Za koga glasati? Izborna jedinica Sarajevo

Apos

Post by Apos »

Liberalism wrote:
Apos wrote:
Liberalism wrote:Vjerujem da si se odlucio za njega nakon sinocnje emisije 60 / 90 minuta na FTV :D :D :D
Žao mi je ne gladam FTV već FOX(VOX).
OD BH kanala samo Hayat preko satelite.
Je li bilo šta interesntno?
haj makar ces nauciti da skuhas nesta kako treba, kad vec nemas pojma o svojoj vlastitoj domovini.

Al bas mi je drago cuti ovako ko je sve simpatizer stranke za BiH. Ko nama kroji sudbinu - nije ni cudo sa kakvim mi problemima zivimo!
Dok sam ratovao za tu istu BiH valjao sam, a sad kad sam igrom slučaja daleko od svakodnevih problema BiH sad samo neko od tamo ko VAMA kroji sudbinu. Pa ljudi koji ste vi licemjeri.
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Nema ovde ničeg dobrog da bi se išta moglo promjeniti.Ovo samo atomska može srediti :(
dalmatinac_

Post by dalmatinac_ »

ima vec nekoliko sedmica ne gledam bh televizije (zivim u BiH), ne mogu da nadem kucnu antenu (ako neko ima da prodaje kucnu antenu neka se javi :-)

i eto ono gledam satelitsku i citam novine (Avaz)

Mogu vam reci da se jako dobro osjecam, bez nekih pritisaka i ispiranja mozga. Mogu da na miru razmislim za koga glasati jer citam one tekstove koji me interesuju (internet ili novine) a preko propagande samo preletim.

Jos nisam definitivno odlucio za koga glasati ali Stranka za BiH, SDU-BOSS, SDA i SNSD ce dobiti moje glasove na razlicitim nivoima.

TV je najbolje ugasiti a koristiti internet ili novine za dobijanje vise informacija o strankama i kandidatima.
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

daduli_sa wrote:
Apos wrote:A možda i Haris
Harisa ne podnosim iz dva razloga:
1. sto je predsjednik stranke koja je uvijek negdje u vlasti i kupi kajmak kada je nesto dobro, ali dovoljno uvijek "ne_na_vlasti" kada treba kritike prihvatiti
2. tacno prije 4 godine se gospodin takodjer pojavio 2-3 mjeseca prije izbora, kandidovao se za predsjednika i kad nije izabran ponovo se apsolutno povukao iz politickog zivota i ostavio BiH da se bori dalje sa onima koji su je predstavljali na svim mogucim nivoima vlasti. Ako je doticni vec toliki patriota gdje je bio ove 4 godine? Da, vjerovatno se zalagao negdje iz svoje kozne fotelje za BiH....aha... mo's si mislit....
Jednostavno ne podnosim arogantne tipove koji misle da su najpametniji par mjeseci prije izbora, mlate praznu slamu a ako im kojim slucajem ne prodje ono sto zele onda ponovo spuste rukave i ruke niz tijelo... do slijedece prilike... (ujedno, prije neki dan cujem na TV-u analizu da je SBiH stranka za najvecim procentom neispunjenih predizbornih obecanja, nesto iznad 60%)
:)
mala-i

Post by mala-i »

dalmatinac_ wrote:ima vec nekoliko sedmica ne gledam bh televizije (zivim u BiH), ne mogu da nadem kucnu antenu (ako neko ima da prodaje kucnu antenu neka se javi :-)

i eto ono gledam satelitsku i citam novine (Avaz)

Mogu vam reci da se jako dobro osjecam, bez nekih pritisaka i ispiranja mozga. Mogu da na miru razmislim za koga glasati jer citam one tekstove koji me interesuju (internet ili novine) a preko propagande samo preletim.

Jos nisam definitivno odlucio za koga glasati ali Stranka za BiH, SDU-BOSS, SDA i SNSD ce dobiti moje glasove na razlicitim nivoima.

