Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
perke wrote:ne prave nego one hardverske sto overclociraju
naime interesuje me da li je neko nekad gurao otkljucanog atlonca/t'bred
xp1800+ na nF2 400 ploci sa gigom pc3200 preko 2100mhz....
u ovoj se situaciji jos nalaze i pristojna struja i hladjenje ....
zasad sam na 11x175 =1920 i ne drma se nista
Vidi, prvo pravilo klokanja je ''sto veci FSB to bolje'', slabo je to jos stavi 10*200 i trebao bi se upaliti bez dizanja voltaze ako je imalo clockabilan, ako se upali malo ga provuci kroz prime slijedeci stepen 11*200 i ides na 2200 mhz. Ako nece da se boota malo mu povecaj voltazu def je 1.65v a mozes ici do 1.70 ili sa kakvim zalmanom do 1.75 (ovo je krajnja granica ako zelis temp do 50°).
Moj athlon je clockan 1800 na 2500mhz stock voltaza
Ploca i memorija rade bez problema na 400mhz tako da ti FSB 400mhzni nece biti problem.
irfan2 wrote:takodje prvo pravilo klokanja :nece on jos dugo...
drug mi se pravio pametan, isto sa atloncem...nije mu bio ni pola godine
Tvoj drug ne zna, evo moj je klokan ima 1,5 god pa radi kao nov. Electro migration fenomen klokanom procu se pojavljuje nakon 10 god, a do tada ce promjeniti 5 procova.
neko iz mase wrote:zar je tolika potreba da se ubrza procesor? Vecina ne koristi i ono sto fabricki dodje
ma nije potreba koliko je furka frka i uzbudjenje
a ne spadam ni u vecinu
shin-ra= hvala nisam ni htjeo dirati vcore dalje od 1.65
jer mi je i sad malo vruce 49-50 idle ali cu sigurno probati sa 10x200 ..radio mi je ok i sa starim 266 dual ramom na 1.74...
ima li neka fora da se provjeri utrosak struje po komponentama
imam brdo nekih eksternih gluposti koje mozda i ne trebaju
Nece se ni drmati, ali clockanje ti nezavisi samo od procesora vec i od kvalitete ostalih komponenti, narocito rama, ploce, coolera....
Kao sto rece neko iznad postavi fsb na 200 a mnozilac smanji i polako dizi FSb i iznad ovoga... E sada sto se tice memorije stavi da ti je sihrona sa fsb-om ako imas tu opciju u biosu, tj da ti je ako je fsb na 200 i memorija na 200 (odnosno 400), i poigraj se malo sa memory timingzima....
Nece se ni drmati, ali clockanje ti nezavisi samo od procesora vec i od kvalitete ostalih komponenti, narocito rama, ploce, coolera....
Kao sto rece neko iznad postavi fsb na 200 a mnozilac smanji i polako dizi FSb i iznad ovoga... E sada sto se tice memorije stavi da ti je sihrona sa fsb-om ako imas tu opciju u biosu, tj da ti je ako je fsb na 200 i memorija na 200 (odnosno 400), i poigraj se malo sa memory timingzima....