Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

jasmin.king

#1 Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by jasmin.king »

da budem kratak, konkretan... :)
nedavno sam se uclanio u Narodnu stranku Radom za boljitak, i to pod nagovaranje prijatelja jer sam bio misljenja tipa 'kakvi Lijanovici,lopovi '...i sl.
Al vjerujte mi ljudi, misljenje su mi promijenili za 180 stepeni... ovom temom ne zelim nista da lobiram, al samo zelim da predlozim svoj raji koja bi voljela uclaniti se u neku stranku, da proba sa ovom..

znaci, kada god zelite na sastanak, oni su ZA,o cemu god da je rijec...pa ako zelite da se zajedno s ovom strankom, aktivno ukljucite u kreiranje bolje budućnosti ove zemlje, BUJRUM ! :bih:

ako ima zainteresovanih, nasao sam link njihove nove stranice, pa pogledajte, registrujte se, NAZOVITE da dodjete na sastanak, docekuju svakoga najbolje sto je moguce..ni sam nisam mogao vjerovati, al je zaista tako. :o za ovakve zaista vrijedi navijati :thumbup: :bih:

-NO LINKS-

p.s. zamolio bih negativne komentare da izostavite, ovo je slobodna volja, ko zeli ....budimo civilizovani :roll: :)
Mahalac

#2 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by Mahalac »

E jesi nas obavjestio svaka ti cast.

Na proslim izborima su imali 100KM za glas a na ovim nece ni praga preci, ali eto ti si presao. :run:
jasmin.king

#3 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by jasmin.king »

Mahalac wrote:E jesi nas obavjestio svaka ti cast.

Na proslim izborima su imali 100KM za glas a na ovim nece ni praga preci, ali eto ti si presao. :run:

jarane, dodji do stranke, popricaj malo sa OMLADINOM koja dole radi, nemoj pricati ako ne znas... ko jos danas istih stopa pruzi priliku omladini?? i ta stranica, omladina ju je napravila .... to nije za pohvalu???

ah da, omladina= studenti kojima je NEOPHODAN dzeparac, sto cijene do sada samo oni, koliko ja vidim ;-)
Bicolina

#4 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by Bicolina »

podrzavam ! :bih:
HORN1

#5 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by HORN1 »

jasmin.king wrote:da budem kratak, konkretan... :)
nedavno sam se uclanio u Narodnu stranku Radom za boljitak, i to pod nagovaranje prijatelja jer sam bio misljenja tipa 'kakvi Lijanovici,lopovi '...i sl.
Al vjerujte mi ljudi, misljenje su mi promijenili za 180 stepeni... ovom temom ne zelim nista da lobiram, al samo zelim da predlozim svoj raji koja bi voljela uclaniti se u neku stranku, da proba sa ovom..

znaci, kada god zelite na sastanak, oni su ZA,o cemu god da je rijec...pa ako zelite da se zajedno s ovom strankom, aktivno ukljucite u kreiranje bolje budućnosti ove zemlje, BUJRUM ! :bih:

ako ima zainteresovanih, nasao sam link njihove nove stranice, pa pogledajte, registrujte se, NAZOVITE da dodjete na sastanak, docekuju svakoga najbolje sto je moguce..ni sam nisam mogao vjerovati, al je zaista tako. :o za ovakve zaista vrijedi navijati :thumbup: :bih:

-NO LINKS-

p.s. zamolio bih negativne komentare da izostavite, ovo je slobodna volja, ko zeli ....budimo civilizovani :roll: :)
Nek se bore i rade mi pratimo pa vidjećemo ako su ispravni treba ih podržati.
sammo

#6 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by sammo »

Lijanovici...ako znaju vodit firmu, mogu i drzavu...za razliku od ovih sadasnjih, kojima ne bi dao ni ovce na cuvanje..
iz dna duše

#7 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by iz dna duše »

sammo wrote:Lijanovici...ako znaju vodit firmu, mogu i drzavu...za razliku od ovih sadasnjih, kojima ne bi dao ni ovce na cuvanje..

