Za krah ustavnih promjena krivi Silajdžić i Ljubić

seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

oslobad wrote:
prleitihi wrote:joj ovih pacijenata.. :D
historijska zasluga sda u spasavanju RBiH je podjela te Republike na entitete.

bili su dobrodusni,svakom su dali vise nego sebi,valjda da im se partneri ne naljute.
jok, mislili da ih "zajebu"!! :D

,
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

citas li , smjesko ??
p.s. pozuri malo, imam jos dosta!! :D
PREGLED BH MEDIJA

11. Blato na prijestolju

Kolumna Rame Kolara u "Oslobodjenju"

Maske su pale i konacno se razotkrilo šta je ko i zašto tražio od ustavnih promjena, koje nisu prošle u državnom parlamentu. Mile Dodik je svojim partnerima najnovijim zahvatima, izjavama i postupcima dokazao da je potpisao amandmane sve trceci, zato da bi mogao legalno i legitimno uraditi ono što traži sada nelegalno i nelegitimno. Otcijepiti pola zemlje Bosne i privesti je u “srednju Srbiju”, kad je vec “velika” umrla.

Kada nisu mogli dobiti pecat u parlamentu, svi drugovi na celu manjeg blentiteta su se dali u rušenje državnih institucija i sprecavanje njihovog rada, da bi dokazali tezu da je država BiH nemoguca. Tako je glasnogovornik Mile iz Laktaša, poznati ustavotvorac, kazao da je on samo za federalnu jedinicu BiH. U cijem sastavu i okviru? To je vec naprijed receno. Može li on to i ostvariti? Ne može, jer aneks 4 Dejtonskog ugovora nikad nije prošao proceduru promjene Ustava, te kao takav nema pravnu snagu ni interanacionalnu verifikaciju. Samo bi usvajanje ustava u državnom parlamentu omogucilo Dodiku i kompaniji da raspišu referendum i otcijepe se. Poredenje s C. Gorom je besmisleno, jer je ona, kao i druge republike bivše države, Ustavom iz 1974. bila priznata kao država.

Milorad je Dodik zapravo covjek od inicijative. Svaki dan smišlja novi plan kako doci do usvajanja ustava u parlamentu. Najnoviji pokušaj preko partnera, Lagumdžije i Tihica, a pod auspicijom americkog ambasadora Meklhenija, od prije koji dan, da se amandmani ponovo pokušaju usvojiti, je propao. I to je trenutacno najvažnije od svega.

Nastavak mozete naci na linku: http://republikabih.net/
joj sto sam se "uzivio", piskaram ovo tebi, a istovremeno slusam cetnicke vijesti na radiju, :D , jooj sto placuuuuuuuuuuuu!! :cry:

,
prleitihi

Post by prleitihi »

ma..ne čitam..ali samo kači.. :D
seiko22

Post by seiko22 »

prleitihi wrote:ma..ne čitam..ali samo kači.. :D
pa, dobro, ti svakako nisi ni bitan, tebe se ne moze promijeniti, ti zato primas platu, (oprosticemo ti, moras hraniti porodicu :-D ) ali je bitno da ostali procitaju !! kapisch!! :-D :-D

,
prleitihi

Post by prleitihi »

kači ba..jebo priču.. :D:D
prleitihi

Post by prleitihi »

nestalo papazjanije.. :( :( :( :( :lol:
seiko22

Post by seiko22 »

prleitihi wrote:nestalo papazjanije.. :( :( :( :( :lol:
jes, jes,jes!!! (triput, jel' dobro??) :D :D :D

,
prleitihi

Post by prleitihi »

memaaaaaaaaaa..haje pjod'o cve.. :( :( :( :( :D
seiko22

Post by seiko22 »

prleitihi wrote:memaaaaaaaaaa..haje pjod'o cve.. :( :( :( :( :D
evo malo, na "kasikicu", da "ne umres"!! :D :D
11. TIHICEVA BRIGA ZA SRBIJU

