Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
HardcoreMX

#201 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by HardcoreMX »

Smrcak15 wrote:
bavim se vjerama evo vec 22 godine pa nakon svih silnih analiza i izucavanja , sporedjenja, da se tako zakljuciti.

nemoze, jer ja ne izmisljas nego imam podlogu za svoju pricu

raznorazni narodi kroz vjekove i milenije

radi svojih interesa i strasti

tako sto sporedim i trazim mahane relgijama pa koje prodju filter ta je najbliza istini, ona koja nudi logicke dokaze, racionalne dokaze, koja nema mahana i gresaka itd ta vjera je tacna

u ovom slucaju jedino je islam po mom misljenju jedina tacna neiskrivljena vjera od Boga, mislim imamo izvor tacan neiskrivljen, a to sto neke frakcije iskrivljuju islam na svoju ruku lahko je uocljivo jer imamo neiskrivljenu podlogu da mozes da skanira i detektira sta je istina a sta laz.

preko Kur'ana znam
sta znaci "bavljenje vjerama"?
pa podlogu za pricu znaci neko drugi izmislio,nije tvoja nego necija druga,i ti prepricavas...
prvo si rekao ljudi a sad ode na citave narode,jesi ti putovao kroz vrijeme,te vijekove i milenijume, pa sve tako egzaktno znas?
pa koji su to interesi i strasti?
i iako nisi odgovorio na drugo pitanje,kako je to danas,jer neumijemo svi da putujemo kroz vrijeme...
i opet podloga,pa koja je to podloga i kako se ustanove te frakcije?
Smrcak15

#202 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by Smrcak15 »

HardcoreMX wrote:
Smrcak15 wrote:
bavim se vjerama evo vec 22 godine pa nakon svih silnih analiza i izucavanja , sporedjenja, da se tako zakljuciti.

nemoze, jer ja ne izmisljas nego imam podlogu za svoju pricu

raznorazni narodi kroz vjekove i milenije

radi svojih interesa i strasti

tako sto sporedim i trazim mahane relgijama pa koje prodju filter ta je najbliza istini, ona koja nudi logicke dokaze, racionalne dokaze, koja nema mahana i gresaka itd ta vjera je tacna

u ovom slucaju jedino je islam po mom misljenju jedina tacna neiskrivljena vjera od Boga, mislim imamo izvor tacan neiskrivljen, a to sto neke frakcije iskrivljuju islam na svoju ruku lahko je uocljivo jer imamo neiskrivljenu podlogu da mozes da skanira i detektira sta je istina a sta laz.

preko Kur'ana znam
pa podlogu za pricu znaci neko drugi izmislio,nije tvoja nego necija druga,i ti prepricavas...
prvo si rekao ljudi a sad ode na citave narode,jesi ti putovao kroz vrijeme,te vijekove i milenijume, pa sve tako egzaktno znas?
i iako nisi odgovorio na drugo pitanje,kako je to danas,jer neumijemo svi da putujemo kroz vrijeme...
valjda sam jasno naznacio gore

nakon svih silnih analiza i izucavanja , sporedjenja

neznam ko je sta izmislio ali za ono sto tvrdim imam podlogu , kakve takve dokaze, tako da nije samo pucanje u prazno.

prvo si rekao ljudi a sad ode na citave narode
pa valjda narod su ljudi , nisu zivotinje pobogu si.
jesi ti putovao kroz vrijeme,te vijekove i milenijume, pa sve tako egzaktno znas?
nema potrebe jer se mogu uociti ove stvari iz knjiga, tj iz Kur'ana i Biblije, pa cak i hinduistickih knjiga.
evo jedan primjer na sta mislim, recimo Bog zabrani neku stetnu stvar koju narod voli, recimo alkohol, mnogi bi mozda zbog strasti prema alkoholu izmijenili vjerski tekst samo da bi dozvolili ispijanje alkohola, znaci ovdje vidimo strast kao pokretacki snaga koja je spremna na falsifikovanje i iskrivljavanje bozanske vjere.

sto se tice interesa, pa recimo naprimjer, neko pleme ima hodocasnike gdje narodi posjecuju njihove kipove, bozanska vjera zabranjiva klanjanje i molenje kipovima i treba ih porusiti, naravno da ovom plemenu to neodgovara jer ostaju bez prihoda ako uklone kipove jer nema vjernika u njihove kipove koji ce turisticki dolaziti i ostavljati koju paru u njihov dzep, to je u koliziji sa njihovim interesima i naravno da ce se boriti i pokusati izmjeniti bozanski tekst da bi im i dalje tekle pare u njihov dzep.

podloga je Kur'an i Biblija, frakcije se ustanove tako sto se sporede sa njihovim svetim tekstovima i njihovim poslanicima, ako rade stvari sto nepise u njihovoj knjizi i sto se kosi sa njihovim poslanicima , znaci poslanici to nisu radili, onda to postaje frakcija/sekta koja je skliznula u stranu i ne ide putem kojim su hodili poslanici niti onim putem kojem njihove svete knjige zagovaraju.
patriot_1

#203 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by patriot_1 »

HardcoreMX
]
ne znam pricati sa pticama na grani,ti znas?
zasto je bas moje misljenje relevantno da li su oni glupani?
a sta ako bi rekao da su glupani?
Ništa,samo bi ispao
glup,toga si svjestan
aditon

#204 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by aditon »

neću citirati nikoga posebno ali očito je da nisamo na istim talasnim dužinama, što sam i očekivao. Kao što rekoh, vjernici su spali pod utjecaj tzv svetih knjiga jer im se to nameće tako od rođenja. I meni su nametali, međutim uspio sam se izdići iz svega toga, i svoje mišljenje nisam zasnovao na nečijem tuđem mišljenju jer sam o svemu izučavao, proučavao, promišljao i razmišljao i to radim i dan danas, i radit ću dok sam živ jer toliko je toga ne odgovorenog i ne potvrđenog, tražim i tražit ću odgovore na sve. Meni nije dovoljan odgovor da je sve u "tamo nečijim rukama". Ne znam kako ovaj patriot je skontao da sam ateista? Zato što smatram da su religije izvještačene, napravljenje za kontrolu mase? Pogrešno, ja nisam ateista. Vjernici su ograničeni ljudi u svakom smislu ko Central park u New Yorku. Živite u zabludi ali to je već vaš problem. Da nije religija bilo, vjerovatno ni milijarde ljudi u ime iste ne bi bilo pobijeno. U svakom slučaju, mogao bih ovdje do beskonačnosti pisati ali nema to svrhe u principu. Ono što ja ne želim jeste da mi se nameće nešto, a vjernici to rade konstatno. Da smo živjeli po "svetim knjigama", ljudska vrsta bi još uvijek bila u kamenom dobu. Pa koliko je crkva samo smaknula ljudi pod optužbom hereze...pobili su velikih umova jer se kosilo s njihovim uvjerenjima, idiotskim uvjerenjima. Pa kršćanstvo je potpuno zasnovano na astrologiji, a korjene vuće iz paganskih vjerovanja. A opet islam je osnovan od strane crkve da bi ukrotili divljake (arape, kako su ih oni smatrali i nazivali).

