zato što je SDAovka palavrićka rekla da im treba baba gatara da bi znali kada će ih Stranka za BiH podržatizeba1 wrote:Od ovoliko postova samo jedan lik spomenu Stranku za BiH, zar su oni toliko marginalni? Ne kontam u čemu je fol
Za koga glasati na općinskim izborima?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Prenj
- Zato sto Stranka za BiH jedina neprekidno ucestvuje u vlasti od 1996zeba1 wrote:Od ovoliko postova samo jedan lik spomenu Stranku za BiH, zar su oni toliko marginalni? Ne kontam u čemu je fol
- Zato sto im je jedini cilj ostati u vlasti sto duze (citaj: upravnim odborima, privatizacijskim odborima itd.)
- Zato sto su clanovi Stranke za BiH u politici samo zbog novca i ni zbog ceg drugog (osim par izuzetaka)
-
margareta
#54 ZA KOGA GLASATI ?
Stranka za BIH me vema podsjeca na macu koja prede samo uz toplu pecicu , uz ribice (mogu proc i zlatne) , malenu lopticu i obaveznog' mšica.
Ta str. struktura samo vreba i ceka tuđih 5 min. da onda dobiju svojih 2.5 , jer su tihi i necujni . Oni samo klepaju lovu i ništa dr. ne rade.
Uvijek su u nekoj koaliciji , javnoj ili tajnoj a mogu i obje opcije... .Bitno je ravnopravno participirati i što američkog taxiste tata cesto zna reci - bitan je "transparentan rad"............
E, moj stari dobri komšija Harise. Kad bi znao ko ti "O" stranci radi - SIGURNA sam da bi je se zauvijek odrekao!
Ta str. struktura samo vreba i ceka tuđih 5 min. da onda dobiju svojih 2.5 , jer su tihi i necujni . Oni samo klepaju lovu i ništa dr. ne rade.
Uvijek su u nekoj koaliciji , javnoj ili tajnoj a mogu i obje opcije... .Bitno je ravnopravno participirati i što američkog taxiste tata cesto zna reci - bitan je "transparentan rad"............
E, moj stari dobri komšija Harise. Kad bi znao ko ti "O" stranci radi - SIGURNA sam da bi je se zauvijek odrekao!
- manijak1
Ne vidim da iko kaže
da se poslije izbora treba od izabranih tražiti da ostvare minimum predizbornih obećanja.
Ja samo vidim da se nešto užurbano sređuje infrastruktura u Kantonu Sarajevo , vjerovatno je i to dio predizbornih aktivnosti , ako jeste makar će svi imati koristi od toga.
Ovo za SDP
što se tiče pravnog nasljednika
nekadašnjeg SKBiH oni to jesu i zašto ne bi tražili ono što su gradili a ne rušili i što nisu nudili prosjačke štapove za većinu radničke klase koja je ostala na obećanjima i certifikatima i ukinutim radnim mjestima ( više zbog zloupotrebe u cilju ostvarenja ekstra profita uz pomoć lokalnih i globalnih moćnika nego zbog ekonomske opravdanosti )
Je li SDP izdao BiH u Tuzli Kladnju gdje je neposredno pred izbijanje agresije i bio na vlasti ?
Ta područja su bila najbolje vojno organizirana za odbranu od agresije.
Je li SDP izdao BiH na referendumu za samostalnost i istupanje iz ponuđene Srboslavije ?.
Čitaš li koje blamaže bivši visoki funkcioner SDA Čenga prosipa po dnevnim izdanjima , konkretno u Nezavisnim novinama , gdje kaže da se prepao Karadžića i da je htio izvršiti sa istim reorganizaciju BiH po principu SAO MAO HAO - ali nijednom ne spominje
gdje bi odletjele te cjeline
između redova svako matici sem fildžana
i kao takav ostao je Turskoj dok se ovdje šta ne smiri
.
Trebali bi svi mi posmatrati da političke partije na ovim prostorima napokon postoje zbog birača i zbog države u kojoj djeluju a ne zbog sebe i zbog ličnih interesa užeg rukovodstva , što je i ubilo i otupilo i u ponor bacilo nekadašnji CKSKJ i svakako CKSKBiH.
