Za predane Allahu dž.š.

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Towelie

#1351 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Towelie »

Tebe sam i ranije upratio.
Fino.
Gledaj svoje pisanje na forumu!
Prihvatam. Ali ovo je primenjivo na sve ljude na forumu, samim tim i na tebe.
Međutim, pazi ovo dobro. Ljudi negiraju Allahovu Objavu, pišu najvulgarnije uvrede, samo što još ne koriste j i b osim kada stave h umjesto j, i pričaju na taj način o Allahovoj vjeri. Dolaziš ti, i tebi slični, koji volite raspravljati javno, i govorite tim ljudima ono što će ih bez ikakve sumnje još više gurnuti u propast njihovim takvim negiranjem ili omalovažavanjem, i raspravljate. Vaše opravdanje je, treba dostaviti ljudima istinu.
Ovo je forum. On funkcionise tako sto ljudi imaju razlicita misljena i diskutuju uspesno u ovoj ili onoj meri zavisno od teme i diskutanata. Na koji god forum da odes sa slicnom tematikom, sresces razlicita misljenja. Cak i ona koja se tebi ne svidjaju.
Ko zeli da cita samo ono sto mu se svidja, ne treba da dolazi na forum uopste. Moze da otvori blog, recimo
Zameras kako ja i meni slicno volimo raspravljati javno. A kako se inace moze raspravljati na forumu drugacije? Forum je javnog karaktera i tako funkcionise da vise ljudi moze da cita sta drugi pisu. Ako zelis sa nekim nasamo da diskutujes, postoje privatne poruke.
Zivo me zanima kako si dosao do zakljucka da ce moje ili bilo cije pisanje povecati neciju zabludu? Cime to potkrepljujes? Zasto ne bi moglo biti obrnuto, recimo? Ili ih mozda tvoje pisanje dovodi u zabludu, a ne moje? Jesi razmisljao na taj nacin mozda? Ocekujem da mi odgovoris na ova pitanja da bi taj tvoj klimav stav makar dobio kakvo-takvo uporiste.
Bez argumenata su to samo neosnovane optuzbe i sumnjicenje.
Ebu Hurejre, radijallahu anhu, kaže da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, rekao:
- Čuvajte se sumnjičenja, jer je sumnjičenje najveća laž. Nemojte jedan drugog uhoditi, niti prisluškivati. Nemojte jedan drugom zavidjeti niti se međusobno mrziti, niti jedan drugom leđa okretati...(Buharija I Muslim)
A šta je gore, omalovažavati Allahovu vjeru ili vrijeđati njegove vrijednosti, npr. Poslanika sallahu alejhi we sellem, ili piti alkohol; a znamo da se alkohol spominje kao majka zla?
Znamo da je alkohol majka svih zala i njegovu svu pogubnost, ali je gore se ismijavati sa verom jer te isti postupak moze izvesti iz okvira Islama.
Zato, prije negoli se budeš počeo kleberiti, pogledaj da ti nisi puuuno zaglibio kada si došao da javno ispred rijetko ili nikako dobro učenih ili pak uglavnom neupućenih ljudi raspravljaš sa inadžijama najgore vrste.
Da li sam ja puno zaglibio ili nisam, je svakako moja stvar. To da li su ljudi na forumu upuceni i obrazovani ili nisu, jednostavno ne znas. Nije da nekom pored nadimka pise akademsko zvanje pa da znamo koliko je obrazovan.
Ovo sve sto si napisao je apsolutno primenjivo na tebe, sta ako si ti taj koji je zaglibio?
Video sam da postujes video snimke od Nusreta Imamovica, to je indikator zablude, ako mene pitas.
Slobodno pogledaj u Uputu, s kime se raspravlja i na koji način, a s kime se ne raspravlja i na koji način se to ne čini. Jer kao što ću i ja biti odgovaran za svoje pisanje, itekako ćeš i ti biti i svaki onaj ko piše o Allahovoj vjeri. Biće imami odgovrni za svoje hutbe sa minbera a da ne budu ljudi koji nemaju ili skroz slabo imaju znanje po određenom pitanju, a dođu da raspravljaju.
Da li ti shvatas ironiju gde u svojim postovima ti kritikujes ljude sto pisu u veri na forumu bez znanja, na tom istom forumu i ne pokazujuci ni sam neko posebno veliko znanje?
Ako zelis nekoga posavetovati i pregovoriti neku lepu rec, valjda si ti sam najpreci da primis pouku. Sigurno je da si drazi sam sebi nego neki random forumas sa Interneta kome ni ime ne znas.
Ako je sve ovako kao sto ti kazes, zasto si se registrovao na forum? Zasto postujes na ovakvim temama uopste?
Ako ti sam ne prihvatas da radis ono sto propagiras kroz postove, kako ocekujes da ti drugi poveruju?
Ne ide to tako.
Je li to hoće neko reči da se znanje skuplja na forumu, i postaje učen u islamu? Da je to takvo istinsko znanje? Pisati istinu a onda dođu lažovi najgore vrste i pišu o istoj toj temi gdje je spomenuta istina. Pa zar iko ima zdrave pameti da kaže da to ne izaziva nered među ljudima koji nisu upućeni a koji to čitaju.
Brkas motive. Niko ovde (ili retko ko) je dosao da uci Islam na forumu. Ovde dolaze ljudi koje vec imaju nekakvo predznanje o Islamu da diskutuju i da nauce nesto novo.
Sigurno da nece neko ko ne zna ni namaz da obavi kako treba, odmah da se registruje na forum i pita za misljenja.
Uce ljudi Islam sa mnogo izvora, postoji mnostvo knjiga i ucenih ljudi kojima moze da se obrati. Ako neko uzima postove sa foruma kao apsolutnu istinu i nesto prema cemu se ne sme biti skeptican, problem je u toj osobi.
Ovo nije zvanicni sajt IZ, ovo je forum.
Je li to doista misliš da je tvoje da napišeš istinu, ako je već napišeš ili ne profulaš, i da nećeš biti odgovoran šta je iza toga ta istina prouzročila. Hoćeš itekako biti odgovoran. Evo ti i ja ovom prilikom po koji puta već viđeno na forumu, upozoravam da se kloniš javnih rasprava (na forumu sa bezobraznim inadžijama), jer to nije put Upute. Pa izvoli biraj kojim ćeš putem krenuti.
I ja tebe isto pozivam da se klonis javnih rasprava, pa ti opet postujes. Kako ti uopste mozes pozivati mene u bilo sta, a sam raspravljas na mrskom ti forumu.
Zar ne vidis ironiju u tome?
nasa

