Za predane Životu
-
bizet
#2101 Re: Za predane Životu
ma kako nema bolan, opsesija...treba ih znati dozirati, a takvu osobu jos nisam srela
-
Great Cornholio
#2102 Re: Za predane Životu
U pravu si, pitanje mjere je presudno, do određene mjere video igrice mogu predstavljati "lijek", a preko mjere "otrov", e sad ko ne zna za mjeru ne treba ih ni igrati.bizet wrote:ma kako nema bolan, opsesija...treba ih znati dozirati, a takvu osobu jos nisam srela
Ima ona igrica "Guitar hero", ova pjesma je ubačena u nju. Ja bih volio znat' svirat gitaru, više neg' kravu s teletom
-
bizet
#2103 Re: Za predane Životu
gitaru ili violinu?
ja bih radije kravu sa teletom
(tesko "slomit" prste na gitari, sve se naopacke drzi)
vec mi suze oci, spava mi se debelo...laku noc i sto ne naucis svirati gitaru?
ja bih radije kravu sa teletom
-
Great Cornholio
#2104 Re: Za predane Životu
Ma kasno je sad za takav vid učenja, ja ću platit da mi sviraju i gitare i violine, u mjesnoj zajednicibizet wrote:gitaru ili violinu?
ja bih radije kravu sa teletom(tesko "slomit" prste na gitari, sve se naopacke drzi)
Laku noć
-
bizet
#2105 Re: Za predane Životu
http://m.youtube.com/index?&desktop_uri ... u8Yah-CMv0
Ave Marija Caccini
Juce se pokvario mob, prije toga ostadoh bez laptopa, ostao mi je jos iPod...sad opet ucenje novog gradiva, a nisam fan tehnoligije
Cornholio uzivaj na raspustu i odmori se
Ja idem poslusati ovu ariju pa onda cackati da nauciim baratati ipodom...ispravlja mi tekst pa onda mijenja tastaturu na nasu, pa sad opet na engleskom, a ja ne znam sta uradim da se sve izmijeni...eto imam zanimaciju
Pozdrav i sve najbolje
Ave Marija Caccini
Juce se pokvario mob, prije toga ostadoh bez laptopa, ostao mi je jos iPod...sad opet ucenje novog gradiva, a nisam fan tehnoligije
Ja idem poslusati ovu ariju pa onda cackati da nauciim baratati ipodom...ispravlja mi tekst pa onda mijenja tastaturu na nasu, pa sad opet na engleskom, a ja ne znam sta uradim da se sve izmijeni...eto imam zanimaciju
Pozdrav i sve najbolje
-
Great Cornholio
#2106 Re: Za predane Životu
Sva ta nova tehnika je lako kvarljiva, zato ja još uvijek koristim Nokiju 3310, skoro joj promijenio bateriju i oklop, tastatura na ćirilicibizet wrote:http://m.youtube.com/index?&desktop_uri ... u8Yah-CMv0
Ave Marija Caccini
Pozdrav i sve najbolje
Hvala ti, hoću, odmoriću se, ne treba mi bolje uživanje, a ti i dalje slušaj lijepu muziku, ne zamaraj se, zanimaj se nečim pozitivnim, čuvajte se, neka vas i Bog čuva, pa se čujemo kad se vratim s odmora
-
bizet
#2107 Re: Za predane Životu
@Cornholio, sudeci po tvom pisanju o umjetnosti mogu zakljuciti da je ne umijes prepoznati, a time ni cijeniti
sam si rekao da bi umjetnost trebala da nadahnjuje...da prava umjetnost nadanjuje i motivise na razmisljanje
kako li si dosao do zakljucka da jedan stolar treba biti placen kao umjetnik ne zelim da znam...istina da se svaki posao treba cijeniti i biti adekvatno placen, ali nikako jednako...stolar proda stolicu covjeku i usrecio je tog covjeka i to na odredjeno vrijeme, jer ma kako kvalitetna ta stolica ce jednog dana puknuti, umjetnik svojom umjetnoscu ne samo da usreci nego cesto i utice na zivot i mijenja/pomijera granice razmisljanja ne jednog nego stotinama hiljada ljudi...i ti kazes da trebaju biti isto placeni?
u stavu kakvog ti imas i lezi problem danasnjice, malo je ljudi koji znaju prepoznati vrijednost i jednog stolara i jednog umjetnika...kako vratiti izgubljeni balans, pitam se sad?
