Za status nastavnika? Pedagoska grupa predmeta?
- buba
#1 Za status nastavnika? Pedagoska grupa predmeta?
Je li neko polagao pedagosku grupu predmeta, kao uslov predavanja u osnovnim i srednjim skolama?! Znam da je moguce polagati vanredno odredjene predmete na Filozofskom fakultetu, ali da li neko zna koje i da li je moguce zasnovati radni odnos i bez polozene grupe tih predmeta pa ih uporedo sa radom polagati??
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: Za status nastavnika? Pedagoska grupa predmeta?
O kojem se predmetu radi?buba wrote:Je li neko polagao pedagosku grupu predmeta, kao uslov predavanja u osnovnim i srednjim skolama?! Znam da je moguce polagati vanredno odredjene predmete na Filozofskom fakultetu, ali da li neko zna koje i da li je moguce zasnovati radni odnos i bez polozene grupe tih predmeta pa ih uporedo sa radom polagati??
-
Klodovik
#3 Re: Za status nastavnika? Pedagoska grupa predmeta?
Dok sam radio u školi, bilo je moguće. Ovisi od toga šta bi predavao/predavala i jesu li te u školi spremni sačekati. Neke od mojih kolega (Matematika, Informatika...) su polagale pedagošku grupu predmeta i istovremeno radili. Naravno, dobiješ neki rok, ne možeš otezati.buba wrote:Je li neko polagao pedagosku grupu predmeta, kao uslov predavanja u osnovnim i srednjim skolama?! Znam da je moguce polagati vanredno odredjene predmete na Filozofskom fakultetu, ali da li neko zna koje i da li je moguce zasnovati radni odnos i bez polozene grupe tih predmeta pa ih uporedo sa radom polagati??
Kad počneš raditi, svakako imaš pripravnički, a onda moraš polagati i stručni ispit. Koliko se sjećam (i ako se nešto nije promijenilo), stručni ne možeš polagati u prvoj godini rada, ali ga moraš položiti u toku druge godine rada. No, to ti sada nije toliko bitno.
- buba
#4 Re: Za status nastavnika? Pedagoska grupa predmeta?
Eh ma to je to..cula sam i ja da mozes zasnovati radni odnos i u odredjenom roku ispolagati te predmete. Ma to me i zanima, da li po nekoj zakonskoj osnovi ne mogu sklopiti radni odnos zbog te razlike u predmetima koje nemam, jer nisam zglave zavrsila nista vezano za pedagogiju, pa zato pitam.
- amrica
#5 Re: Za status nastavnika? Pedagoska grupa predmeta?
........
Last edited by amrica on 30/07/2008 14:28, edited 1 time in total.
- amrica
#6 Re: Za status nastavnika? Pedagoska grupa predmeta?
Tacnije, ako se radi o nekom super strucnom trazenom predmetu u srednjoj skoli, mozda i mozes, napr za masinske predmete, ili medicinske, ... i sl, ali ovi "obicni" predmeti koji postoje na PA ne mozes.
U osnovnoj ne mozes nikako.
U osnovnoj ne mozes nikako.