Jeste ali je i administrativno podeljena tako da i vi možete pizditi do mile volje i postavljati kojekakve ankete, pozivati se na multietničnost koje nema itd.rei wrote:Tulipan - provokator pizdi koliko hoces BiH je u svojim avnojevskim granicama
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Z A S T O ?
-
edu
ko pizdi?..ja imam pasos drzave bosne i hercegovine (kao i ti..ako si rodjen ovdje..)..u sportu me predstavlja reprezntacija bosne i hercegovine..(kao i tebe..)..a to sto neko vise voli drugu drzavu..to je njegova stvar..mogu se ja radovati osvojenom davis cup-u hrvatske ali taj cup nije osvojila moja zemlja..(iako je glavni igrac bosanac..)..prema tome...Tulipan wrote:Jeste ali je i administrativno podeljena tako da i vi možete pizditi do mile volje i postavljati kojekakve ankete, pozivati se na multietničnost koje nema itd.rei wrote:Tulipan - provokator pizdi koliko hoces BiH je u svojim avnojevskim granicama
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
prkosna je..sto jes'-jes'...
-
Tulipan
ja imam pasos drzave bosne i hercegovine (kao i ti..ako si rodjen ovdje..)..- Nažalost jesam!edu wrote:ko pizdi?..ja imam pasos drzave bosne i hercegovine (kao i ti..ako si rodjen ovdje..)..u sportu me predstavlja reprezntacija bosne i hercegovine..(kao i tebe..)..a to sto neko vise voli drugu drzavu..to je njegova stvar..mogu se ja radovati osvojenom davis cup-u hrvatske ali taj cup nije osvojila moja zemlja..(iako je glavni igrac bosanac..)..prema tome...Tulipan wrote:Jeste ali je i administrativno podeljena tako da i vi možete pizditi do mile volje i postavljati kojekakve ankete, pozivati se na multietničnost koje nema itd.rei wrote:Tulipan - provokator pizdi koliko hoces BiH je u svojim avnojevskim granicama
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kamo sreće da nisam.
-
edu
ti bi da se mijesas u rad tuzilastva? ja se ne mogu mijesati u odluku opcinskog suda u trebinju da su porodici alijagic umjesto 35 i nesto miliona KM isplati milion i po..iako je bila donesena presuda da se isplati tih 35 miliona..to je tako i tacka!Tulipan wrote:Problem je što je tema nezanimljiva mnogima i neki čak opravdavaju ovakav potez tzv. tužilaštva BiH.moderator wrote:vratite se na temu
-
edu
eh sad..kamo srece ovo..kamo srece ono..mozda bih i ja vise volio da sam rodjen na menhetnu a ne u sarajevu..ali ko me pita...Tulipan wrote:ja imam pasos drzave bosne i hercegovine (kao i ti..ako si rodjen ovdje..)..- Nažalost jesam!edu wrote:ko pizdi?..ja imam pasos drzave bosne i hercegovine (kao i ti..ako si rodjen ovdje..)..u sportu me predstavlja reprezntacija bosne i hercegovine..(kao i tebe..)..a to sto neko vise voli drugu drzavu..to je njegova stvar..mogu se ja radovati osvojenom davis cup-u hrvatske ali taj cup nije osvojila moja zemlja..(iako je glavni igrac bosanac..)..prema tome...Tulipan wrote: Jeste ali je i administrativno podeljena tako da i vi možete pizditi do mile volje i postavljati kojekakve ankete, pozivati se na multietničnost koje nema itd.
Kamo sreće da nisam.
-
Bosna_E
Ja se izvinjavam da nebi bilo da odstupam ni od ceg ali ovo nema smisla.Tulipan wrote:Problem je što je tema nezanimljiva mnogima i neki čak opravdavaju ovakav potez tzv. tužilaštva BiH.moderator wrote:vratite se na temu
Sad trebamo osporavat drzavne organe da bi za njega bili fer?
Rekoh ti ni jedan zlocin nije dobar i treba biti kaznjen ali kad vec toliko galamis reci mi koliki je razmjer?
100:1, 1000:1 ili mozda jos vise?
Opet ja se nadam da ce svi biti pohapseni i odudzeni - i destine bosnjaka zlocinaca i hiljade srba zlocinaca.
