Za koga glasati na općinskim izborima?

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

zeba1 wrote:Od ovoliko postova samo jedan lik spomenu Stranku za BiH, zar su oni toliko marginalni? Ne kontam u čemu je fol
zato što je SDAovka palavrićka rekla da im treba baba gatara da bi znali kada će ih Stranka za BiH podržati
Gazz

Post by Gazz »

sekiracija1 wrote:GLASAJTE ZA SEKIRACIJU,OSTALO I ONAKO NEMA SANSE!
:roll: okrutno,bolno, ali iskreno :roll: :D ja sam ipak suzdrzana 8-)
Prenj

Post by Prenj »

zeba1 wrote:Od ovoliko postova samo jedan lik spomenu Stranku za BiH, zar su oni toliko marginalni? Ne kontam u čemu je fol
- Zato sto Stranka za BiH jedina neprekidno ucestvuje u vlasti od 1996
- Zato sto im je jedini cilj ostati u vlasti sto duze (citaj: upravnim odborima, privatizacijskim odborima itd.)
- Zato sto su clanovi Stranke za BiH u politici samo zbog novca i ni zbog ceg drugog (osim par izuzetaka)
margareta

#54 ZA KOGA GLASATI ?

Post by margareta »

Stranka za BIH me vema podsjeca na macu koja prede samo uz toplu pecicu , uz ribice (mogu proc i zlatne) , malenu lopticu i obaveznog' mšica.
Ta str. struktura samo vreba i ceka tuđih 5 min. da onda dobiju svojih 2.5 , jer su tihi i necujni . Oni samo klepaju lovu i ništa dr. ne rade.
Uvijek su u nekoj koaliciji , javnoj ili tajnoj a mogu i obje opcije... .Bitno je ravnopravno participirati i što američkog taxiste tata cesto zna reci - bitan je "transparentan rad"............

E, moj stari dobri komšija Harise. Kad bi znao ko ti "O" stranci radi - SIGURNA sam da bi je se zauvijek odrekao!
manijak1

Post by manijak1 »

Ne vidim da iko kaže :D da se poslije izbora treba od izabranih tražiti da ostvare minimum predizbornih obećanja.
Ja samo vidim da se nešto užurbano sređuje infrastruktura u Kantonu Sarajevo , vjerovatno je i to dio predizbornih aktivnosti , ako jeste makar će svi imati koristi od toga.
Ovo za SDP :D :D što se tiče pravnog nasljednika :D nekadašnjeg SKBiH oni to jesu i zašto ne bi tražili ono što su gradili a ne rušili i što nisu nudili prosjačke štapove za većinu radničke klase koja je ostala na obećanjima i certifikatima i ukinutim radnim mjestima ( više zbog zloupotrebe u cilju ostvarenja ekstra profita uz pomoć lokalnih i globalnih moćnika nego zbog ekonomske opravdanosti )
Je li SDP izdao BiH u Tuzli Kladnju gdje je neposredno pred izbijanje agresije i bio na vlasti ?
Ta područja su bila najbolje vojno organizirana za odbranu od agresije.
Je li SDP izdao BiH na referendumu za samostalnost i istupanje iz ponuđene Srboslavije ?.
Čitaš li koje blamaže bivši visoki funkcioner SDA Čenga prosipa po dnevnim izdanjima , konkretno u Nezavisnim novinama , gdje kaže da se prepao Karadžića i da je htio izvršiti sa istim reorganizaciju BiH po principu SAO MAO HAO - ali nijednom ne spominje :D gdje bi odletjele te cjeline :D između redova svako matici sem fildžana :D i kao takav ostao je Turskoj dok se ovdje šta ne smiri :D .
Trebali bi svi mi posmatrati da političke partije na ovim prostorima napokon postoje zbog birača i zbog države u kojoj djeluju a ne zbog sebe i zbog ličnih interesa užeg rukovodstva , što je i ubilo i otupilo i u ponor bacilo nekadašnji CKSKJ i svakako CKSKBiH.
pitt

