Za Thompsona muftija Smajkic fundamentalista

Post Reply
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:45, edited 1 time in total.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Liska wrote:
Slavko Jovičić Oscar wrote:
Liska wrote: Sandor, tijekom 1991-1995. godine si imao sljedece operacije HV protiv JNA i VRSK:
Operacija Otkos 10- oslobadjanje Bilogore,
Operacija Orkan- oslobadjanje dijela zapadne Slavonije
Operacija Miljevacki plato
Operacija Medacki dzep
Operacija Maslenica- oslobadjanje zadarskog zaledja
Operacija Tigar,
Operacija Konavle,
Operacija Vlastica,
Operacija Bljesak,
Operacija Oluja

Ovo je samo dio operacija koje su sprovedene a detalje mozes naci na stranicama iz Hrvatske sa iskazima ljudi koji su ucestvovali u njima.

U tome periodu HV sa HVO-om a protiv JNA i VRS-a, poduzima sljedece operacije:
Kupres,
Bosanska posavina,
Operacija Cagalj,
Operacija Zima 94,
Operacija Skok 1,
Operacija Skok 2,
Operacija Ljeto 95,
Operacija Maestral,
Operacija Juzni potez
A istovremeno hrvatski vrh prodaje cisterne i cisterne goriva Karadzicu i Mladicu koji dio daju Srpskoj Krajini, a koji opet ratuju protiv Hrvata.
A u isto vrijeme Alija Delimustafic trguje sa Srbima, vjerojatno na svoju inicijativu. Pa onda imamo suradnju Armije BiH i VRS u Mostaru, pa onda Alija kupuje municiju i naoruzanje od Srba za Armiju BiH u Bihacu (dakle od istih koji napadaju Bihac). Nego preko koga je stizalo gorivo za Armiju BiH tijekom rata?
Obrati paznju na rijec kupuje, koja ipak razlikuje od rijeci prodaje.

O Delimustaficu se vec podosta i zna, zna se i da je skinut.
Slavko Jovičić Oscar

Post by Slavko Jovičić Oscar »

Liska wrote:
Liska wrote: Sandor, tijekom 1991-1995. godine si imao sljedece operacije HV protiv JNA i VRSK:
Operacija Medacki dzep
Operacija Tigar,
Operacija Konavle,
Operacija Vlastica,
Operacija Bljesak,
Operacija Oluja

Ovo je samo dio operacija koje su sprovedene a detalje mozes naci na stranicama iz Hrvatske sa iskazima ljudi koji su ucestvovali u njima.

Kupres,
Bosanska posavina,
Operacija Cagalj,
Operacija Zima 94,
Operacija Skok 1,
Operacija Skok 2,
Operacija Ljeto 95,
Operacija Maestral,
Operacija Juzni potez
A istovremeno hrvatski vrh prodaje cisterne i cisterne goriva Karadzicu i Mladicu koji dio daju Srpskoj Krajini, a koji opet ratuju protiv Hrvata.
A u isto vrijeme Alija Delimustafic trguje sa Srbima, vjerojatno na svoju inicijativu.
Prema kojim izvorima, Vecernjak? Uostalom ko je Delimustafic? Da nije predsjednik susjedne drzave, kao Franjo?
Pa onda imamo suradnju Armije BiH i VRS u Mostaru,
Ni jednog dokaza za ovu floskulu. Doduse Armija je stitila srpske crvke dok su Hrvati palili i raketirali manastir u Zitomislicima.
pa onda Alija kupuje municiju i naoruzanje od Srba za Armiju BiH u Bihacu (dakle od istih koji napadaju Bihac). Nego preko koga je stizalo gorivo za Armiju BiH tijekom rata?
Vrlo neozbiljno, i sto je vaznije netacno. Sverca je naravno bilo, medjutim planske saradnje s ciljem unistenja jednog naroda i jedne drzave, ni pod razno.
Šandor

Post by Šandor »

