Što reče Sula u pjesmi Test za džennet "Ispade da smo pod pritiskom oplakali druga Tita"Big Ang wrote:
I ja sam bila mala
Nama dođe komšinica, jedna starija nana, kaže :"Jeste čuli, umro alarahmetile Tito"![]()
Za one koji su Titu zivog zapamtili..
- Toffee karamela
#151 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
-
Googlerica
#152 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
naravno,jer je postojala tadasnja cenzuraToffee karamela wrote:Pametni odrasli su znali sve, djeca i omladina su odgajana kao da će SFRJ nadživjeti Ameriku i Kinu...Googlerica wrote:naroda je bilo strah od unutarnjih sukoba,znale su starije generacije,razumljivo kad je tito umro,poceo se razvijati strah od neizvjesnosti od strane naroda
danas nema cenzure,ali dzaba,narod voli jednostavno biti ovan ili ovca
- Toffee karamela
#153 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
Znali su šta se iza brda valja. Raspad zemlje, povampireni nacionalizmi...muha_sa wrote:šta su znaliToffee karamela wrote:Pametni odrasli su znali sve, djeca i omladina su odgajana kao da će SFRJ nadživjeti Ameriku i Kinu...Googlerica wrote:naroda je bilo strah od unutarnjih sukoba,znale su starije generacije,razumljivo kad je tito umro,poceo se razvijati strah od neizvjesnosti od strane naroda
-
Googlerica
#154 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
ma kakav pritisak,to je bio strahToffee karamela wrote:Što reče Sula u pjesmi Test za džennet "Ispade da smo pod pritiskom oplakali druga Tita"Big Ang wrote:
I ja sam bila mala
Nama dođe komšinica, jedna starija nana, kaže :"Jeste čuli, umro alarahmetile Tito"![]()
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#155 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
bolje biti ovan/ovca uz dobrog cobana, nego uz neke priucene budaleGooglerica wrote:naravno,jer je postojala tadasnja cenzuraToffee karamela wrote:Pametni odrasli su znali sve, djeca i omladina su odgajana kao da će SFRJ nadživjeti Ameriku i Kinu...Googlerica wrote:naroda je bilo strah od unutarnjih sukoba,znale su starije generacije,razumljivo kad je tito umro,poceo se razvijati strah od neizvjesnosti od strane naroda
-
Googlerica
#156 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
Admir_1984 wrote:bolje biti ovan/ovca uz dobrog cobana, nego uz neke priucene budaleGooglerica wrote: naravno,jer je postojala tadasnja cenzura
ma najbolje je ne-biti ovan ili ovca
- JThomas
#158 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
drukčiji su ipak bili postotci. da je htio pobiti sve četnike, cijele regije bi ostale puste, to fizički nije moglo... 
- jeza u ledja
#159 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
Vole ljudi da neko drugi razmislja za njih pa to ti je. 
-
VjecitiStudent
#160 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
Koliko su ono Bošnjaci uhvatili srpskih ratnih zločinaca i isporučili Hagu?
Barem jedno ime?
Ali ko bi onda ležao i donacije sanjao ...
Barem jedno ime?
- Prpa.ba
#161 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
Sta uhvatili, potpisivali Dayton sa njima.VjecitiStudent wrote:Koliko su ono Bošnjaci uhvatili srpskih ratnih zločinaca i isporučili Hagu?
Barem jedno ime?
EDIT: sverc preko linija razgranicenja i ostale vidove suradnje necemo ni spominjati..
-
dječak sa šibicama
#162 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
Nisam ja pronasao, pronasli ljudi koje je zanimalo.... u arhivama KGB-a.Googlerica wrote:gdje si pronasao informacije ?dječak sa šibicama wrote:Josip broz je zapravo bio Josif Brozovic.
Premda se on predstavljao kao Jozef. A zasto je skratio prezime, nije mi poznato.
Brozovici su inace velika obitelj u tom dijelu Hrvatske.
inace,moj prijatelj u ZG ( koji savrseno prica dijalektom Zagorja) mi je reako za ovaj titonjin naglasak ,jer je njegov djeda iz Zagorja,komsija titonje
One su nepresusan izvor informacija o Titu. Sto je logicno, s obzirom da je sluzbovao u Moskvi, pisao karakteristike i slicno sve u pisanoj formi, ukratko bio saradnik NKVD-a i tada (tridesetih godina proslog stoljeca) veliki Staljinov miljenik.
Tako se danas sve zna o njegovim suprugama i svaleracijama, o sluzbovanju u AU vojsci, mnoge cinjenice o Titu skrivene od javnosti u Jugoslaviji, danas su dostupne.
-
palermo
#163 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
Što krenu tema dobro, pa se onda okrenu na politiku, pih.....
Nego, odmah nakom smrti otvorene knjige žalosti....i ja odmah sutra dan, ono srednjoškolac, nije ni bilo škole osim nekakvih dežurstava, ujutro pred Titovu vilu u Mostaru da se dok se još nije red uhvatio upišem I bogami zađe moja pisanija u mostarskoj Slobodi...i zamisli, ja onako proročki napišem, dok živi Jugoslavija živjeće Tito i njegovo djelo
....mislim drukčije sam ja mislio dok sam pisao, al pogodih na naopaki način
A bio je onaj vic koji je kružio......izvještavamo narode i nariodnosti Jugoslavije da je umro liječnički konziliji.....za ove mlađe, svaki dan se davao na vijestima izvještaj liječničkog konzilija, i kako se to odužilo, naravno počeo se narod i sprdati sa tim...
