Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Da li i kod nas treba isti zakon da donesu

Poll ended at 12/12/2013 13:28

Da - jesam za kaznjavanje zatvorom
27
60%
Ne - nisam za kaznjavanje zatvorom
18
40%

Total votes: 45

testovi3

#1 Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by testovi3 »

Od prvog sječnja na snagu stupa novi kazneni zakon po kojem će se postrožiti kazne za prebrzu vožnju, ali i kazne za ostale prekršaje u prometu. Po prvi put se spominje i mogućnost zatvorske kazne ako se i ne dogodi smrtna posljedica.

Tragične prometne nesreće koje se u posljednje vrijeme događaju ukazale su na potrebu da se postrože kazne za prekršaje u prometu. Po sadašnjem konceptu, kazneno je odgovorna ona osoba koja počini prekršaj koji ima određenu posljedicu, dok ona djela koja ne završavaju posljedicom ostaju u sferi prekršaja. Ministarstvo je, kako bi to promijenilo, odlučilo u kazneni zakon uvesti novi koncept takozvane obijesne vožnje.

Duvanje više neće biti kazneno djelo, ali ovo hoće
Novi Kazneni zakonDuvanje više neće biti kazneno djelo, ali ovo hoće

To bi trebala biti opasna vožnja kod teških prekršaja, dakle kada vozači dovedu druge osobe u smrtnu opasnost te je za to predviđena zatvorska kazna do tri godine. Ukoliko nastupe smrtne posljedice, zatvorska kazna je do sada bila 3 do 10 godina, a od iduće godine će biti od 3 do 12 godina. Obijesna vožnja se odnosi na vožnju iznad pedeset u naseljenom području, na vožnju iznad dopuštene brzine, na vožnju pod utjecajem alkohola više od 1,5 promila, pretjecanje u nepreglednim zavojima ili koloni i niz drugih elemenata.

''Kad to napravite, kazneno ćete odgovarati. Dakle, nije više bitna posljedica, bitno je da ste pristali i da radite jedno zabranjeno ponašanje koje ugrožava druge. Za to je predviđena zatvorska kazna i to je ta bitna razlika jer danas imate apsurdnu situaciju da dvije osobe pijane sjednu za volan, jedna ima sreću li nesreću da joj se ne dogodi prometna nesreća, ova jedna ide u zatvor, a druga plati tisuću - dvije kuna kazne. Sad, ako ste to napravili, bez obzira što se nikom ništa nije dogodilo, ići ćete u zatvor'', rekao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić, piše Dnevnik.hr.

Miljenić je dodao kako smatra da će strože kazne, kroz određeno vrijeme, doprinijeti smanjenju stravičnih prometnih nesreća koje se često događaju.

preuzeto sa
T.J.|Dnevnik.hr
11.12.2012

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

da li i nasi treba takav zakon da donesu
ja sam za
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#2 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by arman1 »

Kao prvo anketa ti je sakata, fali opcija. Zbog tog nisam ni glasao.
Neke stvari treba sankcionisati ali proporcionalno šteti koju nanose ili potencijalno mogu nanijeti nesavjesni vozači.
Haris033

#3 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by Haris033 »

Koji, ba, zatvor!??? Pitate li se vi koliko već osuđenih ubica, pljačkaša, ratnih zločinaca, te drugih kriminalaca (da ne spominjem političare koji bi trebali biti osuđeni), šetaju slobodni i čekaju na izvršenje kazne!? Zatvori su prebukirani, a ovoj državi pod HITNO trebaju novi zatvori (min.10-tak),da se ovi gore potrpaju, pa tek onda možemo pričati o "sitnijim" prekršajima i odlasku u zatvor počinioca istih... Koliko bi država zaradila, da su (kojim slučajem) svi kriminalci zatvoreni, te da im se odzuzme nelegalno stečena imovina, i da iste te osuđenike koriste kao radnu snagu??? Živimo u državi u kojoj vladaju korumpirani političari, bez sistema, skoro pa da vlada anarhija... Ali, to je priča za neku drugu temu...
testovi3