I za kraj, koristite mozak i glavu jer glava nije samo za šišanja. :run:
Smrcak15

#205 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by Smrcak15 »

aditon wrote:neću citirati nikoga posebno ali očito je da nisamo na istim talasnim dužinama, što sam i očekivao. Kao što rekoh, vjernici su spali pod utjecaj tzv svetih knjiga jer im se to nameće tako od rođenja. I meni su nametali, međutim uspio sam se izdići iz svega toga, i svoje mišljenje nisam zasnovao na nečijem tuđem mišljenju jer sam o svemu izučavao, proučavao, promišljao i razmišljao i to radim i dan danas, i radit ću dok sam živ jer toliko je toga ne odgovorenog i ne potvrđenog, tražim i tražit ću odgovore na sve. Meni nije dovoljan odgovor da je sve u "tamo nečijim rukama". Ne znam kako ovaj patriot je skontao da sam ateista? Zato što smatram da su religije izvještačene, napravljenje za kontrolu mase? Pogrešno, ja nisam ateista. Vjernici su ograničeni ljudi u svakom smislu ko Central park u New Yorku. Živite u zabludi ali to je već vaš problem. Da nije religija bilo, vjerovatno ni milijarde ljudi u ime iste ne bi bilo pobijeno. U svakom slučaju, mogao bih ovdje do beskonačnosti pisati ali nema to svrhe u principu. Ono što ja ne želim jeste da mi se nameće nešto, a vjernici to rade konstatno. Da smo živjeli po "svetim knjigama", ljudska vrsta bi još uvijek bila u kamenom dobu. Pa koliko je crkva samo smaknula ljudi pod optužbom hereze...pobili su velikih umova jer se kosilo s njihovim uvjerenjima, idiotskim uvjerenjima. Pa kršćanstvo je potpuno zasnovano na astrologiji, a korjene vuće iz paganskih vjerovanja. A opet islam je osnovan od strane crkve da bi ukrotili divljake (arape, kako su ih oni smatrali i nazivali).

I za kraj, koristite mozak i glavu jer glava nije samo za šišanja. :run:
tesko mlataranje gluposti

znaci crkva stvorila paralelnu vjeru koja ih je pregazila vjekovima, znaci stvorit cu vjeru koja ce me pokoriti, jer islam je stigao do vrata Beca i skoro pa do Pariza u srednjem vijeku, nakon sto je spanija bila u rukama islama 800 Godina, gdje je nauka i suzivot cvjetao.

veze svezom to sto pises nema osim tog dijela da je crkva smaknula pod optuzbom hereze.
i svoje mišljenje nisam zasnovao na nečijem tuđem mišljenju jer sam o svemu izučavao, proučavao, promišljao i razmišljao i to radim i dan danas
nisi nista izucavao da Jesu nebi tako pisao jer nemas nikakve podloge za takvo nesto.

Sta je meni dokaz je Kur'an od Boga, pa mogu da podijelim na razlicite nivoe, od kompliciranih do prostih stvari, pa cak mozes i sa jednim slovom da pokazes da je Kur'an nadnaravna knjiga i da nije napisana od ljudi jer je nemoguce za ljude jos pogotovo u tom dobu, 7 stoljecu da pisu takve stvari i konstruisu knjigu na takav nacin.

ja kad bi sad postirao sta sve zna od cuda Kur'ana nebi se mogao zaustaviti za dugo.
mousstapha

#206 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by mousstapha »

Smrčak, patriot i adition pravo drustvo. :D Nemate pojma koliko ste slicni.
Smrcak15

#207 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by Smrcak15 »

mousstapha wrote:Smrčak, patriot i adition pravo drustvo. :D Nemate pojma koliko ste slicni.
ja i patriot nismo sigurno

vjerovati u jednog boga a opet 3 bogau isto vrijeme je silovanje zdravog razuma, i nemozemo nikad biti isti, i havala bogu da nismo isti. jer da imam opciju krscanstvo ili ateizam, odlucio bi se za ateizam jer barem ako nista necu rastavljati i sastavljati Boga u dijelova ko sto djeca puzle sastavljaju.
SpecialOffer

#208 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by SpecialOffer »

Bog ne postoji. Kakvi crni dokazi.
aditon

#209 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by aditon »

Naravno da se nećeš složiti @Smrcak s mnom, jer ti ne možeš da sagledaš realno činjenično stanje obzirom da su tvoji vidici sabijeni u jednu tačku. Nisam ni mislio da ćeš prihvatiti ono što sam u prethodnom postu napisao kao što to neće ni @patriot uraditi. I ne trebate, ovo je forum i svako ima pravo da kaže šta želi. A samo me zanima jedna stvar, kako misliš da čovjek nije mogao Kur'an napisati prije 1400 i kusur godina? Ko ga je onda napisao, na koji način..daj mi malo to pojasni, dokaži kako je bilo moguće nešto napisati a da to nije uradio čovjek. Da čujem šta su vam to pričali u mektebu :-)
Smrcak15

#210 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by Smrcak15 »

SpecialOffer wrote:Bog ne postoji. Kakvi crni dokazi.
cuj to, de malo pogledaj ovo

ako hoces dokaze za postojanje Boga, na ovakvim nereligijskim stvarima baziram postojanje BOga

evo za pocetak

prvo cemo krenut sa videom

The Speed of the Big Bang Explosion:

The balances established with the Big Bang, the instantaneous formation of the universe, are one of the proofs that the universe did not come into being by chance. According to the well-known Adelaide University professor of mathematical physics Paul Davies, if the rate of expansion that took place following the Big Bang had been just one in a billion billion parts different (1/1018), the universe could not have come into being. 3

The Four Forces:

All physical motion in the universe comes about thanks to the interaction and equilibrium of the four forces recognised by modern physics: gravity, electromagnetic force, strong nuclear force and weak nuclear force. These forces possess extraordinarily different values to one another.4

The Distances between Celestial Bodies:

The distribution of celestial bodies in space and the enormous spaces between them are essential to the existence of life on Earth. The distances between celestial bodies have been set out in a calculation compatible with a great many powerful universal forces in such a way as to support life on Earth.5

Gravity:

- If gravity were stronger, excessive ammonia and methane would collect in the Earth's atmosphere, which would have a most damaging effect on life.
- If it were weaker, the Earth's atmosphere would lose excessive quantities of water, making life impossible.

