Za spas BiH-koja stranka ???

Za i Protiv

#51 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by Za i Protiv »

beeri wrote:Haris Silajdzic,jednostavno covjek mora biti tu da stiti interese BiH.
p.s.dokaz da covjek nema oraha u dzepu,dok se drugi vozaju pod pratnjama itd,Haris slobodno seta gradom.
De ne provaljuj se! :shock:
Za vise informacija, pregledati:
http://www.klix.ba/forum/propast-harisa ... 0635.html-
beeri

#52 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by beeri »

Za i Protiv wrote:
beeri wrote:Haris Silajdzic,jednostavno covjek mora biti tu da stiti interese BiH.
p.s.dokaz da covjek nema oraha u dzepu,dok se drugi vozaju pod pratnjama itd,Haris slobodno seta gradom.
Provaljujes se ti...Avaz i SDP(citaj Bakir i 60 min.) su od njega napravili "sefa energetske mafije"...Sad je taj isti SDP na vlasti,a Bgm i Fahro,pa sto se ne pokrene tuzba protiv "NAJVECEG KRIMINALCA U BIH"?

Pricaj ti sta hoces,jedini covjek koji nikad nije izdao svoju drzavu,upravo zbog toga je i platio cijenu 2010.
Za i Protiv

#53 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by Za i Protiv »

beeri wrote:
Za i Protiv wrote:
Provaljujes se ti...Avaz i SDP(citaj Bakir i 60 min.) su od njega napravili "sefa energetske mafije"...Sad je taj isti SDP na vlasti,a Bgm i Fahro,pa sto se ne pokrene tuzba protiv "NAJVECEG KRIMINALCA U BIH"?

Pricaj ti sta hoces,jedini covjek koji nikad nije izdao svoju drzavu,upravo zbog toga je i platio cijenu 2010.
Pa kako ces platiti cijenu ako uradis nesto dobro :?
BTW, platili su oni cijenu i 2012, i placat ce dok ne nestanu sa politicke scene. Ja smatram da je taj ublahas Hariz upravo razlog za sve ono sto nam se danas dogadja. Prvo zbog Dayton-a, preko aprilskog paketa, pa sve do dogovora o policiji izmedju njega i Dodika.

Zbog svega, neka je otisao i neka se vise ne vraca! :run:
beeri

#54 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by beeri »

Na tvoju zalost,vratit ce se :)
Za i Protiv

#55 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by Za i Protiv »

beeri wrote:Na tvoju zalost,vratit ce se :)
Pameti... ili necem drugom :D

On da je principijelan, kao sto nije, da mu je stalo do nas kao sto se kune, on bi poslije poraza ostao i iz opozicije bi se borio. Medjutim, oproban recept, pobjegni u Tursku poslije izbornog debakla, imenuj nekog hostaplera za v.d. predsjednika, a kad opet dodju izbori, pojavi se mjesec-dva prije pa palamudi o 100% BiH i ukidanju entiteta.

Bas bi volio da se opet pojavi, da jos vise popusi nego na prethodnim izborima... na tvoju zalost :lol:
Skijaš

#56 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by Skijaš »