to sto se neki umjetnici na ovakvom vaktu "prostituisu" nije za osudu, ljudi se bore za opstanak najbolje kako znaju i umiju, svi se borimo na svoj nacin...daj im normalne uslove za rad i vise se nece prostituisati...zar zaista smatras da su za osudu? u kojem ti vremenu zivis pa mislis da umjetnik treba ostati vjeran svojoj umjetnosti makar umro od gladi...zar u tebi nema nimalo ljudskosti Cornholio?
sam si rekao da bi umjetnost trebala da nadahnjuje...da prava umjetnost nadanjuje i motivise na razmisljanje
kako li si dosao do zakljucka da jedan stolar treba biti placen kao umjetnik ne zelim da znam...istina da se svaki posao treba cijeniti i biti adekvatno placen, ali nikako jednako...stolar proda stolicu covjeku i usrecio je tog covjeka i to na odredjeno vrijeme, jer ma kako kvalitetna ta stolica ce jednog dana puknuti, umjetnik svojom umjetnoscu ne samo da usreci nego cesto i utice na zivot i mijenja/pomijera granice razmisljanja ne jednog nego stotinama hiljada ljudi...i ti kazes da trebaju biti isto placeni?
u stavu kakvog ti imas i lezi problem danasnjice, malo je ljudi koji znaju prepoznati vrijednost i jednog stolara i jednog umjetnika...kako vratiti izgubljeni balans, pitam se sad?
to sto se neki umjetnici na ovakvom vaktu "prostituisu" nije za osudu, ljudi se bore za opstanak najbolje kako znaju i umiju, svi se borimo na svoj nacin...daj im normalne uslove za rad i vise se nece prostituisati...zar zaista smatras da su za osudu? u kojem ti vremenu zivis pa mislis da umjetnik treba ostati vjeran svojoj umjetnosti makar umro od gladi...zar u tebi nema nimalo ljudskosti Cornholio?
- Challenger__
#2108 Re: Za predane Životu
samo za madame bizet:
-
Great Cornholio
#2109 Re: Za predane Životu
@bizet, ja nisam "umjetnička duša", ali vjerujem da znam razlučiti dobro od zla.bizet wrote:@Cornholio, sudeci po tvom pisanju o umjetnosti mogu zakljuciti da je ne umijes prepoznati, a time ni cijeniti
Dobra je dobra umjetnost, dobri su umjetnici koji svojom umjetnošću ljudima pomažu da se osvjeste, prosvjetle i očiste dušu koju truju oni koji su na strani zla, a na strani zla su i mnogi komercijalni umjetnici, kojima nije bitno to što će njihova "umjetnost" zatrovati" duše mnogima, bitno im je da oni imaju više para od običnih ljudi, radnika, bez kojih svijet ne bi mogao funkcionisati, a bez umjetnika bi.
Fllmovi koji velličaju mazohizam, potiču sadizam, slike koje podstiču na nemoral, muzika koja potiče razvoj nacionalizma, itd, sve to stvaraju "umjetnici" koji imaju mnogo toga u svom duhu ali vrlo malo savjesti Duha.
Postoji profesija stolar, a postoji profesija slikar, i ne bi stolar trebao imati ništa manji životni standard, a ima ga, kod nas ne, ali u "ravijenim" državama dosta gore živi, od npr. slikara koji traži, osim da ga svi veličaju, i da zarađuje barem deset puta više od stolara.
Većina problema u društvu nastaje zbog nejednakosti, neravnopravnosti, potcjenjivanja jednih i precjenjivanja drugih, i to će se promijeniti kada Bog uzme stvar u svoje ruke, onaj isti Bog koji je rekao da će teže biti bogatašu ući u raj, nego kamili se provući kroz iglene uši.
A to što su danas umjetnici prisiljeni da se "prostituišu" nije dobro, ali vala ja ne bih uradio nešto protiv svojih moralnih principa pa tamam kad bih umro od gladi.
Nemoj šta zamjerit
- Challenger__
#2110 Re: Za predane Životu
I opet: ti proturječiš svemu u šta tvrdiš da vjeruješ.
-
Great Cornholio
#2111 Re: Za predane Životu
Čemu konkretno?Challenger__ wrote:I opet: ti proturječiš svemu u šta tvrdiš da vjeruješ.
- Challenger__
#2112 Re: Za predane Životu
Svemu. Sada stvaralaštvu (umjetnosti) koju potcjenjuješ po mjeri svoje irelevantne duševnosti.
Vodi te ego a ne duh ili Riječ na koju se načelno pozivaš.
-
Great Cornholio
#2113 Re: Za predane Životu
Ne podcjenjujem ja umjetnost, ali je i ne precjenjujem.Challenger__ wrote:Svemu. Sada stvaralaštvu (umjetnosti) koju podcjenjuješ po mjeri svoje duševnosti.
