Z A S T O ?

digger

Post by digger »

Tulipan wrote:Zatim, Vi nemate Velju Ilića.
Ma imamo i mi cvecki, ne boj se.

A evo sta nadjoh trenutno na RTS-u. Druge "cvecke."
PETORICA PRIPADNIKA NACIONALNOG STROJA PUŠTENI IZ PRITVORA
Pripadnici organizacije Nacionalni stroj, njih petorica, pušteni su iz pritvora odlukom istražnog sudije Okružnog suda u Novom Sadu Miroslava Alimpića, a uz saglasnost postupajućeg zamenika okružnog javnog tužioca.
...Pripadnici 'Nacionalnog stroja' osumnjičeni su da su 9. novembra na antifašističkoj tribini na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 'zlostavljanjem i ugrožavanjem sigurnosti prisutnih izazvali nacionalnu i rasnu mržnju'.
...U pitanju je teži oblik ovog krivičnog dela, za koji je propisana kazna zatvora od jedne do osam godina.
muha_sa

Post by muha_sa »

Tulipan a istale srodne cvjećke,zaista obraza nemaju a ni stida također.
Zločin na Kazanima se desio i svakog normalnog bosanca a pogotovo sarajliju stid je zbog toga i taj zločin osuđuje.Nedo mi bog pa se poredit s vama i veličat zločin i opravdavat ga----razlika je ogromna između nas i anamo njih-šumnjaka- sve je do odgoja ,kučnog -naravno.Ćega se mi stidimo,time se vi ponosite.
Ako nisi znao,(tulipanu) država se obračunala sa zločincima i procesuirala ih a i sad se proces pred sudom vodi--Sejo Kadić,Bejtić ----zločin na Kazanima.
rei

Post by rei »

muha_sa wrote:Tulipan a istale srodne cvjećke,zaista obraza nemaju a ni stida također.
Zločin na Kazanima se desio i svakog normalnog bosanca a pogotovo sarajliju stid je zbog toga i taj zločin osuđuje.Nedo mi bog pa se poredit s vama i veličat zločin i opravdavat ga----razlika je ogromna između nas i anamo njih-šumnjaka- sve je do odgoja ,kučnog -naravno.Ćega se mi stidimo,time se vi ponosite.
Ako nisi znao,(tulipanu) država se obračunala sa zločincima i procesuirala ih a i sad se proces pred sudom vodi--Sejo Kadić,Bejtić ----zločin na Kazanima.
pa to ja i govorim , a tulipan svoje pa svoje...
nego tulipance sta ba kazes na to sto vlada RS izdvaja sredstva
za ratne zlocince i njihove porodice, a sad slusam na TV da ce Udruzenje
mislim logorasa ili kako se zove udruzenje, ne znam tacno, traziti odstetu od tih zocinaca, taman tako i treba.... :oops:
Tulipan

Post by Tulipan »

muha_sa wrote:Tulipan a istale srodne cvjećke,zaista obraza nemaju a ni stida također.

Ako se je država "obračunala" s tim zašto se je taj predmet onda našao u tužilaštvu.

Ne znam samo odakle izvuče da ja podržavam zločine.
da pamtis

Post by da pamtis »

Srbiji a kako stvari stoje tamo bi i ostao
sta je care ne valja Mostar jel.........ostani ko te hebe
Tulipan

Post by Tulipan »

da pamtis wrote:

Što šta mu fali. Nije ni u Srbiji svugde med i mleko ali ja se psihički bolje osećam u Srbiji nego u FBiH.
St.Germain

Post by St.Germain »

Tulipan wrote:
da pamtis wrote:

Što šta mu fali. Nije ni u Srbiji svugde med i mleko ali ja se psihički bolje osećam u Srbiji nego u FBiH.
donedavno sam citao ijekavske postove od tebe, sad je ekavica...ne razumijem. papak :)
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Tulipan wrote:
Sto ti je kompleksas. Pola urbane Srbije pobjeglo vani od ludila, a poCetnik se psihicki bolje osjeca nakon sto je stigao.
Nemoj se ni vracati!!!
Tulipan

Post by Tulipan »

St.Germain wrote:
Tulipan wrote:
da pamtis wrote: sta je care ne valja Mostar jel.........ostani ko te hebe

donedavno sam citao ijekavske postove od tebe, sad je ekavica...ne razumijem. papak :)
Kada se javi neko iz Srbije mora da je i on "papak" jer zaboga ne govori ijekavicom.