Sudeci po intervju-u Tihica RFE, ostaje ogromna dilema, sta ce Tihic uraditi. Pritisnut javnim mjenjem ne usudjuje se minirati nastavak Tuzbe, ali po onome sto je rekao ON DAJE SCG VIZIJU NAGODBE I NE SPOMINJE UOPSTE ZAHTJEV ZA PREISPITIVANJE ANEKSA IV DAYTONSKOG SPORAZUMA, tj. zahjtjev za ukidanje nacisticke tvorevine RS. Nazalost i pored pritiska javnosti on izgleda ostaje kod svoje brige za Srbiju i gradjane Srbije. To najbolje potvrdjuje njgov intervju za RFE u kojem nagovjestava samo nagodbu o osteti, a iskljucujue mogucnost dovodjenja RS u pitanje.

Ko je zasita Tihic govori nam I njegovo nedavno obracanje javnosti, u kojem on NEFORMALNO trazi od Medjunarodne zajednice da preispita postojanje RS. Medjutim, SADA KADA MU SE PRUZA PRILIKA DA TO I FORMALNO TRAZI NA SUDY U HAGU, ON GOVORI SAMO O NOVCANOJ ODSTETI Srbije. Znamo da nerma nista od neke novcane naknade, jer je Srbija suvise siromasna da bi nadoknadila ogromne stete pricinjne Republici BiH za vrijeme agresije. Osim toga, nas gradjane Bosne I Hercegovine najvese interesuje da ponovo steknemo normalnu domovinu, bez zlocinacke Republike srpske. Dakle, kada je za novinare (citaj "za raju") onda Tihic govori prave stvari. Medjutim, kada mu se pruzi prilka da uradi te prave stvari, on onda vodi brigu o Srbiji I Republici srpskoj, a ne o Bosni I Hercegovini.

Mozda su ovom akcijom bosanski patrioti pomogli da se odrzi Tuzba u zivotu, ali sudeci po Tihicu, on OTVORENO radi protiv opravdanih zahtjeva zrtava gnocida da se ne trguje sa njihovim pravima i pravdom. Izgleda da nam ostaje jos mnogo toga da uradimo. Naime, pritisnut javnoscu Tihic se morao izjasniti - i izjasnio se: ON NUDI NAGODBU I NEMA NAMJERU ZAHTJEVATI POVRATAK PRAVNOG STANJA U BOSNU, KOJE JE VAZILO PRIJE POCETKA AGRESIJE I SVIH TIH ILEGALNIH NAGODBI. Rukavica je bacena i izgleda da sada mi moramo KRENUTI NA NJEGA SVIM SREDSTVIMA.

Bilo bi mi drago da sam se prevario, ali vrijeme ce pokazati.
,
prleitihi

Post by prleitihi »

ojhaaaaaaa..evo ga..idemo daljeeeeeeeee.. :bih: :bih: :bih: :bih: :D
oslobad

Post by oslobad »

http://shop.oaza.co.yu/user/item.jsp;js ... on_start=0

posto si onu izgubio.
prleitihi

Post by prleitihi »

