ochiglednoaminchev2 wrote:intelekt odavno vise ne postoji sreconexo wrote:Ne guraj nos gdje ti nije mjesto! Znas li sta je to?Rambo-Amadeus wrote: jesta to???
za ove koji su zaljubljive prirode...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- lady midnight
#126 Re: za ove koji su zaljubljive prirode...
- anais_nin
#127 Re: za ove koji su zaljubljive prirode...
aminchev2 wrote:intelekt odavno vise ne postoji sreconexo wrote:Ne guraj nos gdje ti nije mjesto! Znas li sta je to?Rambo-Amadeus wrote: jesta to???
pa sta cu ja sada
anais_nin wrote:promasaj DIBIDUSmostarac wrote:zenama do negdje 22. godine (bar vecini) je jako bitno koje auto vozi njihov partner, a nakon toga im je mnogo bitnije, koje auto bi mogao da vozi za 10 godina![]()
2 stvari koje su mi bile najbitnije sa 15, a i danas 15. godina kasnije![]()
MOZAK i KARAKTER/LICNOSTako to neJma, nish od zaljubljivanja
pa da ne znam kakvu strava spravu voza
- anais_nin
#128 Re: za ove koji su zaljubljive prirode...
suti i ucidanas wrote:zar se neko ikako i zaljubljuje u nesto drugo?fishtrija wrote:
U inteligenciju, najbrze, definitivno.
- anais_nin
Saian wrote:s druge strane nema jacheg argumenta za inteligenciju kao afrodizijak od ZNaM PoLa SaTaRAsHa
![]()
![]()
vidi samo ko glumi Simone sjooooooooo
nije valjda da se rugas mom ljubljenom Sartre-u
-
callmethebreeeze
i sad ce neko reci da cvikerasi ne guze dobre trebe 
- legionarka
jel ono ti nosis cvike ????
off topic: anais pusa
- Saian
gnjida sovinistichka bio jeldeanais_nin wrote: nije valjda da se rugas mom ljubljenom Sartre-u![]()
pa to je intenzivna i dugogodisnja ljubav mojih tinejdzerskih dana
Cak su jedno vrijeme moje srce djelili on i Robert Smith
medjutim kako sam malo ostarila, presla 15. pocela sam malo vise da citam o njegovom zivotu o nekim detaljima i odlukama i posumnjah u kvalitetu njegovog karaktera
svoje srce zatim poklonih Albert Camus-u
![]()
-
callmethebreeeze
joj ja, ja imam supervid, guzim na konto sarma, ljepote, duhovitosti i bogatstvalegionarka wrote:jel ono ti nosis cvike ????![]()
![]()
- anais_nin
ma nije mene sekirao njegov shovinizam, nego me razocaralo sto je u nekim stvarima bio nedosljedan i vala ako cemo iskreno papakSaian wrote:gnjida sovinistichka bio jeldeanais_nin wrote: nije valjda da se rugas mom ljubljenom Sartre-u![]()
pa to je intenzivna i dugogodisnja ljubav mojih tinejdzerskih dana
Cak su jedno vrijeme moje srce djelili on i Robert Smith
medjutim kako sam malo ostarila, presla 15. pocela sam malo vise da citam o njegovom zivotu o nekim detaljima i odlukama i posumnjah u kvalitetu njegovog karaktera
svoje srce zatim poklonih Albert Camus-u
![]()
![]()
![]()
, ovih dana su chesto tematizirali trokut taj, valjda neka godisnjica sta li je, ovaj film ide vec 2 3 puta na arte-u, on, Simone i one sto su igrale srednjeg veznog i bile mijenjane s klupe chesto
![]()
![]()
, zanimljivo chesche na Sartre-ovu inicijativu
![]()
![]()
off topic:
- anais_nin
Saian wrote:callmethebreeeze wrote:
joj ja, ja imam supervid, guzim na konto sarma, ljepote, duhovitosti i bogatstva
a zasluge sporazumne monogamije za redovan snoshaj ne spominjes![]()
![]()
odlicno
-
callmethebreeeze
cccc. ne seri mi se u cejf.Saian wrote:callmethebreeeze wrote:
joj ja, ja imam supervid, guzim na konto sarma, ljepote, duhovitosti i bogatstva
a zasluge sporazumne monogamije za redovan snoshaj ne spominjes![]()
![]()
-
callmethebreeeze
kako pojedine cvikerasice znaju biti dobreaminchev2 wrote:hahahah
takodjer se kaze za cure cvikerase.
i one "guze" dobre frajere...
mozda zato sto losije vidimo, pa su nam svi "dobri"?
da sad ne pricam o zgodnim bibliotekarkama, naocalama, stay ups...
arrrgghhhhh, sto bi homer simpson rekao.