radostan dan wrote:
Skijaš wrote:i mi se ustvari moramo potruditi da ih animiramo za aktivnije učešće u rješavanju problema iz kojeg se sami sigurno nikad nećemo ispetljati.
jedino putem oružanog sukoba, ali uz pethodno dobro dobru analizu kakvu bh hoće eu i usa, da ne bi bilo raznoraznih iznenađenja tokom bitke...
Kakav oružani sukob ? Misliš da će u slučaju dekreta OHR-a doći do pobune ? Smiješno. Ova ekipa političara na čelu manjeg entiteta je nemoćna za bilo kakvu konfrontaciju sa međunarodnom zajednicom, Amerikanci su ne samo bombardovali Beograd nego kinesku ambasadu usred Beograda, a da se ustručavaju opaliti šamar klaunu iz Laktaša jer bi im on kao mogao izazvati probleme. Jad su i čemer ovi današnji velikosrbi i ako ga sad ne diraju to je zato što neće da se prljaju, zaobilaze ga na cesti poput kamena jer sarajevski političari tvrde da je put prohodan. A ako ih se uvjeri da ga više ne treba zaobilaziti i da smeta normalnom protoku saobraćaja, neće im biti mrsko ni malo se isprljati. Čuj ti bi da prijetiš oružanim sukobom u slučaju intervencije međunarodne zajednice ? Zar se tako brzo zaboravilo generala koji se kurčio vezivanjem UN vojnika za bandere da bi se bukvalno usrao nakon hapšenja ?
radostan dan wrote:
A nemoguće je uvjeriti ih da se miješaju ako sarajevski političari lažu kako se mogu dogovoriti s Dodikom. U Sarajevu to znaju, Tihić to zna, Bakir Izetbegović to zna, Lagumdžija to zna, ali svjesno bacaju slamke spasa velikosrpskoj ekipi
evo ga ono što i o čemu se stalno sporim sa tobom...nema velikosrpske politike i ekipe, već srpske, koja ima legitimitet u vidu 98 posto glasača sds-a, snsd-a, dns-a, sps-a... ili drugim riječima,a po tvojim standardima, onda ispada da su 98 posto srba - velikosrbi
Prati stvar kolega. Dodik je rekao, a Kecmanović potvrđuje kako američke diplomate u neformalnim razgovorima znaju reći kako će srpski i hrvatski narod u BiH "tretirati kao nacionalne manjine" ako stvar nastavi ići ovim tokom. Znači ako ti svjesno stavljaš srpski narod kao zalog, onda će čitav srpski narod na kraju ispušiti. Je li skrivanje velikosrpske ideje iza srpskog naroda kao živog zida urodilo plodom u Hrvatskoj ? U Crnoj Gori ? Na Kosovu ? Nije, kao što ne može uroditi plodom ni u BiH jer to koliko Srba podržava pogrešnu ideju uopšte nije bitno. Ta će ideja na kraju biti poražena. Ako istu podržava onoliko koliko ti tvrdiš da podržava, onda će se obistiniti prijetnja američkih diplomata a ti ćeš i poražen ipak biti ponosan jer si šta ? Do kraja nastavio gurati prst u oko Sarajevu ? Hoće li ti to biti satisfakcija ?
radostan dan

#57 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by radostan dan »

desi se da se promaši šansa, ali ti profuli i fudbal, u stvari istrča na koševo mjesto grbavice... :mrgreen:
kakva pobuna, ambasade...govorim iz perspektive federalnih ili preciznije bošnjačkih političara...intervenciju mz mogu isposlovati jedino u slučaju nekog oruž. sukoba, ali ga oni sami moraju inicirati, namjestiti.

što se tiče drugog dijela posta, zbilja i izbori, iz godine u godinu te demantuju.

jbg, sve što nije po obrascu koji si ti zamislio da treba da bude, proglašavaš velikosrpskim, velikohrvatski i sl.
Skijaš

#58 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by Skijaš »

radostan dan wrote:desi se da se promaši šansa, ali ti profuli i fudbal, u stvari istrča na koševo mjesto grbavice... :mrgreen:
kakva pobuna, ambasade...govorim iz perspektive federalnih ili preciznije bošnjačkih političara...intervenciju mz mogu isposlovati jedino u slučaju nekog oruž. sukoba, ali ga oni sami moraju inicirati, namjestiti.
OK, drago mi je da sam pogrešno shvatio tvoje riječi. Kad kažem "intervencija", mislim na odluke OHR-a, uslovljavanje finansijske pomoći, ograničavanje kretanja itd. Vraćanje tim mehanizmima je neminovnost i za to ti ne treba krvoproliće, dovoljno je da sarajevski političari prihvate preporuke iz Brisela u kojim se (zbog zloupotreba) traži ograničavanje mehanizma blokada. Kada bi to sarajevski političari shvatili kao prioritet umjesto ovo pljačkanje javnih preduzeća, OHR, Brisel i Vašington bi se aktivnije uključili.
bosančica-sunčica

