Xperia x10 mini-problem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
katherinepierce

#1 Xperia x10 mini-problem

Post by katherinepierce »

Imam problem sa xperiom x10 mini,pa nadam se da mi moze neko pomoci :)
prije 2 dana slusam muziku na telefon i samo se odjednom ugasi,nit mogu upalit nit ista...stavim da se puni,svijetli samo ona crvena lampica par puta i nista...baterija se ne moze izvaditi,pa kliknula na mali gumbic kod baterije,da ga resetujem,ne reagira...pokusam hard reset(tipka power i tipka home u isto vrijeme),upali se i pise samo sony ericsson i tako stoji satima...pokusavam da ugasim,ne moze...pokusam preko USB-a da vidim hoce li ga prepoznati,ne reaguje...
ne znam sta da radim :( da li se neko susretao jos sa ovim problemom? nadam se da mi neko moze pomoci
zLatk0

#2 Re: Xperia x10 mini-problem

Post by zLatk0 »

Jesi googlala sta i pokusala ta rjesenja ? Pokusaj izvaditi bateriju, ako se moze, na 5min pa pokusaj
EUROBIH

#3 Re: Xperia x10 mini-problem

Post by EUROBIH »

katherinepierce wrote:Imam problem sa xperiom x10 mini,pa nadam se da mi moze neko pomoci :)
prije 2 dana slusam muziku na telefon i samo se odjednom ugasi,nit mogu upalit nit ista...stavim da se puni,svijetli samo ona crvena lampica par puta i nista...baterija se ne moze izvaditi,pa kliknula na mali gumbic kod baterije,da ga resetujem,ne reagira...pokusam hard reset(tipka power i tipka home u isto vrijeme),upali se i pise samo sony ericsson i tako stoji satima...pokusavam da ugasim,ne moze...pokusam preko USB-a da vidim hoce li ga prepoznati,ne reaguje...
ne znam sta da radim :( da li se neko susretao jos sa ovim problemom? nadam se da mi neko moze pomoci
tipično za x10-na velikim i standardnim x10 to je i kobno i fatalno u dosta slučajeva i male su šanse za popravak..
za tvoj treba pokušat

nije problem to što stoji satima sony ericsson logo-problem je u tome što aparat nema usb komunikaciju sa računarom!
aparat se mora otvoriti i spojiti na jtag- :dance:
prcnet

#4 Re: Xperia x10 mini-problem

Post by prcnet »

Probaj ovo:
Kada skines zadnji poklopac pa gledano sa te zadnje strane pri vrhu na lijevoj strani vidjeti ces gumeni poklopac nepravilnog oblika. Polako cackalicom digni taj poklopac. Kada ga skines vidjeti ces ispod konektor sa tri zice pa i njega polako skini cackalicom. Taj konektor je ustvari mjesto gdje je baterija zakacena na motherboard. Sacekaj par minuta pa polako ponovo ustekaj kako je i bilo. Malo jeste zavuceno i nezgodno ali se moze uraditi. Meni je bio isti problem kao kod tebe i rjesen je na gore napisan nacin. :-D
katherinepierce

#5 Re: Xperia x10 mini-problem

Post by katherinepierce »

prcnet wrote:Probaj ovo:
Kada skines zadnji poklopac pa gledano sa te zadnje strane pri vrhu na lijevoj strani vidjeti ces gumeni poklopac nepravilnog oblika. Polako cackalicom digni taj poklopac. Kada ga skines vidjeti ces ispod konektor sa tri zice pa i njega polako skini cackalicom. Taj konektor je ustvari mjesto gdje je baterija zakacena na motherboard. Sacekaj par minuta pa polako ponovo ustekaj kako je i bilo. Malo jeste zavuceno i nezgodno ali se moze uraditi. Meni je bio isti problem kao kod tebe i rjesen je na gore napisan nacin. :-D
ostaje mi jos to da uram :D vidjela sam ja taj konektor,ali nisam smjela da to uradim :D

hvala :)
KazuHamza

#6 Re: Xperia x10 mini-problem

Post by KazuHamza »

Imam i ja problem sa xperiom e10i koji kod video da probam otvorit piše da nema konekcije , ali sve ostalo može i facebook i twitter , samo youtube neće, niti jedan video ! Imal' ko neko rješenj?
Post Reply