- anais_nin
callmethebreeeze wrote:kako pojedine cvikerasice znaju biti dobreaminchev2 wrote:hahahah
takodjer se kaze za cure cvikerase.
i one "guze" dobre frajere...
mozda zato sto losije vidimo, pa su nam svi "dobri"?![]()
![]()
.
da sad ne pricam o zgodnim bibliotekarkama, naocalama, stay ups...
arrrgghhhhh, sto bi homer simpson rekao.

- lady midnight
evo, nakon toliko mojih rijechi na ovu temu
:D opet neshto kontam, je li zaista moguce reci ili definirati na osnovu chega se zaljubljujemo? 
mislim, nisu to svjesne odluke, ne mozhe se to bash ni racionalizirati... mozhemo navesti kriterije zbog kojih nekog cijenimo, mozhda mu se divimo, na osnovu chega odluchujemo da stupimo u kontakt s nekim, ili ga odrzhavamo...
ali mozhemo li zaista svjesno navesti kriterije na osnovu kojih se zaljubljujemo? jer jedno je razmishljati o tome kakvu osobu "trazhimo", a drugo je osjetiti sve one simptome zaljubljenosti (da ne nabrajam sad koji su to, negdje na ovom podforumu sam napisala cijeli esej o tome
)
ja sam cijelog zhivota zastupala tezu, a ustvari je josh uvijek i zastupam, da se mozhda mozhe trzhiti i pronaci neko kod koga cemo donijeti racionalnu odluku da budemo sa njim. ali ljubav se ne trazhi niti se mozhe pronaci, ona jednostavno tebe nadje
eto
:D:D
mislim, nisu to svjesne odluke, ne mozhe se to bash ni racionalizirati... mozhemo navesti kriterije zbog kojih nekog cijenimo, mozhda mu se divimo, na osnovu chega odluchujemo da stupimo u kontakt s nekim, ili ga odrzhavamo...
ali mozhemo li zaista svjesno navesti kriterije na osnovu kojih se zaljubljujemo? jer jedno je razmishljati o tome kakvu osobu "trazhimo", a drugo je osjetiti sve one simptome zaljubljenosti (da ne nabrajam sad koji su to, negdje na ovom podforumu sam napisala cijeli esej o tome
ja sam cijelog zhivota zastupala tezu, a ustvari je josh uvijek i zastupam, da se mozhda mozhe trzhiti i pronaci neko kod koga cemo donijeti racionalnu odluku da budemo sa njim. ali ljubav se ne trazhi niti se mozhe pronaci, ona jednostavno tebe nadje
eto
- lady midnight
danas wrote:mislis ono -- jes' ona iz fine kuce, obrazovana, humana, radina, vrijedna, dobra u dusi...
al' ne klika pa da jebe rak raka![]()
da, da mislim na to
- black
..a kad te nadje tada padnu sve tezelady midnight wrote:evo, nakon toliko mojih rijechi na ovu temu:D opet neshto kontam, je li zaista moguce reci ili definirati na osnovu chega se zaljubljujemo?
ali mozhemo li zaista svjesno navesti kriterije na osnovu kojih se zaljubljujemo? jer jedno je razmishljati o tome kakvu osobu "trazhimo", a drugo je osjetiti sve one simptome zaljubljenosti (da ne nabrajam sad koji su to, negdje na ovom podforumu sam napisala cijeli esej o tome)
eto:D:D
- kolega
... a ljubav ce doci sa godinama, to i moj jaran kazelady midnight wrote:... mozhda mozhe trzhiti i pronaci neko kod koga cemo donijeti racionalnu odluku da budemo sa njim.
to ti je ko gromobran, nije bitno kad ce grom udarit i kolike ce snage biti, bitno je samo privuc munjulady midnight wrote:ali ljubav se ne trazhi niti se mozhe pronaci, ona jednostavno tebe nadje
eto:D:D
-
callmethebreeeze
danas wrote:mislis ono -- jes' ona iz fine kuce, obrazovana, humana, radina, vrijedna, dobra u dusi...
al' ne klika pa da jebe rak raka![]()