#59 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by bosančica-sunčica »

Za i Protiv wrote:
cyprus wrote: a) pokušat nešto dogovorit sa strankama iz RS-a ---> slučaj Lagumdžija sada / Tihić nekad
b) ne popuštat u ničemu, blokada države i dogovora ---> slučaj Silajdžić

Šta to Komšić može novo napravit? :-)
cyprus wrote: OK, sačekaćemo... ali ja sam 95% uvjeren da će i ŽK biti jedno veliko razočarenje za široke mase... Možda i najveće do sad... Ipak, smatram da to neće biti do njega, nego do onih koji imaju ogromna očekivanja...
@cyprus :thumbup:

Sto se tice ZK, sve je stalo u ova tvoja dva posta.

A sada malo o temi. Koliko su ozbiljne analize pokretaca teme, ne bi ulazio. Ako pokretac teme izlaz vidi u SDA ili u SBiH, pametnom je dosta. Nebitno, njen stav, njen problem.

Ako treba spas traziti u nekakvim strankama, mada ovakvo ustavno uredjenje jeste nas najveci problem, ja izlaz vidim u nekom ljevicarsko-gradjanskom bloku. Taj blok bi trebao biti predvodjen SDP-om, iz samo jednog razloga a to je infrastruktura koju posjeduje SDP. Ja, npr, nikada nisam mogao glasati za NS, zato sto je jednostavno nema u mojoj opstini, a SDP je tu - RS je u pitanju. Svakako da bi se u tom slucaju Lagumdzija morao maketi a Zeljko preuzeti ulogu lidera tog bloka.

A pokretacu teme, postavljam samo jedno pitanje, sta mislis ko je kriv za ovo danas sto imamo? Sigurno nisu stranke pod 3, 4, 5, 6, 7 ili 8

Pokretač teme iliti ja, nisam nikakav političar niti stranački opredjeljen građanin.
Tema je pokrenuta da bi naglas razmišljali i konfrontirali mišljenje. Pošto se svi slažemo da je BiH u krizi , jednostavno sam htjela da svako od nas zaštićen nickom iznese svoj stav. Iskreno, lako je kritikovati .Niti jedna stranka nije idealna, niti jedna stranka ne zadovoljava sve Bosance... Tema je pokrenuta da zbaci licemjerstvo pasivnog posmatrača i navede na razmišljanje o opciji koja bi u ovom kriznom momentu bila najpovoljnija.
U mom uvodnom postu iznijela sam neka svoja viđenja ljudi i stranaka, koja ne moraju biti ekvivalentna " pametnima".
Što se tiče pitanje" ko je kriv" mislim da je tu puno faktora u igri, osobito Daytonski ustav koji u mnogim segmentima vezuje ruke, a s druge strane Visoki predstavnik ne koristi ili nedovoljno koristi svoje ovlasti uz vjekovni san Srba i Hrvata o svojim kneževinama u BiH. Sramota je da narodi koji su napravili haos u BiH još s punim pravom traže mogućnost realizacije svojih ideja. I da nema MZ i SDA kao najače bošnjačke stranke ko zna šta bi bilo. I zato sam mišljenja da postoji trenuci kad se moramo "zbiti" i ujediniti i tako raspršiti san o podjeli BiH. I ne mislim da je Komšićeva stranka rješenje za krizu. Ona će još više rastaliti bošnjačke glasove. A ne znam zašto formira novu stranku, pa već ima SDU koju su formirali bivši članovi SDP-a koji su se još ranije distancirali od Lagumdžijinog SDP-a. Neka im se pridruži , jer ta stranka sa svojim omasovljavanjem je možda i najbolja ponuda za BiH i njenu multietničnost.Ili Možda i ŽK želi biti Predsjednik svoje stranke...
Isto tako mislim da svaka stranka kad bi došla ili dođe na vlast izgubi kompas. To smo vidjeli sa SDP-om u dva navrata. Alijansu za promjene smo dočekali puni nade " u bolje sutra"...no međutim..krah...I sad ponovo. A da ne govorim o ovoj neprirodnoj koaliciji SDP-SBB. Međutim , vjerujem da je nakon svih ovig godina porasla i svijest ljudi i političara i da će "neki novi ljudi ", politički osviješćeni i odškolovani biti istinski reprezenti ljudi koji su ih izabrali, a da će ulazak u poltiku sve manje biti radi megalomanskih vlastitih interesa. Možda sam u zabludi, ali ja vjerujem da jednom moramo doći tobe....
Last edited by bosančica-sunčica on 05/11/2012 11:10, edited 2 times in total.
bosančica-sunčica