-
Tulipan
Radi se o ubijenim ljudima. Tu izgleda treba da se stavi tačka ali ne i u okolini npr. Prijedora dok se sve dobro ne utvrdi zar ne. Pristrasno do krajnje mjere!edu wrote:ti bi da se mijesas u rad tuzilastva? ja se ne mogu mijesati u odluku opcinskog suda u trebinju da su porodici alijagic umjesto 35 i nesto miliona KM isplati milion i po..iako je bila donesena presuda da se isplati tih 35 miliona..to je tako i tacka!Tulipan wrote:Problem je što je tema nezanimljiva mnogima i neki čak opravdavaju ovakav potez tzv. tužilaštva BiH.moderator wrote:vratite se na temu
-
Tulipan
Razmjer jeste veliki i prema tebi to znači ako je razmjer veliki da one žrtve s druge strane zbog tog razmjera ne zaslužuju da se kazne njihovi dželati. Upravo to znači. Dosad se je to brojanje provlačilo po forumu i bilo je svakakvih izjava kada su u pitanju drugi ali ne i kada su u pitanju bošnjačke žrtve. Licemjerje kipi na sve strane.Bosna_E wrote:Ja se izvinjavam da nebi bilo da odstupam ni od ceg ali ovo nema smisla.Tulipan wrote:Problem je što je tema nezanimljiva mnogima i neki čak opravdavaju ovakav potez tzv. tužilaštva BiH.moderator wrote:vratite se na temu
Sad trebamo osporavat drzavne organe da bi za njega bili fer?
Rekoh ti ni jedan zlocin nije dobar i treba biti kaznjen ali kad vec toliko galamis reci mi koliki je razmjer?
100:1, 1000:1 ili mozda jos vise?
Opet ja se nadam da ce svi biti pohapseni i odudzeni - i destine bosnjaka zlocinaca i hiljade srba zlocinaca.
-
Tulipan
To upravo ti radiš kao i mnogi drugi ranije. Ti si mi i od pre poznat po tvojim nacionalističkim ispadima ukoliko se radi o istoj osobi a mislim da sam u pravu.Bosna_E wrote:Ne zelim se ponavljat ali moram kad citas samo ono sto tebi odgovara pa to jos tumacis na svoj nacin...Bosna_E wrote:Rekoh ti ni jedan zlocin nije dobar i treba biti kaznjen
-
edu
sud treba svaku stvar dovesti do kraja..radilo se o ubijenim ljudima ili nekoj sitnoj kradji..zato i postoje nize i vise sudske instance..ali dosta je vise ovih informacija koje dolaze iz "nezvanicnih izvora"..za komandnu odgovornost je u haagu odgovarao sefer i oslobodjen je po svakoj tacki optuznice..odgovara i delic i ako bude kriv neka lezi..za kazane je vec osudjeno cini mi se 17 ljudi..(pise u clanku..)..i ako se ispostavi da je jos neko kriv neka odgovara..ali bezobrazno je i bijedno od strane neke nevladine organizacije iznositi - lupetati cifre od 5000 ubijenih..a na tom spisku je vise zivih nego mrtvih..e to je bezobrazluk..je li komisija za nestale kopala na darivi..je li nesto nasla - nije..opet ponavljam..ako je neko od čivija znao da su neduzni srbi ubijani od strane armije (znaci da je postojala komanda!) treba i da odgovara...Tulipan wrote:Radi se o ubijenim ljudima. Tu izgleda treba da se stavi tačka ali ne i u okolini npr. Prijedora dok se sve dobro ne utvrdi zar ne. Pristrasno do krajnje mjere!edu wrote:ti bi da se mijesas u rad tuzilastva? ja se ne mogu mijesati u odluku opcinskog suda u trebinju da su porodici alijagic umjesto 35 i nesto miliona KM isplati milion i po..iako je bila donesena presuda da se isplati tih 35 miliona..to je tako i tacka!Tulipan wrote: Problem je što je tema nezanimljiva mnogima i neki čak opravdavaju ovakav potez tzv. tužilaštva BiH.
-
Bosna_E
Izvinjavam se moderstoru jer cu sada ja skrenut ali prisiljen sam da skinem ovu ljagu sa sebe. Kunem se i obecajem da nisam taj na kog mislis. Da jesam rekao bih ne bojim se nikog, ali posto nisam molim te da me ne vrijedzas uvrstavajuci me medzu tamo neke desnicare.Tulipan wrote:Bosna_E, savjest, bosniaque- tim sa BF-a.Bosna_E wrote:Prvo sad cu te ja zamolit da ne skreces s teme.
Drugo ne optuzuj onog za koga nisi siguran da je ista osoba.