Post by pitt »

i ja. I zenu mu Terezu sto prodaje kecap :D
manijak1

Post by manijak1 »

I ja bih :D :D taj listić ispunio ali nikako da nam dostave :D .
Pitt :D sjeti se cirkusa u Californiji sa onima koji više plaćaju :D i koji su stvarno učinili da SAD bude bauk :D mira.
manijak1

Post by manijak1 »

Da svakako.Da sam te nasmijao.
Ali baš zbog tog smijeha koliko ja iza plača i stradalih ?
BosanskiBombarder

Post by BosanskiBombarder »

manijak1 wrote:Ne vidim da iko kaže :D da se poslije izbora treba od izabranih tražiti da ostvare minimum predizbornih obećanja.
Ja samo vidim da se nešto užurbano sređuje infrastruktura u Kantonu Sarajevo , vjerovatno je i to dio predizbornih aktivnosti , ako jeste makar će svi imati koristi od toga.
Ovo za SDP :D :D što se tiče pravnog nasljednika :D nekadašnjeg SKBiH oni to jesu i zašto ne bi tražili ono što su gradili a ne rušili i što nisu nudili prosjačke štapove za većinu radničke klase koja je ostala na obećanjima i certifikatima i ukinutim radnim mjestima ( više zbog zloupotrebe u cilju ostvarenja ekstra profita uz pomoć lokalnih i globalnih moćnika nego zbog ekonomske opravdanosti )
Je li SDP izdao BiH u Tuzli Kladnju gdje je neposredno pred izbijanje agresije i bio na vlasti ?
Ta područja su bila najbolje vojno organizirana za odbranu od agresije.
Je li SDP izdao BiH na referendumu za samostalnost i istupanje iz ponuđene Srboslavije ?.
Čitaš li koje blamaže bivši visoki funkcioner SDA Čenga prosipa po dnevnim izdanjima , konkretno u Nezavisnim novinama , gdje kaže da se prepao Karadžića i da je htio izvršiti sa istim reorganizaciju BiH po principu SAO MAO HAO - ali nijednom ne spominje :D gdje bi odletjele te cjeline :D između redova svako matici sem fildžana :D i kao takav ostao je Turskoj dok se ovdje šta ne smiri :D .
Trebali bi svi mi posmatrati da političke partije na ovim prostorima napokon postoje zbog birača i zbog države u kojoj djeluju a ne zbog sebe i zbog ličnih interesa užeg rukovodstva , što je i ubilo i otupilo i u ponor bacilo nekadašnji CKSKJ i svakako CKSKBiH.
Manijak1,
neovisno o kojoj politickoj stranci u BiH pisemo ali je istina i
u pravu si sa svojim argumentima 100%. Tacno je da je Tuzla bila najbolje organizovana pred sami rat i u toku rata, oslobodila se odmah i svoju zonu odgovornosti. Drugo taj isti Cenga je prije odlaska u Tursku bio i u Svedskoj gdje je objasnjavao Bosancima da su oni ustvari Turci ili turskog porijekla i na taj nacin zbunjivao i Bosance i Svedjane a analogno tome stvarao kod Svedjana nesigurnost da li oni trebaju ili ne trebaju da priznaju BiH kao suverenu i nezavisnu drzavu.

Pozdrav za tebe Manijak!
bosniaque

Post by bosniaque »

ja slijedim nasheg ratnog komandanta generala atifa dudakovica koji je u stranci SDA, zato glasajmo za SDA! :zzzz:
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Ima ima na tvoju veliku zalost.

Bezbroj je varijacija na ovu temu.

Ja necu glasati za SDA zato sto u njoj nije npr. nas ratni komandant legendarni Dragan Vikic.

Ja cu glasati za SDP zato sto je u njemu legendarni politicar Bogic Bogicevic koji onako hrabro pljunu u lice Jovicu i Kadijevicu 1991 u sred beograda.