#4 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by testovi3 »

arman1 wrote:Kao prvo anketa ti je sakata, fali opcija. Zbog tog nisam ni glasao.
Neke stvari treba sankcionisati ali proporcionalno šteti koju nanose ili potencijalno mogu nanijeti nesavjesni vozači.
ili si za ili protiv ako si protiv onda si i ti jedan od oni koji divlja po ulici
Haris033 wrote:Koji, ba, zatvor!??? Pitate li se vi koliko već osuđenih ubica, pljačkaša, ratnih zločinaca, te drugih kriminalaca (da ne spominjem političare koji bi trebali biti osuđeni), šetaju slobodni i čekaju na izvršenje kazne!? Zatvori su prebukirani, a ovoj državi pod HITNO trebaju novi zatvori (min.10-tak),da se ovi gore potrpaju, pa tek onda možemo pričati o "sitnijim" prekršajima i odlasku u zatvor počinioca istih... Koliko bi država zaradila, da su (kojim slučajem) svi kriminalci zatvoreni, te da im se odzuzme nelegalno stečena imovina, i da iste te osuđenike koriste kao radnu snagu??? Živimo u državi u kojoj vladaju korumpirani političari, bez sistema, skoro pa da vlada anarhija... Ali, to je priča za neku drugu temu...
o tome se pitaj u drugom dijelu foruma ovo nije forum za zlocince ovo je podforum auto
izgleda da i ti divljas po cesti

evo primjer

sto neko jednom napisa na forumu sve neki trkaci sa autima po 100ks
sve sumaheri :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sve nesto kao tunirano a u cijeloj drzavi ne mozes nac 5 auta da su sređeni kako valja
sorcerer

#5 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by sorcerer »

nemoj tako to je nas klub uVENOMi :lol: :lol: :lol:
shbc

#6 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by shbc »

da, ali ne za svako prekoracenje brzine... mislim da ako neko vozi 70-80, gdje je ogranicenje recimo 60, ipak ne zasluzuje zatvor... jeste prekoracenje brzine i treba biti kaznjivo, ali ne zatvorom
blue033

#7 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by blue033 »

U državi u kojoj se selektivno sprovode zakoni ovim bi se samo punili džepovi policajcima. Zanima me ko bi predložio i usvojio ovakav zakon kod nas. Pretpostavljam političari koji u vozilima sa rotacijom voze po 150 u naseljenom mjestu ili pretiču u opasnim krivinama. Naši političari sa vozilima pod pratnjom bukvalno guraju druge učesnike u saobraćaju, nisam jednom bio svjedok kad 3-4 auta pretiču u nepreglednim krivinama. Vjerovatno će nam ti napraviti taj novi zakon.
sparky

#8 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by sparky »

kakva glupost!
najbolje je da se onda i za neposjedovanje ili nepotpunu opremu ide u zatvor na najmanje 3-5god.
presmijesno :run:
testovi3

#9 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by testovi3 »

veceras gledam na cbs@reality tv one emisije policija u akciji hapsenja itd
vozac zaustavljen jer su sumnjali da je pio
zaustavljaju ga daju mu puse u aparat koji ne pokazuje koliko je popio vec samo pokazuje da li je preso granicu
aparat pokazuje da je prekoracio
i oni mu saopstavaju da mora poc sa njima u stanicu privode ga zbog voznje u alkoholiziranom stanju

u stanici utvrđuju koliko je prekoracio imaju dva nacina da puse u neku puno vecu spravu ili davanjem krvi
da li to on odlucuje ili oni to nisam upratio a u ovom slucaju je radio test na puhanja

njihov zakoh kao dozvoljava 400 necega ne znam mjernu oznaku ili kako se vec kaze
a nakon mjerenja aparat pokazume mislim 1005

pisu mu nalog za sud i poslije saopstavaju da mu je na sudu vozacka trajno oduzeta
da ima da plati kaznu da uradi 100 i nesto sati drustveno korisnog rada i bice upucen na neke kurseve voznja pod uticajem alkohola itd itd

odlican zakon imaju kad bi i nasi tako nesto bilo bi odlicno
preludezalude

#10 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by preludezalude »

