Yes, I am 18 and above & a non-Muslim.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

stabolansviras

#1 Yes, I am 18 and above & a non-Muslim.

Post by stabolansviras »

http://www.championsplanet.com.my/

Volim fudbal, volim sampione, volim planetu, volim zelenu boju, volim heineken al' mi gadovi ne daju da uNidjem....a nije islamski lagati...pogotovo ne za ramazan.

Sta ce mo, kako ce mo, koga ce mo???

Dozvoljavam i ne-muslimanima da se ukljuce u diskusiju.

Pionirski pozdrav.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ne kontam fakat...

Mozda ce uskoro od muslimana trazit da nose trake oko ruke kao onomad jevreji samo to ovaj put tesko da ce biti proglaseno fasizmom, nego borbom za slobodu...
luciferino

#3 Re: Yes, I am 18 and above & a non-Muslim.

Post by luciferino »

stabolansviras wrote:http://www.championsplanet.com.my/

Volim fudbal, volim sampione, volim planetu, volim zelenu boju, volim heineken al' mi gadovi ne daju da uNidjem....a nije islamski lagati...pogotovo ne za ramazan.

Sta ce mo, kako ce mo, koga ce mo???

Dozvoljavam i ne-muslimanima da se ukljuce u diskusiju.

Pionirski pozdrav.
Heineken??? Da možda ne aludiraju na alkohol i zabranu???
Ako nije neslana šala, onda je čisti idiotluk u svakom slučaju.
karanana

Post by karanana »

Cujte, pogresno shvatate....

Ovo nisu postavili ne-muslimani. Fino iz domene zemlje vidimo da je ovo web-sajt Ch. lige i Heinekena Malezije. Malezija kao muslimanska zemlja vjerovatno ima neke zakone koji su povezani sa Muslimanima i (ne)koristenjem alkohola. Tako da bi prije nego pocnete lajati na bilo koga trebali malo dubllje ispitati zasto je ovako ovaj klik postavljen za drzavljane Malezije.
mescha

Post by mescha »

Da je šala - nije.
Da muslimane štite od nečega, alkohola i tako to - ne vjerujem.

Možda kretenizam.
Možda lagano uvođenje neke vrste fašizma, ono što bi se reklo na mala vrata...da muslimanima kažu gdje im je mjesto.
pascal_hens

Post by pascal_hens »

ma ne vjerujem ja da je ovo upereno protiv Islama i Muslimana.

Ovo je ja mislim zato sto se Islam ne dovodi ni u kakvu bezu s alkoholom pa ne zele da oni nekoga dovode tu ako je Musliman, a da se reklamira pivo Heineken....
mescha

Post by mescha »

Ali ne ide to tako, već treba napraviti upozorenje, a ne ovako - trebao bi sad neko reći da nije musliman da bi pogledao neki glupost i slično. Ma bez veze u svakom slučaju.
wolf lobovski

Post by wolf lobovski »

kako god po meni je ovo cisti fasizam... kakve veze ima sto je u pitanju malezija, opet je fasizam, nikakav zakon ti ne moze zabraniti da odes na ovaj web site. pa nece ljudi degustacije piva praviti na stranici... otiso je svijet u pm...
karanana

Post by karanana »

wolf lobovski wrote:kako god po meni je ovo cisti fasizam... kakve veze ima sto je u pitanju malezija, opet je fasizam, nikakav zakon ti ne moze zabraniti da odes na ovaj web site. pa nece ljudi degustacije piva praviti na stranici... otiso je svijet u pm...
Pa nece ljudi ni cugati ostala pica na internetu pa ipak na svim sajtovima alkoholnih pica koja se nalaze u americi pise "Yes, I am 21 or older". To je zakon i to je to. Vjerovatno ima nesto slicno i u zakonu Malezije vezano za Islam, internet i alkohol.
wolf lobovski

Post by wolf lobovski »

analogno ovome, trebalo bi da sve online trgovine koje imaju asortimane svinjskog mesa naprave istu stvar, tj da se pri ulasku na tu web stranicu izjasne kao ne muslimani, ma daj majke ti...
luciferino

Post by luciferino »

Možda su na vrlo nespretan (tupav) način pokušali "upozoriti" muslimane da se klone stranice? Zar alkohol nije zabranjen muslimanima? Nemojte me krivo shvatiti, ali i mi imamo nakaradan običaj ne piti za Ramazan, a onda se opiti za Bajram ko niko. Mislim da su takve stvari u Maleziji nezamislive.
stabolansviras

Post by stabolansviras »

karanana wrote:Cujte, pogresno shvatate....

Ovo nisu postavili ne-muslimani. Fino iz domene zemlje vidimo da je ovo web-sajt Ch. lige i Heinekena Malezije. Malezija kao muslimanska zemlja vjerovatno ima neke zakone koji su povezani sa Muslimanima i (ne)koristenjem alkohola. Tako da bi prije nego pocnete lajati na bilo koga trebali malo dubllje ispitati zasto je ovako ovaj klik postavljen za drzavljane Malezije.