Šta znači "znaju voditi firmu"?!
Kroz svoj posao sam upoznala puno ljudi "koji dobro vode firme", spadaju u naše najuspješnije, pa ipak, radnici imaju neredovane plate, doprinosi se plaćaju na minimalac, a i takve uplate kasne, ima dosta neprijavljenih radnika, mobing je svakodnevica...
Sita sam ekspanzija firmi, koje to rade na uštrb radnika....vlasnicima naravno ne fali ništa, ali radnici kroz male i neredovne plate, neplaćene doprinose, neprijavljivanje, iznesu najveći teret razvoja ovih naših "super firmi"...
Skyfox

#8 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by Skyfox »

u posljednjih par mjeseci sam cuo masu pozitivnih komentara o njima, vrijedi malo vise istraziti zbog cega...
amrica

#9 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by amrica »

Jako me interesira tih famoznih 100 KM, koje, kao, Lijanovici dijele za glas...
Znam da je jedan od njih u parlamentu trazio da se svakom biracu koji izadje da glasa da 100 KM, da se poveca izlaznost na biralista. A ta joja sto se dijeli je glas koji kruzi, ali ja ne cuh da je iko dobio.

A i inace sve stranke na vlasti trose budzetske pare u predizborno vrijeme za kupovinu glasova, nista novo.
sammo

#10 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by sammo »

iz dna duše wrote:
sammo wrote:Lijanovici...ako znaju vodit firmu, mogu i drzavu...za razliku od ovih sadasnjih, kojima ne bi dao ni ovce na cuvanje..

Kroz svoj posao sam upoznala puno ljudi "koji dobro vode firme", spadaju u naše najuspješnije, pa ipak, radnici imaju neredovane plate, doprinosi se plaćaju na minimalac, a i takve uplate kasne, ima dosta neprijavljenih radnika, mobing je svakodnevica...
Sita sam ekspanzija firmi, koje to rade na uštrb radnika....vlasnicima naravno ne fali ništa, ali radnici kroz male i neredovne plate, neplaćene doprinose, neprijavljivanje, iznesu najveći teret razvoja ovih naših "super firmi"...
U inozemstvu moras biti bogat da bi usao u politiku ( USA i zapadna Europa ) i Lijanovici to jesu, ne ulaze u politiku da bi to tek postali kao mnogi drugi. Danas u politici vise znaci poslovni uspjeh, a ne kumrovacka skola ili tranzicijski tajkuni, koji su vec opljackali svoju zemlju.
Radnike je svugdje pogodio kruti kapitalizam i u drzavnim i u privatnim firmama, boje se za svoja radna mjesta. Tu je problem nefunkcionalnost sindikata, inspekcijskih sluzbi i to sto nema pravog zakona po kom bi trebali vlasnici dijeliti dobit sa radnicima.
cyprus

#11 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by cyprus »

Nadam se da će opet preć prag :thumbup: :bih:

Ali malo (ili malo više) je ofirno ovakvo reklamiranje :oops:
iz dna duše

#12 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by iz dna duše »

sammo wrote:
iz dna duše wrote:

U inozemstvu moras biti bogat da bi usao u politiku ( USA i zapadna Europa ) i Lijanovici to jesu, ne ulaze u politiku da bi to tek postali kao mnogi drugi. Danas u politici vise znaci poslovni uspjeh, a ne kumrovacka skola ili tranzicijski tajkuni, koji su vec opljackali svoju zemlju.
Radnike je svugdje pogodio kruti kapitalizam i u drzavnim i u privatnim firmama, boje se za svoja radna mjesta. Tu je problem nefunkcionalnost sindikata, inspekcijskih sluzbi i to sto nema pravog zakona po kom bi trebali vlasnici dijeliti dobit sa radnicima.
Upravo sam i govorila o tome-uspjehu u BiH: Koji poslovni uspjeh u BiH, onaj iznesen na leđima radnika?!....
Što se tiče Zakona, inspekcija, sindikata, reći ću ti: dovoljno je da imaš svog čovjeka na visokoj funkciji i nema te inspekcije koja će takvoga pipnuti...dovoljan je samo jedan telefonski poziv, a kako kažu: "ruka ruku mije"....
E to ti je bolje nego kakva kumrovačka škola i sl...Zagarantovan uspjeh i političarima i "uspješnim privrednicima"
ajdin.kahrovic

#13 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by ajdin.kahrovic »