Mislim da to nije tvoj niti ičiji problem kako ja govorim i kako sam govorio.

Ona juče tema tzv. tužilaštva mi je više nego otvorila oči.
rei

Post by rei »

Tulipan wrote:
:lol:
St.Germain

Post by St.Germain »

Tulipan wrote:
St.Germain wrote:
Tulipan wrote:
Kada se javi neko iz Srbije mora da je i on "papak" jer zaboga ne govori ijekavicom.

Mislim da to nije tvoj niti ičiji problem kako ja govorim i kako sam govorio.

i meni je otvorila oci :D
a to da si kompleksas :D
stidis se svog POREKLA :D
pises ekavskim. HALO? ti nisi normalan! zamisli da ja dodjem u bih i pocnem pricat NEMACKI :D
Papak...stidis se svog porijekla..Pomiri se s tim da si papak. GDE god dodjes gradjan si drugog reda.
Fair Life

Post by Fair Life »

Tulipan wrote:Što šta mu fali. Nije ni u Srbiji svugde med i mleko ali ja se psihički bolje osećam u Srbiji nego u FBiH.
Pokusaj duha da se vrati plemenu u cijem je sredisnjem obrascu rod, bog i crkva ????????

Ovako jedan s tipicno palanackim duhom pise...

"Srpska frula pripada Srbiji, ona pripada svesti, domišljatosti, promišljenosti koja je vezana za srpski narod. Srpski zvuk mora da pripada svakom Srbinu na isti način. Činjenica je da je frula bila nešto što je obeležavalo kolektivno nesvesno stanje, i u njoj je postojao, ali i dan-danas postoji genetski zapis. Druga je stvar što se danas naša genetika i naše stanje svesti usmerava u nekom drugom pravcu ili, možda, pokušava da se briše, ali se zvuk frule kao genetski imetak nikada neće u potpunosti izbrisati iz našeg mozga..."
Last edited by Fair Life on 29/12/2005 22:12, edited 1 time in total.
Tulipan

Post by Tulipan »

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:
Tulipan wrote:
Sto ti je kompleksas. Pola urbane Srbije pobjeglo vani od ludila, a poCetnik se psihicki bolje osjeca nakon sto je stigao.
Nemoj se ni vracati!!!

Pola! Nema šanse! Od ludila! U BiH je bilo veće ludilo a i danas ga ima pa se opet vraćaju ovde.

Kompleksaš! :D :D :D
St.Germain

Post by St.Germain »

Tulipan

bices banovan al samo jedno..zrtva si budala koji su te natjerali da pises ovo sto pises, meni je te zao...pocni da mislis svojom glavom drug. To sto ti zastupas je FASIZAM a to se ovdje ne tolerise. bye
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Tulipan wrote:
da pamtis wrote:

Pa ziv bio budi dosljedan sebe i ostani tamo, koji *urac dolazis ovamo.
Pusti ti F.BiH a i BiH na miru, moze se i bez takvih.
zzzzz

Post by zzzzz »

Kazani nisu pod istragom

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH i Kantonalno tužilaštvo Sarajevo nisu procesuirali niti vode istrage protiv viših i visokorangiranih dužnosnika Armije RBiH zbog zločina počinjenih nad građanima srpske nacionalnosti na lokalitetu Kazani pokraj Sarajeva, potvrdili su u ovim tužilaštvima.

Svi optuženi i osuđeni za ubistva na Kazanima bili su pripadnici 10. brdske brigade Armije RBiH, kojom je komandovao Mušan Topalović Caco. Načelnik Uprave bezbjednosti Štaba Vrhovne komande RBiH Fikret Muslimović u junu 1993. godine uputio je pismo Topaloviću iz kojeg se vidi da je tadašnja armijska bezbjednost znala za hapšenje građana Sarajeva.

"U vašem hapšenju građana po ulicama Sarajeva ima ozbiljnih problema jer time naša armija gubi ugled, širi se nepovjerenje prema našoj državi, ne samo kod građana Sarajeva nego i međunarodnih faktora koji zaključuju da ste Vi lično otrgnuti od sistema vojne organizacije", stoji u pismu koje je Muslimović uputio Topaloviću.
I sta sad ovo treba da dokaze, kako ima odgovornih za Kazane koji nisu uhapseni???

