koji ce se svi potpisat pa da odnekle krenemo sa organiziranjem i prijedlozima. Ako se neslozimo u svemu drzat cemo glasanje. Svi potpisnici smiju glasat i odlucivat a rukovodioc i ostali "funkcijoneri" to sve organizuju.
Pa hajde ljudi krecemo. Potpisujte se, odgvarajte na pitanja. Konkretno...
Znaci:
Okej, onda sakupljat cemo pare. Bil na neki racun ili nesto, mozel neko ko se vise razumije dati primjer sta ce nam biti "kanta" gdje cemo trpat pare.
3.Jeli moguce ukljucit bilo kakvog sponzora, Islamska Zajednica se u vise ovakvih slucajeva aktivirala a ja znam sestru reisa ako pomaze pa da na neki nacin nesto sprovedemo. Senad Hadzifejzovic je merhametli a i Merhamet je moguc?
4.Neko ovdje mora rukovodit akcijom, neznamo se dobro(neznam jel se iko vodje zna van kompjutera) ali posto smo svi poletjeli moramo imati povjeranja. hajde ljudi tolko se zalimo na korumpiranost i politicare sad kad imamo svoju sansu hajde da imamo povjerenja i da cilj bude da covjek dobije kucu a ne neciji profit.
5.Kolko i ko ce rukovodit, najbolje je neko ko zna sa gradzevinstvom, neko ko ima mogucnosti da ulozi vremena i ko ima vec respekt od drugih forumasa, onda mozda da se svako zaduzi za nesto. nemojte ovo shvatiti sebicno, nije mi cilj ali posto sam pokrenuo temu htio bih da na neki nacin ucestvujem(ali ne kao rukovodioc).
6.Hocemol ako uspijemo jos sta(memoracija zrtava, da se sazna sta je bilo sa komandantom)?
Pa hajde moderatori ako ste u mogucnosti naparvite virtualni papir na koji ce se svi potpisat pa da odnekle krenemo sa organiziranjem i prijedlozima. Ako se neslozimo u svemu drzat cemo glasanje. Svi potpisnici smiju glasat i odlucivat a rukovodioc i ostali "funkcijoneri" to sve organizuju.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
sad ocekujes da ti kazem izvini? ne pada mi na pamet. Proglasio si me profiterom. Tacka. Kraj rasprave.Drumer wrote: Bas si me nasmijala. Kakav predracun kakvi bakraci bona. Nidje veze. Ja sam izracunao po cijenama iz ponude od jedne od firmi i to je konacna cifra i nema se vise sta dodavati i oduzimati.I mene ne boli nista hvala bogu... Al eto posto vidim da se ti bolje razumijes izvoli pa nak bude 750KM kvadrat. Za te pare se moze stan kupiti kao sto sam vec rekao. Btw, ne treba mi ovo prepucavanje tako da cu se ja lijepo iskljuciti sa ove teme..Hvala na razumijevanju...
Ja sam zvala dvije firme, koje mi dadose prosjecne cijene sa PDV, a nase bi bilo da obezbijedimo pare i ako imamo koga STRUCNOG u gradjevinarstvu da nadgleda zajedno sa nadzornikom gradilista.
Sabrala sam dvije cijene, podijelila sa 2 i dobila prosjek.
Sto se tice iskljucivanja sa teme, licno sam sita i forumskih akcija i svega, jer kad god nesto napisem ili kazem, kazu mi da sam drama queen i profiter i koji kurac sve ne.
Jebes ti nas, dok ti MENI napricas da ja zaradjujem na tudjoj muci (a to ce ti se kad tad vratiti samo da znas) onaj isti dedo zbog kojeg pricamo je mozda vec preselio na onaj svijet.
Hajd zdravo.
-
mr__bosnjak
Te da akcija dobije neko ime. Znam zvucim previse djetinjasto ali kad nesto ovako dobro radimo hajde da mi dobijemo "cool" ime. Ali prvo sve ostalo. Ali da kazemo "Sabah u Zepi"? Ali necu da sada sve predze na diskusiju oko imena. Nastvaljamo sa konkretnim stvarima. Sad se bojim da nisam sve unistio. Molim vas nemojte da bude tako.
- anais_nin
konkretno, brzo, efikasnoSiSaJuMe wrote:Podrzavam Akciju:
02.napravit proracun
-
mr__bosnjak
I mlim da nebude prepucavanja. Mircerka, Drumer, znam moze biti uvredljivo ali hajmo stvarno prije nego sto dedo preseli da ovo ostvarimo. Za njegovo bolje pomirite se. Drumer je sigurno bio umoran i priznao je da je pogrijesio.