Ja samo vidim da se nešto užurbano sređuje infrastruktura u Kantonu Sarajevo , vjerovatno je i to dio predizbornih aktivnosti , ako jeste makar će svi imati koristi od toga.
Ovo za SDP
Je li SDP izdao BiH u Tuzli Kladnju gdje je neposredno pred izbijanje agresije i bio na vlasti ?
Je li SDP izdao BiH na referendumu za samostalnost i istupanje iz ponuđene Srboslavije ?.
Čitaš li koje blamaže bivši visoki funkcioner SDA Čenga prosipa po dnevnim izdanjima , konkretno u Nezavisnim novinama , gdje kaže da se prepao Karadžića i da je htio izvršiti sa istim reorganizaciju BiH po principu SAO MAO HAO - ali nijednom ne spominje
Trebali bi svi mi posmatrati da političke partije na ovim prostorima napokon postoje zbog birača i zbog države u kojoj djeluju a ne zbog sebe i zbog ličnih interesa užeg rukovodstva , što je i ubilo i otupilo i u ponor bacilo nekadašnji CKSKJ i svakako CKSKBiH.
- manijak1
I ja bih
taj listić ispunio ali nikako da nam dostave
.
Pitt
sjeti se cirkusa u Californiji sa onima koji više plaćaju
i koji su stvarno učinili da SAD bude bauk
mira.
Pitt
- manijak1
Da svakako.Da sam te nasmijao.
Ali baš zbog tog smijeha koliko ja iza plača i stradalih ?
Ali baš zbog tog smijeha koliko ja iza plača i stradalih ?
-
BosanskiBombarder
Manijak1,manijak1 wrote:Ne vidim da iko kažeda se poslije izbora treba od izabranih tražiti da ostvare minimum predizbornih obećanja.
Ovo za SDP![]()
što se tiče pravnog nasljednika
nekadašnjeg SKBiH oni to jesu i zašto ne bi tražili ono što su gradili a ne rušili i što nisu nudili prosjačke štapove za većinu radničke klase koja je ostala na obećanjima i certifikatima i ukinutim radnim mjestima ( više zbog zloupotrebe u cilju ostvarenja ekstra profita uz pomoć lokalnih i globalnih moćnika nego zbog ekonomske opravdanosti )
Čitaš li koje blamaže bivši visoki funkcioner SDA Čenga prosipa po dnevnim izdanjima , konkretno u Nezavisnim novinama , gdje kaže da se prepao Karadžića i da je htio izvršiti sa istim reorganizaciju BiH po principu SAO MAO HAO - ali nijednom ne spominjegdje bi odletjele te cjeline
između redova svako matici sem fildžana
i kao takav ostao je Turskoj dok se ovdje šta ne smiri
.
neovisno o kojoj politickoj stranci u BiH pisemo ali je istina i
u pravu si sa svojim argumentima 100%. Tacno je da je Tuzla bila najbolje organizovana pred sami rat i u toku rata, oslobodila se odmah i svoju zonu odgovornosti. Drugo taj isti Cenga je prije odlaska u Tursku bio i u Svedskoj gdje je objasnjavao Bosancima da su oni ustvari Turci ili turskog porijekla i na taj nacin zbunjivao i Bosance i Svedjane a analogno tome stvarao kod Svedjana nesigurnost da li oni trebaju ili ne trebaju da priznaju BiH kao suverenu i nezavisnu drzavu.
Pozdrav za tebe Manijak!
- valterbranisarajevo
Ima ima na tvoju veliku zalost.
Bezbroj je varijacija na ovu temu.
Ja necu glasati za SDA zato sto u njoj nije npr. nas ratni komandant legendarni Dragan Vikic.
Ja cu glasati za SDP zato sto je u njemu legendarni politicar Bogic Bogicevic koji onako hrabro pljunu u lice Jovicu i Kadijevicu 1991 u sred beograda.