Nego, odmah nakom smrti otvorene knjige žalosti....i ja odmah sutra dan, ono srednjoškolac, nije ni bilo škole osim nekakvih dežurstava, ujutro pred Titovu vilu u Mostaru da se dok se još nije red uhvatio upišem I bogami zađe moja pisanija u mostarskoj Slobodi...i zamisli, ja onako proročki napišem, dok živi Jugoslavija živjeće Tito i njegovo djelo
A bio je onaj vic koji je kružio......izvještavamo narode i nariodnosti Jugoslavije da je umro liječnički konziliji.....za ove mlađe, svaki dan se davao na vijestima izvještaj liječničkog konzilija, i kako se to odužilo, naravno počeo se narod i sprdati sa tim...
- McMoy
#164 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
A gdje to narod nije ovca?Googlerica wrote:Admir_1984 wrote:bolje biti ovan/ovca uz dobrog cobana, nego uz neke priucene budaleGooglerica wrote: naravno,jer je postojala tadasnja cenzura
-
Googlerica
#165 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
absolutno se slazem sa tvojim misljenjem,kao sto je i nadimak Tito proizvod drugarstva u Spanjolskojdječak sa šibicama wrote:Nisam ja pronasao, pronasli ljudi koje je zanimalo.... u arhivama KGB-a.Googlerica wrote:gdje si pronasao informacije ?dječak sa šibicama wrote:Josip broz je zapravo bio Josif Brozovic.
Premda se on predstavljao kao Jozef. A zasto je skratio prezime, nije mi poznato.
Brozovici su inace velika obitelj u tom dijelu Hrvatske.
inace,moj prijatelj u ZG ( koji savrseno prica dijalektom Zagorja) mi je reako za ovaj titonjin naglasak ,jer je njegov djeda iz Zagorja,komsija titonje
One su nepresusan izvor informacija o Titu. Sto je logicno, s obzirom da je sluzbovao u Moskvi, pisao karakteristike i slicno sve u pisanoj formi, ukratko bio saradnik NKVD-a i tada (tridesetih godina proslog stoljeca) veliki Staljinov miljenik.
Tako se danas sve zna o njegovim suprugama i svaleracijama, o sluzbovanju u AU vojsci, mnoge cinjenice o Titu skrivene od javnosti u Jugoslaviji, danas su dostupne.
-
Hendrix
#166 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
Nije trebala NSA da skonta ovo ali eto...malo čitanja nije naodmet...
http://www.nsa.gov/public_info/_files/c ... goslav.pdf
http://www.nsa.gov/public_info/_files/c ... goslav.pdf
-
Googlerica
#167 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
ako si te osjacas kao ovan,to je OK,ja ovca nisamMcMoy wrote:A gdje to narod nije ovca?Googlerica wrote:
- McMoy
#168 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
Da sam barem ovan, još bio imao šanse da budem predvodnik...Googlerica wrote:ako si te osjacas kao ovan,to je OK,ja ovca nisamMcMoy wrote:A gdje to narod nije ovca?Googlerica wrote:
- Big Ang
#169 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
Googlerica wrote:ako si te osjacas kao ovan,to je OK,ja ovca nisamMcMoy wrote:A gdje to narod nije ovca?Googlerica wrote:
Rece ona kuckajuci iz kolijevke demokratije...Amerike
-
Googlerica
#170 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
kakve veze ima odakle kuckamBig Ang wrote:Googlerica wrote:ako si te osjacas kao ovan,to je OK,ja ovca nisamMcMoy wrote:
A gdje to narod nije ovca?
Rece ona kuckajuci iz kolijevke demokratije...Amerike
evo nesto za tebe
http://www.dw.de/svako-je-kova%C4%8D-sv ... -4696702-1
-
Bijeli badem
#171 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
sad će tražiti temu za 50 +shandrprcSA wrote:de, ne stidi se, slobodno reci...quarterback wrote:.![]()
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#172 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
Bas tako!Pismonosa wrote:Ne morate trovati i trolati ovu temu politikom. Uopšte nije zamišljena da bude politička, a i ne nalazi se na tom bolesnom PDF-u. Imajte malo obzira.
-
Googlerica
#173 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
a tema o politicarutopcam wrote:Bas tako!Pismonosa wrote:Ne morate trovati i trolati ovu temu politikom. Uopšte nije zamišljena da bude politička, a i ne nalazi se na tom bolesnom PDF-u. Imajte malo obzira.
- Edin H.
#174 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
Googlerica wrote:a tema o politicarutopcam wrote:Bas tako!Pismonosa wrote:Ne morate trovati i trolati ovu temu politikom. Uopšte nije zamišljena da bude politička, a i ne nalazi se na tom bolesnom PDF-u. Imajte malo obzira.
Tito zito
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#175 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..
Bijeli badem wrote:sad će tražiti temu za 50 +shandrprcSA wrote:de, ne stidi se, slobodno reci...quarterback wrote:.![]()
![]()
![]()
Ima jos fore da nulira, po ko zna koji put..