-
Vingo
Ej pa onda nam ne treba akcija. Rjesen problem. Kontaktiraj je. Ja vjerujem da ce reis sve sam platiti i nadgledat radove.mr__bosnjak wrote:Dok sam citao onaj tekst, mislio sam hocul postavit temu il ne i prevagalo je da postavim i sad mi je bas DRAGO zbog toga. Naravno i ja se ukljucujem. Kolko vidim, svi do sad su se prijavili. Mircerka je vec to sve za pola sahata zavrsila telefonom pa hajde ovako da konkretno nesto uradimo da nezavrsi sve na zeljama.
Znaci:
Super!
-
Drumer
Sta ce ti nadzornik gradilista, pa ne pravis neboder. Platis ljude koji ce praviti kucu pola unaprijed i pola po zavrsetku posla i gotovo.I ne treba meni izvinjenje. Nisam te nazvao profiterom al ni slucajno. Vec sam ti postavio pitanje...A vidim da ti nije bas leglo cim se toliko vracas na njega cak i poslije fer izvinjenja....mIRCerka wrote:sad ocekujes da ti kazem izvini? ne pada mi na pamet. Proglasio si me profiterom. Tacka. Kraj rasprave.Drumer wrote: Bas si me nasmijala. Kakav predracun kakvi bakraci bona. Nidje veze. Ja sam izracunao po cijenama iz ponude od jedne od firmi i to je konacna cifra i nema se vise sta dodavati i oduzimati.I mene ne boli nista hvala bogu... Al eto posto vidim da se ti bolje razumijes izvoli pa nak bude 750KM kvadrat. Za te pare se moze stan kupiti kao sto sam vec rekao. Btw, ne treba mi ovo prepucavanje tako da cu se ja lijepo iskljuciti sa ove teme..Hvala na razumijevanju...
Ja sam zvala dvije firme, koje mi dadose prosjecne cijene sa PDV, a nase bi bilo da obezbijedimo pare i ako imamo koga STRUCNOG u gradjevinarstvu da nadgleda zajedno sa nadzornikom gradilista.
Sabrala sam dvije cijene, podijelila sa 2 i dobila prosjek.
Sto se tice iskljucivanja sa teme, licno sam sita i forumskih akcija i svega, jer kad god nesto napisem ili kazem, kazu mi da sam drama queen i profiter i koji kurac sve ne.
Jebes ti nas, dok ti MENI napricas da ja zaradjujem na tudjoj muci (a to ce ti se kad tad vratiti samo da znas) onaj isti dedo zbog kojeg pricamo je mozda vec preselio na onaj svijet.
Hajd zdravo.
-
mr__bosnjak
nemoj ovo uzmat kao neku uvvredu. Ali jeli ti sarkastican ili ozbiljan.?Samo da znam zasigurno?Vingo wrote:Ej pa onda nam ne treba akcija. Rjesen problem. Kontaktiraj je. Ja vjerujem da ce reis sve sam platiti i nadgledat radove.mr__bosnjak wrote:Dok sam citao onaj tekst, mislio sam hocul postavit temu il ne i prevagalo je da postavim i sad mi je bas DRAGO zbog toga. Naravno i ja se ukljucujem. Kolko vidim, svi do sad su se prijavili. Mircerka je vec to sve za pola sahata zavrsila telefonom pa hajde ovako da konkretno nesto uradimo da nezavrsi sve na zeljama.
Znaci:
Super!
-
Drumer
Jesam pogrijesio i to opet ponavljam. Ja sam samo iznio svoje konkretne prijedloge i cijenu citavog projekta. I tu nema puno pametovanja i ostalih budalastinja. To se sve moze zavrsiti za mjesec dana i da dedo dobije kucu. Al eto drugarica Mircerka kaze da ja nemam pojma i da ona zna bolje i ja joj prepustam da ona radi jer ona kaze da zna bolje. Ja to postujem i zato se povlacim.mr__bosnjak wrote:I mlim da nebude prepucavanja. Mircerka, Drumer, znam moze biti uvredljivo ali hajmo stvarno prije nego sto dedo preseli da ovo ostvarimo. Za njegovo bolje pomirite se. Drumer je sigurno bio umoran i priznao je da je pogrijesio.