#1352 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by nasa »

@nowatchtv

pa nije to bila dilema vise misljenje ali hajd' sad...

Ti si postavio text sa saffa ja s preporoda, autori muslimani, oprecna misljenja.Nece tu pojavu promjeniti ni moje ni tvoje pisanje po forumu, to je cinjenica.Muslimani imaju razlicito misljenje oko niz pitanja pa cak I naizgled vrlo jednostavnog stava oko poplava.To je ono sto stvarno cini smutnju I sto mnoge muslimane ostavlja bez odgovora....daleko vise nego bilo cijeg pisanje po forumu ali lakse je okriviti forum.

Inace...
Ne moze se pobjeci od toga da se I na forumima povlace neke teme oko islama, mozda muslimani mogu da ne ucestvuju ali onda ce o islamu pisati nemuslimani...
I ko bi uopce postavio granicu u koju svrhu je ok koristiti internet u koju nije, u koju se ok obratiti preko internet I ko to smije ciniti...
Zamisli kad bi mi stvarno rekli obracati se I objavljivati textove, misli...mogu samo neki s nekim preduslovima.Kakvu bi to sliku poslalo o islamu I muslimanima I da li bi zaista na kraju efekat bio pozitivan?

S druge strane u srcu I dusi ne mislim ni ja da je neka korist od ovog piskaranja.Pogotovo nedoBog da neko se zaista interesuje za ova pisanja u smislu dileme opredjeljenja ka Bogu.Samo zivot I covjek u njemu mogu pronaci odgovore nikako preko drugih ljudi, to odvraca paznju od stvarnosti, stvara iluziju....
Stvara I nama iluziju da nesto cinimo dok ne cinimo nista, prihvatamo laznu sliku kao istinu...sve ja to znam
Ali forumi postoje, postoje blogovi, postoji facebook....nasa licna odgovornost je kako cemo ga koristiti I kako cemo mu pristupiti...
Opet ne mozes ni reci da nema nikakve koristi....