toooooo..seiko..your turn.. :lol: :lol: :lol:
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Meni mnogi likovi ovdje fakat nisu jasni. Evo recimo Seiko. Ti sada pocinjes postavljati citate koji su vjerovatno izasli u Avazu, ili nekom slicnom mediju koji se okrece kako vjetar puse. Takvi izvori uopste nisu mjerodavni. Dalje, ovdje se pokusava nametnuti rasprava kao da su neki politicari (ovi sa nase strane) za opstanak RS-a. I onda se tu jos spomene Zlaja, kojeg je usput budi receno granata poderala vas cijelog, dok je Hare oslobodjao Bosnu po New Yorku. Nije tu uopste upitno da li su ti politicari, kao i vecina nas na forumu, za ukidanje RS-a. Problem je u tome sto taj RS postoji od Daytona, kada je isti taj Hare potpisao postojanje istoga (i neka ga je potpisao, da se razumijemo, meni je rata bilo na vrh neke stvari). Problem je u slijedecem. Hare prosipa suplju pricu o ukidanju RS-a (samo zato sto narod to voli cuti), iako nema apsolutno nikakve sanse da se to desi. Zasto? Ne daju Srbi, jebiga to je jedina istina. I umjesto da se vidi kako nam se svima zivot ovdje moze popraviti, da dodjemo u situaciju da jurisamo prema EU, da nam se standard digne, mi se jos uvijek vrtimo oko price o RS-u. I sta imamo od toga? Apsolutno nista. Hare nema pojma kako bi se to moglo uraditi, nema pojma kako da vodi drzavu. Jedino zna pjesme pisati (osrednje kvalitete), te krasti (to zna odlicno, pitati mu jarana Jatu, koji je pola drzave pokrao). Pa taj covjek je u vlasti od 90-te godine (sa pauzom od godinu i po, tamo negdje 96-te) i NISTA nije uradio sem sto je svojevremeno sirio istinu o plemenitoj borbi bosanskog naroda po bijelom svijetu (ali i to je davno bilo). I onda mi onaj nesretnik napisa da Haris ni sada nema vlast, jer su se svi udruzili protiv njega. Pa gospodo draga, kako vam ista govna mogu prodavati evo skoro vec dvije decenije. I na kraju kad spomenemo te ustavne promjene, ja evo za punu godinu dana ne dobih KONKRETAN odgovor, po cemu su ovi amandmani losiji za nas od vec postojeceg ustava. I pustite se apstraktne price da to legalizuje postovanje RS-a. Taj entitet postoji i cijeli svijet ga prizna kao polovicu Bosne (nazalost je tako). A s druge strane svaki dan mozete procitati kako se ti nasi borci za Bosnu bogate dok vecina ljudi moze sanjati o godisnjem na moru, autu, ili ne dao bog stanu. Cak vise ne moraju ni krasti, koliko su sebi digli plate, i onda jedini SDP tu kaze da je to nemoralno, dok ostale patriote sute i grade vikendice.
seiko22

Post by seiko22 »

oslobad wrote:

posto si onu izgubio.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: imas li svaku??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , ako nemas, samo javni, ja castim!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

,
prleitihi

Post by prleitihi »

znam ja da ti voliš četnicima davati pare.. :oops: ..lijepo vi sarađujete još od obaranja aprilskog paketa.. :D:D ..ruka ruku mije.. :D:D:D

GandalfSivi..đeš njima upućivati ozbiljan post?.. :shock: :shock: :shock:

(uskoro će ti sve biti jasno.. :D )
oslobad

Post by oslobad »

seiko22 wrote:
oslobad wrote:

posto si onu izgubio.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: imas li svaku??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , ako nemas, samo javni, ja castim!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

,
http://pubwww.srce.hr/hpm/m005600v.jpg
ovu su odbacili
seiko22

Post by seiko22 »