-
Tulipan
U redu. Sorry! Onda ti je neko bio preoteo nick.Bosna_E wrote:Izvinjavam se moderstoru jer cu sada ja skrenut ali prisiljen sam da skinem ovu ljagu sa sebe. Kunem se i obecajem da nisam taj na kog mislis. Da jesam rekao bih ne bojim se nikog, ali posto nisam molim te da me ne vrijedzas uvrstavajuci me medzu tamo neke desnicare.Tulipan wrote:Bosna_E, savjest, bosniaque- tim sa BF-a.Bosna_E wrote:Prvo sad cu te ja zamolit da ne skreces s teme.
Drugo ne optuzuj onog za koga nisi siguran da je ista osoba.
-
rei
edu wrote:ti bi da se mijesas u rad tuzilastva? ja se ne mogu mijesati u odluku opcinskog suda u trebinju da su porodici alijagic umjesto 35 i nesto miliona KM isplati milion i po..iako je bila donesena presuda da se isplati tih 35 miliona..to je tako i tacka!Tulipan wrote:Problem je što je tema nezanimljiva mnogima i neki čak opravdavaju ovakav potez tzv. tužilaštva BiH.moderator wrote:vratite se na temu
edu, nije bas to isto, ne mozes porediti neki sud u Trebinju sa
sudom i tuzilastvom recimo u Tuzli a kamoli na nivou drzave....gdje, ne samo da su sudije i tuzioci ljudi iz svih naroda zastupljeni nego i profesionalci u svom poslu i sve ovo, ovdje je nastojanje provokatora da
tjera vodu na svoj mlin.... mislim tako prozirno.....
-
Tulipan
ne samo da su sudije i tuzioci ljudi iz svih naroda zastupljeni nego i profesionalci u svom poslu irei wrote:edu wrote:ti bi da se mijesas u rad tuzilastva? ja se ne mogu mijesati u odluku opcinskog suda u trebinju da su porodici alijagic umjesto 35 i nesto miliona KM isplati milion i po..iako je bila donesena presuda da se isplati tih 35 miliona..to je tako i tacka!Tulipan wrote: Problem je što je tema nezanimljiva mnogima i neki čak opravdavaju ovakav potez tzv. tužilaštva BiH.
sudom i tuzilastvom u Tuzli a kamoli na nivou drzave....gdje, ne samo da su sudije i tuzioci ljudi iz svih naroda zastupljeni nego i profesionalci u svom poslu i sve ovo, ovdje je nastojanje provokatora da
-
edu
to je vec pitanje kompetencije..a ti si kompetentan da pricas o tome?Tulipan wrote:ne samo da su sudije i tuzioci ljudi iz svih naroda zastupljeni nego i profesionalci u svom poslu irei wrote:edu wrote: ti bi da se mijesas u rad tuzilastva? ja se ne mogu mijesati u odluku opcinskog suda u trebinju da su porodici alijagic umjesto 35 i nesto miliona KM isplati milion i po..iako je bila donesena presuda da se isplati tih 35 miliona..to je tako i tacka!
sudom i tuzilastvom u Tuzli a kamoli na nivou drzave....gdje, ne samo da su sudije i tuzioci ljudi iz svih naroda zastupljeni nego i profesionalci u svom poslu i sve ovo, ovdje je nastojanje provokatora da
![]()
![]()
-
rei
ej, licemjeru jedan !Tulipan wrote:ne samo da su sudije i tuzioci ljudi iz svih naroda zastupljeni nego i profesionalci u svom poslu irei wrote:edu wrote: ti bi da se mijesas u rad tuzilastva? ja se ne mogu mijesati u odluku opcinskog suda u trebinju da su porodici alijagic umjesto 35 i nesto miliona KM isplati milion i po..iako je bila donesena presuda da se isplati tih 35 miliona..to je tako i tacka!
![]()
![]()
-
rei
edu wrote:to je vec pitanje kompetencije..a ti si kompetentan da pricas o tome?Tulipan wrote:ne samo da su sudije i tuzioci ljudi iz svih naroda zastupljeni nego i profesionalci u svom poslu irei wrote:
![]()
![]()
ne to nije pitanje kompetencija, nego vjerovanja....
iskreno ja vjerujem.... jeste da su ih stranci birali
ali ipak vjerujem....
-
Tulipan
Nema veze što su "svi narodi podjednako zastupljeni" kada se zna ko je gazda u Sarajevu. Da je sud u Banja Luci ili Mostaru također bi "svi narodi bili podjednako zastupljeni" i "profesionalci" bi kao i u Sarajevu obavljali posao sudija i tužilaca. Zar ste zaboravili da svako postavlja svoje ljude na tako važna mjesta a ne treba ni ponavljati ko vlada Sarajevom. Tu od profesionalizma nema ništa. Trebali su stranci u potpunosti preuzeti tako važne pozicije i domaćim "profesionalcima" ne prepuštati ništa jer se ne vode profesionalizmom barem su tako pokazali u ovom slučaju.