Liska wrote:
Šandor wrote:Zaboravio sam četvrti faktor. Najveći dio razdoblja 1991 - 1995 nije ni bilo velikih vojnih operacija u Hrvatskoj zbog dogovorenog rata u BiH. Tako da je i jedna i druga strana u Hrvatskoj praktično odmarala. Kao nekoć davno Nijemci u Francuskoj do iskrcavanja. Dok su oni u Rusiji crkavali. :D
Sandor, tijekom 1991-1995. godine si imao sljedece operacije HV protiv JNA i VRSK:
Operacija Medacki dzep
Operacija Tigar,
Operacija Konavle,
Operacija Vlastica,
Operacija Bljesak,
Operacija Oluja

Kupres,
Bosanska posavina,
Operacija Cagalj,
Operacija Zima 94,
Operacija Skok 1,
Operacija Skok 2,
Operacija Ljeto 95,
Operacija Maestral,
Operacija Juzni potez
Iskreno, ne vidim svrhu nastavka rasprave s tobom. Uzimajući u obzir sve što si rekao na jednoj drugoj temi nema razloga da se jedan drugom obraćamo u budućnosti. Barem kad su u pitanju ratne i političke teme. Ti imaš svoj stav. I to je u redu. Ali u tvojim porukama je toliko (ne)istine da nemamo o čemu razgovarati.
Liska

Post by Liska »

Jovicicu, dokaze o suradnji Armije BiH i VRS imas u feljtonu Sefke Hodzica objavljenom u Oslobodjenju prije dvije godine, i zestoko presucenom u Sarajevu. Objavio je i knjigu o ovome. U knjizi imas faktografiju koju nitko ne moze poreci niti je pokusao poreci, sem tebe ali vidim da ti pojma nemas o ovoj materiji. Delimustafic je bio ministar unutarnjih poslova i nije sigurno radio na svoju ruku. A nije bio jedini koji je trgovao a cudo je da su svi to znali u Sarajevu i nitko im nije mogao nista. Njihovi konvoji su imali prednost pred ranjenicima u tunelu. Dokaza imas koliko hoces u knjizi Drzavna tajna.
Ibro Dirka, HVO suradnjom sa VRS-om i naftom kupuje opstanak HVO kod Konjica ili u srednjoj Bosni, kao sto i tom naftom kupuje prebacivanje ranjenih pripadnika HVO iz enklava u srednjoj Bosni u Hercegovinu i dalje na lijecenje. Srbi nisu iskesirali ni marke za to gorivo.
Liska

Post by Liska »

Sandore, vjerovao ili ne ove operacije su se dogodile, a u nekima sam i sudjelovao. Podatke o operacijama mozes naci na web stranicama ako meni vec ne vjerujes. Neces nigdje naci podatak da se te operacije nisu dogodile ili da sam ih ja izmislio. Ako nadjes bilo gdje podatak da se te operacije nisu ni dogodile, da sam ih ja izmislio, postavi ih na forumu. Mogu ti naci i ljude koji su u odorama HV ucestvovali u tim operacijama i bili ranjavani. Ti opet ne bi vjerovao jer ti se ne uklapa u sliku da je na bojistu bilo mirno. Jest onome koji nista ne zna o tim operacijama pa se sada cudi kad mu ih spomenu.
Šandor

Post by Šandor »

Liska wrote:Sandore, vjerovao ili ne ove operacije su se dogodile, a u nekima sam i sudjelovao. Podatke o operacijama mozes naci na web stranicama ako meni vec ne vjerujes. Neces nigdje naci podatak da se te operacije nisu dogodile ili da sam ih ja izmislio. Ako nadjes bilo gdje podatak da se te operacije nisu ni dogodile, da sam ih ja izmislio, postavi ih na forumu. Mogu ti naci i ljude koji su u odorama HV ucestvovali u tim operacijama i bili ranjavani. Ti opet ne bi vjerovao jer ti se ne uklapa u sliku da je na bojistu bilo mirno. Jest onome koji nista ne zna o tim operacijama pa se sada cudi kad mu ih spomenu.
Mislio sam generalno na tvoje poruke Kako već rekoh, to su tvoji stavovi i to je u redu. Ali za mene tu ima previše (ne)istine da bi rasprava imala neku svrhu.
Slavko Jovičić Oscar

Liska wrote:Jovicicu, dokaze o suradnji Armije BiH i VRS imas u feljtonu Sefke Hodzica objavljenom u Oslobodjenju prije dvije godine, i zestoko presucenom u Sarajevu. Objavio je i knjigu o ovome.
:lol:

Daj covjece nemoj me nasmijavat. Saradnja podrazumijeva sporazum na vrhu, tipa 60 razgovora izmedju Tudjaman i Milosevica, ili sporazum iz Graza Boban - Karadzic. A dokumentacija ili dokaz nisu feljtoni, nego nesto tipa stenograma Franje Tudjama. Kada mi pokazes stenograme u kojima se Alija dogovara sa Milosevicem o saradnji Armije i VRS, onda cu ti povjerovat, a ne samo ja, ja sam manje bitan, povjerovat ce ti i haski sud koji do sada nije bio sklon bajkama.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Liska wrote:Ibro Dirka, HVO suradnjom sa VRS-om i naftom kupuje opstanak HVO kod Konjica ili u srednjoj Bosni, kao sto i tom naftom kupuje prebacivanje ranjenih pripadnika HVO iz enklava u srednjoj Bosni u Hercegovinu i dalje na lijecenje. Srbi nisu iskesirali ni marke za to gorivo.
Recimo da je tako, poveliku su (HV & HVO) cijenu platili na ostalim ratistima zbog nekakvog Konjica oko kojeg se inace (relativno gledajuci) i nisu previse lomatali. Srednja Bosna i ranjenici, ma daj, covjece.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Liska wrote:Jovicicu, dokaze o suradnji Armije BiH i VRS imas u feljtonu Sefke Hodzica objavljenom u Oslobodjenju prije dvije godine, i zestoko presucenom u Sarajevu. Objavio je i knjigu o ovome.
:lol:

Daj covjece nemoj me nasmijavat. Saradnja podrazumijeva sporazum na vrhu, tipa 60 razgovora izmedju Tudjaman i Milosevica, ili sporazum iz Graza Boban - Karadzic. A dokumentacija ili dokaz nisu feljtoni, nego nesto tipa stenograma Franje Tudjama. Kada mi pokazes stenograme u kojima se Alija dogovara sa Milosevicem o saradnji Armije i VRS, onda cu ti povjerovat, a ne samo ja, ja sam manje bitan, povjerovat ce ti i haski sud koji do sada nije bio sklon bajkama.
Nije se Alija dogovarao (mozda je odobrio), vec "lokalci". I neka su, jer drugog izbora nisu imali nakon HB i svega sto se desilo. I ovdje se radilo o kupovini, a ne nekakvom dogovoru oko unistenja treceg naroda.
Liska

Post by Liska »

Ibro Dirka, kuda su se izvlacili ranjenici? Preko srpske teritorije a oni najtezi su se i lijecili u srpskim bolnicama. Zavoj je kostao 100 maraka, pa ti vidi koliko su kostale zahtjevnije operacije. Neki se nisu nikad ni vratili sa lijecenje kao moj kum koji je lezao u banjaluckoj bolnici. Neki su mi Banjalucani rekli da su ga u bolnici ubili iz vatrenog oruzja neki vojnici koji su na silu usli u bolnicu. Bice vjerojatno da sam ja ovo izmislio. Da Bog do jesam.
Jovicicu, super ti je definicija suradnje. Nemas ni stenograme sastanka Tudjman-Milosevic u Karadjordjevu, pa vjerujes u njega. Sto se tice ove suradnje Armije BiH i VRS-a, kod Mostara hajd ti procitaj sto pise u feljtonu pa ga onda negiraj. A nitko ga nije negirao, cak ni ljudi spomenuti u feljtonu kao S. Orucevic.
Šandor

Post by Šandor »

ibro dirka wrote:Nije se Alija dogovarao (mozda je odobrio), vec "lokalci". I neka su, jer drugog izbora nisu imali nakon HB i svega sto se desilo. I ovdje se radilo o kupovini, a ne nekakvom dogovoru oko unistenja treceg naroda.
Da je to bio pravi dogovor....onog tipa kakav je bio između Srba i Hrvata....za to bi postojali i dokazi. Baš kao i čitav niz drugih stvari o kojima su govorili a koje su pale u vodu. Silni logori, zločini, masovne grobnice. Da bi na kraju pobijeni srpski civili sve zajedno spali na oko 1500. A bilo je nekih 80 logora samo u Sarajevu kažu. I dan danas tvrde da smopobili 4000 srpskih civila u Sarajevu samo. Čak i u Hagu tako tvrde i dan danas.

