yamaha tdr 125

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zippo

#1 yamaha tdr 125

Post by zippo »

pozdrav
imam jamahu tdr 125 ccm, sa alu felgama i cestovnim gumama (supermoto) ali je cesto vozim po makadamskim cestama (ne bas nesto ekstremno). i ako je dosta presla, jos uvijek me dobro sluzi.
kako sam je uzeo polovnu volio bih par savjeta o tom motoru ( ulje, mjesalica, filter, svjecica i sl. podaci)
trebao bih mu zamjenuti i lanac i lancanike pa ako ko zna gdje da nadjem te dijelove neka javi
unaprijed hvala vam ljudi
Om@r

#2 Re: yamaha tdr 125

Post by Om@r »

zippo wrote:pozdrav
imam jamahu tdr 125 ccm, sa alu felgama i cestovnim gumama (supermoto) ali je cesto vozim po makadamskim cestama (ne bas nesto ekstremno). i ako je dosta presla, jos uvijek me dobro sluzi.
kako sam je uzeo polovnu volio bih par savjeta o tom motoru ( ulje, mjesalica, filter, svjecica i sl. podaci)
trebao bih mu zamjenuti i lanac i lancanike pa ako ko zna gdje da nadjem te dijelove neka javi
unaprijed hvala vam ljudi
Za sve djelove mozes da se javis na ovaj broj telefona 061-284-008 ili 049-213-158 kako i za sve ostale savjete :thumbup:
zippo

Post by zippo »

hajde Om@re, pucaj cijene i kako da to odradimo,
ako nista kako da izmjenimo neka iskustva ili voznjicu.
ja sam proslu nedelju vozio na 1300 m.n.m. , smrzao sam se ko p...., ali i to je dozivljaj.
Om@r

Post by Om@r »

zippo wrote:hajde Om@re, pucaj cijene i kako da to odradimo,
ako nista kako da izmjenimo neka iskustva ili voznjicu.
ja sam proslu nedelju vozio na 1300 m.n.m. , smrzao sam se ko p...., ali i to je dozivljaj.
Hehehehehe al je bilo dobro nemoj zezat... a tek popit nesto ljuto tek onako da te malo razdrma poslje toga ... E to je tek bilo extra :D

Stari ja nisam trenutno kuci tako da ti ne mogu dat neke tacne informacije za djelove ali obrati se na neki od ova dva broja telefona iz mog prethodnog komentara i tu ces sve saznat iz prve ruke, uskoro nam dolazi nova roba tako ako budes zainteresovan za neku narudjbu ima sanse da ti sve stigne prije nove godine...
:thumbup: :bih:
zippo

Post by zippo »

zvao sam ti jarana na ovaj broj, kaze da radi samo sa vecim makinjama i da trenutno nema bas nekih dijelova.
mene za ovaj moj tdr 125 interesuje lanac i pakne (prenje i zadnje) a ako imas kakvog iskustva da mi objasnis koja bi se četverotaktna mašina mogla uglaviti u ramu od tdr -a , 250 - 400 kubika, a da nije previse komplikovano.
zippo

Post by zippo »

pa sta je ovo ljudi moji!
:zzzz: sto se niko ne javlja!!
usput da vam pozelim mnogo kilometara i sigurnih puteva, i pouzdanih masina.
dajte te adrese trebao bi mi lanac i plocice za kocnice
pozdrav
ins

Post by ins »

Disk plocice Sandor http://www.sandor.ba
Prodaje TRW/Lucas.
Za lanac ne znam...
zippo

Post by zippo »

14. januar. 110 kilometara na motoru, hladnoču osjetio samo u povratku kroz rukavice.
ljudi moji doslo je vrijeme da ćemo se samo moći vozati zimi jer će ljeti biti prevruće.
133 km pantalone u tifaniju - za moje potrebe i vise nego dobre, zimski uložak i protektori za koljena, nepustaju vjetar.
dobio ponudu od afrike iz makarske imaju sve potrebne dijelove i za ovu moju staru Yamahu, danas dobivam i ponudu i G. Vakufa pa cemo vidjeti gdje kupujemo dijelove.
u svakom slucaju lijep vikend.
matan12

#9 Re: yamaha tdr 125

Post by matan12 »

sto se tice dijelova za tvog tdr-a.afrika je skupa. potrazi na net-u piccilo racing,oni su jeftiniji i afrika nabavlja dijelove od njih.piccilo racing nalazi ti se u splitu na ttts-u.
Post Reply