Xiaomi

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
triple mama

#1 Xiaomi

Post by triple mama »

Da li je neko narucivao preko Aliexpressa Xiaomi nove mobitele? ili preko Gearbest-a? znam da su podigli cijene poštarine i da je sada cca 20 dolara i da za robu preko 300 KM moram i carinu platiti...ali eto, zanima me da li je sigurno naruciti nov mobitel, bez obzira na troškove?

unaprijed hvala.
dend

#2 Re: Xiaomi

Post by dend »

triple mama wrote: 16/01/2021 09:37 Da li je neko narucivao preko Aliexpressa Xiaomi nove mobitele? ili preko Gearbest-a? znam da su podigli cijene poštarine i da je sada cca 20 dolara i da za robu preko 300 KM moram i carinu platiti...ali eto, zanima me da li je sigurno naruciti nov mobitel, bez obzira na troškove?

unaprijed hvala.
Imas temu vec xiaomi.

Moze se bez problema naruciti koji god zelis sa interneta sa normalnij web stranica. Ja sam licno narucio xiaomi mi 9t pro preko banggood stranice jer sam dobio neke promo kupone i platio sa postarinom i zastitom transporta 580KM. Dosao za 10 dana na carinu u BiH. Na carini ga otvorili ali nisu ga htjeli dodatno nista ocariniti niti da placam pdv, samo su otvorili paket, vidili da mobitel zapakovan i vratili ga. Za 4 dana je dosao meni kuci na vrata, postaru platio 1.80 i prebacio za kafe na 5 jer sam izbjegao carinske dadzbine.

Racunaj na preko 300KM vrijednosti dosatnih 27% na cijenu za carinu i pdv.

Placanje preko paypal obavezno osim ako ne nude tu mogucnost

Sad je malo zeznuto zbog posiljki ali mislim da bi DHL to odradio
diablobih

#3 Re: Xiaomi

Post by diablobih »

17% + 5% (jer je elektronika) plus 10 KM za nekakvu uplatnicu.
Post Reply