A tek onih 3500 pobijenih oko Srebrenice. To i danas lažu. Vjerovatno nikad neće ni prestati.

Biznisa je bilo. Ali na način na koji je bilo između Srba i Hrvata sigurno ne. Biznis se sastojao u tome što su lokalni mafijaši tušili jedni drugima šta su stigli. Toga je. Svugdje je bilo samostalnih preduzetnika.

Ne vidim zašto bi nas Srbi planski i sa najvišeg nivoa snabdjevali kad su nekoliko puta tokom rata pokrenuli velike ofanzive. Što između Srba i Hrvata nije slučaj. Osim onog zabijanja noža u leđa Srbima od strane Hrvata na kraju. Oni bi na kraju tjerali Srbe do Banja Luke da im je dopušteno(i stigli bi prije nas). Ali to je bilo na kraju.
jefferson

Post by jefferson »

Ma djate ljudi, pa kad cete shvatit da su svi politicari prodali ovaj narod.
Pa jel vi znate da bi stvari u slavoniji bile drugacije da Tudjman nije prodao 15 tenkova M84 kuvajtu, zajedno sa tadasnjim ostacima JNA koji su otpremili te iste tenkove.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Liska wrote:Ibro Dirka, kuda su se izvlacili ranjenici? Preko srpske teritorije a oni najtezi su se i lijecili u srpskim bolnicama. Zavoj je kostao 100 maraka, pa ti vidi koliko su kostale zahtjevnije operacije. Neki se nisu nikad ni vratili sa lijecenje kao moj kum koji je lezao u banjaluckoj bolnici. Neki su mi Banjalucani rekli da su ga u bolnici ubili iz vatrenog oruzja neki vojnici koji su na silu usli u bolnicu. Bice vjerojatno da sam ja ovo izmislio. Da Bog do jesam.
@Liska ne kazem da si to za ranjenike i njihovo izvlacenje izmislio (to se manje vise zna), vec me frapira tvoja teza da su zato onoliki megabareli prodani cetaljima. Da je tanko, mozda bi me nekako i bar djelimicno ubjedio. Ovako totalno suplje, izvini, nema sanse.

To je otprilike kao kada ovi ljubitelji srne kazu da je rat poceo zbog svata na Bascarsiji. Nemamo tu sta dalje.
luciferino

Post by luciferino »

jefferson wrote:Ma djate ljudi, pa kad cete shvatit da su svi politicari prodali ovaj narod.
Pa jel vi znate da bi stvari u slavoniji bile drugacije da Tudjman nije prodao 15 tenkova M84 kuvajtu, zajedno sa tadasnjim ostacima JNA koji su otpremili te iste tenkove.
Nećemo nikad, a možda ni tad', i jopet ćemo za njiha glasovati, jer su oni naši, bez obzira kakvi su.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

luciferino wrote:
jefferson wrote:Ma djate ljudi, pa kad cete shvatit da su svi politicari prodali ovaj narod.
Nećemo nikad, a možda ni tad', i jopet ćemo za njiha glasovati, jer su oni naši, bez obzira kakvi su.
Zar je bitno kakvi su sve dok su NASI? :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Šandor wrote:
ibro dirka wrote:Nije se Alija dogovarao (mozda je odobrio), vec "lokalci". I neka su, jer drugog izbora nisu imali nakon HB i svega sto se desilo. I ovdje se radilo o kupovini, a ne nekakvom dogovoru oko unistenja treceg naroda.
Da je to bio pravi dogovor....onog tipa kakav je bio između Srba i Hrvata....za to bi postojali i dokazi. Baš kao i čitav niz drugih stvari o kojima su govorili a koje su pale u vodu. Silni logori, zločini, masovne grobnice. Da bi na kraju pobijeni srpski civili sve zajedno spali na oko 1500. A bilo je nekih 80 logora samo u Sarajevu kažu. I dan danas tvrde da smopobili 4000 srpskih civila u Sarajevu samo. Čak i u Hagu tako tvrde i dan danas.