Nisam za odlazak u zatvor zbog prekoracenja brzine. Smijesno da se zbog toga ide u zatvor. Ako ima nekih posljedica koje su nastupile zbog brzine, e to je vec nesto drugo. Pa ljudi ne idu u zatvor zbog puno gorih krivicnih djela. Policija malo bolje da radi svoj posao, da se ne pustaju babini sinovi i sve ce biti u redu.
Tkva nam je drzava. Sve naopako. Pa tako i ovakvo rjesavanje problema s repa. Sve druge probleme u drustvu smo rijesili pa sad mozemo i ovo. :run:
mayab

#11 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by mayab »

Samo dobro opaliti po dzepu ove trkače, pa ici dotle da se oduzima auto, ali biti dosljedan u provodjenju takvog zakona (dakle zbogom korupciji kod policije i pustanja za cvaju!), kakav zatvor, to ostaviti za druge delikte :thumbup:
goran16v

#12 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by goran16v »

Prekoracenje od 50 km/h ili 1,5 alkohola se ne desava slucajno i ne moze biti nehat nego iskljucivo predumisljaj, a predumisljaj se kaznjava bez obzira na posljedice. Kao sto citat kaze dvojica istovremeno voze 50 preko ogranicenja i/ili 1,5 promila, jedan skrivi udes i ide u zatvor, drugog zaustavi policija i samo plati kaznu (ostane bez VD). Kad su krenuli piti i/ili divljati po cesti namjera je bila ista tj predumisljaj, a ishod, tj da li ce doci do udesa pitanje slucaja ili srece, tako da je pdrekana sasvim logicna sankcija i za onog ko je samo zaustavljen bez udesa.
Haris033

#13 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by Haris033 »

Uzmimo, kao primjer, da se sutra uvede predloženi zakon i da se istog trenutka počne primjenivati... Postavlja se pitanje, gdje bi ležali osuđeni za prekršaje!? U kojem zatvoru!? Zatvori su danas prepuni, i veliki broj osuđenih za teška razbojništva čekaju na izvršenje kazne, samo iz razloga što su nam zatvori krcati... Iz istog razloga, zatvorenici koji su osuđeni zbog teških krivičnih dijela, poput ubistava, silovanja, teških krađa i razbojništva, ne odsluže ni pola kazne, a već budu pušteni iz zatvora!
Kada se naprave novi zatvori, i kada u njih smjestimo ove koji nam slobodno šetaju gradovima, onda se može pričati o zatvaranju vozača koji prave prekoračenja brzine, itd. I da se razumije, podržavam taj zakon, ali se takav zakon, danas, ne bi mogao primjenjivati.
bimbokaposzta

#14 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by bimbokaposzta »

Haris033 wrote:Uzmimo, kao primjer, da se sutra uvede predloženi zakon i da se istog trenutka počne primjenivati... Postavlja se pitanje, gdje bi ležali osuđeni za prekršaje!? U kojem zatvoru!? Zatvori su danas prepuni, i veliki broj osuđenih za teška razbojništva čekaju na izvršenje kazne, samo iz razloga što su nam zatvori krcati... Iz istog razloga, zatvorenici koji su osuđeni zbog teških krivičnih dijela, poput ubistava, silovanja, teških krađa i razbojništva, ne odsluže ni pola kazne, a već budu pušteni iz zatvora!
Kada se naprave novi zatvori, i kada u njih smjestimo ove koji nam slobodno šetaju gradovima, onda se može pričati o zatvaranju vozača koji prave prekoračenja brzine, itd. I da se razumije, podržavam taj zakon, ali se takav zakon, danas, ne bi mogao primjenjivati.
Da se nadovežem na ovo.
Prije par godina, moj je poznanik, vozeći kamion za čišćenje snijega negdje po vrletima iznad Vareša imao udes i sa vozilom se skrhao u provaliju. On je iskočio ali njegov radni kolega nije uspio i smrtno je stradao. Ovo je okarakterisano nekako kao nehat i dobio je presudu na 8 mjeseci zatvora od kojih je odležao 6.
Dodatni problem je nastao kada je trebao odležati kaznu jer nije bilo mjesta u zatvorima pa je čekao dvije i po godine.
Za vrijeme čekanja na odlazak u zatvor nije radio i tako mu je dodatno sjeban život.
Comrad

#15 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by Comrad »

Ma kakva je ovo sad glupost. Pa zar neko misli da budala trkac uopste razmislja o bilo kakvim posljedicama, pa on ne razmislja o svom zivotu, sigurnosti drugih, eh et taman ce razmisljati kako ce otic u zatvor. :-)