Jedna od vecih sega u Parlamentu BiH. Lik je KV mesar i zaista nije da omalovazavam zanimanje mesara, ali zanimanje mesara podrazumijeva rezanje mesa, redanje u hladnjace i sl., dok pozicija parlamentarca zahtjeva valjda neko malo drugacije i sire obrazovanje.
I taj nedostatak formalnog obrazovanja ne bi u nekom slucaju bio problem, ali u njegovom ocito jeste. Ako su prijedlozi SNSDa o Deklaraciji o osudi zlocina nad Armenima i Zakona o zabrani nosenja burki kvalifikovani kao opstrukcije rada Parlamenta, onda je cjelokupan rad Lijanovica u Parlamentu jedna velika opstrukcija.
Jedan od takvih primjera je Zakon o zastiti domace prozivodnje, koji ne samo da je neustavan, da krsi nekoliko drugih zakona i medjunarodni multilateralni sporazum (CEFTA), nego i ide ka unistenju domace proizvodnje, udara po dzepu potrosace i daje mogucnost malverzacija trgovcima. Sada ja nisam siguran da li je razlog za predlaganje i lobiranje za ovaj zakon jeftini populizam buduci da je ovaj prijedlog dobio veliku podrsku ljudi Lijanoviceve struke (dakle onim zaposlenim u sektoru poljoprivrede i stocarstva), ili je u pitanju to sto je Lijanovic domaci proizvodjac, pa se nada smanjenju konkurencije ili je u pitanju iskrena namjera da se pomogne domacim proizvodjacima za koju je nesposoban i nedovoljno obrazovan da je sprovede na pravi nacin. U svakom slucaju, katastrofa.
Drugi primjer toga je aktuelni prijedlog da se svakome ko izadje na izbore pokloni 100KM. :lol: :lol: Pa mi jedva isplacujemo redovne penzije, kresemo primanja borackoj populaciji kako ne bi bankrotirali, uvaljujemo se kod MMFa, a on bi odvadio jos nekih cca. 250 miliona KM iz budzeta.
I covjek sada jos hoce u Predsjednistvo. Iskreno se nadam da ova stranka na izborima nece preci izborni prag ili ako predje, da ce ostati u opoziciji, jer ovako obrazovan i sposoban kadar nam zaista ne treba u izvrsnoj vlasti.
atko

#14 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by atko »

ooo pa sa mai kinze konze :D

Samim cinom uclanjenja promjenio misljenje za 180 velis ... dok jos krenes djelovati ima jos 180 stepeni da se obrnes :D

Izvjestavaj nas o tvom radu u stranKi kradom zabolitak :wink: :D
sammo

#15 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by sammo »

ajdin.kahrovic wrote:Jedna od vecih sega u Parlamentu BiH. Lik je KV mesar i zaista nije da omalovazavam zanimanje mesara, ali zanimanje mesara podrazumijeva rezanje mesa, redanje u hladnjace i sl., dok pozicija parlamentarca zahtjeva valjda neko malo drugacije i sire obrazovanje.
I taj nedostatak formalnog obrazovanja ne bi u nekom slucaju bio problem, ali u njegovom ocito jeste. Ako su prijedlozi SNSDa o Deklaraciji o osudi zlocina nad Armenima i Zakona o zabrani nosenja burki kvalifikovani kao opstrukcije rada Parlamenta, onda je cjelokupan rad Lijanovica u Parlamentu jedna velika opstrukcija.
Jedan od takvih primjera je Zakon o zastiti domace prozivodnje, koji ne samo da je neustavan, da krsi nekoliko drugih zakona i medjunarodni multilateralni sporazum (CEFTA), nego i ide ka unistenju domace proizvodnje, udara po dzepu potrosace i daje mogucnost malverzacija trgovcima. Sada ja nisam siguran da li je razlog za predlaganje i lobiranje za ovaj zakon jeftini populizam buduci da je ovaj prijedlog dobio veliku podrsku ljudi Lijanoviceve struke (dakle onim zaposlenim u sektoru poljoprivrede i stocarstva), ili je u pitanju to sto je Lijanovic domaci proizvodjac, pa se nada smanjenju konkurencije ili je u pitanju iskrena namjera da se pomogne domacim proizvodjacima za koju je nesposoban i nedovoljno obrazovan da je sprovede na pravi nacin. U svakom slucaju, katastrofa.
Drugi primjer toga je aktuelni prijedlog da se svakome ko izadje na izbore pokloni 100KM. :lol: :lol: Pa mi jedva isplacujemo redovne penzije, kresemo primanja borackoj populaciji kako ne bi bankrotirali, uvaljujemo se kod MMFa, a on bi odvadio jos nekih cca. 250 miliona KM iz budzeta.
I covjek sada jos hoce u Predsjednistvo. Iskreno se nadam da ova stranka na izborima nece preci izborni prag ili ako predje, da ce ostati u opoziciji, jer ovako obrazovan i sposoban kadar nam zaista ne treba u izvrsnoj vlasti.
Zakom o zastiti domace proizvodnje je potreban, jer uvoz nije pod kontrolom...prevelik, a izvoz u deficitu. A tih 100 KM po biracu nije nista naspram placama politicara ( 5000 KM i vise ), ti najvise prezne budzet.
iz dna duše

