Za elektronske muzicare...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Kurt_Kombajn

#1 Za elektronske muzicare...

Post by Kurt_Kombajn »

...nedavno sam dosao u posjed neprocjenjive riznice starih pjesama na plocama i kasetama...nakon pocetnih peripetija sam neke od njih prenio na hard drive...kvalitet je bezze, puno sumova, ali nema veze, to bolje :) ...no medjutim, u cilju cackanja i eksperimentisanja oko gorepomenutih komada mi je potrebno da kod pjesme "isjecem" glas, dakle da odstranim instrumente i pratece vokale...

..da li je to moguce?...poznajete li neki software koji mi moze pomoci da "filtriram" nezeljene zvukove?...molim pomoc...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Postoje raznorazni programcici koji kazu da rade to medjutim rezultat je katastrofa.
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

...dajte ba ljudi, u danasnje moderno, da kazem, remiks-vrijeme, gdje smo preplavljeni obradama miksovima remiksovima coverima i sta ti ja znam...pa nije valjda da apsolutno svi koji remiksuju ili ubacuju samplove dobiju originalne tonske spure od izvodjaca??....mora biti da postoji nacin...
dinash

Post by dinash »

hm ... filtering filtering filternig ...

probaj ovaj program - Tracktion. ja sam ga tek nekidan probao tako da nemam bas iskustva, mada mi prijatelji kazu da je mocan. imas po internetu nekih tutoriala pa probaj malo proguglati.

inace, mozda nadjes nesto sto trebas i na ovom bootleg/mash-up tutorialu.

sretno.
ake

Post by ake »

probaj sa remix by kuran :shock:
ima neki coek u visokom to odradi dok si reko keks 8)
r_faruk

Post by r_faruk »

........ a kako rade na onim antitalentima, odakle im one matrice?
dinash

Post by dinash »

by the way ... akapela (acapella) verzije mnogih pop pjesama na top ljestvicama dostupne su na emulu ili na soulseeku ... probaj.

* akapela verzija pjesme je, inace, suprotno od instrumental verzije istog komada *
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

dinash wrote:by the way ... akapela (acapella) verzije mnogih pop pjesama na top ljestvicama dostupne su na emulu ili na soulseeku ... probaj.

* akapela verzija pjesme je, inace, suprotno od instrumental verzije istog komada *
acapella je verzija pjesme bez muzike sa samo vokalom.

Ono sto se kod nas zove matrica se na engleskom zove backing track, i moguce ih je naci na svim share programima i to vecinom originalne, posto zvanicna izdanja karaoke DVD-a sadrze originalne matrice poznatih pjesama.

I da moguce je Kurte da svi oni koji rade remixe da imaju originalne matrice.
elektropotrosac

Post by elektropotrosac »

ne mora znaciti da je matrica. mozda je midi fajl ucitan u sintisajzer\aranzer.
Post Reply