Sta se oni imaju petljati ko ce uci na stranicu, ili je napravi za sve ili za nikoga. I kakva je ovo formulacija zabrane, cu' MORAS biti preko 18 i ne-musliman. Pa zar nije moglo ici: stranica sadrzi ne moralne poruke i uzdize konzumaciju alkohola koji je zabranjen u mnogim religijama izmadju otalog islam..bla bla bla... Osim toga kad vec pise da mi je zabranjeno ja cu prvi kliknuti a znam da ce i 99% vas...
stabolansviras

Post by stabolansviras »

Dok srocih...zakasnih :D
karanana

Post by karanana »

Ma znaju i ovi iz Heinekena da ce svi kliknuti, ali mozda se moraju povinovati nekim zakonima koje mi ne shvatamo u nasoj avliji.
luciferino

Post by luciferino »

stabolansviras wrote: Sta se oni imaju petljati ko ce uci na stranicu, ili je napravi za sve ili za nikoga. I kakva je ovo formulacija zabrane, cu' MORAS biti preko 18 i ne-musliman. Pa zar nije moglo ici: stranica sadrzi ne moralne poruke i uzdize konzumaciju alkohola koji je zabranjen u mnogim religijama izmadju otalog islam..bla bla bla... Osim toga kad vec pise da mi je zabranjeno ja cu prvi kliknuti a znam da ce i 99% vas...
To je samo upozorenje. Ti i dalje možeš kliknuti, i neće ti se ništa desiti. Kao da će neko znati šta si ti i koliko ti je godina. Da je blesavo urađeno, to priznajem, ali opet, možda izgleda blesavo samo sa bosanske strane gledišta. Ipak je to Malezija.
trinaesti

Post by trinaesti »

karanana je ovdje jedini pametan/na
mescha

Post by mescha »

luciferino wrote:Možda su na vrlo nespretan (tupav) način pokušali "upozoriti" muslimane da se klone stranice? Zar alkohol nije zabranjen muslimanima? Nemojte me krivo shvatiti, ali i mi imamo nakaradan običaj ne piti za Ramazan, a onda se opiti za Bajram ko niko. Mislim da su takve stvari u Maleziji nezamislive.
Ma vjerovatno je to u pitanju - nespretno upozorenje.
Piti alkohol, a pogotovo o njemu pričati ili biti na nekoj stranici koja na neki način propagira alkohol nije nešto što će od muslimana napraviti nemuslimana.

Mogao je napisati:
Imam 18 i griješnik sam :roll:
BHG

Post by BHG »

luciferino wrote:Možda su na vrlo nespretan (tupav) način pokušali "upozoriti" muslimane da se klone stranice? Zar alkohol nije zabranjen muslimanima? Nemojte me krivo shvatiti, ali i mi imamo nakaradan običaj ne piti za Ramazan, a onda se opiti za Bajram ko niko. Mislim da su takve stvari u Maleziji nezamislive.
:thumbup: oblokavanje za bajram je najodvratniji moguci "obicaj" koji nasa raja vec godinama upraznjavaju....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Fol je navesti nekoga da se izjasni da nije musliman kako bi zadovoljio znatizelju.

Opasna mandza
trinaesti

Post by trinaesti »

mescha

pijenje alkohola je strogo zabranjeno.

to sto se svako ko nosi muslimansko ime kod nas smatra muslimanom, to je nesto drugo.

biti musliman nije tesko, ali postoje pravila koja se slijede. a nepijenje alkohola je samo jedno od njih.
black

Post by black »

DaysleepeR wrote:Fol je navesti nekoga da se izjasni da nije musliman kako bi zadovoljio znatizelju.

Opasna mandza
i meni se chini...u svakom slucaju mirise na fasizam :x pa sta god da je..
stabolansviras

Post by stabolansviras »

U redu je ovo sto karanana pise ALI...I ako je zakon u Maleziji takav glede alkohola kako je onda dozvoljeno reklamiranje istog..pa ko je lud ovdje...Osim toga u Maleziji je 90% muslimana, ako ne i vise, kome onda reklamiraju??
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

stabolansviras wrote:U redu je ovo sto karanana pise ALI...I ako je zakon u Maleziji takav glede alkohola kako je onda dozvoljeno reklamiranje istog..pa ko je lud ovdje...Osim toga u Maleziji je 90% muslimana, ako ne i vise, kome onda reklamiraju??
netačno
Malaysia is a multi-religious society and Islam is the official religion. According to the Population and Housing Census 2000 figures, approximately 60.4 percent of the population practiced Islam; 19.2 percent Buddhism; 9.1 percent Christianity; and 6.3 percent Hinduism. The remaining 5 percent was accounted for by other faiths, including animism, shamanism, Sikhism, Bahá'í, Taoism, Confucianism, and other traditional Chinese religions.[33] Until the 20th century, most practiced traditional beliefs, which arguably still linger on to a greater degree than Malaysian officialdom is prepared to acknowledge.

http://en.wikipedia.org/wiki/Malaysia
bc_chupo

Post by bc_chupo »

ja ipak mislim da je to samo radi ramazana...nista vise...al je :lol: svejedno...
sinus

Post by sinus »

Kako god, došao sam na početnu stranicu Yes, I am 18 and above & a non-Muslim. i nisam kliknuo. Ja sam musliman i time se ponosim isto kao što se drugi ponose svojom vjerom, ali neću nikad reći da nisam musliman kada bi mi život ovisio od toga, a ne da bi ušao na neku stranicu koja se stapa u sivilo svih ostalih stranica i koja nije ni po čemu posebna od nekih drugih, osim po jednoj gluposti, a to je ova gore boldirana. Može svako kliknuti na ovo ništa mu se neće desiti, mogao sam i ja. Ali onda bi u sebi znao da sam se odrekao svoje vjere ( barem i na par minuta) samo da bi pristupio sadržaju neke stranice. Nisam ja neki religiozni fanatik, niti klanjam redovno i svaki dan pet dnevnih namaza, ali preko nekih stvari ipak ne mogu preći, i ne ne prodajem sebe i svoju vjeru ni za šta.

Toliko od mene...
Post Reply