Ja cu glasati za SDP zato sto je u njemu legendarni borac Armije BiH Slavisa Sucur
itd itd...
Bezbroj je varijacija na ovu temu.
Ja necu glasati za SDA zato sto u njoj nije npr. nas ratni komandant legendarni Dragan Vikic.
Ja cu glasati za SDP zato sto je u njemu legendarni politicar Bogic Bogicevic koji onako hrabro pljunu u lice Jovicu i Kadijevicu 1991 u sred beograda.
Ja cu glasati za SDP zato sto je u njemu legendarni borac Armije BiH Slavisa Sucur
itd itd...
- JBT
Bosniaque..... razumijem ja da je tebi super u Svicarskoj dok je SDA na vlasti u BiH. Dok je god tako, ti ces se osjecati kao kralj kad dodjes u BiH. Zaradis malo parica, na ne bas nekom prestiznom poslu, trpis da ti svako skace po glavi ali...... docekas i ti svojih pet minuta, pa dodjes u BiH.... u bijedu pod vodstvom SDA. I onda lijecis komplexe. Kao, ti na pijaci, pa kao, posto ovo, posto ono.....hadzija. Lahko je za SDA iz Svicarske navijati.
-
margareta
#65 Re: ZA KOGA GLASATI ?
margareta wrote:Stranka za BIH me vema podsjeca na macu koja prede samo uz toplu pecicu , uz ribice (mogu proc i zlatne) , malenu lopticu i obaveznog' mšica.
-
margareta
#66 općinski izbori
Pobijedit će oni koji imaju pare, a SBiH će uz onu koja će imati pare za pobjedu.
-
BigusDickus
Na ovu se temu moze samo reci, ZNA SE 
-
margareta
#69 izbori
Pa nemoj da se ljutiš što se citiram,jer znaš stvarno mi je lijeno pisati 2 -3 x jedno te isto.
ISKRENO : Voljela bih da se iz svake stranke izdvoji 1 - 2 kvalitetna čovjeka , osnuju jednu kvalitetnu stranku, koja ne bi imala alternativu, te dovedu u red svo ovo rasulo , svih sistema.
Prije općih izbora to se neće desiti. Za mene su trenutno svi jednaki. (OSIM SZBiH)
ISKRENO : B A K I R
I Z E T B E G O V I Ć
na predsjedničkim izborima J E D I N I
J E
M O J
F A V O R I T, i to što vežu za njega ono što bi svi da mogu - lažni moralisti
Ne doživljavam tog čovjeka kao pripadnika jednog naroda, nego
znam da je on taj koji ne pravi razlike među ljudima i da bi uspio učvrstiti BIH.
ISKRENO : Voljela bih da se iz svake stranke izdvoji 1 - 2 kvalitetna čovjeka , osnuju jednu kvalitetnu stranku, koja ne bi imala alternativu, te dovedu u red svo ovo rasulo , svih sistema.
Prije općih izbora to se neće desiti. Za mene su trenutno svi jednaki. (OSIM SZBiH)
ISKRENO : B A K I R
I Z E T B E G O V I Ć
na predsjedničkim izborima J E D I N I
J E
M O J
F A V O R I T, i to što vežu za njega ono što bi svi da mogu - lažni moralisti
Ne doživljavam tog čovjeka kao pripadnika jednog naroda, nego
znam da je on taj koji ne pravi razlike među ljudima i da bi uspio učvrstiti BIH.
-
blablacura
Najbolje da mi, forumaši ,osnujemo jednu našu stranku... 
-
BigusDickus
Samo da skracenica ne bude FDS, pun mi je k...c vise onih reklama,
ef-de-es

-
putokaz1
#74 Re: Za koga glasati na općinskim izborima?
Na lokalnim izborima
2004 glasao sam za SDP
2008 NSRZB
2012 Samog sebe
2016 Nemam pojma, za koga me natjeraju!
2004 glasao sam za SDP
2008 NSRZB
2012 Samog sebe
2016 Nemam pojma, za koga me natjeraju!