Za dva dana skupljeno 100 000 dolara.Postoji humanost

Vijesti i zbivanja u Banjoj Luci, Mrkonjić Gradu, Prijedoru, Bos. Gradišci, Prnjavoru, Tesliću, Derventi, Bos. Brodu...

Moderator: banjaluka078

Post Reply
Skupljeno
Posts: 1
Joined: 19/02/2005 23:14

#1 Za dva dana skupljeno 100 000 dolara.Postoji humanost

Post by Skupljeno »

Obezbeđeno svih 100.000 dolara neophodnih za operaciju Slađane Kobas, obolele od raka kostiju

BEOGRAD - Svih 100.000 dolara potrebnih za operaciju trinaestogodišnje Slađane Kobas iz Prijedora skupljeno je! Pare za spasonosnu operaciju na Univerzitetskoj klinici na Floridi obezbedili su građani Srbije i dijaspore, Lutrija Srbije, Nova banjalučka banka, ministri, kao i brojna mala i velika preduzeća u Srbiji, koja nisu htela da im se imena pominju u novinama da ne bi ispalo da su to uradili zbog reklame.

Poslanici Demokratske stranke Srbije u republičkom parlamentu uplatili su 15.000 dolara kao pomoć za Slađanu. Lutrija Srbije dala je juče dva miliona dinara ili više od 30.000 dolara. U akciju pomoći za Slađanu, jedinu srpsku bebu koja je 1992. godine u Banjaluci preživela 12 dana u inkubatoru bez dodatnog kiseonika, uključila se i Nova banjalučka banka. Vlasnik banke Dragoljub Lekić obećao je da će dati sve što bude falilo do sume od 100.000 dolara.

Novac koji je bio potreban za njenu operaciju u Americi nije više problem. Sada su sve nade uložene u odgovor lekara sa klinke na Floridi. Jer ukoliko oni objave da mogu da pomognu Slađani, ona sledeće nedelje može da otputuje i počne pravu borbu za život. Slađana je juče otpuštena sa Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, jer je odgovornost za njeno stanje preuzeo njen otac.

- Lekari su još u ponedeljak odlučili da noga mora da se seče, međutim ja sam odbio da potpišem saglasnost sve dok ne stigne odgovor sa Floride. Bolnica više nije htela, a ni mogla da preuzima odgovornost na sebe i Slađa je otpuštena kući. Očekujemo odgovor lekara iz Amerike. Ukoliko nam on odobri lečenje, samo ostaje da njihova ambasada da svoju saglasnost i Slađana putuje - kaže za Kurir njen otac Stojan.

Karpov i Bjelica obezbedili karte

Svetski šahovski šampion Anatolij Karpov, na inicijativu Dimitrija Bjelice, uključio se u akciju pomoći trinaestogodišnjoj Slađani Kobas. Karpov i Bjelica, zajedno sa avio-kompanijom „Malev” iz Budimpešte, ponudili su povratne karte od Budimpešte do Njujorka. S obzirom na to da avioni „Maleva” nemaju dozvolu za sletanje na beogradski aerodrom, ostaje da se vidi da li će Slađana moći da iskoristi ovu pomoć.
arnaut
Posts: 65
Joined: 03/04/2004 01:05

#2

Post by arnaut »

hvala Bogu
Post Reply