-
rei
Tulipan wrote:Nema veze što su "svi narodi podjednako zastupljeni" kada se zna ko je gazda u Sarajevu. Da je sud u Banja Luci ili Mostaru također bi "svi narodi bili podjednako zastupljeni" i "profesionalci" bi kao i u Sarajevu obavljali posao sudija i tužilaca. Zar ste zaboravili da svako postavlja svoje ljude na tako važna mjesta a ne treba ni ponavljati ko vlada Sarajevom. Tu od profesionalizma nema ništa. Trebali su stranci u potpunosti preuzeti tako važne pozicije i domaćim "profesionalcima" ne prepuštati ništa jer se ne vode profesionalizmom barem su tako pokazali u ovom slučaju.
Kazani nisu pod istragom
SARAJEVO - Tužilaštvo BiH i Kantonalno tužilaštvo Sarajevo nisu procesuirali niti vode istrage protiv viših i visokorangiranih dužnosnika Armije RBiH zbog zločina počinjenih nad građanima srpske nacionalnosti na lokalitetu Kazani pokraj Sarajeva, potvrdili su u ovim tužilaštvima.
Svi optuženi i osuđeni za ubistva na Kazanima bili su pripadnici 10. brdske brigade Armije RBiH, kojom je komandovao Mušan Topalović Caco. Načelnik Uprave bezbjednosti Štaba Vrhovne komande RBiH Fikret Muslimović u junu 1993. godine uputio je pismo Topaloviću iz kojeg se vidi da je tadašnja armijska bezbjednost znala za hapšenje građana Sarajeva.
"U vašem hapšenju građana po ulicama Sarajeva ima ozbiljnih problema jer time naša armija gubi ugled, širi se nepovjerenje prema našoj državi, ne samo kod građana Sarajeva nego i međunarodnih faktora koji zaključuju da ste Vi lično otrgnuti od sistema vojne organizacije", stoji u pismu koje je Muslimović uputio Topaloviću.
Nepoznato je da li su hapšenja prestala nakon ovog pisma, ali bivši viši sud u Sarajevu, čiji je nasljednik današnji Kantonali sud, osudio je 14 pripadnika 10. brdske brigade na ukupno 37 godina zatvora, ali nijednog visokorangiranog oficira ARBiH. Trenutno se pred Kantonalnim sudom u Sarajevu zbog zločina na Kazanima sudi Samiru Bejtiću i Seadu Kadiću. Bejtić je optužen za ratni zločin, a Kadić za svirepo ubistvo.
"Kantonalno tužilaštvo Sarajevo procesuiralo je 14 osoba koje su osuđene na zatvorske kazne i to za krivična djela ubistva, s posebno teškom kvalifikacijom svireposti, odnosno za krivična djela neprijavljivanje izvršioca krivičnog djela", kaže Oleg Čavka, sarajevski kantonalni tužilac.
Dodaje da Kantonalno tužilaštvo nikad nije procesuiralo više ili visokorangirane armijske dužnosnike zbog ubistava građana srpske nacionalnosti na Kazanima jer to nije u nadležnosti ovog tužilaštva.
"Svi koji su procesuirani i osobe protiv kojih je u toku krivični postupak su direktni izvršioci ili optuženi za neprijavljivanje krivičnog djela. Ranije je Haški tribunal bio nadležan za procesuiranje visokorangiranih vojnih dužnosnika, a danas je to nadležnost Tužilaštva BiH", pojasnio je Čavka.
Vaso Marinković, šef Odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, nije želio komentirati procesuiranje odgovornih za zločine na Kazanima.
"Znam o kojim se događajima radi, ali u ovom trenutku ne mogu ništa reći o tom slučaju", kratko je kazao Marinković.
Prema nezvaničnim informacijama, Tužilaštvo BiH nije otvorilo istragu protiv odgovornih za zločine na Kazanima.
iskreno iz ovog teksta i nije bas sve jasno, i ja sumnjam da je
iko i davao ili mogao reci bilo sta o ovom slucaju kao sto je i rekao
Vaso Marinkovic _ sef Odjela za ratne zlocine "da ne zeli nista reci". Iz teksta se vidi su vec neki opstuzeni i osudjeni a da visokorangirani duznoci su do skora bili pod nadleznosti suda u Hagu...
i jest vala gora sam ja sto sve ovo pisem