#60 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

izbrisan
Last edited by bosančica-sunčica on 05/11/2012 11:08, edited 1 time in total.
Dozer

#61 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by Dozer »

Spas za BiH ne lezi ni u jednoj postojecoj politickoj partiji.
Koja god trenutno postoji ili se sad pojavi, jednostanvo nema nikakvu realnu sansu da bilo sta znacajno promijeni iz prostog razloga sto postojece vodece etno-nacionalisticke imaju svoju bazu glasaca i taj broj je manje-vise nepromjenjiv.

Spas za BiH jeste aprilski popis i izjasnjavanje kao Bosanci i Hercegovci. Samo to garantuje opstanak drzave, ali i promjene nakaradnog Ustava. I nista vise.

Ako je tacna informacija da se na probnom popisu 35% ispitanih, i to mladjih, izjasnilo kao Bosanci i/ili Hercegovci, kao i da se nemali broj istih na S i H strani uopste nije izjasnio po pitanju etnicke/nacionalne pripadnosti, onda bi vrlo lako u BiH nakon popisa moglo biti i 35% OSTALIH! :thumbup: :bih:

35% ostalih = promjene Ustava = ukidanje etno-nacionalistickih "pravila" = jacanje drzave = novi izborni sistem = etno-nacionalisti se mogu pokupiti i razguliti. ili ce biti razguljeni i rastjerani. Konacno.
bosančica-sunčica

#62 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Dozer wrote:Spas za BiH ne lezi ni u jednoj postojecoj politickoj partiji.
Koja god trenutno postoji ili se sad pojavi, jednostanvo nema nikakvu realnu sansu da bilo sta znacajno promijeni iz prostog razloga sto postojece vodece etno-nacionalisticke imaju svoju bazu glasaca i taj broj je manje-vise nepromjenjiv.

Spas za BiH jeste aprilski popis i izjasnjavanje kao Bosanci i Hercegovci. Samo to garantuje opstanak drzave, ali i promjene nakaradnog Ustava. I nista vise.

Ako je tacna informacija da se na probnom popisu 35% ispitanih, i to mladjih, izjasnilo kao Bosanci i/ili Hercegovci, kao i da se nemali broj istih na S i H strani uopste nije izjasnio po pitanju etnicke/nacionalne pripadnosti, onda bi vrlo lako u BiH nakon popisa moglo biti i 35% OSTALIH! :thumbup: :bih:

35% ostalih = promjene Ustava = ukidanje etno-nacionalistickih "pravila" = jacanje drzave = novi izborni sistem = etno-nacionalisti se mogu pokupiti i razguliti. ili ce biti razguljeni i rastjerani. Konacno.

i ti vjeruješ da će se S i H i na zvaničnom popisu tako izjasniti....
Garantujem ti da neće...S i H ( bilo mladi, bilo stari) slično misle....a još uvijek BiH doživljavaju kao "prelazu fazu" do konačnog cilja... :D ( sve je to dio taktike i tihih instrukcija, da bez puške poraze većinski narod,a onda... )
Samo B koji su vjerovali( pa krvlju pisali historiju) i vjeruju, će nastradati po ko zna koji put.
Dozer

#63 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by Dozer »

B vise nikada u BiH ne mogu nastradati kako su nastradali. To je, valjda, jasno. ;)
bosančica-sunčica