TV je najbolje ugasiti a koristiti internet ili novine za dobijanje vise informacija o strankama i kandidatima.
hvala ti na ovoj preporuci.u pravu si.čitaš samo ono što te interesuje.na Tv-u eto nikako ne možeš gledati samo ono što te interesuje.Na TV-u nema niti će biti debata gdje ti vrli kandidati mogu sučeljavati mišljenja.ali,za gledanje istih je potreban jedan psihički napor.hop,i za čas si pod pritiskom.a ti to dakako ne želiš...
mnogo je lakše pročitati Avaz i reći šta tamo kažu,kako blate one kojima na svojim stranicama neće dati priliku da odgovore.ne uzvrate,nego odgovore.
lično preferiram dvosmjernu komunikaciju,a ne propagandu.u svakom slučaju drago mi je što se dobro osjećaš.
PS.imam antenu viška
joker

Post by joker »

daduli_sa wrote:
Apos wrote:A možda i Haris
Harisa ne podnosim iz dva razloga:
1. sto je predsjednik stranke koja je uvijek negdje u vlasti i kupi kajmak kada je nesto dobro, ali dovoljno uvijek "ne_na_vlasti" kada treba kritike prihvatiti
2. tacno prije 4 godine se gospodin takodjer pojavio 2-3 mjeseca prije izbora, kandidovao se za predsjednika i kad nije izabran ponovo se apsolutno povukao iz politickog zivota i ostavio BiH da se bori dalje sa onima koji su je predstavljali na svim mogucim nivoima vlasti. Ako je doticni vec toliki patriota gdje je bio ove 4 godine? Da, vjerovatno se zalagao negdje iz svoje kozne fotelje za BiH....aha... mo's si mislit....
Jednostavno ne podnosim arogantne tipove koji misle da su najpametniji par mjeseci prije izbora, mlate praznu slamu a ako im kojim slucajem ne prodje ono sto zele onda ponovo spuste rukave i ruke niz tijelo... do slijedece prilike... (ujedno, prije neki dan cujem na TV-u analizu da je SBiH stranka za najvecim procentom neispunjenih predizbornih obecanja, nesto iznad 60%)
Pa, prvi ti si, vjerovatno, svojim neizlaskom na izbore (kao i vecina ljudi koji su prethodne izbore (2000) glasali za SDP, pa se osjecali prevarenim nakon njihove "vladavine" omogucio da Tihic pobijedi Silajdzica (2002) za nekih 12-13 hiljada glasova. Sto prosli put niste glasali za "manje zlo" (cesto pominjani princip glasanja kod nas). Potpuno je razumljivo zasto se Silajdzic povukao sa scene, s obzirom da su glasovi povjereni Tihicu da nas predstavlja. Oni koji nisu glasali su bili "suzdrzani" sto na kraju znaci da se slazu sa onim sto im donesu drugi. Ovaj put, ako Bog da, nece biti Tihica na vrhu liste.

Apos, pusti ba ove poluretardirane, u retro trend (neokomunizam)nafurane "urbane" drugove i drugarice. Kada vidim njihove i tvoje postove pocnem da vjerujem da je sve sto je valjalo i imalo mozga otislo iz BiH. Ali, hvala Bogu, ima pametnih, i ovdje i van BiH. Tako da oni sa svojim postovima nisu bas najbolji reprezent javnog misljenja u BiH.

A svako onaj ko poziva "dijasporu" da nas se okani i pusti nas da zivimo sami i sami sve odredjujemo, pa tako i sudbinu nase nam zajednicke domovine, pokazuje koliko je pametan, pa na kraju krajeva i demokratican. Na kraju ne treba zaboraviti da je ta nasa dijaspora postala dijaspora najvise zahvaljujuci ratu, protjerivanjima i sl., a najmanje po svojoj vlastitoj zelji.
chinese_water

Post by chinese_water »