The Earth’s Distance from the Sun:

- If this were any greater, the planet would grow very cold, the water cycle in the atmosphere would be affected, and the planet would enter an ice-age.
- If the Earth were any closer to the Sun, plants would burn up, the water cycle in the Earth's atmosphere would be irreparably damaged, and life would become impossible.

The Thickness of the Earth’s Crust:

- If the crust were any thicker, then an excessive amount of oxygen would be transferred to it from the atmosphere.
- If it were any thinner, the resulting amount of volcanic activity would make life impossible.

The Speed at which the Earth Revolves:

- If this were any slower, the temperature difference between day and night would grow enormously.
- If it were any faster, then atmospheric winds would reach enormous speeds, and cyclones and storms would make life impossible.

The Earth’s Magnetic Field:

- If this were any more powerful, very strong electromagnetic storms would arise.
- If it were any weaker, then the Earth would lose its protection against the harmful particles given off by the Sun and known as solar winds. Both situations would make life impossible.

The Albedo Effect (The Fraction of Light Reflected by the Earth):

- If this were any greater, an ice-age would rapidly result.
- If it were any less, the greenhouse effect would lead to excessive warming. The Earth would first be flooded with the melting of the glaciers, and would then burn up.

The Proportion of Oxygen and Nitrogen in the Atmosphere:

- If this were any greater, vital functions would be adversely accelerated.
- If it were any less, vital functions would adversely slow down.

The Proportion of Carbon Dioxide and Water in the Atmosphere:

- If this were any greater, the atmosphere would overheat.
- If it were any less, the temperature of the atmosphere would fall.

The Thickness of the Ozone Layer:

- If this were any greater, the Earth's temperature would fall enormously.
- If it were any less, the Earth would overheat and be defenceless against the harmful ultraviolet rays emitted by the Sun.

Seismic Activity (Earthquakes):

- If this were any greater, there would be constant upheaval for living things.
- If it were any less, the nutrients at the sea bottom would fail to spread into the water. This would have a damaging effect on life in the seas and oceans and all living things on Earth.

The Earth’s Angle of Tilt:

The Earth has a 23 degree angle of inclination to its orbit. It is this inclination that gives rise to the seasons. If this angle were any greater or any less than it is now, the temperature difference between the seasons would reach extreme dimensions, with unbearably hot summers and bitterly cold winters.

The Size of the Sun:

A smaller star than the Sun would mean the Earth would freeze and a larger star would lead to its burning up.

The Attraction between the Earth and the Moon:

- If this were any greater, the powerful attraction of the Moon would have extremely serious effects on atmospheric conditions, the speed at which the Earth revolves around its own axis and on the ocean tides.
- If it were any less, this would lead to extreme climate changes.

The Distance between the Earth and the Moon:

- If they were just a little closer, the Moon would crash into the Earth.
- If they were any further, the Moon would become lost in space.
- If they were even a little closer, the Moon's effect on the Earth's tides would reach dangerous dimensions. Ocean waves would inundate low-lying areas. The friction emerging as a result of this would raise the temperature of the oceans and the sensitive temperature balance essential to life on
Earth would disappear.
- If they were even a little further away, the tides would decrease, leading the oceans to be less mobile. Immobile water would endanger life in the seas, and the level of the oxygen we breathe would be endangered.6

The Temperature of the Earth and Carbon-Based Life:

The existence of carbon, the basis of all life, depends on the temperature remaining within specific limits. Carbon is an essential substance for organic molecules such as amino-acid, nucleic acid and protein: These constitute the basis of life. For that reason, life can only be carbon-based. Given this, the existing temperature needs to be no lower than -20 degrees and no higher than 1200 Celsius (2480 F). These are just the temperature limits on Earth.

These are just a few of the exceedingly sensitive balances which are essential for life on Earth to have emerged and to survive. Yet even these are sufficient to definitively reveal that the Earth and the universe could not have come into being as the result of a number of consecutive coincidences. The concepts of "fine-tuning" and the "anthropic principle" that began to be employed in the 20th century are further evidence of Allah's creation. The harmony and proportion therein were described with magnificent accuracy fourteen centuries ago in the Qur'an.

Naucnici daju dokaze za postojanje Boga

Nanorobot u tvom tijelu koji hoda na dvije noge i obavlja zadatke koje je Bog u njega programirao

ATP sinteza, prostojenje za napajanje energijom robote i ostale stvari u tebi

Motori u bakterijama i sperminim celijama, imaju rotor, stator, propele, kvacilo, mijenaac, i mnogo drugih kompnenata , koriste fruktozu kao gorivo

Kako mozes vjeorvati da je ovo samo nekakvim mutacijama stvoreno, veliko lazno oko da prepada predatore, dok je malo pravo oko maskirano crnom linijom
Image

ili zivotinje nekakvim mutacijama da se prilagode okolini, da kopiraju okolinu, ma daj molim te :-)

Euthalia aconthea gurda
Image
Image

insekt imitira polustruhnuti list
Image
Image

imitira potpuno struhnuti list
Image

imitacija zdravog lista
Image

Kao u biciklu i masinama, pomocu koje kukac odskace simetricno
Image
Image

riba Wolftrap anglerfish(Vucija zamka riba) koja ima prirodni stap , silk, mamac i udic hvata ribe sa tim , kako je ona vidjela ribara na obali pa i onda odlucila se prilagoditi okolini pa da i onda pocne hvatat ribe kao ostali ribari pa evolvirala :lol:

Image
Image

lazne oci na gusjenicama DA PREPADNU PREDATORE
Image
Image

prelijepi dokazi inteligentnog dizajna

gusjenica sa laznim ocima da prepadnu predatore
Image
Image

leptir sa laznim ocima da prepada predatore
Image

Image
Image

aligatorska Kornjaca sa laznim crvom u ustima i na taj nacin vara ribe da same dodju do usta
Image

insekti koji imitiraju lisce
Image
Image
Image

insekt imitira tanko drvce na grani
Image
Image

insekt imitira bodlje na drvetu
Image

providan leptir imitira vecu zivotinju sa laznim okom
Image

prskanje krvi iz oci na predatore da ih predapne
Image
Image

iranska zmija imitira laznog pauka na kraju repa i ptice se priblize i poslije ih hvata
Image
Image