A tek onih 3500 pobijenih oko Srebrenice. To i danas lažu. Vjerovatno nikad neće ni prestati.

Biznisa je bilo. Ali na način na koji je bilo između Srba i Hrvata sigurno ne. Biznis se sastojao u tome što su lokalni mafijaši tušili jedni drugima šta su stigli. Toga je. Svugdje je bilo samostalnih preduzetnika.

Ne vidim zašto bi nas Srbi planski i sa najvišeg nivoa snabdjevali kad su nekoliko puta tokom rata pokrenuli velike ofanzive. Što između Srba i Hrvata nije slučaj. Osim onog zabijanja noža u leđa Srbima od strane Hrvata na kraju. Oni bi na kraju tjerali Srbe do Banja Luke da im je dopušteno(i stigli bi prije nas). Ali to je bilo na kraju.
Slazem se. Politicki dogovori su davno odradjivani, pored Graza i Karadjordjeva, bilo je i malo "lokalnijih", ali opet "na nivou" izmedju Bobana i Vucurevica po Hercegovini i (ako se tacno sjecam) Herceg Novom. I sve to dok Dubrovnik gori.

Jedno su kupovine municije, hrane, oruzja, nafte onih koji nemaju izbora po raznoraznim enklavama, a nesto sasvim drugo ovakvi politicki, zlocinacki dogovori.
Slavko Jovičić Oscar

Liska wrote: Jovicicu, super ti je definicija suradnje. Nemas ni stenograme sastanka Tudjman-Milosevic u Karadjordjevu, pa vjerujes u njega. Sto se tice ove suradnje Armije BiH i VRS-a, kod Mostara hajd ti procitaj sto pise u feljtonu pa ga onda negiraj. A nitko ga nije negirao, cak ni ljudi spomenuti u feljtonu kao S. Orucevic.
Imam svjedoke, eno ih se izredali svi do jednog u Hagu i to tudjmanovi najblizi saradnici (Bilandzija i co, i uz to jos akademici), ali imam i stenograme, pokrivaju citav rat od planiranja istrebljenja Bosnjaka, do planiranja istrebljenja Srba u Hrvatskoj (ostalo nije ni potrebno, jer su stenogrami dovoljni, ali i dosadasnje presude u Hagu), a taj sa Briona je trenutno najaktuelniji, u svakom slucaju kada se kaze saradnja izmedju te i te vojske, misli se na institucije, a da bi se to dokazalo potreban ti je i Hudini i Koperfild zajedno, jer ni u jednom haskom nalazu toga nema, ni jedan dokument takve vrste nije se pojavio (valjda bi do sada), tako da je jedino ostao prostor za spekulacije i feljtone, ali koliko je do sada bilo feljtona, pa neki bi povjerovali da su vanzemaljci rusili Stari most. Cujem Praljak i knjigu napisao, medjutim znas sta haske sudije urade s takvim "dokazima"? Posalju ih u Recycle Bin.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

svi smo ga ispushili ... na Balkanu vrijede jedino zivoti srpskih baba
HAŠKI SUD objavio je danas presudu trojici bivših zapovjednika JNA optuženih za ubojstva 264 osobe na Ovčari 1991. godine. Usprkos masovnom pokolju za koji ih se tereti, ukupna zatvorska kazna "vukovarskom trojcu" iznosi tek 25 godina.

Veselin Šljivančanin osuđen je na pet godina zatvora, Miroslav Radić oslobođen je od svih optužbi jer nije dokazano da je bio na mjestu pokolja, a "najgore" je prošao Mile Mrkšić kojem je sud izrekao kaznu od 20 godina zatvora.

Mrkšić je proglašen krivim za kazneno djelo pomaganja ubojstava, mučenja i okrutnog postupanja zbog čega mu je dosuđena kazna od 20 godina zatvora.

Šljivančanin je proglašen krivim za kazneno djelo pomaganja mučenja i okrutnog postupanja prema zarobljenicima zbog čega je osuđen na pet godina zatvora.

