Allahumme salli ala muhammedin-nebijji adede men salle alejhi minel ahjar. Ve adede men lem jusalli alejhi minel ešrar. Ve adede kataraatil emtar. Ve adede evrakil ešdžaar. Ve adede enfaasil mustagfiriine bil eshaar. Ve adede maa kaane ve maa jekuunu ila jevmil hašri vel karaar. Ve salli alehji maa teaakabel-lejlu vennehaar. Ve salli alejhi mahtelefel melevaan. Ve teaakabel asaraan. Ve kerrerel džediidaan. Ve estakbel ferkadaan. Ve adede emvaadžil bihaar. Ve adederrimaali vel kifaar. Ve bellig ruuhahu ve ervaaha ehli bejtihii minnettehijjete vettesliim. Ve alaa džemiil enbijaaai vel murseliin. Vel hamdulillaahi rabbil aalemiin.
Alla humme salli alaa muhammedin ve alaa aali muhammedin bi adede kulli zerretin elfe elfe merretin. Allahumme salli alaa muhammedinin-nebijji ve alaa aalihii ve sahbihii ve sellim. Subbuhun kuddusun rabbuna ve rabbul melaaiketi verruhi. Rabbigfir verham ve tedžaavez amma tea'lemu inneke entel eazzul ekrem.
„Allahu moj, blagoslovi vjerovjesnika Muhammeda sa onoliko salavata koliko je broj onih dobrih koji na njega salavate donose, a koliko je broj onih loših koji na njega salavate ne donose, koliki je broj kapi u kišama i lišća na drveću, i broj onih koji u ranu zoru oprost grijeha od Tebe traže, i broj onih su bili i koji će biti na dunjaluku sve do Sudnjeg dana. Blagoslovi ga Allahu moj, sve dok se smjenjuju dan i noć i dok vrijeme teče, onoliko koliko je talasa na morima, i zrna u nenaseljenim pustinjama, i prenesi njemu i njegovoj porodici od nas selame, kao i svim ostalim vjerovjesnicima i poslanicima.
Hvala Allahu Gospodaru svjetova.
Allahu moj, blagoslovi Muhammeda i porodicu Muhammedovu na svaki atom milion puta. Allahu moj, blagoslovi Muhammeda, njegovu porodicu i njegove ashabe i selam im prenesi.
Slavljen neka je i svet Gospodar naš, Gospodar meleka i Džibrila. Gospodaru oprosti, smiluj se, i pređi preko onoga što je Tebi dobro znano jer Ti si onaj koji je najmoćniji i najplemenitiji.“