Može biti, niko ne može biti u potpunosti objektivan, ja vjerujem da govorim ono što smatram da je istina, ako sam u zabludi neka me Bog razuvjeri.
- Challenger__
#2114 Re: Za predane Životu
I talibani i ekstremisti svih fela govore i rade ono što misle da je ispravno.
Tvrdiš da si hrišćanin/kršćanin. Pročitaj Mt. 13:52, pa pročitaj svoje prazne upise. Sve će ti se samo kazati.
Tvrdiš da si hrišćanin/kršćanin. Pročitaj Mt. 13:52, pa pročitaj svoje prazne upise. Sve će ti se samo kazati.
-
Great Cornholio
#2115 Re: Za predane Životu
Matej 13,52 "A on im reče: zato je svaki književnik koji se naučio carstvu nebeskome kao domaćin koji iznosi iz klijeti svoje novo i staro".Challenger__ wrote:I talibani i ekstremisti svih fela govore i rade ono što misle da je ispravno.
Pa nisam ja rekao ništa što je u suprotnosti s ovim što je Isus rekao, i On kaže da je dobar umjetnik onaj ko se "naučio carstvu nebeskome", ne može svako biti dobar umjetnik
- Challenger__
#2116 Re: Za predane Životu
Tvoj ego se nasukao na svakog vrijednog pažnje. Radi na sebi da Bog ne bi radio na tebi.

-
Great Cornholio
#2117 Re: Za predane Životu
Božija zapovjed je "Ne laži!", ja se trudim da tu zapovjed ne kršim, e sad što to nekom nije po volji, što neko misli da nekome ne treba govoriti istinu da se taj ne bi uvrijedio, to nije do meneChallenger__ wrote:Tvoj ego se nasukao na svakog vrijednog pažnje. Radi na sebi da Bog ne bi radio na tebi.
-
Great Cornholio
#2118 Re: Za predane Životu
Ovakvi umjetnici su nam potrebni
- Challenger__
#2119 Re: Za predane Životu
Ništa ti iz ove prepiske nisi shvatio. Ni pomenuti citat, ni značaj stvaralaštva, ni prepreku ega, ništa. Umjesto neke koristi kroz korigovanje, istarajavaš u štetnom samozadovoljstvu.
Bačeno vrijeme.
Bačeno vrijeme.
-
Great Cornholio
#2120 Re: Za predane Životu
Pa svi su ljudi idealisti, samo se razlikuju po idealima u koje vjeruju i koje nastoje ostvariti, to reče Fromm, i ja stu e s njim slažemChallenger__ wrote:Ništa ti iz ove prepiske nisi shvatio. Ni pomenuti citat, ni značaj stvaralaštva, ni prepreku ega, ništa. Umjesto neke koristi kroz korigovanje, istarajavaš u štetnom samozadovoljstvu.
Bačeno vrijeme.
-
bizet
#2121 Re: Za predane Životu
@Challenger_, hvala ti, vratila me u zivot 
edit: razmisljam kako je moguce da me ovako dramaticna aria vrati u zivot?... zvuci jednostavno, skoro naivno, nevino, ocaravajuca muzika...prva misao bila je, dok god kuca srce boricu se...eto zato me vratila u zivot
@Conrholio, kako da ti zamjerim na bezdusnosti?
edit: razmisljam kako je moguce da me ovako dramaticna aria vrati u zivot?... zvuci jednostavno, skoro naivno, nevino, ocaravajuca muzika...prva misao bila je, dok god kuca srce boricu se...eto zato me vratila u zivot
Last edited by bizet on 25/01/2014 21:52, edited 1 time in total.
-
Great Cornholio
#2122 Re: Za predane Životu
Ja volim ovaj vid umjetnosti, ali, nažalost, Kursadžije i Sulejman veličasntveni su mnogo popularniji među onima koji vole da uživaju u umjetnosti , i kojima je sasvim normalno, ne bune se, da jedan glumac zarađuje k'o 1000 "običnih" radnika.
-
Great Cornholio
#2123 Re: Za predane Životu
Ok, ovo je forum, svi smo mi ovdje privremeno,i zato što nam je dosadno, i pozdravi mužabizet wrote:
- fatamorgana
#2124 Re: Za predane Životu
Cornholio, popusti malo ove ljude, dođi da nas zahebavaš na budizam ope', k'o nekad, 
-
Great Cornholio
#2125 Re: Za predane Životu
Ma šta ću ja kod budista, njih život puno ne interesuje, njima je dovoljna jedna narandža i da nema galame oko njihfatamorgana wrote:Cornholio, popusti malo ove ljude, dođi da nas zahebavaš na budizam ope', k'o nekad,