Da ne govorim da je ovo kod nas neprovodivo, jer nemamo zatvora. Ja zelim da placam porez i da od tog poreza zatvaraju ubice, pljackase jer je to jedini nacin da s njima izadjes na kraj, a sa trkacima se moze i na drugi nacin. Napravi prekrsaj, uzmes mu auto i zgnjecis ga i posaljes mu snimak. Nije njegovo, opet isto, sto nije mislio kad je uzimao tudje auto. Ili za manje prekrsaje fino lupiti ogromne novcane kazne, pa imas platiti toliko i toliko ili ides na drustveno korisni rad, pa fino sadi cvijece, prepokavaj zemlju, cisti plocice u Ferhadiji, cisti snijeg, krovove.

Jbt, ja sad treba da placam nekog debila da lezi u zatvoru, umjesto da ga se iskoristi na neki bolji nacin.

Totalna glupost.
bude

#16 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by bude »

Sudac:
- Žao mi je što vas moramo osuditi zbog proizvodnje i prodaje rakije!
Mujo:
- A 'ko me vidio da proizvodim rakiju?
Sudac:
- Nisu vas vidjeli, ali su vam u podrumu pronašli za to potreban alat!
Mujo:
- Onda me osudite i za silovanje!
Sudac:
- Zašto za silovanje?
Mujo:
- Imam i za to potreban alat! :)
530i

#17 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by 530i »

U zatvor, i to teški, dugogodišnji, samo u slučajevima poput ubistva profesora na semaforu kod Skenderije ili kada je ćevabdžijin sin spičio Mercedesom u onu doktoricu...njih treba na po 30 godina najmanje osuditi. OStali neka plaćaju kazne.
Haris033

#18 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by Haris033 »

Comrad wrote:Ma kakva je ovo sad glupost. Pa zar neko misli da budala trkac uopste razmislja o bilo kakvim posljedicama, pa on ne razmislja o svom zivotu, sigurnosti drugih, eh et taman ce razmisljati kako ce otic u zatvor. :-)

Da ne govorim da je ovo kod nas neprovodivo, jer nemamo zatvora. Ja zelim da placam porez i da od tog poreza zatvaraju ubice, pljackase jer je to jedini nacin da s njima izadjes na kraj, a sa trkacima se moze i na drugi nacin. Napravi prekrsaj, uzmes mu auto i zgnjecis ga i posaljes mu snimak. Nije njegovo, opet isto, sto nije mislio kad je uzimao tudje auto. Ili za manje prekrsaje fino lupiti ogromne novcane kazne, pa imas platiti toliko i toliko ili ides na drustveno korisni rad, pa fino sadi cvijece, prepokavaj zemlju, cisti plocice u Ferhadiji, cisti snijeg, krovove.

Jbt, ja sad treba da placam nekog debila da lezi u zatvoru, umjesto da ga se iskoristi na neki bolji nacin.

Totalna glupost.
Svaka ti je na mjestu! Aferim :dance: :thumbup:
Juni

#19 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by Juni »

testovi3 wrote:veceras gledam na cbs@reality tv one emisije policija u akciji hapsenja itd
vozac zaustavljen jer su sumnjali da je pio
zaustavljaju ga daju mu puse u aparat koji ne pokazuje koliko je popio vec samo pokazuje da li je preso granicu
aparat pokazuje da je prekoracio
i oni mu saopstavaju da mora poc sa njima u stanicu privode ga zbog voznje u alkoholiziranom stanju

u stanici utvrđuju koliko je prekoracio imaju dva nacina da puse u neku puno vecu spravu ili davanjem krvi
da li to on odlucuje ili oni to nisam upratio a u ovom slucaju je radio test na puhanja

njihov zakoh kao dozvoljava 400 necega ne znam mjernu oznaku ili kako se vec kaze
a nakon mjerenja aparat pokazume mislim 1005

pisu mu nalog za sud i poslije saopstavaju da mu je na sudu vozacka trajno oduzeta
da ima da plati kaznu da uradi 100 i nesto sati drustveno korisnog rada i bice upucen na neke kurseve voznja pod uticajem alkohola itd itd

