Za koga glasati?

Za koga ce te glasati u oktobru?

SDA
4
11%
HDZ
1
3%
SDS
1
3%
SNSD
2
6%
LDS
5
14%
SZBiH
2
6%
SDU
7
19%
GDS
0
No votes
Ostale stranke
13
36%
Necu glasati
1
3%

Total votes: 36

danas

Post by danas »

sada samo CIPS-ova koliko ja znam, ali ne treba ti to ako imas pasos.

a "scam" jeste sa cijenama dokumenata, totalni porez na dijasporu. ako vadis pasos u konzulatu ili ambasadi, to je deracina ziva. ja sve to odradila u SA prosli put, i licnu i pasos... inace bi me doslo ko svetog petra kajgana.

e, a sad -- zasto je sve to toliko skupo, zasto i kome odgovara da dijaspora ne galsa... znas i sam... :roll:
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ama sve znam.

Gdje to bolan ima da traze $250 za Pasos, a znaju, da nas ovdje u Americi, 90% ima pravo na Americko drzavljanstvo, i da mozes dobiti pasos za $80 na 10 godina i nece isteci i ne treba ti viza nigdje u Europi.

Drugo, gdje to ima da uslovljava karticu licnu koja se izdaje u BiH. E! Pa od cega je napravljena i koliko je vrijedna, ako se ne moze praviti negdje na sjeverno-americkom kontinentu.

Bljak!

Ma daj. Lipo mi se zgadi sve to. Gone koliko je tebe kostao combo Pasos i Cipi-Cips.
danas

Post by danas »

Nesferatu wrote:Ama sve znam.

Gdje to bolan ima da traze $250 za Pasos, a znaju, da nas ovdje u Americi, 90% ima pravo na Americko drzavljanstvo, i da mozes dobiti pasos za $80 na 10 godina i nece isteci i ne treba ti viza nigdje u Europi.

Drugo, gdje to ima da uslovljava karticu licnu koja se izdaje u BiH. E! Pa od cega je napravljena i koliko je vrijedna, ako se ne moze praviti negdje na sjeverno-americkom kontinentu.

Bljak!

Ma daj. Lipo mi se zgadi sve to. Gone koliko je tebe kostao combo Pasos i Cipi-Cips.
pa ne znam sta je fazon, CIPS licna se eto kao mora izvaditi u MUP-u. a *ebeni pasos je isti, pa fakat ne kontam. a cijene se vise ne sjecam, ali sve je bilo oko $50, mozda i manje (50 maraka?), ne sjecam se vise...

PS USA pasos je jeftiniji od $80, mislim da je mene sve doslo $65 ili tako nesto, a cak sam uzela onaj deblji, sa 40 i kusur stranica jer puno putujem...
Last edited by danas on 23/01/2006 04:19, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Djubrad treba pomesti... milom ili silom.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Hvala na pojasnjenjima o glasanju.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Glasajte za sebe ,a ne za njih !!!!! Oni za Vas nikad ne bi glasali !!!!!
Vingo

Post by Vingo »

Mozda za ove...

BiH: NEW YOUTH PARTY BY THE END OF JANUARY

SARAJEVO, January 25 (FENA) – A new party on the BiH political stage, which should primarily gather young people, should be formed by the end of January, FENA was told.

There are several hundred founders, but 66 of them will be formally signed as the founders of the party. The leader of the new party will probably be, until recently Vice President of the BiH Free Democrats, Vedran Dodik.

The membership of this party will include many people from the youth structures of other parties (SDP, SDA, SDU, SBiH...) who served merely as decoration in those parties, and have vision and the willingness to work.

This party will also include those who were not politically active so far, not even registered for elections, and the founders are especially happy with the presence of the older generations who have the knowledge and experience, but are not looking for positions, only to help the younger generations.

The founders have also carried out a poll which has shown that a large number of people, especially young people, view as positive the idea to form a party that will “gather young peoples and those supporting young people”.

(Fena) jc
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Nesferatu wrote:Ama sve znam.

Bljak!

Pasoš je mila majka. Probaj dobiti ispis iz knjige državljanstva. E to je kino i od procedure i od novca koji traže za to. A što je najgore niko te ne bi ni pitao "pa zašto, pa nemoj..." nego te kuraže. Ko biva, platit ćeš cifru a to im je izgleda jedina bitna stavka :(
jacasa

Post by jacasa »

Treba glasati za bilo koju stranku osim za nacionalne!!!! Unistise nas nasi veliki vjernici i domoljubi, hoce nas svrstati u torove pa da svi zivimo odvojeno.
Nex

Post by Nex »

Ja bih brate da zovnemo npr. Dr. Francisa Boyla da nam bude predsjednik.Jedino bi nam mogao SDU mozda pomoci, ovi su drugi svo do sada bili na vlasi a od govana se ne moze pita napravit.

Znate kad budemo glasali ici cemo u evropu, more bit samo sa vizom na 7 dana na godisnji odmor.

Vlasti = Crkotino. Ovima na vlasti svima i vodecim i opzicionim bih porucio idite svi u Picku Materinu. :x :x :x :x :x :D
Dendrlix

Post by Dendrlix »

To care!

Nek' si him rek'o! :D :D :D
Post Reply