#16 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by iz dna duše »

Tih 100 KM jeste jako loše...sramotno je po meni...
ajdin.kahrovic

#17 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by ajdin.kahrovic »

sammo wrote:
ajdin.kahrovic wrote:Jedna od vecih sega u Parlamentu BiH. Lik je KV mesar i zaista nije da omalovazavam zanimanje mesara, ali zanimanje mesara podrazumijeva rezanje mesa, redanje u hladnjace i sl., dok pozicija parlamentarca zahtjeva valjda neko malo drugacije i sire obrazovanje.
Zakom o zastiti domace proizvodnje je potreban, jer uvoz nije pod kontrolom...prevelik, a izvoz u deficitu. A tih 100 KM po biracu nije nista naspram placama politicara ( 5000 KM i vise ), ti najvise prezne budzet.
Slazem se da je potrebno zastiti domacu prozivodnju, ali ne na nacin na koji je Lijanovic predlagao, koji je kao sto rekoh, sto neustavan, sto u suprotnosti sa mejduanrodnim pravom, sto stetan po gradjane BiH i po domacu prozivodnju. Problem je sto na tom Zakonu nije radio neko ko je obucen za pisanje pravnih dokumenata niti ekonomski strucnjak, i zato je tako los zakon dospio na dnevni red i bio cak usvojen, da bi ga Ustavni sud kasnije ponistio jer je, opet ponavljam, neustavan.

Isto s etako szalem da se primanja administracije prevelika, ali to ne znaci da se trebamo jos dodatno razbacivati sa parama. Mislim da ne postoji gluplji nacin rasipanja para i jednostavniji nacin vodjenja zemlje u bankrot od bacanja tih 250 - 350 miliona maraka.
Banja Luka

#18 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by Banja Luka »

Nisam simpatizer Lijana, ali zelim da pitam one koji tvrde da su davali 100 KM za glas, kako oni mogu biti sigurni da ce taj kome daju glas, glasati upravo za njih? Ja redovno idem na izbore, nikad mi niko nije ponudio te pare. Da je ponudio, vjerovatno ih ne bih uzeo ( ne zato sto sam nesto previse posten :D ), a ako bih ih i uzeo, vjerovatno ne bih glasao za njih. Zato ne vjerujem da su oni toliki ludaci da ne znaju da bi i drugi to uradili i da im se to uopste ne isplati. Mislim da je tu pricu pokusavao progurati onaj Sutalo (pincom.info)i HDZ, da ubiju konkurenciju.
amrica

#19 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by amrica »

iz dna duše wrote:Tih 100 KM jeste jako loše...sramotno je po meni...

Sramotno je sto 50% gradjana ove zemlje, sa pravom glasa, ne izlazi na izbore, uglavnom mladi, nasa buducnost :run:
sammo

#20 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by sammo »

amrica wrote:
iz dna duše wrote:Tih 100 KM jeste jako loše...sramotno je po meni...

Sramotno je sto 50% gradjana ove zemlje, sa pravom glasa, ne izlazi na izbore, uglavnom mladi, nasa buducnost :run:
Ma neka ostane to 100 KM....imam 20 pacijenata...glasat cu umjesto njih...dobit 50-50...nije lose 1000 KM/1 dan :-)
Dozer

#21 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by Dozer »

Hm..."dobro vode firmu" je bas, onako, dobar argument...

A firmu vode - kako?
Tako sto su godinama imali zaledjinu HDZ-a, sto su godinama imali razne privilegije na uvoz, a sada se ispostavlja i da su nam uvaljivali ko zna kakvo meso, pod domace.

Kvaliteno, nema sta...
Ako bi tako vodili i drzavu, muljazom, zakulisnim radnjama, prevarama...a ne vidim razloga zasto ne bi kada tako "uspjesno" vode i firmu, onda, neka hvala. Neka nastave voditi firmu...
kiky

#22 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by kiky »

zlo i naopak ...
:D
kiky

#23 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by kiky »

o ...
:D :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#24 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by pici »

morel meni tisuĆica za glas(bariton) a more i kakav povoljan kreditiĆ za u ŽitomisliĆima vinograd podignut pa bizmis i tako to.... :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25 Re: Za sve ljude koji zele nesto promijeniti...

Post by Truba »

ne želim ništa mijenjati
sem sebe
Post Reply