Jasni su meni i Tulipan a i Nezavisne, samo mi niste jasni vi koji padate na ovakvu pricu i sad tamo iz Amerike pricate kako se treba istraziti svako ratni zlocin u Sarajevu radi onih sa Pala.
Ratni zlocini su se istrazivali i istrazuju e sad je drugo sto se "stetnicima" ne svidja jer nema ni jednog glavesine iz bosnjackog vrha na listi optuzenih.......PA NIJE OVO "ZELIM-ZELIS" da se narucuju optuznice.

Da vidim tog mudadziju sa interneta koji bi se usudio uhapsiti Cacu u to vrijeme, uradili su kad se moglo. Nazalost nije moglo ranije jer smo imali cetnike za vratom
Fair Life

Post by Fair Life »

zzzzz wrote:(...)
Da vidim tog mudadziju sa interneta koji bi se usudio uhapsiti Cacu u to vrijeme, uradili su kad se moglo. Nazalost nije moglo ranije jer smo imali cetnike za vratom
U to vrijeme kad mu se nista nije moglo... tepalo mu se "sine Mushane..."
da pamtis

Post by da pamtis »

Tulipan

bices banovan al samo jedno
koliko je tulip imao nikova do sada i LEPO se oprostio od nas i rekao da se nece vise registrovati trc trc trc........uvenut ce tulip bez Mostara i sam nema potrebe za BANovicima......
Zadig

Post by Zadig »

"U vašem hapšenju građana po ulicama Sarajeva ima ozbiljnih problema jer time naša armija gubi ugled, širi se nepovjerenje prema našoj državi, ne samo kod građana Sarajeva nego i međunarodnih faktora koji zaključuju da ste Vi lično otrgnuti od sistema vojne organizacije", stoji u pismu koje je Muslimović uputio Topaloviću.
A sto je uz to ILEGALNO, PROTIVZAKONITO, nemoralno, i odvratno gnusno i zlocinacki, to nista se ne pominje
:roll:

Nasa armija ja imala sansu da iz svega ovoga izadje puno puno cistija nego sto je. (Mada su cistiji od ove dvije jedno 100 puta). Mislim najmanje su trebalil da urade, tako bar izgleda sada, iz daljine...
jebiga lako je biti poslje bitke kapetan
zzzzz

Post by zzzzz »

Zadig wrote:
A sto je uz to ILEGALNO, PROTIVZAKONITO, nemoralno, i odvratno gnusno i zlocinacki, to nista se ne pominje

Nasa armija ja imala sansu da iz svega ovoga izadje puno puno cistija nego sto je. (Mada su cistiji od ove dvije jedno 100 puta). Mislim najmanje su trebalil da urade, tako bar izgleda sada, iz daljine...
jebiga lako je biti poslje bitke kapetan
Kako ce govoriti da je to zlocinacki kad su svi oni u rovovima podrzavali Cacino hapsenje "podrumasa"???

Da napomenem da se pismo odnosi na hapsenje svih gradjana bez obzira na nacionalnost i to treba gledati iz te perspektive. Sada je fokus samo na onim slucajevima gdje se radilo o nebosnjacima jer su oni stradali od Cacine ruke ali ne zaboravite da su na kopanje odvodjeni SVI koji nisu imali vojnu knjizicu Armije BiH cak i oni sa policijskom iskaznicom, dakle pripadnici MUP-a.

Vecina boraca u gradu je podrzavala Cacu u tome jer se tada nije nista znalo o ubistvima.
_galaksija

Post by _galaksija »

Tulipan wrote:
da pamtis wrote:

Vidim ja ne mozes ti bez Bosne...pa makar ovako,heheheheh :D
da pamtis

Post by da pamtis »

