Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Drinski

#401 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Drinski »

crysis wrote:
Drinski wrote:
crysis wrote:@drinski
ovo sto ti pises za pasos je glupost , najnormalnije si predavao papire za pasos i dobijao si ga kao i danas.
ako nisi krivicno gonjen dobijao si ga bez problema kakav SDB i sranja pa yuga nije bila pod ruskom čizmom.
Ma nije tacno. Pasos se nije mogao dobiti ako nije bilo odobrenja inspektora SDB-a. Kasnije je to malo pupustilo.
popusti malo , nisam ja zivio u tanzaniji nego u yugi , imam vise provedenih godina zivota u yugi nego u drzavi BiH , zar misliš da ti sada ne idu papiri na provjeru prije nego li dobijes pasoš ili ti ga daju na osnovu lijepih očiju sa slike. ako si za nesto krivično gonjen duzan neke pare drzavi neceš ga ni sad dobit kao sto nisi mogao ni onda.
E pa tamo ga nisi mogao dobiti i ako si bio predmet operativne obrade.
EDIT: tamo niko nije provjeravao da li si ti duzan kakve pare drzavi.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#402 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by crysis »

pa jel to po novom ako si pod istragom , ziv bio pa ko će ti dat pasoš tada. jedino budala a tada ih nije bilo vjeruj mi bar u ondasnjem sup-u a o sdb-u da negovorim. ko kaze da nije proveravao , pa i onda se plaćao porez i dorinosi drzavi ko i sad.
Last edited by crysis on 23/07/2014 11:00, edited 1 time in total.
Zatamnjena stakla

#403 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Zatamnjena stakla »

Jebote ja rasprave. Ja doš'o šta fino pročitat kad ono oni pametuju. Genijalci :kiss:
Drinski

#404 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Drinski »

crysis wrote:pa jel to po novom ako si pod istragom , ziv bio pa ko će ti dat pasoš tada. jedino budala a tada ih nije bilo vjeruj mi bar u ondasnjem sup-u a o sdb-u da negovorim.
Nije, isto se zove i tada i sada.
Napr. dopisujes se sa nekom rajom iz Irana...nema pasoša...bio u zatvoru kao politički zatvorenik...nema pasoša...pobjegao ti stric od djeda prije Blajburga u Švedsku i tamo nesto piše...nema pasoša.
Drinski

#405 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Drinski »

crysis wrote: ko kaze da nije proveravao , pa i onda se plaćao porez i dorinosi drzavi ko i sad.
Koji porez i doprinosi?
dustaban

#406 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by dustaban »

Sad je lakse dobiti pasos nego registrovati auto! Al' poseri ga, mislim pasos.

Kritikovati Titino doba mogu samo oni koji su napravili nesto bolje, naprimjer Slovenci, mada mi se cini da vise oni zale za tim vremenima nego ova fukara koja psuje Titu a nema gaca na guzici.

Da imaju obraza cak bi i ovi koji su politicki najebali u njegovo vrijeme priznali da je ova demokratija njesra spram titine diktature.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#407 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by crysis »

Drinski wrote:
crysis wrote:pa jel to po novom ako si pod istragom , ziv bio pa ko će ti dat pasoš tada. jedino budala a tada ih nije bilo vjeruj mi bar u ondasnjem sup-u a o sdb-u da negovorim.
Nije, isto se zove i tada i sada.
Napr. dopisujes se sa nekom rajom iz Irana...nema pasoša...bio u zatvoru kao politički zatvorenik...nema pasoša...pobjegao ti stric od djeda prije Blajburga u Švedsku i tamo nesto piše...nema pasoša.
ko ti je to reko pa iran je bila prijateljska zemlja sah reza pahlavi bio domaci insan. normalno da nema pa nebi ni ja dao pasoš zemlje nekom ko joj podriva ustavni poredak. pa prije blajburga je mogo strikan izac komotno nije svabo branio.
crysis

#408 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by crysis »