evo, jedan, od "obicne raje", :D
TIHIC INDIVIDUALIZIRA GENOCID,

Ja se rijetko javljam i pisem samo kada sam veoma uzbudjen i uvrijedjen ponasanjem odredjenih licnosti, posebno politicara, koji nazalost vode zemlje bivse Jugoslavije. Posebno sam ogorcen na BiH predsjednika Sulejmana Tihica, koji na komemoraciji u Srebrenici kaze da se moraju privesti pojedinci odgovorni za zlocine nad Bosnjacima u BiH, kako bi se skinula kolektivna odgovornost naroda za izvrsene zlocine. Ja mogu ”razumjeti” kada jedan Nikolic iz Radikalne stranke Srbije kaze da je vaznije da predsjednik Srbije Tadic razgovara sa proizvodjacima malina o njihovim problemima, posto maline propadaju, nego da ide na komemoraciju u Srebrenicu, sto se kod normalnog i postenog covjeka ne moze nikako i nikada uporedjivati. Ali on je Srbin i radikalac i sa politikom Radikalne stranke prakticno ucestvovao u zlocinima u Srebrenici i cijeloj BiH. Normalno da on ne zeli da se o tome razgovara, ali sta Tihic zeli da ”kaze” sa takvim svojim govorom. Kako ja vidim sadasnje stanje, on je prakticno ovim govorom u Potocarima, izdao Bosnu i Hercegovinu i takav nam predsjednik ne treba. Zasto kazem da je izdajnik? Zato sto je on obrazovan covjek, diplomirani pravnik, koji po tom osnovu sigurno bolje upoznat nego obicni gradjani, zna kakav je zlocin ucinjen nad bosnjackim narodom i da tako opsezan zlocin nije mogao uciniti pojedinac bez podrske cijele drzave. A u toj drzavi zivi narod u cijim genima lezi ratna retorika i osvajanje. Treba se samo sjetiti srpskih vojnika i posebno dobrovoljaca (ekstra onih Seseljovih) kada su isli na razna “bojista” da ubijaju i kolju – LJUDE i bili su u takvom zanosu da ih niko nije mogao i da je htio, zaustaviti. To ne moze biti pojedinacna odgovornost nego jedna kolektivna politika, koja je dovela do zapaljenja cijelog naroda. Sada poslije svega, narod mora osjetiti i prihvatiti svoju odgovornost inace REPRIZA ZLOCINA se moze desiti “sutra” i opet ce oni reci da je tamo “neki pojedinac” izgubio razum i ucinio zlocin. Pa i ako je zlocine ucinio pojedinac, ko ga je stvorio takvim, ko ga je dojio takvim idejama. Svi smo culi, pred sam rat, kada ratni zlocinac Karadzic kaze da ce “muslimanski narod nestati sa lica zemlje”, a TV prenosi tu prijetnju. Sta je to drugo nego priprema naroda na rat i zlocine. “Turcima smo se osvetili za “Bunu protiv dahija” i Srebrenica je sada slobodna” – kaze ratni zlocinac Mladic. U kojim oni vremenima zive i odgajaju svoju djecu? A Tihic kaze da su to pojedinacni zlocini i zlocinci. Sram ga bilo!!!!! Bolje bi mu bilo da ode sa ove funkcije, sto ce se sigurno jednog dana i desiti, ali onda cemo ga suditi kao i Karadzica i Mladica. Istog su nivoa i karaktera. Ponekad se stidim sto sam Bosanac i sto imamo takve vodece politicare i pozelim da se sakrijem negdje gdje me niko ne moze vidjeti i pitati “Sta se to desava u Tvojoj zemlji?” Ne bih znao objasniti, a ne bih ni zelio opravdavati jednog takvog “covjeka” koji nazalost odlucuje o mojoj sudbini. Zbog takvih se ja ne mogu vratiti svojoj kuci jer cijelo vrijeme se osjecam podcijenjen, podredjen, sa vjecnim strahom sta se moze desiti u toku dana ili noci, kada sam u svom gradu. Svi te gledaju podozrivo i osjecas u njihovim pogledima da nisi dobro dosao i da bi te najradije vidjeli mrtvog. Samo jos jedna poruka za Tihica : Stekao si jos jednog koji te nikako ne moze postovati i voljeti, jer si izdao svoj narod i sve gradjane Bosne i Hercegovine, koji zele jednu normalnu drzavu, gdje mogu zivjeti i raditi potpuno slobodno. Zato ucini bar nesto posteno u svojoj politickoj karijeri : Daj ostavku na svoju funkciju jer u protivnom cemo ti je mi oduzeti na svoj nacin.
Hajro
,
oslobad

Post by oslobad »