MO-1 bakterija koja koristi 7 sihronizovani motora sa magnetnim orijentisanjem prema sjeveru
Image
Image

Spotlight loosejaw riba
Image
Image

koristi crveno svjeto kad trazi plijen sobzirom da druge ribe i rakovi nemogu da vide crvenu svjetlost, a zeleno svjetlo ispod crvenog svjetla koristi se kao mamac , i samo mi recite da je i ovo evolucija stvorila :-) a ne Bog koji je osposobio zivotinje za zivot u raznim okolnostima. Kao sto vidite vilicu i usta moze da odvoji od svog tijela

hobotnica koja imitira druge zivotinje

Image

I vrhunac transformacije zivotinje u biljku, hobotnica se u sekundi pretvori u biljku

Vi koji vjerujete u evoluciju, kako uopste mozete vjerovati u evoluciju da to samo od sebe slucajni dogadjajima se stvara, sve ovo????
Ja barem kad vidim ove fantasticne primjere iz prirode i jos kako je zemlja nastimana za zivot shvatam da ovo nemogu slucajni dogadjaji kreirati kao sto vi vjerujete, jedino da Bog kroz evoluciju to stvara ili da stvori zivotinju odjednom, kako god evolver mora biti prisutan da evolvira zivotinje inace evolucija nema logike kao sto fabrika bez inzinjera nema logike.
nookey

#211 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by nookey »

Smrcak15 wrote:

ako hoces dokaze za postojanje Boga, na ovakvim nereligijskim stvarima baziram postojanje BOga

evo za pocetak

The balances established with the Big Bang, the instantaneous formation of the universe, are one of the proofs that the universe did not come into being by chance. According to the well-known Adelaide University professor of mathematical physics Paul Davies, if the rate of expansion that took place following the Big Bang had been just one in a billion billion parts different (1/1018), the universe could not have come into being. 3

The Four Forces:

All physical motion in the universe comes about thanks to the interaction and equilibrium of the four forces recognised by modern physics: gravity, electromagnetic force, strong nuclear force and weak nuclear force. These forces possess extraordinarily different values to one another.4

The distribution of celestial bodies in space and the enormous spaces between them are essential to the existence of life on Earth. The distances between celestial bodies have been set out in a calculation compatible with a great many powerful universal forces in such a way as to support life on Earth.5

Gravity:

- If gravity were stronger, excessive ammonia and methane would collect in the Earth's atmosphere, which would have a most damaging effect on life.
- If it were weaker, the Earth's atmosphere would lose excessive quantities of water, making life impossible.

- If this were any greater, the planet would grow very cold, the water cycle in the atmosphere would be affected, and the planet would enter an ice-age.
- If the Earth were any closer to the Sun, plants would burn up, the water cycle in the Earth's atmosphere would be irreparably damaged, and life would become impossible.

- If the crust were any thicker, then an excessive amount of oxygen would be transferred to it from the atmosphere.
- If it were any thinner, the resulting amount of volcanic activity would make life impossible.

- If this were any slower, the temperature difference between day and night would grow enormously.
- If it were any faster, then atmospheric winds would reach enormous speeds, and cyclones and storms would make life impossible.

- If this were any more powerful, very strong electromagnetic storms would arise.
- If it were any weaker, then the Earth would lose its protection against the harmful particles given off by the Sun and known as solar winds. Both situations would make life impossible.

- If it were any less, the greenhouse effect would lead to excessive warming. The Earth would first be flooded with the melting of the glaciers, and would then burn up.

- If it were any less, the Earth would overheat and be defenceless against the harmful ultraviolet rays emitted by the Sun.

- If it were any less, the nutrients at the sea bottom would fail to spread into the water. This would have a damaging effect on life in the seas and oceans and all living things on Earth.

The Earth has a 23 degree angle of inclination to its orbit. It is this inclination that gives rise to the seasons. If this angle were any greater or any less than it is now, the temperature difference between the seasons would reach extreme dimensions, with unbearably hot summers and bitterly cold winters.

The Size of the Sun:

A smaller star than the Sun would mean the Earth would freeze and a larger star would lead to its burning up.

- If this were any greater, the powerful attraction of the Moon would have extremely serious effects on atmospheric conditions, the speed at which the Earth revolves around its own axis and on the ocean tides.

- If they were even a little closer, the Moon's effect on the Earth's tides would reach dangerous dimensions. Ocean waves would inundate low-lying areas. The friction emerging as a result of this would raise the temperature of the oceans and the sensitive temperature balance essential to life on
Earth would disappear.
- If they were even a little further away, the tides would decrease, leading the oceans to be less mobile. Immobile water would endanger life in the seas, and the level of the oxygen we breathe would be endangered.6

The existence of carbon, the basis of all life, depends on the temperature remaining within specific limits. Carbon is an essential substance for organic molecules such as amino-acid, nucleic acid and protein: These constitute the basis of life. For that reason, life can only be carbon-based. Given this, the existing temperature needs to be no lower than -20 degrees and no higher than 1200 Celsius (2480 F). These are just the temperature limits on Earth.

These are just a few of the exceedingly sensitive balances which are essential for life on Earth to have emerged and to survive. Yet even these are sufficient to definitively reveal that the Earth and the universe could not have come into being as the result of a number of consecutive coincidences. The concepts of "fine-tuning" and the "anthropic principle" that began to be employed in the 20th century are further evidence of Allah's creation. The harmony and proportion therein were described with magnificent accuracy fourteen centuries ago in the Qur'an.

Nanorobot u tvom tijelu koji hoda na dvije noge i obavlja zadatke koje je Bog u njega programirao

Motori u bakterijama i sperminim celijama, imaju rotor, stator, propele, kvacilo, mijenaac, i mnogo drugih kompnenata , koriste fruktozu kao gorivo

Kako mozes vjeorvati da je ovo samo nekakvim mutacijama stvoreno, veliko lazno oko da prepada predatore, dok je malo pravo oko maskirano crnom linijom
Image

ili zivotinje nekakvim mutacijama da se prilagode okolini, da kopiraju okolinu, ma daj molim te :-)

Euthalia aconthea gurda
Image
Image

Image
Image

Image

imitacija zdravog lista
Image

Image
Image

riba Wolftrap anglerfish(Vucija zamka riba) koja ima prirodni stap , silk, mamac i udic hvata ribe sa tim , kako je ona vidjela ribara na obali pa i onda odlucila se prilagoditi okolini pa da i onda pocne hvatat ribe kao ostali ribari pa evolvirala :lol:

Image
Image

Image
Image

Image
Image

Image

Image
Image

aligatorska Kornjaca sa laznim crvom u ustima i na taj nacin vara ribe da same dodju do usta
Image

Image
Image
Image

Image
Image

Image

Image

Image
Image

iranska zmija imitira laznog pauka na kraju repa i ptice se priblize i poslije ih hvata
Image
Image

MO-1 bakterija koja koristi 7 sihronizovani motora sa magnetnim orijentisanjem prema sjeveru
Image
Image

Spotlight loosejaw riba
Image
Image

koristi crveno svjeto kad trazi plijen sobzirom da druge ribe i rakovi nemogu da vide crvenu svjetlost, a zeleno svjetlo ispod crvenog svjetla koristi se kao mamac , i samo mi recite da je i ovo evolucija stvorila :-) a ne Bog koji je osposobio zivotinje za zivot u raznim okolnostima. Kao sto vidite vilicu i usta moze da odvoji od svog tijela

Image

I vrhunac transformacije zivotinje u biljku, hobotnica se u sekundi pretvori u biljku

Vi koji vjerujete u evoluciju, kako uopste mozete vjerovati u evoluciju da to samo od sebe slucajni dogadjajima se stvara, sve ovo????
Ja barem kad vidim ove fantasticne primjere iz prirode i jos kako je zemlja nastimana za zivot shvatam da ovo nemogu slucajni dogadjaji kreirati kao sto vi vjerujete, jedino da Bog kroz evoluciju to stvara ili da stvori zivotinju odjednom, kako god evolver mora biti prisutan da evolvira zivotinje inace evolucija nema logike kao sto fabrika bez inzinjera nema logike.
:thumbup: :kiss:
mousstapha

#212 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by mousstapha »

nookey wrote:
Smrcak15 wrote:

evo za pocetak

The Four Forces:

Gravity:

The Size of the Sun:

Earth would disappear.

Image

Euthalia aconthea gurda
Image
Image

Image
Image

Image

imitacija zdravog lista
Image

Image
Image

Image
Image

Image
Image

Image
Image

Image

Image
Image

Image

Image
Image
Image

Image
Image

Image

Image

Image
Image

Image
Image

Image
Image

Spotlight loosejaw riba
Image
Image

Image

:thumbup: :kiss:
Ovo ce odbaciti samo oni koji nisu razumom obdareni. :thumbup:
Smrcak15

#213 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by Smrcak15 »

aditon wrote:Naravno da se nećeš složiti @Smrcak s mnom, jer ti ne možeš da sagledaš realno činjenično stanje obzirom da su tvoji vidici sabijeni u jednu tačku. Nisam ni mislio da ćeš prihvatiti ono što sam u prethodnom postu napisao kao što to neće ni @patriot uraditi. I ne trebate, ovo je forum i svako ima pravo da kaže šta želi. A samo me zanima jedna stvar, kako misliš da čovjek nije mogao Kur'an napisati prije 1400 i kusur godina? Ko ga je onda napisao, na koji način..daj mi malo to pojasni, dokaži kako je bilo moguće nešto napisati a da to nije uradio čovjek. Da čujem šta su vam to pričali u mektebu :-)
A samo me zanima jedna stvar, kako misliš da čovjek nije mogao Kur'an napisati prije 1400 i kusur godina?
dokaži kako je bilo moguće nešto napisati a da to nije uradio čovjek.
nemoguce je za covjeka da napise Kur'an pa makar cijelo covjcenastvo se udruzilo da ga napise, nije moguce jer

govori o naucnim cinjenicama koje nauka tek otkriva sad, programira sve u Kur'anu od sura, ajeta, rijeci, slova da bude tacno onliko koliko treba, simetricni tekstovi, nagovjestaj buducih dogadjaja, opisivanje historijskih cinjenica koje arheologija tek sad otkriva a nije se znalo u to vrijeme itd itd

evo jedan jednostavan primjer u moru Okeanu Kur'anskih cuda.

da ti prakticno pokazem primjer zasto je nemoguce da covjeka da to napise kako za pojedinca tako i za cijelo covjcanstvo

, Kuran je dolazio kao objava poslaniku Muhammedu i onda ga je poslije recitirao svojim prijateljima koji su zapisivali sve sto bi recitirao, znaci Kuran je dosao u oralnom formatu bez editiranja, znaci kad se jednom recitira nema popravka, onako kako recitiras nemoze poslije mijenjati tekst, Muhammed je bio nepismen niti je znao citati ni pisati, zato je imao svoje pisare koji su zapisivali objavu.

evo jedan mali primjer kao je nemoguce za osobu da u istim uslovima kao sto je Muhammed donese nesto Ovako

znaci nesmijes znati , citati ni pisati, nemas papir ni olovku, nemas kompijuter, nemas digitron. samo se oslanjas na svoj razum i na pisare koji ce zapisivati sto im recitiras.

pozovi pisare u jednu sobu i recituj im iz glave jedan tekst, bez da si ikad ista pisao rukom ili citao, znaci nepismen si covjek, recituj im pa vidi na sta ce to liciti.

oo su samo mali primjeri sta sve ima u Kur'anu o cuda , ovi primjeru su na jednostavnom nivou samo sa slovima gdje je nemoguce za covjeka samo razum bez ikakvih pomagala da Ovako nesto recitira i napise.

Sura Pero pocinje sa slovom N 68:1 N. Tako mi pera i onog što pišu!
U cijeloj suri slovo N(arapski )ن se koristi u 50 ajeta od 52 ajeta koliko ih ukupno ima, slovo N ima brojcanu vrijednost 50 u abdzad sistemu.
Image

hajde ti recituj nekome nesto i vodi evidenciju u glavi koliko si puta spomenuo jedno slovo.

ili nesto kompliciranije

Slova Ta Sin Mim (TSM)
Sura Pjesnici pocinje sa tri slova 1. TSM 2. Ovo su znakovi knjige jasne
Poslije ove izreke 1. TSM 2. Ovo su znakovi knjige jasne.
Slova T, S, M se pojavljuju 603 puta , RIjec Pjesnici na arapskom ima brojcanu vrijednost 603
Image
Image
Image

Mozes li vodit evidenciju koliko su puta spomenuo koje slovo, i to sve u glavi??

ili recimo ovaj primjer

Sura mravi je 27 sura, ima 93 ajeta, pocinje sa dva slova, Ta Sin, (T S)
Ako brojimo koliko puta je slovo T upotrijebljeno u rijecima u cijeloj suri, dobijemo 27 puta, ako brojimo koliko puta je upotrijebljeno slovo S dobijemo 93 puta, bas kao redoslijed sure 27 i broj ajeta 93.