-
Prenj
Prica se po gradu da ce IZ sve ove vakufske stanove, sto ce ih dobiti nakon restitucije, prodati i od tih para napraviti kuce izbjeglicama.mr__bosnjak wrote:nemoj ovo uzmat kao neku uvvredu. Ali jeli ti sarkastican ili ozbiljan.?Samo da znam zasigurno?Vingo wrote:
Ej pa onda nam ne treba akcija. Rjesen problem. Kontaktiraj je. Ja vjerujem da ce reis sve sam platiti i nadgledat radove.
Super!
- anais_nin
pod jedan i ovo sto zelimo da uradimo je jako velik zalogaj...necemo moci sve sami da uradimo, ali prvo treba izmedju sebe da se slozimo sta i kako hocemo da uradimo pa tek onda zatrazimo bilo ciju pomoc....mr__bosnjak wrote: 6.Hocemol ako uspijemo jos sta(memoracija zrtava, da se sazna sta je bilo sa komandantom)?
a ja sam vec pomenula, ako cemo raditi jos nesto osim ove kuce cika Camilu, (ovim ni najmanje ne zelim da umanjuje znacaj zrtava u Zepi, ali mislim da je bitnije uciniti nesto za one koji su zivi) trebalo bi izvrsiti neki pritisak, neku kampanju da se ovim ljudima poboljsaju uslovi zivota....oni koji su procitali clanak do kraja znaju da oni nemaju ni prodavnice, ni pristupa doktoru, da su jednostavno zaboravljeni....
-
Prenj
Eto vas ko dva ovna na brnu.Drumer wrote:Jesam pogrijesio i to opet ponavljam. Ja sam samo iznio svoje konkretne prijedloge i cijenu citavog projekta. I tu nema puno pametovanja i ostalih budalastinja. To se sve moze zavrsiti za mjesec dana i da dedo dobije kucu. Al eto drugarica Mircerka kaze da ja nemam pojma i da ona zna bolje i ja joj prepustam da ona radi jer ona kaze da zna bolje. Ja to postujem i zato se povlacim.mr__bosnjak wrote:I mlim da nebude prepucavanja. Mircerka, Drumer, znam moze biti uvredljivo ali hajmo stvarno prije nego sto dedo preseli da ovo ostvarimo. Za njegovo bolje pomirite se. Drumer je sigurno bio umoran i priznao je da je pogrijesio.
Sta nam je lakse nabaviti, vrijeme forumasa, neohodno da se realizira morebit jeftinija varijanta kad se gradi klasicnom BH metodom ili jos novca ako se gradi u montaznoj varijanti? Ako je odgovor na ovo pitanje jasan, dileme nema.
-
mr__bosnjak
@Vingo
Dobro nema veze. Nego ovako, ona mi nije prijateljica, nisam sa njom mozda 4 puta razgovarao samo me zna. I eto dobra je sa nanom. Ali nevjerujem da cu tu ista dobit jer se za nju govori da je isla u Mekku sa reisom da svercuje. Zato ima nadimak "hadzinica". IZ sam vise naveo jer znam da u Trebinju jedino oni bosnjackim povratnicima pomazu sa zaposljenjem, donacijama... A inace svi su siromasni i nemaju ikakvog zaposljenja osim u gradskoj dzamiji(bar kolko ja znam). I tako na vise mjesta. Neznam ali bolje je sada da se mi skoncetrisemo na rjesavanju pitanja gradnje i para. Spoznore cemo drzat samo koa mogucnost. Kolko vidim Mircerka i Drumer su se najvise agnazovali, "Sisajume" je bio dobar a i ostali pa hajde ljudi idemo...
@Drumer
Dobro jeste pa mircerka hajde zbog dede mu oprosti. A ti se nemij povlacit jer bi i ja da hocu mogo nac hiljadu razloga za to.
Dobro nema veze. Nego ovako, ona mi nije prijateljica, nisam sa njom mozda 4 puta razgovarao samo me zna. I eto dobra je sa nanom. Ali nevjerujem da cu tu ista dobit jer se za nju govori da je isla u Mekku sa reisom da svercuje. Zato ima nadimak "hadzinica". IZ sam vise naveo jer znam da u Trebinju jedino oni bosnjackim povratnicima pomazu sa zaposljenjem, donacijama... A inace svi su siromasni i nemaju ikakvog zaposljenja osim u gradskoj dzamiji(bar kolko ja znam). I tako na vise mjesta. Neznam ali bolje je sada da se mi skoncetrisemo na rjesavanju pitanja gradnje i para. Spoznore cemo drzat samo koa mogucnost. Kolko vidim Mircerka i Drumer su se najvise agnazovali, "Sisajume" je bio dobar a i ostali pa hajde ljudi idemo...