Ja cu glasati za SDP zato sto je u njemu legendarni borac Armije BiH Slavisa Sucur

itd itd...
aldi

Post by aldi »

SDP
bosniaque

Post by bosniaque »

SDA :zzzz:
JBT

Post by JBT »

Bosniaque..... razumijem ja da je tebi super u Svicarskoj dok je SDA na vlasti u BiH. Dok je god tako, ti ces se osjecati kao kralj kad dodjes u BiH. Zaradis malo parica, na ne bas nekom prestiznom poslu, trpis da ti svako skace po glavi ali...... docekas i ti svojih pet minuta, pa dodjes u BiH.... u bijedu pod vodstvom SDA. I onda lijecis komplexe. Kao, ti na pijaci, pa kao, posto ovo, posto ono.....hadzija. Lahko je za SDA iz Svicarske navijati.
margareta

#65 Re: ZA KOGA GLASATI ?

Post by margareta »

margareta wrote:Stranka za BIH me vema podsjeca na macu koja prede samo uz toplu pecicu , uz ribice (mogu proc i zlatne) , malenu lopticu i obaveznog' mšica.
Ta str. struktura samo vreba i ceka tuđih 5 min. da onda dobiju svojih 2.5 , jer su tihi i necujni . Oni samo klepaju lovu i ništa dr. ne rade.
Uvijek su u nekoj koaliciji , javnoj ili tajnoj a mogu i obje opcije... .Bitno je ravnopravno participirati i što američkog taxiste tata cesto zna reci - bitan je "transparentan rad"............

E, moj stari dobri komšija Harise. Kad bi znao ko ti "O" stranci radi - SIGURNA sam da bi je se zauvijek odrekao!
margareta

#66 općinski izbori

Post by margareta »

Pobijedit će oni koji imaju pare, a SBiH će uz onu koja će imati pare za pobjedu.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

i tako pricha sama sa sobom, stara babuskara, trnoruzhica, margareta i josh dva nicka, s vremena na vrijeme.

Margareta,
bilo bi lijepo da prestanesh sama sebe da citirash.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Na ovu se temu moze samo reci, ZNA SE :D
margareta

#69 izbori

Post by margareta »

Pa nemoj da se ljutiš što se citiram,jer znaš stvarno mi je lijeno pisati 2 -3 x jedno te isto.

ISKRENO : Voljela bih da se iz svake stranke izdvoji 1 - 2 kvalitetna čovjeka , osnuju jednu kvalitetnu stranku, koja ne bi imala alternativu, te dovedu u red svo ovo rasulo , svih sistema.

Prije općih izbora to se neće desiti. Za mene su trenutno svi jednaki. (OSIM SZBiH)

ISKRENO : B A K I R
I Z E T B E G O V I Ć
na predsjedničkim izborima J E D I N I
J E
M O J
F A V O R I T, i to što vežu za njega ono što bi svi da mogu - lažni moralisti

Ne doživljavam tog čovjeka kao pripadnika jednog naroda, nego
znam da je on taj koji ne pravi razlike među ljudima i da bi uspio učvrstiti BIH.
kicky

Post by kicky »

Mislim da sam jedini hercegovac koji će ovo reći: ZA SDP! :-D
Mrmak

Post by Mrmak »

Samo Tako wrote:TREBA GLASATI ZA PLJUGARA !

http://pljugaroni.blog.hr
Tako je! Pljugar legenda!
blablacura

Post by blablacura »

Najbolje da mi, forumaši ,osnujemo jednu našu stranku... :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Samo da skracenica ne bude FDS, pun mi je k...c vise onih reklama, :x ef-de-es :x
:D
putokaz1

#74 Re: Za koga glasati na općinskim izborima?

Post by putokaz1 »

Na lokalnim izborima
2004 glasao sam za SDP
2008 NSRZB
2012 Samog sebe
2016 Nemam pojma, za koga me natjeraju!
Post Reply