Evo I ti si zalijepio clanak koji moze biti I grijesi, a taj koji ga je napisao je odlucio da ga objavi u internet verziji...zasto, zasto nije samo objavio ajete iz Kur'ana...

I oni koji opominju da je internet I neki oblici komunikacije zlo isti koriste ....tako da je to pomalo licemjerno, mozda je bolje pozvati na odgovornost pri pisanju I pristupu takvim informacijama.
groove

#1353 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by groove »

imate li kakvu knjigu u pdf-formatu o ishrani u islamu?
vazi

#1354 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by vazi »

u nedelju je akbd lejletul miradz, lijep tekst na ovom linku

http://fr.scribd.com/doc/225493080/LEJL ... -RAD%C5%BD

nafila namaz:
12 rekjata, selam se predaje nakon svaka dva rekjata

uci se

El-Fatiha i Kul huvallahu ehad jedanput.

nakon namaza prouci se:

Subhanallāhi vel hamdulillāhi ve lāilahe illallāhu vallāhu ekber stotinu puta,

istigfar Eestagfirulla!isto stotinu puta i

Allāhummesalli 'ala Muhammed ve 'ala ali Muhammed stotinu puta.

zatim se prouci dova.
m_l

#1355 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by m_l »

vazi wrote:u nedelju je akbd lejletul miradz, lijep tekst na ovom linku

http://fr.scribd.com/doc/225493080/LEJL ... -RAD%C5%BD
Ettehijjatu, razgovor izmedju Allaha, dz.s., i Poslanika, a.s.

U noći Isra i Mi'radža kad je Allahov Poslanik Muhammed, a.s., stigao do Arš-i rahmāna izgovorio je ove riječi: التحيّات لله والصلوات و الطيّبات - Allahova je vlast, i moć, i život, i blagoslov, i lijepa riječ.

Uzvišeni Allah je Alejhisselamu odgovorio: السلام عليك أيها النبيّ ورحمة الله وبركاته - Neka je mir i spas na tebe, o vjerovjesniče, i neka te prati Allahova milost i blagoslov.

Svjestan gdje se nalazi, Allahov Poslanik Muhammed, a.s., nije zaboravio svoj ummet, nije zaboravio ljude i zato je dodao: السلام علينا وعلي عباد الله الصالحين - I neka je mir i spas na sve nas i na sve dobre ljude, koji su Allahu pokorni.

Kada su sve to čuli, meleki su svi uglas proučili:اللهمّ صلّي علي محمّد وعلي آل محمّد كما صلّيت علي إبراهيم وعلي آل إبراهيم و بارك علي محمّد كما باركت علي إبراهيم وعلي آل إبراهيم في العالمين إنّك حميد مجيد - Bože, blagoslovi Muhammeda i njegovu porodicu kao što si blagoslovio Ibrahima i njegovu porodicu! Bože, obdari Muhammeda i njegovu porodicu kao što si obdario Ibrahima i njegovu porodicu uvijek i na svakom mjestu, na svim svjetovima, Ti, Bože, koji si Hvaljen i Slavljen!
m_l

#1356 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by m_l »

groove wrote:imate li kakvu knjigu u pdf-formatu o ishrani u islamu?
http://www.dzematwestern.com/index.php? ... 7&start=40
basar

#1357 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by basar »

U Ime Boga, Milosnog, Premilosnog!

Bože moj,
ko može okusiti slast ljubavi Tvoje,
pa zatim htjeti drugog umjesto Tebe?
Ko može postati prijatelj bliskosti Tvoje,
pa zatim tražiti udaljavanje od Tebe?