Vesna Bosanac izjavila je danas prije izricanja presude, kako se nada da će trojcu biti izrečene maksimalne kazne jer ono što se događalo s ranjenicima iz Vukovarske bolnice je previše strašno. Ona smatra kako je trojka imala ključnu ulogu i u razaranju grada i u uništavanju života i u odvođenju i ubijanju. "Niti doživotna kazna nije dovoljna kazna za njih, kao ni za one koji još nisu ni privedeni zbog onog što su učinili u Vukovaru" - rekla je Bosanac.

Tužiteljstvo tražilo doživotni zatvor

Podsjetimo, suđenje "vukovarskoj trojci" počelo je 11. listopada 2005. godine. Mrkšića, Šljivančanina i Radića, optužnica u osam točaka tereti za zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnog prava i običaja zbog progona, istrebljenja, ubojstava, mučenja te okrutnog i nehumanog postupanja. Prvotna optužnica protiv njih podignuta je još 7. studenoga 1995., a sudi im se prema trećoj objedinjenoj i izmijenjenoj optužnici od 15. studenoga 2004.

Optužbe se odnose na zatočenje, mučenje i ubojstvo više od 260 ranjenika, bolesnika i civila iz vukovarske bolnice. "Svi zločini koji su počinjeni u Vukovaru dio su organiziranog lanca djelovanja koji su doveli do zločina na Ovčari", kazao je u uvodnoj riječi tužitelj, najavljujući kako će dokazati da je "vukovarska trojka" planirala, naredila i nadzirala odvođenje hrvatskih civila iz vukovarske bolnice, njihovo pogubljenje i pokop na Ovčari a kasnije prikrivala taj zločin.

Haško tužiteljstvo zatražilo je izricanje doživotne kazne zatvora za "vukovarsku trojku". Tužitelj Marks Moore kazao je kako se takva kazna treba izreći ako se utvrdi da se trojac udružio kako bi izveli zločinački pothvat u kojem je ubijeno i prognano mnogo ljudi.

"Među nama ima još dosta ljudi koji su zaslužili da budu na sudu"

Vukovarski branitelj Stipo Šermet još prije izricanja presude za B92 je rekao da ona nikako neće moći do kraja zadovoljiti pravdu.

"U svakom smo slučaju zadovoljni što je došlo makar do toga da njih trojica odgovaraju i odgovarali su za Vukovar, ne računajući pojedinačne postupke, odnosno postupke koji se vode pred hrvatskim i srpskim sudovima", govori Šermet.

"Ipak, postoji nezadovoljstvo zbog toga što i ovdje među nama ima dosta onih koji su zaslužili da budu na sudu, ali su i dalje slobodni ljudi, čak obavljaju neke značajne funkcije u javnom i političkom životu", istakao je Šermet.
Slavko Jovičić Oscar

ibro dirka wrote:
Liska wrote:Ibro Dirka, kuda su se izvlacili ranjenici? Preko srpske teritorije a oni najtezi su se i lijecili u srpskim bolnicama. Zavoj je kostao 100 maraka, pa ti vidi koliko su kostale zahtjevnije operacije. Neki se nisu nikad ni vratili sa lijecenje kao moj kum koji je lezao u banjaluckoj bolnici. Neki su mi Banjalucani rekli da su ga u bolnici ubili iz vatrenog oruzja neki vojnici koji su na silu usli u bolnicu. Bice vjerojatno da sam ja ovo izmislio. Da Bog do jesam.
@Liska ne kazem da si to za ranjenike i njihovo izvlacenje izmislio (to se manje vise zna), vec me frapira tvoja teza da su zato onoliki megabareli prodani cetaljima. Da je tanko, mozda bi me nekako i bar djelimicno ubjedio. Ovako totalno suplje, izvini, nema sanse.

To je otprilike kao kada ovi ljubitelji srne kazu da je rat poceo zbog svata na Bascarsiji. Nemamo tu sta dalje.
Latin je napravio odlicnu proslu emisiju o tome sta je Hrvatska radila Bosni.

Prvo su srusili monetarni fond BiH, tako sto su uveli kamione nevazecih dinara u BiH kako bi izvukli devize.