#64 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Dozer wrote:B vise nikada u BiH ne mogu nastradati kako su nastradali. To je, valjda, jasno. ;)
Ne bih ja u to bila previše sigurna.... u okruženju smo sa dvije "militantne" države koji će prije ili kasnije iskoristiti svoj historijski trenutak....a znamo koliko treba MZ da reaguje i na kraju gotovo da nagradi agresora.
SAmo su Bošnjaci tolerantan i merhametli narod sa "kratkim pamćenjem". Bošnjaci moraju jačati svoj identitet i poštujući multietničnost i interkulturalizam ( koji je oduvijek bio njegovan u BiH) , štititi svoje interese...oslobađajući se kompleksa koji im stalno nameću S i H , do nipodaštavanja...Nema potrebe da se izjašnjavamo kao Bosanci, kad mi to jesmo i osjećamo BiH kao svoju jedinu državu, za razliku od S i H , čije su oči uprte u moćnije im majčice ....
Taj probni popis je još jedna navlakuša za naivne B
Dozer

#65 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by Dozer »

Od te dvije "militantne" drzave vise nema nista. Ostala je samo jedna, a i njoj su zubi poprilicno otupljeni, dok je druga zavrsila sa svojim ekspanzijskim ciljevima i za 56 dana vise nije dio Balkanskog, nego EU lonca ;)

A Bosnjacima, kao ni Srbima i Hrvatima u BiH, niko ne otima njihov identitet do njih samih, odnosno njihovih "vodja" i "branilaca". Ja bih, po imenu i prezimenu, trebao biti default-ni Bosnjak. E pa - necu. A daleko sam od naivnog, i kao takav jednostavno ne dam lopovskoj kamarili da na osnovu toga zgrce (otima) milione, a mojoj djeci u koju se zaklinju ostavljaju mrvice. Jednostavno - ne dam i necu u tor.
Nek' svoje matere guraju u etnicke torove, ja necu. Svi mi generacijama unazad rodjeni u Bosni, pa tako i ja, odrastao, skolovao se ( i to vrlo visoko i za svoje pare), ratovao za nju i ne mislim nigdje iz nje ici, pa tako imam i puno pravo da se smatram Bosancem (a i Hercegovcem).
To mi niko oduzeti ne moze, a jos manje ce mi nesto nametnuti.
Ako to znaci slusati oluju umjesto pjesme - neka bude.
Last edited by Dozer on 05/11/2012 10:34, edited 3 times in total.
bosančica-sunčica

#66 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Dozer wrote:Od te dvije "militantne" drzave vise nema nista. Ostala je samo jedna, a i njoj su zubi poprilicno otupljeni, dok je druga zavrsila sa svojim ekspanzijskim ciljevima i za 56 dana vise nije dio Balkanskog, nego EU lonca ;)
Ne vjeruj u stihove i rime...nije ni EU "garant" za brdoviti Balkan...a kako su rekli " gdje počinje Bosna, tu prestaje logika"...ratovi i odcjepljenja( i zahtjevi za istim) su i sada prisutni i u Evropi i u svijetu...ko bi rek'o čuda da se dese..
Još su stari Latini rekli " Historia magistra vitae"....ko ne sluša pjesmu, slušaće oluju

PS: a Bošnjacima identitet ne ruše političari... to je vjekovno ubijanje i nepriznavanje B identiteta od strane S i H , koji ga omalovažavajući prisvajaju kao "izdajničku kategoriju" u smislu " hrvatskog cvijeća ili poturice ( a poturice gore od turčina) ,ne dozvoljavajući im da se oslobode te stigme. A dobri Bošnjo sve to trpi i trpi...i kad treba da prepozna svoj etnički korpus on opet voli da bude neopredjeljen, dodvoravajući se S i H , sa željom da ga priznaju kao sebi ravnim...
I kao što rekoh Bošnjaci nemaju rezervnu domovinu i sigurno je da mi BiH volimo više od drugih sa alternativom...i sigurno je da smo Bosanci ....i sigurno navijamo za BiH kad igraju sa Hrvatskom , Srbijom, Turskom.....što ne bih mogla reći za Bosance-Hrvate i Srbe( osim kad igramo sa Turcima :D ...) i zato ću ja biti Bošnjakinja i Bosanka i kroz svoje obrazovanje i znanje doprinositi jačanju bošnjačke svijesti, a poštujući druge... tuđe neću, svoje ne dam.
kiky