Ovo su jednostavni primjeri, a sta mislis onda kad bi ti vece i komplliciranije stvari postavljao ovdje, ali sve ovo moras iz svoje glave bez da dodirne olovku papir i kompijuter, ili digitron. samo Mozak da koristis. Dali iako ziv moze ovo uraditi samo u glavi bez pomagala ikakvih?

Nemoguce a da nepricam o buducim dogadjajima, gdje se nagovjestavaju stvari i programira se to u tekst.

Ko ga je onda napisao, na koji način..daj mi malo to pojasni,

Bog kaze nesto, andjel Dzibril prenese to Muhammedu, Muhamemd zapamti i recitira svojim pisarima, oni to zapisu na razne komade, zivotinjske kosti, kozu, keramicke posude, suho lisce, kamennje i pokoji papir ako se nadje itd
Da čujem šta su vam to pričali u mektebu
o ovome se neprica u mektebu jer hodze neznaju ove stvari, pa sam ja primoran da ucim hodze ovim stvarima.
SpecialOffer

#214 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by SpecialOffer »

Sve je to dokaz evolucije.
Smrcak15

#215 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by Smrcak15 »

SpecialOffer wrote:Sve je to dokaz evolucije.
kakve crne evolucije,

ako je tacno to sto tvrdis objasni kako to da evolucija(priroda) koja nema razuma kreira komppleksne strukture kao robote koji suradjuju jedno sa drugim u funkcijama u celijama zivih bica?

Koji je to evolucijski mehanizam koji stvara motore sa 40 komponenata, gdje su samo 10 mozemo reci pozjmnice od drugih bica dok 30 komponenata su potpuno novi proizvodi gdje nema ih nigdje drugo da bi evolvirali.
hzmo

#216 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by hzmo »

Bog ili priroda,,,
bozanskezakone i njrgasamogaspoznamo kroz prirodu koju je On stvorio....
SpecialOffer

#217 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by SpecialOffer »

Smrcak15 wrote:
kakve crne evolucije,

ako je tacno to sto tvrdis objasni kako to da evolucija(priroda) koja nema razuma kreira komppleksne strukture kao robote koji suradjuju jedno sa drugim u funkcijama u celijama zivih bica?

Koji je to evolucijski mehanizam koji stvara motore sa 40 komponenata, gdje su samo 10 mozemo reci pozjmnice od drugih bica dok 30 komponenata su potpuno novi proizvodi gdje nema ih nigdje drugo da bi evolvirali.
De prvo da ustanovimo za kojeg boga ti vjerujes da postoji?
VCorp

#218 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by VCorp »

Smrcak15 wrote:
aditon wrote:Naravno da se nećeš složiti @Smrcak s mnom, jer ti ne možeš da sagledaš realno činjenično stanje obzirom da su tvoji vidici sabijeni u jednu tačku. Nisam ni mislio da ćeš prihvatiti ono što sam u prethodnom postu napisao kao što to neće ni @patriot uraditi. I ne trebate, ovo je forum i svako ima pravo da kaže šta želi. A samo me zanima jedna stvar, kako misliš da čovjek nije mogao Kur'an napisati prije 1400 i kusur godina? Ko ga je onda napisao, na koji način..daj mi malo to pojasni, dokaži kako je bilo moguće nešto napisati a da to nije uradio čovjek. Da čujem šta su vam to pričali u mektebu :-)
A samo me zanima jedna stvar, kako misliš da čovjek nije mogao Kur'an napisati prije 1400 i kusur godina?
nemoguce je za covjeka da napise Kur'an pa makar cijelo covjcenastvo se udruzilo da ga napise, nije moguce jer

govori o naucnim cinjenicama koje nauka tek otkriva sad, programira sve u Kur'anu od sura, ajeta, rijeci, slova da bude tacno onliko koliko treba, simetricni tekstovi, nagovjestaj buducih dogadjaja, opisivanje historijskih cinjenica koje arheologija tek sad otkriva a nije se znalo u to vrijeme itd itd

da ti prakticno pokazem primjer zasto je nemoguce da covjeka da to napise kako za pojedinca tako i za cijelo covjcanstvo

, Kuran je dolazio kao objava poslaniku Muhammedu i onda ga je poslije recitirao svojim prijateljima koji su zapisivali sve sto bi recitirao, znaci Kuran je dosao u oralnom formatu bez editiranja, znaci kad se jednom recitira nema popravka, onako kako recitiras nemoze poslije mijenjati tekst, Muhammed je bio nepismen niti je znao citati ni pisati, zato je imao svoje pisare koji su zapisivali objavu.

evo jedan mali primjer kao je nemoguce za osobu da u istim uslovima kao sto je Muhammed donese nesto Ovako

znaci nesmijes znati , citati ni pisati, nemas papir ni olovku, nemas kompijuter, nemas digitron. samo se oslanjas na svoj razum i na pisare koji ce zapisivati sto im recitiras.

pozovi pisare u jednu sobu i recituj im iz glave jedan tekst, bez da si ikad ista pisao rukom ili citao, znaci nepismen si covjek, recituj im pa vidi na sta ce to liciti.

oo su samo mali primjeri sta sve ima u Kur'anu o cuda , ovi primjeru su na jednostavnom nivou samo sa slovima gdje je nemoguce za covjeka samo razum bez ikakvih pomagala da Ovako nesto recitira i napise.

U cijeloj suri slovo N(arapski )ن se koristi u 50 ajeta od 52 ajeta koliko ih ukupno ima, slovo N ima brojcanu vrijednost 50 u abdzad sistemu.
Image

hajde ti recituj nekome nesto i vodi evidenciju u glavi koliko si puta spomenuo jedno slovo.

ili nesto kompliciranije

Slova Ta Sin Mim (TSM)
Slova T, S, M se pojavljuju 603 puta , RIjec Pjesnici na arapskom ima brojcanu vrijednost 603
Image
Image
Image

Mozes li vodit evidenciju koliko su puta spomenuo koje slovo, i to sve u glavi??

ili recimo ovaj primjer

Ako brojimo koliko puta je slovo T upotrijebljeno u rijecima u cijeloj suri, dobijemo 27 puta, ako brojimo koliko puta je upotrijebljeno slovo S dobijemo 93 puta, bas kao redoslijed sure 27 i broj ajeta 93.

Ovo su jednostavni primjeri, a sta mislis onda kad bi ti vece i komplliciranije stvari postavljao ovdje, ali sve ovo moras iz svoje glave bez da dodirne olovku papir i kompijuter, ili digitron. samo Mozak da koristis. Dali iako ziv moze ovo uraditi samo u glavi bez pomagala ikakvih?