odlican zakon imaju kad bi i nasi tako nesto bilo bi odlicno
:thumbup:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#20 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by arman1 »

testovi3 wrote:
arman1 wrote:Kao prvo anketa ti je sakata, fali opcija. Zbog tog nisam ni glasao.
ili si za ili protiv ako si protiv onda si i ti jedan od oni koji divlja po ulici

sto neko jednom napisa na forumu sve neki trkaci sa autima po 100ks
sve sumaheri :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sve nesto kao tunirano a u cijeloj drzavi ne mozes nac 5 auta da su sređeni kako valja
Poprilično ograničeno si postavio stvari. Imam osječaj da uopšte nemaš ni vozačku. Lično vozim auto sa 100+ konja. Po gradu uglavnom vozim +/- 10km/h oko ograničenje ili sporije kad je kiša snijeg ili ima puno pješaka(posebno djece).
I van grada uglavnom vozim do 20km/h preko ograničenja. Ne divljam i ne pretičem kad ne moram. Znam ljude koji voze sporije od mene ali ne znaju voziti ili ne poštuju propise ili su auta neispravna ili vole popit pa sjesti za volan.
Nedavno me zaustavio policajac prilikom neke provjere i pita imate li svu potrebnu opremu. Nakon što je sve provjerio pitam ga što mu ne radi svijetlo(far na službenom autu). "Nije to moj problem."
testovi3

#21 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by testovi3 »

ovu sto su protiv
to su oni koji krse saobracajna pravila i oni koji izlaze na ulice kad se nesto desi
zato su protiv cekaju da jedan od njih na ulici pogazi neko dijete i onda se ide na ulice i pisu se razni komentari treba ga u zatvor treba mu oduzet dozvolu treba ga ubit itd

po obicaju kod nas se prvo treba nesto desit da bi dosli do pameti
Poprilično ograničeno si postavio stvari. Imam osječaj da uopšte nemaš ni vozačku.
nema ograniceno tu nistqa ili si za ili nisi
a dozvolu imam ali nikad nikad nisam imo ni jedan prekrsaj
i sto se tice saobracajni pravila a i obavezne opreme
jer necu sebi da dozvolim da me tamo neki seljak drot zaustavi i da mi on pise kazne ili da ceka da mu dam 20km

jednom sam zaustavljen jer su provodili neku akciju ono da se mobitel ne koristi u toku voznje i koristenje pojasa zaustavio me je pozdravio i i rece vidim pojas vezan mobitel ne koristite u autu ja mu odgovaram NE
mozete ici
talić

#22 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by talić »

da za ozbiljno prekoračenje a to je u gradu iznad 80 kmh, van grada preko 120 kmh i na autoputu preko 220 kmh. Jer ako bi za prekoračenje od 20 ili 30 kmh išli u zatvor onda u zatvoru ne bi bilo mjesta za ove što prave drumska razbojništva i pljačke. :x
Uz to nije isto da li neko vozi 100 na sat sa novim automobilom, gumama, ABS-om, ESP-om,... ili tjera golfa keca na ćelavim gumama i kočnicama koje rade. Put kočenja za prvog je 35 do 40 metara a za drugog preko 100 metara. :roll:
goran16v

#23 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by goran16v »

Comrad wrote:Ma kakva je ovo sad glupost. Pa zar neko misli da budala trkac uopste razmislja o bilo kakvim posljedicama, pa on ne razmislja o svom zivotu, sigurnosti drugih, eh et taman ce razmisljati kako ce otic u zatvor. :-)

Totalna glupost.
I sta imas od gnjecenja i kazne kad zbog sljedeceg divljaka padne mrtva glava? Svakog divljaka ce prvo obradjivanje necijih testisa i usivanje supka u prdekani opametiti za sva vremena, a takve stvari se brzo procuju medju populacijom...
Laki 007

#24 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by Laki 007 »

sorcerer wrote:nemoj tako to je nas klub uVENOMi :lol: :lol: :lol:
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 21213125#6

evo jednog :lol: :lol: :lol:
sorcerer

#25 Re: Za prekoračenje brzine ići će se u zatvor!

Post by sorcerer »

a vidio sam fastenfjurijos rejser s tatinom skodom na lizing hahahahha
Post Reply