#67 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by kiky »

prvo ...
od čega treba spasit bosnu ...
bosna se nalazi u prirodnom agregatnom stanju u skladu sa ustavom tj dejtonskim ...
nevidim ništa neprirodno niti problematično ...
bosančica-sunčica

#68 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

kiky wrote:prvo ...
od čega treba spasit bosnu ...
bosna se nalazi u prirodnom agregatnom stanju u skladu sa ustavom tj dejtonskim ...
nevidim ništa neprirodno niti problematično ...
od rastakanja...i razvlačenja po entitetima..danas dva...sutra ko zna ..možda tri i više...
država BiH sve više slabi, oduzimaju joj se ovlasti i prebacuju na entitete, što je osobito bitno RS , koja kroz dugi niz godina možda stvori pogodan milje za samostalnu državu....a paralelno sa RS u "rukavicama po običaju" i Hrvati vrebaju svoj dio kolača -BiH ( doduše isprva u zavnobih-skim odnosno dejtonskim granicama) a poslije po svom... :D
Dozer

#69 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by Dozer »

bosancia-suncica
dodvoravajući se S i H , sa željom da ga priznaju kao sebi ravnim...
Mislim da su ovo nebulozni komentari. Ti sada meni govoris da se ja zelim dodvoravati S ili H kako bih s njima bio ravnopravan? Ozbiljna si? Izgledam ti toliko retardirano, maloumno ili sta vec pa da se ne zelim pisati kao Bosnjak samo kako bih se "dodvorio" H ili S?

Nece biti, sunce moje bosansko - ja sam ja, takav kakav sam, kao sto to treba da bude i svako drugi.
Imaginacije poput etnickih i vjerskih opredjeljenja meni u zivotu ne predstavljaju nista vise od udisaja koji sam upravo napravio, tacnije - ne mogu se nikako mjeriti sa tim udisajem jer je taj udisaj neuporedivo vrijedniji, opipljiviji, vazniji i svrsishodniji od bilo koje etnicke ili vjerske kategorije.
Nadam se da shvatas poentu.
Dozer

#70 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by Dozer »

Slazem se ja s tobom u potpunosti.
Ali, hajde to objasni ovima koji smatraju da je biti Bosnjak, Srbin ili Hrvat nabitnija stvar na planeti...
Mislim...ljudi su ovdje toliko zadojeni etno-nacionalizmom, ili tacnije receno - nisu zadojeni u smislu da su zaista radikalni, nego im je tom pricom toliko mozak nafilovan da jednostavno uopste nisu u stanju sami sebe, na licnom nivou, odmaci od te price.

Mozgovi funkcionisu isljucivo na tom principu i cim se spomene i B ili S ili H od Bosnjak, Hrvat ili Srbin, iste stotinke (ne sekunde, nego stotinke) dolazi do paljevine i varnicenja u glavi koje automatski signalizira red alert: "ugrozenost, ugrozenost, ugrozenost!". I krece se u "odbranu"...

Odbranu od koga? Od cega, ljudi moji...
Pa svi mi zajedno u ovoj zemlji smo toliko u qrcu da je ta B/H/S prica, i prica o tim nekakvim @ebenim etnijama i nacijama totalno suvisna, nepotrebna i nadasve kontraproduktivna...
Ali, kako rekoh jos davno - nekima je lakse metar u goozicu, nego cenat u glavu. I Dzaba sve ostalo...
MMM1977

#71 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by MMM1977 »

Sve stranke koje imamo u ponudi posjeduju i dobre i loše strane, u svakoj od njih se može pronaći dosta dobrih kadrova ali i onih koji su u tu politiku ušli da bi ostvarili neki svoj lični interes.

Po meni, jedino rješenje jeste suštinski dogovor između probosanskih stranaka oko osnovnih principa i zajedničkog nastupa na pitanjima od državnog interesa. Na ovaj način, gdje su svi međusobno zavađeni i jedan dan se grle a drugi dan ubijaju, ćemo samo uništiti sve šanse za budućnost ove države.