Nemoguce a da nepricam o buducim dogadjajima, gdje se nagovjestavaju stvari i programira se to u tekst.

Bog kaze nesto, andjel Dzibril prenese to Muhammedu, Muhamemd zapamti i recitira svojim pisarima, oni to zapisu na razne komade, zivotinjske kosti, kozu, keramicke posude, suho lisce, kamennje i pokoji papir ako se nadje itd
o ovome se neprica u mektebu jer hodze neznaju ove stvari, pa sam ja primoran da ucim hodze ovim stvarima.
Moja nena ne zna čitati ni pisati ali zna skoro sve sure napamet. Uostalom objava Kur'ana je trajala desetljećima, tako da su svakako imali vremena za maslati narodu. U knjigama složenim prema nekim matematickim principima trazite boga ali ga nemate muda potraziti u fizici. P.S. Kur'an nije jedina knjiga napisana tako, ima ih jos komplikovanije napisanih a ako su komplikovanije znaci da ima neko pametniji od boga. Ja mogu razumjeti da lazu ljudi druge ali da lazu sebe i uvjeravaju u lazi s ovakvim stvarima, to je slucaj za psihijatriju.
Smrcak15

#219 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by Smrcak15 »

SpecialOffer wrote:
Smrcak15 wrote:
kakve crne evolucije,

De prvo da ustanovimo za kojeg boga ti vjerujes da postoji?
u jednog Boga vjerujem, nema ih vise nego samo jedan, sa filozofsko teoretskog stanovista samo jedan Bog moze postojati dva nemogu jer bi jaca ili podjednaka sila drugog Boga ucinila da taj prvi Bog ustavi i nije Bog, ili nema Bogova ili je samo jedan Bog, vise od jednog nemoze postojati. Ali posto imamo kopmpleksne strukture u prirodi i kalibriranje prirode to jeste zemlje za zivot ukazuje na inteligentnog tvorca, evolucija sigurno nije stimala stepene kad se zemlja nagela 23.5 stepeni kako bi se uspostavili i ravno pravno rasporedila godisnja doba, tako da palamudjenje sa evolucijom nema mjesta kad su ovakve stvari u pitanju.
Smrcak15

#220 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by Smrcak15 »

VCorp wrote: Moja nena ne zna čitati ni pisati ali zna skoro sve sure napamet. Uostalom objava Kur'ana je trajala desetljećima, tako da su svakako imali vremena za maslati narodu. U knjigama složenim prema nekim matematickim principima trazite boga ali ga nemate muda potraziti u fizici. P.S. Kur'an nije jedina knjiga napisana tako, ima ih jos komplikovanije napisanih a ako su komplikovanije znaci da ima neko pametniji od boga. Ja mogu razumjeti da lazu ljudi druge ali da lazu sebe i uvjeravaju u lazi s ovakvim stvarima, to je slucaj za psihijatriju.
Moja nena ne zna čitati ni pisati ali zna skoro sve sure napamet.

ama bas nista to neznaci u ovoj prici

Uostalom objava Kur'ana je trajala desetljećima, tako da su svakako imali vremena za maslati narodu.
tacnije 23 godine, kazes ljudi maslali narodu, imalo se vremena kazes.

U stanju konstantnog rata, bijede progonstva, mucenja, ubistva, strahova kazes maslali su narodu da bi napravili ovakvav Kur'an.

Ako cemo igrati na tu kartu, imam ja pencilina i za takve tvrdnje neboj se ;-)

nego de mi reci kako je moguce da neko programira knjigu sa buducim dogadjajima?

evo uzmi sad cijelo covjecanstvo sa najmodernijom tehnologijom, angazuj od NASe pa sve do SpaceX sa Elonom Muskom na celu :lol: i ostalo ekipom iz Cerna koji radom sa hadronskim sudaracem, pokusajte napisati knjigu u koju jue uprogramirano buduci dogadjaji?

mozete li sta mislis to uraditi?????
U knjigama složenim prema nekim matematickim principima trazite boga ali ga nemate muda potraziti u fizici.
fizika je moja hrana junace, upravo ja Preko fizike i dokazujem da Kur'an moze jedino doci Preko Boga

naprimjer izmedju ostalih fizickih stvari u Kur'anu, ako bi uzeli gdje se spominju konsonanti za slova Neutron nalaze se samo u toj formaciji na mjestu 18:39 od 6236 ajeta, neutron je tezi od elektrona 1,839 puta

ima li ovo dvoje konekcije sta mislis
18:39---->1,839

ili sta mislis ovaj dio, sura zeljezo je pozicionirano u sredini Kur'ana, i rijec zeljezo se spominje samo jednom u toj suri. Od pocetka Kur'ana pa sve do tog ajeta gdje se spominje zeljezo u Suri Zeljezo ima 5100 ajeta, nauka nam kaze da mjerenjima sa posebnim uredjajima da je tvrda zeljezna jezgra 5100 km ispod zemljine povrsine

ima li ti ovdje neke konekcije mozda??

5100 ajeta = 5100 km

ima ovakvih primjera na hiljade u Kur'anu i neko ko mi kaze da je ovo sve slucajnost onda mu nisu sve ovce na broju, imati na hiljade ovakvih slicnih primjera sve u jednoj knjizi i reci da je to slucajnost je ludilo nad ludilom.
Kur'an nije jedina knjiga napisana tako, ima ih jos komplikovanije napisanih
pokazi nam junace jasno i glasno, da svi vidimo kao sto ja prezentiram stvari a ne Ovako na suho tvrditi stvari bez pokrica.
mousstapha

#221 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by mousstapha »

Smrčak vas uništi argumentima.
nookey

#222 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by nookey »

Smrčak svaka čast, ni ja nisam znao dosta ovih stvari :thumbup:
broj dva

#223 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by broj dva »