Drinski wrote:
crysis wrote: ko kaze da nije proveravao , pa i onda se plaćao porez i dorinosi drzavi ko i sad.
Koji porez i doprinosi?
porez na imovinu ( zemlju , kucu, itd itd ) a doprinosi pa jel mislis da nije bilo privatnika u titino doba
Drinski

#409 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Drinski »

crysis wrote: ko ti je to reko pa iran je bila prijateljska zemlja sah reza pahlavi bio domaci insan. normalno da nema pa nebi ni ja dao pasoš zemlje nekom ko joj podriva ustavni poredak. pa prije blajburga je mogo strikan izac komotno nije svabo branio.
Pa ne trazi pasoš onaj ko podriva, nego njegov neki rod.

A velis Iran prijateljska zemlja, pa nema veze sto se dopisuju? Pa koji đavo su onda na suđenju muslim.inelektualcima (Alija i bratija) potezali njihove veze sa Egiptom i iranom?
Drinski

#410 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Drinski »

crysis wrote:
Drinski wrote:
Koji porez i doprinosi?
porez na imovinu ( zemlju , kucu, itd itd ) a doprinosi pa jel mislis da nije bilo privatnika u titino doba
Ma bolio je njih štap da li je ovaj platio porez ili doprinos. Isto kao ove danas.

I sta veliš, nije platio porez na katastarski prihod ili PIO doprinos i ne moze dobiti pasoš?
crysis

#411 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by crysis »

nebrkaj babe i zabe , dopisivanje sa rajom i dopisivanje sa kulturno umjetničko drustvo mladi muslimani i kulturno umjetničko društvo homeini.
Last edited by crysis on 23/07/2014 11:16, edited 1 time in total.
Drinski

#412 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Drinski »

crysis wrote:nebrkaj babe i zabe , dopisivanje sa rajom i dopisivanje sa kulturno umjetničko drustvo mladi muslimani i kulturno umjetničko društvo homeini.
A kako se moze danas dobiti pasoš, bez obzira sa kim si "na vezi"?
crysis

#413 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by crysis »

Drinski wrote:
crysis wrote:nebrkaj babe i zabe , dopisivanje sa rajom i dopisivanje sa kulturno umjetničko drustvo mladi muslimani i kulturno umjetničko društvo homeini.
zato sto je qurčeva drzava , razvaljuje je kako kome padne na pamet.
sta mislis kako bi se dodik proveo za ono negiranje bosne , pa mogo bi zaspat kući a probudio bi se u zatvoru.
Last edited by crysis on 23/07/2014 11:19, edited 1 time in total.
Drinski

#414 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Drinski »

crysis wrote:
Drinski wrote:
zato sto je qurčeva drzava , razvaljuje je kako kome padne na pamet.
I na koncu: gdje je lakse bilo dobiti pasos: u BIH ili SFRJ?

Dok razmisljas, sjeticemo se malo početka priče.
Drinski wrote:
crysis wrote:@drinski
ovo sto ti pises za pasos je glupost , najnormalnije si predavao papire za pasos i dobijao si ga kao i danas.
ako nisi krivicno gonjen dobijao si ga bez problema kakav SDB i sranja pa yuga nije bila pod ruskom čizmom.
Ma nije tacno. Pasos se nije mogao dobiti ako nije bilo odobrenja inspektora SDB-a. Kasnije je to malo popustilo.
crysis

#415 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by crysis »

za mene isto, nikad nisam pravio stanja ni onda ni danas, odem predam i podignem.
ko je pravio sranja nek ti odgovori na pitanje.
Last edited by crysis on 23/07/2014 11:21, edited 1 time in total.
dustaban

#416 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by dustaban »

Ja ne znam ni za koga od moje raje da je imao problema sa pasosem. Svi smo isli na ekskurziju vani, niko nije izostao.
Drinski

#417 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Drinski »

Vi ste bili omladinci na visini zadataka... :lol:
dustaban

#418 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by dustaban »

Drinski wrote:Vi ste bili omladinci na visini zadataka... :lol:
Bogami neki od tih pacenika danas laju o njemu bas ovako kako neki ovdje rade
detroit-mercy