Ali, ovo je samo teoretski izvodljivo, praktično bi bilo veoma teško, obzirom na naša demokratska dostignuća. Nadao sam se da će SDP krenuti u tom pravcu i da će oko sebe pokušati da okupi sve probosanske snage, koje bi imale zajednički stav prema koaliciji SNSD - HDZ ali ništa od toga.

Jedino preostaje nada da Željko do izbora 2014. oformi kvalitetnu stranku i da nekim čudom njegova stranka osvoji veći broj glasova, tj. da on bude taj koji bi imao legitimitet da okupi sve probosanske snage. Ovako ćemo uvijek biti razjedinjeni između ideja Bosanstva, Bošnjaštva i sl. dok drugi narodi s time nemaju problema.
volta dzontra

#72 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by volta dzontra »

MMM1977 wrote:Sve stranke koje imamo u ponudi posjeduju i dobre i loše strane, u svakoj od njih se može pronaći dosta dobrih kadrova ali i onih koji su u tu politiku ušli da bi ostvarili neki svoj lični interes.

Po meni, jedino rješenje jeste suštinski dogovor između probosanskih stranaka oko osnovnih principa i zajedničkog nastupa na pitanjima od državnog interesa. Na ovaj način, gdje su svi međusobno zavađeni i jedan dan se grle a drugi dan ubijaju, ćemo samo uništiti sve šanse za budućnost ove države.

Ali, ovo je samo teoretski izvodljivo, praktično bi bilo veoma teško, obzirom na naša demokratska dostignuća. Nadao sam se da će SDP krenuti u tom pravcu i da će oko sebe pokušati da okupi sve probosanske snage, koje bi imale zajednički stav prema koaliciji SNSD - HDZ ali ništa od toga.

Jedino preostaje nada da Željko do izbora 2014. oformi kvalitetnu stranku i da nekim čudom njegova stranka osvoji veći broj glasova, tj. da on bude taj koji bi imao legitimitet da okupi sve probosanske snage. Ovako ćemo uvijek biti razjedinjeni između ideja Bosanstva, Bošnjaštva i sl. dok drugi narodi s time nemaju problema.
Pošto se nagađa da bi Cerić nakon isteka mandata reisa mogao u politiku a očekuje se i Komšićeva nova stranka mislim da bi koalicija Cerić-Komšić jednostavno razvalila na izborima
abdAllah

#73 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by abdAllah »

nemate pravo glasanja.potpisivat ce te samo ono sto vam stave pod nos kao i kreditne ugovore dok svjetska banka ne zavrne pipe i bude gledala kako se koprcate u blatu ,zatim,jedna skupina ce biti naoruzana i sa zelenim svjetlom biti poslana na ostale skupine ,svakako gladna i prozdrljiva-slijede dejtoni pejtoni kengurovo meso u konzervama pa opet "sloboda"i "slobodni","demokratski"izbori ,i ponovno odusevljenje(jer ste u svom tom belaju opet zaboravili da u stavarnosti nemate "PRAVO GLASA" dok nas ne bude oko 500 000 000 na zemljinoj kugli sto je optimalna cifra za jednu manjinu koja momentalno dijeli" konzerve" na drugim krajevima svijeta.hvala na paznji
radostan dan

#74 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by radostan dan »

i šta će se kvalitativno i kvantitativno promjeniti ako i 35 posto budu bosanci (a neće)?
i šta ako srbi budu većinski narod, npr 36% (a neće)?
i šta ako se pokaže da hrvata ima mnogo manje od pretpostavljenog (a hoće)?

ništa.
idemo dalje, za iste pare...
Last edited by radostan dan on 06/11/2012 16:12, edited 1 time in total.
sinuhe

#75 Re: Za spas BiH-koja stranka ???

Post by sinuhe »

Ima ovih kao Dozer koji ce omatoriti pa i ratovati a da Bosnu nikad nece upoznati.
Post Reply