Dio dove Imama Sedžada mir neka je sa njim.
groove

#1358 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by groove »

m_l wrote:
groove wrote:imate li kakvu knjigu u pdf-formatu o ishrani u islamu?
http://www.dzematwestern.com/index.php? ... 7&start=40
e hvala :thumbup:
basar

#1359 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by basar »

Bože moj,
smjesti nas s onim kojeg si
izabrao za blizinu Svoju i prijateljstvo Svoje,
očistio za naklonost Svoju i ljubav Svoju,
obdario čeznjom za susret s Tobom,
učinio zadovoljnim odredbom Tvojom,
darovao gledanjem Lica Tvog,
obradovao zadovoljstvom Tvojim,
zaštitio od odvajanja od Tebe i gnušanja Tvog,
nastanio u boravište iskrenosti u blizini Tvojoj,
odabrao za istinsko znanje o Tebi,
učinio dostojnim za služenje Tebi,
čije si srce zauzeo voljom Svojom,
kojeg si izdvojio za razmišljanje o Tebi,
čiji si pogled ispraznio za Se,
čije si srce oslobodio za ljubav Svoju,
kojeg si učinio
željnim onog što je u Tebe,
nadahnutim za spominjanje Tvoje,
datim zahvaljivanjem Tebi,
zauzetim pokoravanjem Tebi,
obraćenim u jednog od pravednih stvorova Tvojih,
odabranim za šapćuće moljenje Tebi,
i od kojeg si odvojio sve
što njega odvaja od Tebe!

Dio iz dove Imama Sedžada, mir neka je sa njim.
basar

#1360 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by basar »

Svim muslimanima neka je hairli ovaj dan, dan be´sata, dan kada je naš Poslanik s.a.v.a. postao Poslanikom, spasiteljem, donosiocem svjetla.

Allahumme salli alla Sejjidnina Muhammed ve alla aali Sejjidina Muhammed.
fatamorgana

#1362 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by fatamorgana »

m_l wrote:
Ettehijjatu, razgovor izmedju Allaha, dz.s., i Poslanika, a.s.

U noći Isra i Mi'radža kad je Allahov Poslanik Muhammed, a.s., stigao do Arš-i rahmāna izgovorio je ove riječi: التحيّات لله والصلوات و الطيّبات - Allahova je vlast, i moć, i život, i blagoslov, i lijepa riječ.

Uzvišeni Allah je Alejhisselamu odgovorio: السلام عليك أيها النبيّ ورحمة الله وبركاته - Neka je mir i spas na tebe, o vjerovjesniče, i neka te prati Allahova milost i blagoslov.

Svjestan gdje se nalazi, Allahov Poslanik Muhammed, a.s., nije zaboravio svoj ummet, nije zaboravio ljude i zato je dodao: السلام علينا وعلي عباد الله الصالحين - I neka je mir i spas na sve nas i na sve dobre ljude, koji su Allahu pokorni.

Kada su sve to čuli, meleki su svi uglas proučili:اللهمّ صلّي علي محمّد وعلي آل محمّد كما صلّيت علي إبراهيم وعلي آل إبراهيم و بارك علي محمّد كما باركت علي إبراهيم وعلي آل إبراهيم في العالمين إنّك حميد مجيد - Bože, blagoslovi Muhammeda i njegovu porodicu kao što si blagoslovio Ibrahima i njegovu porodicu! Bože, obdari Muhammeda i njegovu porodicu kao što si obdario Ibrahima i njegovu porodicu uvijek i na svakom mjestu, na svim svjetovima, Ti, Bože, koji si Hvaljen i Slavljen!
Ja neznam šta je Ettehijjat, ali ovo što izgovoriše meleci izgleda da nije uslišeno jer je Muhamedova porodica ako se ne varam stradala na Kerbeli. Neka me ispravi ko zna bolje.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#1363 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Nurudin »

Jeste , skoro svi su postigli šehadet . Šehid znači "svjedok" i jedan je od najvećih stupnjeva , deredža u procesu čišćenja i svjedočenja Allaha, s time da i to svjedočenje ima svoje stupnjeve unutar sebe i nije nužno samo fizički umrijeti da bi se dostiglo stepen šehida . Zato se i ponavlja da niko osim Znalca ne zna ko je istinski svjedok
Međutim u Kur'anu je za njih rečeno :
I ostajte u kućama svojim, i ne pokazujte draži pokazivanjem džahilijjeta pređašnjeg; i obavljajte salat i dajite zekat, i poslušajte Allaha i Poslanika Njegovog. Doista Allah želi da odstrani od vas nečistoću Ehlul-bejte, i očisti vas (potpunim);čišćenjem. (33 : 33)