Smrcak15 wrote:
kakve crne evolucije,

-----
Mislim da religiozni ljudi i ateisti imaju razlicito shvatanje pojma "dokaz", ovo gore nabrojano (da ne citiram ogromni post) definitvno nije dokaz postojanja boga nama ateistima.
Inace, evoluciju posmatram kao cinjenicu a ne teoriju. U prirodi nakue je da bude skromna i bez arogancije i spremna da promenjeni misljenje ako se pojave nove cinjenice, novi dokazi.To sto se zove "teorija evolucije" ne treba shvatiti kao "hipoteza evolucije". Helicoentricna teorija (da planeta zemlja kruzi oko sunca) je na isti nacin dokazana i nije hipoteza.Teorija gravitacije isto...
Postujem vas kao osobe, postujem vase pravo na vas stav ali moram priznati da mi je tesko ozbiljno shvatiti sugovornike koji odbijaju prihvatiti evoluciju jer jedostavno mislim da nemamo zajednicku platformu na osnovu koje mozemo raspravljati.
No evolucija i "dokazi" na stranu, hajmo reci da neki bog postoji. Zasto mu se moliti, zasto biti rob bozji, na osnovu cega bi neki bog imao pravo da nam bilo sta zabrani/naredi ili da na bilo koji nacin upravlja nasim zivotima ? Ovo pitam jer me interesuje, moj licni stav je da se bog sutra pojavi na CNNu i da odradi par cuda kao dokaz ja bi rekao "dobro, postojis,sta sad. Idi svojim poslom i pusti me na miru a ja cu isto tako."
Smrcak15

#224 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by Smrcak15 »

broj dva wrote:
Smrcak15 wrote:
kakve crne evolucije,

-----
Mislim da religiozni ljudi i ateisti imaju razlicito shvatanje pojma "dokaz", ovo gore nabrojano (da ne citiram ogromni post) definitvno nije dokaz postojanja boga nama ateistima.
Inace, evoluciju posmatram kao cinjenicu a ne teoriju. U prirodi nakue je da bude skromna i bez arogancije i spremna da promenjeni misljenje ako se pojave nove cinjenice, novi dokazi.To sto se zove "teorija evolucije" ne treba shvatiti kao "hipoteza evolucije". Helicoentricna teorija (da planeta zemlja kruzi oko sunca) je na isti nacin dokazana i nije hipoteza.Teorija gravitacije isto...
Postujem vas kao osobe, postujem vase pravo na vas stav ali moram priznati da mi je tesko ozbiljno shvatiti sugovornike koji odbijaju prihvatiti evoluciju jer jedostavno mislim da nemamo zajednicku platformu na osnovu koje mozemo raspravljati.
No evolucija i "dokazi" na stranu, hajmo reci da neki bog postoji. Zasto mu se moliti, zasto biti rob bozji, na osnovu cega bi neki bog imao pravo da nam bilo sta zabrani/naredi ili da na bilo koji nacin upravlja nasim zivotima ? Ovo pitam jer me interesuje, moj licni stav je da se bog sutra pojavi na CNNu i da odradi par cuda kao dokaz ja bi rekao "dobro, postojis,sta sad. Idi svojim poslom i pusti me na miru a ja cu isto tako."
postujem vase pravo na vas stav ali moram priznati da mi je tesko ozbiljno shvatiti sugovornike koji odbijaju prihvatiti evoluciju jer jedostavno mislim da nemamo zajednicku platformu na osnovu koje mozemo raspravljati.
dok god ima Evolver koji pokrece i planira evoluciju ja nemam problema sa evolucijom, ali imam problema kad vjerujete u evoluciju koja sve stvara slucajno, kao fabrika koja stanca produkte bez ikakvih inzinjera, na tom nivou je to vase vjerovanje, i normalno da cu imati problema sa tim.

No evolucija i "dokazi" na stranu, hajmo reci da neki bog postoji. Zasto mu se moliti, zasto biti rob bozji,
zato sto te stvorio, nisi ti sam sebe stvorio pa da diktiras staces i kako ces nego te On stvorio , isto kao kad japanac napravi robota, i diktira mu sta ce i kako ce a ne diktira robot japancu kako ce i sta ce...

zasto se moliti i prihvatiti njega kao vodica u zivotu, zato sto najbolje zna sta je dobro za nas a sta lose, i ne samo to nego pokoravanjem njemu mi cinimo dobro sami sebi a ne Bogu, jer BOgu nije potrebna nasa pokornost, ali je nama potrebno kako bi se spasili na buducem svijetu a ujedno i zivjeli sretno na ovom svijetu.

na osnovu cega bi neki bog imao pravo da nam bilo sta zabrani/naredi ili da na bilo koji nacin upravlja nasim zivotima ?
ako te stvorio onda ima i pravo da ti diktira i to za tvoje bolje a ne radi Njega, isto kao sto pravila drzave su u dosta slucajeva za dobrobit naroda a ne drzave, naprimjer

zakon o voznji, ako se nepridrzavas pravila pa nestajes na crveno svjetlo, drzava nece uginuti ili ako ti ili jos sa tobom neko nastrada dok prolazis namjerno kroz crveno, i onda se ti nadjes i kaze ko je ta drzava da nama diktira mozemo li ili nemozemo proci kroz crveno.

Ovo pitam jer me interesuje, moj licni stav je da se bog sutra pojavi na CNNu i da odradi par cuda kao dokaz ja bi rekao "dobro, postojis,sta sad. Idi svojim poslom i pusti me na miru a ja cu isto tako.
mora da se salis, ko ti neka faca i smio bi mu se suprostaviti jel...?????
Koji te moze unistiti i napatiti na svaki moguci i nemoguci nacin da hoce a ko ti bi smio mu se suprostaviti.
Kad bi ti se pojavio to bi bilo silom pokoravanje, a to bi fakticki unistilo test zbog kojeg smo stvoreni na ovoj zemlji, tako da je sa svrhom njegovo nepokazivanje sad dok test traje.

pa bolje za Tebe da se nepojavljiva , jer kad bi samo poslao ti poslanika koji bi uradio neko cudo ispred tvojih oci, eh tek bi prava opasnost bila za Tebe, jer kad ti ocito cudo pokaze a ti opet glavu da okrenes kazna se umnogostrucuje i daleko je veca nego kad ti nepokaze nista.
aditon

#225 Re: Za kojeg od osnivača religija imamo dokaz da je postojao?

Post by aditon »

Smrcak15 wrote:

Image

ili nesto kompliciranije

Slova Ta Sin Mim (TSM)
Image
Image
Image

ili recimo ovaj primjer

Allahami ti si prokis'o ko oluk star 150 godina.

Nisam ni pokušao pročitati sve što si napisao. Ali pročitao sam "haj ti pokušaj ovo ili ono" Znaš li ti koliko je ljudski mozak moćan? Zašto misliš da Muhamed nije mogao pratiti ovo slovo N? Ne znam šta pokušavaš dokazati zaista. Malo se informiši o kapacitetu ljudskog mozga i šta je sve ljudki mozak sposoban uraditi pa ćeš vidjeti da jedno obično praćenje slova N za neke ljude nije nikakav problem. Ti brate furaj svoja uvjerenja, samo molim i tebe i slične tebi da ne prodajete drugima tu priču, zadrži je za sebe i svi su sretni.
Post Reply