Nasa armija ja imala sansu da iz svega ovoga izadje puno puno cistija nego sto je.
nije bilo laHko u onakvoj situaciji kontrolisati pojedince.......hrane se nije imalo lijekova struje vode amputacije vrsene bonsjecima granatiranje skoro 24/7....ne opravdavam samo kazem da nije bilo lako svakoga staviti pod neciju kontrolu (kriminalci mafija narkomani jihadlije ment.bolesnici itd itd) a da revolucionarni BABO.....
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Tulipan wrote:
Bosna_E wrote:Ukoliko smatrate gornju soluciju ne prihvatljivom odgovor potraziti u knjizi "1000 zasto, 1000 zato". Zato brate sto su iste naciste i nacionaliste na vlasti na sve strane!
Da je u pitanju zločin nad Bošnjacima da li bi nekome preporučio knjigu hiljadu zašto i hiljadu zato? Postavljate po ko zna koji put teme o ukidanju entiteta. Poslije se začuđavate što jedan dio stanovništva ne doživljava ovaj protektorat kao svoju državu. Nakon ovakvih pristrasnih odluka entiteti ne bi trebali nestati nego bi se trebali svi preseliti među svoje i razgraničiti tako da jedni ne mogu uzimati druge u usta i određivati njihova prava i interese. Ovdje jedna strana stalno pokazuje svoje pravo licemjerno lice. Navodno žele suživot i nekakve reforme u "interesu" svih naroda. KO je njih ovlastio da govore u ime drugih. Odakle foteljaši iz Sarajeva imaju blage veze koje su interesi "svih" naroda.
Tulipan, vidi razliku. Zlocini nad Bosnjacima su bili dio SISTEMATSKOG ISTRJEBLJENJA radzenog u toku AGRESIJE na jednu drzavu u ovom slucaju BOSNU i HERCEGOVINU. Ovi zlocini nad Srbima iako su jako teski su POJEDINACNI ZLOCINI POJEDINACA(CACE) IZ DRAVNIH SNAGA NAPADNUTE BiH. Takih zlocina je bilo i protiv Nijemaca u drugom svjetskom ratu ali danas Nijemci su slobodni i razvijeni. Znaci cak poslije onakog poraza nisu ih istrjebili ili potisli sto dokazuje da su izvrseni zlocini vecinom bili pojedinacni a da su Nijemci pobijedili danas nebi znali za engleski jezik. Kontas paralelu? Sada sudzenje se treba uvest ali meni stvarno ide na zivce kada neki srpski fasista koji vjerovatno neraguje na ovake stvari iz Srebrenice ili odakle god gdje nisu Srbi dolazi i upotrebljava pojedinacne zlocine u cilju odrzavanja njegove FASISTCKE TVOREVINE a ako pogledas ja sam na svakoj temi(skoro) gdje se radi o zlocinima ARBiH ih osudio ali necu zbog toga se okrenut i smatrat jednu anti-fasisticku vojsku fasistickom. Tulipan zaboravio si i navedeno pismo Caci, koda bi jedno tako pismo Karadzic poslao nekom komandantu koji je vrsio zlocine nad Bosnjacima. Mozda i bi, da ga pohvali. Eto pa ti sada razmisli...
mr__bosnjak

#99 Re: Z A S T O ?

Post by mr__bosnjak »

rIder wrote:
danas wrote:
rIder wrote:
zato da nije bilo cace danas bi se sa tri prsta pozdravljali po gradu ili nas ne bi ni bilo. sta je trebalo? fino s njima? po zenevskoj mozda?
ma zdrao... caco je heroj!
nisam sigurna kako i koga je to caco zastitio od cetnika sa brda, od snajpera i granata... time sto je ubijao CIVILE... samo je kompromitovao casnu borbu ABiH... i bas zato se on i njegovi naredbodavci trebaju raskrinkati. vec ih ima dosta osudjenih, a bice ih jos... sve ce doci na svoje, samo polako.
otidji na cicin han pa se raspitaj

casno??? pa majku su nam jebavali dok smo mi bili casni
Gledaj, nemislim da si los. I jeste sigurno i Caco imao svoje zasluge za vrijeme herojske odbrane. Ali ti ljudi, Srbi. Mnogi od njih su stali u redove MUP-a BiH a i koji nisu bili su obicni ljudi koji su zbog toga sto se godinu ranije izjasnili nekako napadnuti od tog istog Cace. Kada oni gore po brdima siluje, ubijaju i unistavaju trebamoli mi da branimo svoj kucni prag bez da druge neduzne diramo ili trebamo da idemo u njihove kopije i imitatore. PA BAS TO I ZELE. Koda je Karadzica briga za nekog Srbina sa Kazana njega razveseli svako ubistvo Bosnjaka a ako Bosnjak ubije Srbina, pa odlicno za njega. Moze reci kako se i Bosnjaci ko on ponasaju i na kraju dodze: "Koja agresija". Plus sto sam vjernik nepodrzavam takve zlocine. A da su vojnici ARBiH uhvatili VOJNIKA srpskog koji je bio aktivan u agresiji i zlocinima a ne obicnog civila koji nije ikoga napao i platio tudzi racun onda ja se nebi zalio da su tog vojnika malo "obradili" narucito ako su jos znali da je zlocinac. Eto za bolje svih nas Bosnjaka nadam se da si shvatio i da neces padat u njihove zamke, znaci da im postanes kopija...
Post Reply