Nakon toga su sa Milosevicem, Karadzicem i ostalim cetnicima napravili sporazum koje su redovno obnavljali sastancima u Kiseljaku i ostalim palankama o prodaji goriva (uz prisustvo hrvatskih pukovnika, bas je svjedocio jedan komandant brigade HV koji je bio na jednom od tih sastanaka u Kiseljaku). To nije bio individualni sverc, nego kolone cisterni koje su napajale srpske tenkove koji su onda harali po Bosnjacima u Bosni, i Hrvatima u Hrvatskoj. Na pomenutom sastanku, srpski oficir se pozalio da Hrvatska mora pojacat isporuke goriva, jerbo ne mozes tolku mehanizaciju i tenkove "odrzavat".

Eh, nako svega toga Hrvatska je krenula u otvorenu agresiju na BiH, a o tome vise znamo sve...Blago nama s takvim susjedom. I sad meni neko pominje neki feljton??? Ma daj... :-)
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Znam, i to sam gledao. Mislio sam da ce ici malo dublje, ali nakon frke sa emisijim o Tudjmanu i ovo je podvig. Ovo govori, doduse, vise o danasnjoj Hrvatskoj nego o Latinici.
osa

Post by osa »

ibro dirka wrote:Znam, i to sam gledao. Mislio sam da ce ici malo dublje, ali nakon frke sa emisijim o Tudjmanu i ovo je podvig. Ovo govori, doduse, vise o danasnjoj Hrvatskoj nego o Latinici.
kad će netko u bih napraviti emisiju ovakvog tipa npr. mudžahedinima, padu srebrenice, ratu sa snagana fikreta abdića i sl.
basta sljezove boje

osa wrote:
ibro dirka wrote:Znam, i to sam gledao. Mislio sam da ce ici malo dublje, ali nakon frke sa emisijim o Tudjmanu i ovo je podvig. Ovo govori, doduse, vise o danasnjoj Hrvatskoj nego o Latinici.
kad će netko u bih napraviti emisiju ovakvog tipa npr. mudžahedinima, padu srebrenice, ratu sa snagana fikreta abdića i sl.
nije niko lud da ostane bez posla
Slavko Jovičić Oscar

osa wrote:
A zašto bi pravili? O Srebrenici su dva međunarodna suda rekla sve. O mudžahedinima i abdiću emisije trebaju pravit Hrvati. I arapi i babo su imali imunitet od strane Hrvatske države, imalu su "uredne" hrvatske dokumente, imali su slobodu kretanja po hrvatskoj teritoriji, HVO ih nije zaustavljao ni na jednom punktu, dok je redovno zaustavljao pripadnike Armije BiH...Zašto, ako ih Hrvati ne vole? Zašto su imali hrvatske dokumente? Zašto su se skupljali u Zagrebu? Zašto su se slobodno kretali? BiH nije kontrolisala granicu prema Hrvatskoj, jer je između bila paradržava Herceg-Bosna. Ja bih baš volio da se ova priča otvori, jer se pokazuje još jedna podvala Franje Tuđmana (eto baš u najnovijim svjedočenjima tih istih arapa), koji ih je pustio u BiH kako bi skrenuo pažnju svijeta sa konc logora po Hercegovini, 11 hiljada ubijenih Bošnjaka od strane Herceg-Bosne, i od etničkog čišćenja, i što je najvažnije od minimum 7 hiljada hrvatskih vojnika iz regularne Hrvatske vojske, koji su bili na Mostaru i Vakufu (vinkovačka, osječka, splitska brigada itd) odnosno od hrvatske agresije na BiH. Uostalom nema tih dobrovoljaca koji mogu relativizirati ulogu Hrvatske u agresiji na suverenu državu, jer Hrvatska nije meritorna da postavlja pitanje o dobrovoljcima koji su stali na stranu BiH (jer su ih uostalom sami pustili u BiH), kada se zna da su se nacisti borili u HV i HVO, a jedan je već osuđen, neo nacist Jackie Arklov, za razliku od Arapa.
Last edited by Slavko Jovičić Oscar on 27/09/2007 20:23, edited 1 time in total.
basta sljezove boje

sto ne pogledas snimke iz Pecigrada na kojima Armija BiH tuce starce?

starce Muslimane, da se razumijemo, Pecigrad kod Cazina
Post Reply