Fino.Tebe sam i ranije upratio.
Prihvatam. Ali ovo je primenjivo na sve ljude na forumu, samim tim i na tebe.Gledaj svoje pisanje na forumu!
Ovo je forum. On funkcionise tako sto ljudi imaju razlicita misljena i diskutuju uspesno u ovoj ili onoj meri zavisno od teme i diskutanata. Na koji god forum da odes sa slicnom tematikom, sresces razlicita misljenja. Cak i ona koja se tebi ne svidjaju.Međutim, pazi ovo dobro. Ljudi negiraju Allahovu Objavu, pišu najvulgarnije uvrede, samo što još ne koriste j i b osim kada stave h umjesto j, i pričaju na taj način o Allahovoj vjeri. Dolaziš ti, i tebi slični, koji volite raspravljati javno, i govorite tim ljudima ono što će ih bez ikakve sumnje još više gurnuti u propast njihovim takvim negiranjem ili omalovažavanjem, i raspravljate. Vaše opravdanje je, treba dostaviti ljudima istinu.
Ko zeli da cita samo ono sto mu se svidja, ne treba da dolazi na forum uopste. Moze da otvori blog, recimo
Zameras kako ja i meni slicno volimo raspravljati javno. A kako se inace moze raspravljati na forumu drugacije? Forum je javnog karaktera i tako funkcionise da vise ljudi moze da cita sta drugi pisu. Ako zelis sa nekim nasamo da diskutujes, postoje privatne poruke.
Zivo me zanima kako si dosao do zakljucka da ce moje ili bilo cije pisanje povecati neciju zabludu? Cime to potkrepljujes? Zasto ne bi moglo biti obrnuto, recimo? Ili ih mozda tvoje pisanje dovodi u zabludu, a ne moje? Jesi razmisljao na taj nacin mozda? Ocekujem da mi odgovoris na ova pitanja da bi taj tvoj klimav stav makar dobio kakvo-takvo uporiste.
Bez argumenata su to samo neosnovane optuzbe i sumnjicenje.
Ebu Hurejre, radijallahu anhu, kaže da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, rekao:
- Čuvajte se sumnjičenja, jer je sumnjičenje najveća laž. Nemojte jedan drugog uhoditi, niti prisluškivati. Nemojte jedan drugom zavidjeti niti se međusobno mrziti, niti jedan drugom leđa okretati...(Buharija I Muslim)
Znamo da je alkohol majka svih zala i njegovu svu pogubnost, ali je gore se ismijavati sa verom jer te isti postupak moze izvesti iz okvira Islama.A šta je gore, omalovažavati Allahovu vjeru ili vrijeđati njegove vrijednosti, npr. Poslanika sallahu alejhi we sellem, ili piti alkohol; a znamo da se alkohol spominje kao majka zla?
Da li sam ja puno zaglibio ili nisam, je svakako moja stvar. To da li su ljudi na forumu upuceni i obrazovani ili nisu, jednostavno ne znas. Nije da nekom pored nadimka pise akademsko zvanje pa da znamo koliko je obrazovan.Zato, prije negoli se budeš počeo kleberiti, pogledaj da ti nisi puuuno zaglibio kada si došao da javno ispred rijetko ili nikako dobro učenih ili pak uglavnom neupućenih ljudi raspravljaš sa inadžijama najgore vrste.
Ovo sve sto si napisao je apsolutno primenjivo na tebe, sta ako si ti taj koji je zaglibio?
Video sam da postujes video snimke od Nusreta Imamovica, to je indikator zablude, ako mene pitas.
Da li ti shvatas ironiju gde u svojim postovima ti kritikujes ljude sto pisu u veri na forumu bez znanja, na tom istom forumu i ne pokazujuci ni sam neko posebno veliko znanje?Slobodno pogledaj u Uputu, s kime se raspravlja i na koji način, a s kime se ne raspravlja i na koji način se to ne čini. Jer kao što ću i ja biti odgovaran za svoje pisanje, itekako ćeš i ti biti i svaki onaj ko piše o Allahovoj vjeri. Biće imami odgovrni za svoje hutbe sa minbera a da ne budu ljudi koji nemaju ili skroz slabo imaju znanje po određenom pitanju, a dođu da raspravljaju.
Ako zelis nekoga posavetovati i pregovoriti neku lepu rec, valjda si ti sam najpreci da primis pouku. Sigurno je da si drazi sam sebi nego neki random forumas sa Interneta kome ni ime ne znas.
Ako je sve ovako kao sto ti kazes, zasto si se registrovao na forum? Zasto postujes na ovakvim temama uopste?
Ako ti sam ne prihvatas da radis ono sto propagiras kroz postove, kako ocekujes da ti drugi poveruju?
Ne ide to tako.
Brkas motive. Niko ovde (ili retko ko) je dosao da uci Islam na forumu. Ovde dolaze ljudi koje vec imaju nekakvo predznanje o Islamu da diskutuju i da nauce nesto novo.Je li to hoće neko reči da se znanje skuplja na forumu, i postaje učen u islamu? Da je to takvo istinsko znanje? Pisati istinu a onda dođu lažovi najgore vrste i pišu o istoj toj temi gdje je spomenuta istina. Pa zar iko ima zdrave pameti da kaže da to ne izaziva nered među ljudima koji nisu upućeni a koji to čitaju.
Sigurno da nece neko ko ne zna ni namaz da obavi kako treba, odmah da se registruje na forum i pita za misljenja.
Uce ljudi Islam sa mnogo izvora, postoji mnostvo knjiga i ucenih ljudi kojima moze da se obrati. Ako neko uzima postove sa foruma kao apsolutnu istinu i nesto prema cemu se ne sme biti skeptican, problem je u toj osobi.
Ovo nije zvanicni sajt IZ, ovo je forum.
I ja tebe isto pozivam da se klonis javnih rasprava, pa ti opet postujes. Kako ti uopste mozes pozivati mene u bilo sta, a sam raspravljas na mrskom ti forumu.Je li to doista misliš da je tvoje da napišeš istinu, ako je već napišeš ili ne profulaš, i da nećeš biti odgovoran šta je iza toga ta istina prouzročila. Hoćeš itekako biti odgovoran. Evo ti i ja ovom prilikom po koji puta već viđeno na forumu, upozoravam da se kloniš javnih rasprava (na forumu sa bezobraznim inadžijama), jer to nije put Upute. Pa izvoli biraj kojim ćeš putem krenuti.
Zar ne vidis ironiju u tome?