Ma Harisa ne podnosim otkad je u Turskoj skupljao zajedno sa Muhamedom Cengicem zlato da "spasi" BiH...
SDA,SDS i HDZ mrzim jos od 92 (sada puno vise, nakon isplivavanja nekih gadosti i nije mi jasno kako jedan razuman,mlad covjek moze da pomisli da glasa za njih, bez obzira sto sam covjek liberalnih shvatanja...osudujem takve ljude i nazivam ih GOVNA, bez imalo griznje savjesti i bez ikakvog respekta, niti pogleda na njih kao na ljudska bica)
A sto se mene tice...definitivno sam nakon dosta razmisljanja i pracenja aktivnosti pojedinih stranaka, odlucio glasati za LDS.
S obzirom da rijetko pratim TV debate, uopsteno rijetko kad gledam TV, "tamo se šprdaju s intelektom,spletkom iz meksickih serija sto obicno svrsavaju metkom, Hoze Pederas sto se rodio iz braka sa svojom tetkom i tele shop, pozovite odmah i cesite muda super cetkom", pratim dosta internet stranice politickih stranki.Debate su malo je reci debilne...jako cesto se koristi "manipulacija rijecima" i to je jedan od najdebilnijih nacina dijaloga.
:x :x :x
"Pitam se jel' nas Bog valjao blatom ili je koristio GOVNO, bas je paradoks...ljudi puni govana seru cim zinu, a ostaju puni govana dzabe deru tisinu...al' sad je maloumnost u trendu?!?"
sep800

Post by sep800 »

*sadržaj*
Last edited by sep800 on 14/11/2007 14:48, edited 1 time in total.
chinese_water

Post by chinese_water »

sep800 wrote:hasan priča tečno engleski i arapski.
... i godinama koci razvoj zeljeznica...jbg...covjek ima avio-cargo kompaniju... sta ces...koji ce mu qrac konkurencija...
doktor30

Post by doktor30 »

nakon emisije 60 minuta od sinoc emitovane na ftv-u
znam za koga necu sigurno glasati !

jel neko moda cuo ista mudro osim svadje, upadanja u rijec po milion puta, hvatanja za patriotizam po desetak puta i slicno !?

tuzna je slika BiH pogotovo ako se uzme u obzir cinjenica da ce ma kako da se zavrse ovi izbori, neko od one trojice predsjednika stranaka sdp, sda i szbih biti opet u vlasti, ako ne i sva trojica na neki volseban nacin.

ostaje mi jedino da glasam za one koji nisu imali prilike slagati nista, niti su sta obecali a borili su se za ovaj narod, puskom kada je trebalo i pamecu kada je trebalo.

predlazem:

Sefer Halilovic- drzavni parlament, stranka BPS BiH

Slavisa Sucur- federalni parlament, stranka SDP BiH

a u kantonu ima dosta dobrih ljudi na listama nekoliko stranaka, SDP-a, SDA, SZBiH, BPS-a, itd itd, pa proberite sami..

nek nam je sa srecom...

"putuj evropo super smo se druzili, nama je lepo taman kako smo zasluzili"
Balasevic
branimir_s

Post by branimir_s »

SVI SU ONI ISTI. G.VNA. Recite mi koliko zapravo novih lica ima na listama????
- Zlatko?
- Sabrija Poljskić?
- Nijaz?
- Safet?
- Sefer?
- Mirnes?
- Dodik?
- Cavic?
- Covic?
- Klempo?
- Bakir?
...vec vidjeno...
No new faces...
Apos

Post by Apos »

Pa ja mislim ipak da treba dati šansu Mirnesu. Njegovi još nisu dobili šansu da se "dokažu".
Dendrlix

Post by Dendrlix »

branimir_s wrote:SVI SU ONI ISTI. G.VNA. Recite mi koliko zapravo novih lica ima na listama????
- Zlatko?
- Sabrija Poljskić?
- Nijaz?
- Safet?
- Sefer?
- Mirnes?
- Dodik?
- Cavic?
- Covic?
- Klempo?
- Bakir?
...vec vidjeno...
No new faces...
Lamija Tanovic - LDS BiH
forza milan

Post by forza milan »

ja cu za SDA i za tihica
meni valjaju :D
posebno tihic, SDA manje-vise
Kwaheri

Post by Kwaheri »

:-) nisam josh sigurna...al onako odokativno...moj glas dobit ce...oni koji budu bar izgledali/e najmlađi na listi :D

i Amor Masovich :)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Evo dvije fotke primjera kako da obicnog gradjanina silujes precestim predizbornim plakatima na duzini od 100m :shock: Zaista se moze pretjerati... a mozda su se pare mogle malo i bolje utrositi....

Image

Pri tome plakatiranje jednog plakata preko drugog je izvodivo i kod ovih velikih dimenzija a dokaz imate na istom tom potezu gdje je slikana i gornja slika. Jedino tragicno da su obje stranke dale velike pare za to

Image
:-)
Post Reply