Ahmmed wrote:Zeno, ne sporim, naravno, potrebu Islamske zajednice da i u oblasti o kojoj raspravljamo, da svoj doprinos. Samo, nikako da sredimo i odredimo prioritete.....

Slažem se da ja da bi dobrostojeći muslimani vjerovatno odgovorili na takvu fetvu u stilu u kojem si ti navela....Ali, svejedno, volio bih vidjeti jednu takvu fetvu....Ona bi puno govorila o odnosu Islamske zajednice prema muslimanima u ovoj zemlji....I bio bi to dokaz da se Islamska zajednica počela miješati u svoj posao....pa ma kakvi rezultati takve fetve bili!
Hananah, prvi put od tebe čujem da Islamska zajednica BiH, plaća pokrivanje žena....Imaš li,molim te,konkretan primjer.....Ko,gdje, kada,koliko para, koliko često se vrše isplate....
Islamska zajednica ne treba izdavati fetvu (iako kako sam i u ranijem postu rekla...bilo bi mi drago da je izdaju jer kako ti rece govorilo bi o odnosu IZ prema nama) za nesto sto je muslimanima naređeno Kur'anom
Uzviseni kaze:
Udjeljujte iz onoga sto vam On stavlja na raspolaganje (El-Hadid, 7.)
O vjernici, udjeljujte od lijepih stvari koje sticete i od onoga sto vam Mi iz zemlje dajemo... ( El-Bekare: 267)
jer nema te fetve koja je jaca od ovoga, ...prije bi rekla bih sistemski trebalo napraviti raspored...sadasnja IZ za to nema snage, (nerijetko ni volje), ali stvari se pomicu...sporo, ali se krecu u dobrom pravcu...
...a ovo za pokrivanje...mozda nisi tada bio ovdje, ali je predlozeno davno da i nama da info gdje to ona kupi pare, pa da i mi naplatimo

... ja cak mislila moci ce i retroaktivno pa da se obogatim

od tada ni habera... sto ce reci

onaj koji se stidi svoga porijekla misli da je pljuvanje po istom nacin da ga se prihvati... negdje na planeti Mars

...ljudima zeljnim reklame, i incidenti, vrijeđanje su reklama... ali ne treba trositi puno rijeci...moze se insan ogrijeshiti...