šta god pitaš nisu ponijeli
dosta vala
Moderator: Chloe
Šta reći za Twilightsuspect_zero wrote:Ubiše sa onim Princezama, Sultanijama......a što neko reče i Browna preko glave![]()
![]()
Uzela po jednu od Tarik Alija i Stivena Presfilda i
sophia wrote:Vec je nekoliko sajmova proslo, a ja na svakom obilazim oko dvije knjige kao maca oko vruce kase. Rijec je o Umberto Eco: Historija ljepote i Historija ruznoce, skupo da ti oci ispadnu, ali tako su divno uradjene i svaki put kad pomislim koju cu iducu knjigu citati, sjetim se ove dvije... kupiti ili ne kupiti na ovom sajmu, pitanje je sad
Eborg wrote:Bila mi interesantna ona knjiga "Karkin", hajde rekoh možda bude interesantno štivo. Kad ista ravno 100 KM.Pa ko će platiti 100 KM za biografiju jednog advokata, ne znam ni ko je pisao uopće.
Pa "Pravni leksikon" je 100 KM, to makar vrijedi.
Kupila si Historiju ljepote!!bez_ideje wrote:
i ja ih obilazila......
Historija ljepote na stolu ...ukucanima priprijetila da je mogu samo u rukavicama doticat
Iduci put ova druga,skupljala sam pare odmah za dvije,al se predomislih,ne bi nista od ostalih stvari uzela onda.....
Moze sacekat......uh ,al sad zelim u Leonarda ,on je 130
VEc sam ranije pokupovala ona Tachen izdanja slikara sto su me zanimali....i te su bas ok sa cijenom 20-30 budu,zavisno koja.
Ima neki stand sa onim velikim enciklopedijam-drevne civilizacije,Egipat,Atlasi,vrtlarstvo......sve su knjige od 150 pa na gore....daju na puno rata 5 ili 6 .....samo uplatis sad 20 i nosi knjigu
Prelijepa je knjigasophia wrote:Kupila si Historiju ljepote!!bez_ideje wrote:
i ja ih obilazila......
Historija ljepote na stolu ...ukucanima priprijetila da je mogu samo u rukavicama doticat
Iduci put ova druga,skupljala sam pare odmah za dvije,al se predomislih,ne bi nista od ostalih stvari uzela onda.....
VEc sam ranije pokupovala ona Tachen izdanja slikara sto su me zanimali....i te su bas ok sa cijenom 20-30 budu,zavisno koja.
Ima neki stand sa onim velikim enciklopedijam-drevne civilizacije,Egipat,Atlasi,vrtlarstvo......sve su knjige od 150 pa na gore....daju na puno rata 5 ili 6 .....samo uplatis sad 20 i nosi knjigublago tebi! kako ti sad zavidim!
![]()
Sto se tice Taschen i TeNeues, uvijek ih gledam i uvijek su istih cijena, kao i u prodavnici, sto je i za mene malo razocaravajuce. Divna su izdanja, ali dva-tri takva od 30 maraka..
ma i Taschen poskupo, i jos sam neke oko fotografije gledo, lijepo je sve, super uradjeno itd. al' nije bash jeftino, cini mi se sve oko 60-70kmsophia wrote:Kupila si Historiju ljepote!!bez_ideje wrote:
i ja ih obilazila......
Ima neki stand sa onim velikim enciklopedijam-drevne civilizacije,Egipat,Atlasi,vrtlarstvo......sve su knjige od 150 pa na gore....daju na puno rata 5 ili 6 .....samo uplatis sad 20 i nosi knjigublago tebi! kako ti sad zavidim!
![]()
Sto se tice Taschen i TeNeues, uvijek ih gledam i uvijek su istih cijena, kao i u prodavnici, sto je i za mene malo razocaravajuce. Divna su izdanja, ali dva-tri takva od 30 maraka..
Ma znam da one vrijede tih para, samo nije lako izdvojiti te pare. ja bih objebez_ideje wrote:Prelijepa je knjiga
A ne znam,meni iskreno ona knjiga vrijedi tih para,mislim,svi bi htjeli da sto jeftinije prodjemo,no ipak je jako dobra oprema knjige ,ne vidim bas racunicu kad bi se islo nize......Doduse ja kupujem knjige koje zelim da imam jos dosta vremena uvijek u sto boljim izdanjima,.....za ovu beletristiku nije mi bitno ,ali to se nuzno raskupusa i raspadne nakon par citanja .
Palestinu sam vidio, vise ne znam ni na kojem standu, cijena je cini mi se 30 KMEborg wrote:Zna li iko da li je bilo stripova Joe Sacca po povoljnim cijenama? U brzini sam vidio "The Fixer" i "Palestine" na štandu "Šahinpašić" no nisam vidio cijenu.
Apsolutno se slazem! BTW, na standu "Hamidovica" vidjeh Enciklopediju Zivotinje od Mladinske za vjerovali ili ne 80 KM! A ja prije 2 godine platio 160cellisto wrote:kad vidim neke standove, uopste mi ne bude jasno cemu sluzi taj sajam. dok su neki oborili cijene, neki ih se drze vec godinama k'o pijan plota. uvijek gledam enciklopedije kod mladinske knjige, one divne, sto imaju covjek, zemlja, svemir itd. i cekam ne bi li bar malo spustili tu cijenu od 170 maraka po knjizi, sto je za mene isto kao da je 1700. i evo ih na sajmu opet s istim cijenama, pa mogla sam otici i u prodavnicu, a ne na sajam.![]()