To je jedna druga, sakrivena ili batinska dimenzija te priče koja je puno dublja, veća od ove vanjske, zahiren koju mi znamo i koja je vrlo nasilna i krvava smrt hazreti Alija, njegove djece , a unučadi Muhameda a.s. te smrt hazreti Fatime ubrzo nakon preseljenja Muhameda a.s. Naravno to uopće ne opravdava ubice , po islamskom poimanju kadera (sudbine).
Skoro sam našao jedan zanimljiv muzički video od turskog umjetnika Mercan Dedea
nasa

#1364 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by nasa »

fatamorgana

#1365 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by fatamorgana »

Hvala @nurudine na pokušaju da odgovoriš, :)
hrastov žižak

#1366 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by hrastov žižak »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9jsOTjOuZ08 [/youtube]
cilj mi je upoznat čovjeka koji ne može riješit kliksovu križaljku
nowatchtv

#1367 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by nowatchtv »

Odmah u startu veliki naglasak i isticanje:

Ne tražim ni od koga da ovdje piše koji su to uslovi, niti da li ih zna nabrojati (bez gugla naravno) ; i ako već postoje na netu ti uslovi negdje nabrojani, da li ih može prepoznati jesu li vjerodostojni ili izobličeni.

Neka svaki pojedinac koji uzima ucešce u raspravama (društvene mreže), bilo pisanjem ili čitanjem, odgovori sebi.
Prvenstveno mislim na ljude koji se pozivaju na vjeru kao da ih ona tome uči, ili uzimaju vjeru da su oni ti koji su dostojni toga da, ljudima tumače i prenose vjeru na način na koji to već rade.

Pitanje glasi:

Znaš li nabrojati šerijatske uslove za raspravu? Da ili ne? Objektivnost ili iskrenost se traži u odgovoru.

Nakon što si odgovorio/la, pročitaj ovo:

Ne povodi se za onim što ne znaš! I sluh, i vid, i razum, za sve to će se, zaista, odgovarati“ (36:17)

Ako budeš iskren/a prema sebi, onda će ti lakše biti i odgovoriti sebi jesi li od onih koji nered siju, a da to ne opažaju.

Da li treba upozoravati ljude da se okane onoga što šteti ljudima i unosi nered među ljude, treba. Da li ima rezultata toga, itekako ima. Od nekoliko miliona ljudi na ovim prostorima, veoma je mali broj pojedinaca vjernika (ne uključujući munafike među njima - koji se predstavljaju kao vjernici) koji su se pronašli u forum raspravama o islamu. Strasti su različite kod ljudi, pa stoga nije čudo da neko zaluta ovdje sa tom namjerom.

Ako neko misli da nije obuhvaćen gore ajetom, to mu je prvi znak da nešto ne štima kako treba.

Ljudski je pogriješiti, ali je osobina pametnih ljudi da se kaju i svjesno da ne ustrajavaju u griješenju.
m_l

#1368 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by m_l »

Rekao je Uzviseni Allah u jednom hadisi-kudsiju:"Robe Moj, ti želiš jedno, Ja drugo, a uvijek se dešava onako kako Ja hoću. Pa ako se prepustiš onome što Ja hoću, pružiću ti i ono što ti hoćeš. A ako se ne pokoriš... Mojoj odredbi, namučit ćes se sa onim što hoćeš, a ipak će biti onako kako Ja hoću!"