GandalfSivi wrote:Meni mnogi likovi ovdje fakat nisu jasni. Evo recimo Seiko. Ti sada pocinjes postavljati citate koji su vjerovatno izasli u Avazu, ili nekom slicnom mediju koji se okrece kako vjetar puse. Takvi izvori uopste nisu mjerodavni. Dalje, ovdje se pokusava nametnuti rasprava kao da su neki politicari (ovi sa nase strane) za opstanak RS-a. I onda se tu jos spomene Zlaja, kojeg je usput budi receno granata poderala vas cijelog, dok je Hare oslobodjao Bosnu po New Yorku. Nije tu uopste upitno da li su ti politicari, kao i vecina nas na forumu, za ukidanje RS-a. Problem je u tome sto taj RS postoji od Daytona, kada je isti taj Hare potpisao postojanje istoga (i neka ga je potpisao, da se razumijemo, meni je rata bilo na vrh neke stvari). Problem je u slijedecem. Hare prosipa suplju pricu o ukidanju RS-a (samo zato sto narod to voli cuti), iako nema apsolutno nikakve sanse da se to desi. Zasto? Ne daju Srbi, jebiga to je jedina istina. I umjesto da se vidi kako nam se svima zivot ovdje moze popraviti, da dodjemo u situaciju da jurisamo prema EU, da nam se standard digne, mi se jos uvijek vrtimo oko price o RS-u. I sta imamo od toga? Apsolutno nista. Hare nema pojma kako bi se to moglo uraditi, nema pojma kako da vodi drzavu. Jedino zna pjesme pisati (osrednje kvalitete), te krasti (to zna odlicno, pitati mu jarana Jatu, koji je pola drzave pokrao). Pa taj covjek je u vlasti od 90-te godine (sa pauzom od godinu i po, tamo negdje 96-te) i NISTA nije uradio sem sto je svojevremeno sirio istinu o plemenitoj borbi bosanskog naroda po bijelom svijetu (ali i to je davno bilo). I onda mi onaj nesretnik napisa da Haris ni sada nema vlast, jer su se svi udruzili protiv njega. Pa gospodo draga, kako vam ista govna mogu prodavati evo skoro vec dvije decenije. I na kraju kad spomenemo te ustavne promjene, ja evo za punu godinu dana ne dobih KONKRETAN odgovor, po cemu su ovi amandmani losiji za nas od vec postojeceg ustava. I pustite se apstraktne price da to legalizuje postovanje RS-a. Taj entitet postoji i cijeli svijet ga prizna kao polovicu Bosne (nazalost je tako). A s druge strane svaki dan mozete procitati kako se ti nasi borci za Bosnu bogate dok vecina ljudi moze sanjati o godisnjem na moru, autu, ili ne dao bog stanu. Cak vise ne moraju ni krasti, koliko su sebi digli plate, i onda jedini SDP tu kaze da je to nemoralno, dok ostale patriote sute i grade vikendice.
alternativa,druze,alternetiva.
prleitihi

Post by prleitihi »

je ko alternativa?.. :oops:

:lol:
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ja rekoh on ce meni odgovoriti, a on opet nakve citate vadi. Evo te fino molim, odgovori na moj post i reci mi tacno gdje si to ti veci patriota od mene koji mislim da je Haris jedan obicni lopov i da su se ustavne promjene morale usvojiti...

Dajte mi samo jednu konkretnu, izvodljivu ideju da se eto oko necega slozimo, ili je i to problem?
prleitihi

Post by prleitihi »

aaaaaaaa tebe..neki dan sam ga..bolan..to isto pit'o..ono nije pročitalo aprilski paket.. :lol::lol::lol:
seiko22

Post by seiko22 »

GandalfSivi wrote:Ja rekoh on ce meni odgovoriti, a on opet nakve citate vadi. Evo te fino molim, odgovori na moj post i reci mi tacno gdje si to ti veci patriota od mene koji mislim da je Haris jedan obicni lopov i da su se ustavne promjene morale usvojiti...

Dajte mi samo jednu konkretnu, izvodljivu ideju da se eto oko necega slozimo, ili je i to problem?
neka, ba', "raspravljam" sa ovim iz "laktasa", :-D :-D

,
prleitihi

Post by prleitihi »

:lol: :lol: :lol: :lol:
oslobad

Post by oslobad »

prleitihi wrote:aaaaaaaa tebe..neki dan sam ga..bolan..to isto pit'o..ono nije pročitalo aprilski paket.. :lol::lol::lol:
to smece su patrioti poslali tamo gdje mu je mjesto,na smece.

a narod je kazao svoje,onaj svjesniji dio.
prleitihi

Post by prleitihi »

koje patriote?..šešeljevi četnici..ili ustaše bože ljubića?.. :lol: :lol: :lol:

majke mi..svaka vam čast..vas dvojica mi uljepšate noć.. :thumbup:
Post Reply