@Drumer
Dobro jeste pa mircerka hajde zbog dede mu oprosti. A ti se nemij povlacit jer bi i ja da hocu mogo nac hiljadu razloga za to.
- SiSaJuMe
Izemu vraga tipcno Bosanci reko bi. Bez uvrede Svi redom prikocite.
Ovdje se radi o pomoci jednom starcu. Stoga nepisite replike o nadmudrivanjima izmedju sebe. Tip je dao indikaciju koliko bi to trebalo kostat. Super. Vjerujem da bi ta firma dala na uvid i zavrsnu cijenu. Stoga molim ako je umogucnosti da se kontaktuje firma i dostavi izracun.
Sto se tice tima koji ce to radit , predlazem da se jave dobrovoljci koji se nesprdaju nego ozbijno shvataju ovu akciju i daju sebe i svoje znanje na raspolaganje. 2-3 covjeka je dovoljno da budu nosioci ove akcije. Ako ima vise kandidata, napravit glasanje i izabrat. Ostali nek neshvate kao poraz nego nek se nadju pri pomoci.
I polako akcija moze da krene.
Ljudi shvati te ako hocete ovo realizovat morate mislit na tog Didu a ne na sitnice i jestel upravu ili niste. Bitan je Dida.
pozdrav.
Ovdje se radi o pomoci jednom starcu. Stoga nepisite replike o nadmudrivanjima izmedju sebe. Tip je dao indikaciju koliko bi to trebalo kostat. Super. Vjerujem da bi ta firma dala na uvid i zavrsnu cijenu. Stoga molim ako je umogucnosti da se kontaktuje firma i dostavi izracun.
Sto se tice tima koji ce to radit , predlazem da se jave dobrovoljci koji se nesprdaju nego ozbijno shvataju ovu akciju i daju sebe i svoje znanje na raspolaganje. 2-3 covjeka je dovoljno da budu nosioci ove akcije. Ako ima vise kandidata, napravit glasanje i izabrat. Ostali nek neshvate kao poraz nego nek se nadju pri pomoci.
I polako akcija moze da krene.
Ljudi shvati te ako hocete ovo realizovat morate mislit na tog Didu a ne na sitnice i jestel upravu ili niste. Bitan je Dida.
pozdrav.
Last edited by SiSaJuMe on 09/03/2006 13:40, edited 1 time in total.
-
mr__bosnjak
SiSajume svaka ti je rijec ispravna. Ja tebe predlazem ko glavnog rukovodioca a ja kandidujem da isto budem u ko neki "pomocni rukovodioc" i mozda jos ko.
-
Vingo
Vidi bosnjak. Hajmo za pocetak ostat samo na forumu i eventualno medijima. Neki ce forumasi pomoci dedi jer je bosnjak, a neki, kao npr. ja, jer im je zao starca od 75 godina, koji je beskucnik tudjom krivicom.
Dakle....hajmo se koncentrisat na dedu Camila.
I na dilemu koju je iznio Prenj gore....Ima li ovdje kapaciteta, vremena, volje da se ide u Zepu i nadgledaju radovi, kupuje materijal....bla bla...
Sto se mene tice, ja bih dala vise para, za brzu varijantu, koju ce obaviti onaj kome je to posao.
Dakle....hajmo se koncentrisat na dedu Camila.
I na dilemu koju je iznio Prenj gore....Ima li ovdje kapaciteta, vremena, volje da se ide u Zepu i nadgledaju radovi, kupuje materijal....bla bla...
Sto se mene tice, ja bih dala vise para, za brzu varijantu, koju ce obaviti onaj kome je to posao.
- SiSaJuMe
Nazalost daleko sam od BIH pa stoga jedino mogu novcano pomoci. Volio bi da se to realizuje. Zato vas molim bez Zajebancija. Nego da Odraslo razmisljamo i da se dogovaramo. Vjerujem da 2-3 Ozbiljna covjeka koji zive u BIH mogu to realizovat. Naravno svi smo ukljuceni i svi bi mogli predlozima ucestvovat.mr__bosnjak wrote:SiSajume svaka ti je rijec ispravna. Ja tebe predlazem ko glavnog rukovodioca a ja kandidujem da isto budem u ko neki "pomocni rukovodioc" i mozda jos ko.
Decki samo Ozbiljno molim.
Pozdrav.