@zizak
Art of trolling :mrgreen:
fatamorgana

#1369 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by fatamorgana »

m_l wrote:Rekao je Uzviseni Allah u jednom hadisi-kudsiju:

"Robe Moj, ti želiš jedno, Ja drugo, a uvijek se dešava onako kako Ja hoću. Pa ako se prepustiš onome što Ja hoću, pružiću ti i ono što ti hoćeš. A ako se ne pokoriš... Mojoj odredbi, namučit ćes se sa onim što hoćeš, a ipak će biti onako kako Ja hoću!"
Pa bog je po ovome il' žensko il' isti žensko il' se ugled'o na žensko!
vazi

#1370 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by vazi »

fatamorgana wrote:

"Robe Moj, ti želiš jedno, Ja drugo, a uvijek se dešava onako kako Ja hoću. Pa ako se prepustiš onome što Ja hoću, pružiću ti i ono što ti hoćeš. A ako se ne pokoriš... Mojoj odredbi, namučit ćes se sa onim što hoćeš, a ipak će biti onako kako Ja hoću!"

sta rec' , ne smijem ni jednog smajlica zakaciti:) htjela ovog al dje cu :lol: tako da nista :run:

" O Robe moj, kad god Mi dodjes, bilo nocu ili danju primit cu te. Ako Mi se priblizis za pedalj-priblizit cu ti se za lakat, a ako Mi se priblizis za lakat, Ja cu tebi za hvat. Podjes li Mi hodajuci Ja cu tebi trceci.

Kad bi Me sreo sa grijesima koliko I zemlja, ne pripisujuci Mi druga, doci cu ti sa oprostom koliko I Zemlja. Kad bi ti grijesi dospijeli do nebesa, a zatrazis Mi oprost, oprostit cu ti, pa ko je plemenitiji I darezljiviji od Mene? Ko Mi krene u susret, u susret mu stizem iz daleka, a ko od Mene okrene ledja, dozivam ga iz blizine. Ko napusti zlo radi Mene dobit ce mnogo vise od toga. "
fatamorgana

#1371 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by fatamorgana »

vazi wrote:
fatamorgana wrote:

sta rec' , ne smijem ni jednog smajlica zakaciti:) htjela ovog al dje cu :lol: tako da nista :run:
Lifetime experience, :kravata:
vazi

#1372 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by vazi »

to sam i pomislila, lifetime :lol:
fatamorgana

#1373 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by fatamorgana »

vazi wrote:to sam i pomislila, lifetime :lol:
Niko se nije naučen rodio pa ni bebe, :lol:
vazi

#1374 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by vazi »

fatamorgana wrote:
vazi wrote:to sam i pomislila, lifetime :lol:
Niko se nije naučen rodio pa ni bebe, :lol:
:lol: , shashav :wink:

a vidi ovo

Ko zeli Moje zadovoljstvo, Ja cu zeljeti ono sto on hoce.

Ko se oslanja na Moju snagu I moc, zeljezo ce mu postati mekim. Sjelim sa onima koji me spominju, zahvalnim povecavam, pokorni su pocasceni, a grijesnicima prema Meni ne dozvoljavam da gube nadu u Moju milost. Ako Mi se pokaju, pa ja sam njihov Voljeni, a ako Mi se ne pokaju, njihov sam lijecnik. Stavljam robove svoje na iskusenja kako bih ih ocistio od negativnosti.

Ko Mi da prednost nad svim, dat cu mu prednost nad svim. Kod Mene se dobro djelo nagradjuje desetorostuko, do 700 puta I vise od toga, a lose je kao jedno, a ako se za njega pokaje, oprostit cu mu. Na vasim neznatnim djelima sam zahvalan, a vasa mnogobrojna poskliznuca I grijesenja oprastam.

Moja milost prednjaci mojoj srdzbi, blagost zamjerci, oprost kazni. Milostiviji sam prema robovima svojim od majke prema djetetu. O covjece, zar cu te stvoriti a da ti ne osiguram potrebno, zar cu te uvesti u kucu a da te ne pocastim. Ne brini se za ono sto ti je osigurano.

Dovoljno ti je neznanja da se oslanjas na ono sto ti je u rukama, a ne na ono sto je kod Mene. O covjece, grijeh koji prouzrokuje poniznost prema Meni, drazi Mi je od pokornosti koja ce te uciniti uobrazenim I oholim. Drazi mi je jecaj grijesnika dok Me doziva da mu oprostim od slavljenja umisljenog".
vazi

#1375 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by vazi »

ima li kod nas ista prevedeno od Ali Abderaziq -a, egipatski reformista , njegovo mi se djelo cini jako interesatno
Post Reply