#419 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by detroit-mercy »

dustaban wrote:Ja ne znam ni za koga od moje raje da je imao problema sa pasosem. Svi smo isli na ekskurziju vani, niko nije izostao.
U kojim se to skolama islo na ekskurzije vani :mrgreen: .
detroit-mercy

#420 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by detroit-mercy »

zateznistub wrote:
preludezalude wrote: E oni sto su tada bili u zatvoru, sada se vozaju u ovim zatamnjenim vozilima.
:thumbup:
Ako nekome poslije ovog posta ista treba objasnjavati, e onda...
Ne bih bas rekao, ili su bili clanovi partije ili perspektivni omladinci u SSOJu :mrgreen: .
quarterback

#421 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by quarterback »

detroit-mercy wrote:
dustaban wrote:Ja ne znam ni za koga od moje raje da je imao problema sa pasosem. Svi smo isli na ekskurziju vani, niko nije izostao.
U kojim se to skolama islo na ekskurzije vani :mrgreen: .
isla sarajevska masinska u pulu sa izletom u italiju...

ja jedini nisam otisao jer jedini nisam imao pasos :lol: :lol: :lol:
Doda37

#422 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Doda37 »

Moja srednja takodjer idla 1987 u Italiju , kolektivni pasos, to vam je izgledalo kao album igraca za SP
realna do boli

#423 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by realna do boli »

Na kraju srednje isli na maturalac u Lenjingrad, Moskvu i Kijev.....
za 1.Maj isla u Francusku a u Italiju po farmerke kad mi se cefne....U Poljskoj nas tada gledali ko bogatase, za 100 Eura mogli pitati posto radnja....u Madzarsku u soping po klopu...
Za kriminalce po mjeri one drzave nije me ni bila briga..kamara naseg naroda radila po Evropi..s pasosima naravno ....
Dozer

#424 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Dozer »

'91 Masinska M.Dvor isla u Italiju, Andoru, Spaniju... :D

YU pasos bio NAJCJENJENIJI pasos na planeti (i na najvisoj cijeni na crnom trzistu). S tim pasosem smo mogli gdje, kad i kako smo htjeli, a viza nam, koliko se sjecam, nije trebala ni za jednu zemlju, ukljucujuci i USA.

Uh...nemojte me na ovakve teme... prvo me uhvati plac kad se sjetim sta smo i kako smo imali, a onda pogledam i vidim gdje smo sad...
A onda me uhvati tolika huja da bih najradije napravio politicarski masakr... :fazlija:
Dozer

#425 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Dozer »

Stoner wrote:
McMoy wrote:
:thumbup: :thumbup:
Objasnio čovjek!
Uvijek sam za jaku državu, gdje se zna ko je ko, nego za cirkus od države.
Ili u prevodu za totalizarizam, represiju i uskraćivanje osnovnih ljudskih prava i sloboda. To su inače specifičnosti svih " jakih država" u kojima se zna "ko je ko" a taj neko je najčešće koljač i psihijatrijski slučaj što i potvrđuje ova fuksa Tito.
A ti njaske na stau, malo je reci... Najtuznije od svega je sto nemas pojma ni o cemu, nego samo laprdas mantre koje ti u glavu utrpase upravo ovi iza zatamnjenih stakala :roll:
Kad sve "znas", onda nam fino objasni redom:
- Koga, kad i gdje je Tile poubijao u hiljadama? (povuci slobodno paralelu na ove danasnje "Titice")
- Sta je to, konkretno, Tile ukrao za sebe? (povuci slobodno paralelu na ove danasnje "Titice")
- Koje je to jednoumlje vladalo tada? (povuci slobodno paralelu na danasnje "viseumlje")
- Kome je u Jugi, a i sire, on to bio diktator, koljac i sl. (referenca - imao je najvecu sahranu u istoriji, sa preko 160 drzavnih delegacija na njoj)

Ziv bio...pusti se lupetanja...
Post Reply