Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
irac300

#9676 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

i agree wrote:
irac300 wrote:
i agree wrote: Vjerovatno je takva procedura posto ima puno onih sto isto zele a cim to uradis gubis garanciju bez obzira sto postoji mogucnost opet da ga zakljucas,jednom kad te evidentiraju da si otkljucao obrisi dupe garancijom.
Jah, eto ja kont'o ganjat garanciju iz Kine.
Nisu svi kupili u kini neki su i ovde a ne znaju da gube garanciju ako to urade.Servis oficijelni vrlo lako moze to da provjeri,ako zeli...
Ma ja druze govorim o sebi. Onaj ko zeli otkljucati bootloader 99% je svjestan da gubi garanciju. Oni ostali i ne znaju za tu opciju. Ja licno se volim igrati sa romovima, custom recovery i sl. A cijena telefona nije neka da ne smijem rizikovati zbog gubljenja garancije. Zato me nerviraju sa ovim cekanjem.
SONY_91

#9677 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

irac300 wrote:Ma ja druze govorim o sebi. Onaj ko zeli otkljucati bootloader 99% je svjestan da gubi garanciju. Oni ostali i ne znaju za tu opciju. Ja licno se volim igrati sa romovima, custom recovery i sl. A cijena telefona nije neka da ne smijem rizikovati zbog gubljenja garancije. Zato me nerviraju sa ovim cekanjem.
I ja sam se iznervirao ali nema mi druge nego da čekam. Probao sve varijante kao da ubrza ili prođe ali ne ide. Čak sam samo sebi dva puta resetovao odbrojavanje :D .
irac300

#9678 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

SONY_91 wrote:
irac300 wrote:Ma ja druze govorim o sebi. Onaj ko zeli otkljucati bootloader 99% je svjestan da gubi garanciju. Oni ostali i ne znaju za tu opciju. Ja licno se volim igrati sa romovima, custom recovery i sl. A cijena telefona nije neka da ne smijem rizikovati zbog gubljenja garancije. Zato me nerviraju sa ovim cekanjem.
I ja sam se iznervirao ali nema mi druge nego da čekam. Probao sve varijante kao da ubrza ili prođe ali ne ide. Čak sam samo sebi dva puta resetovao odbrojavanje :D .
Isti sam ti. Pokusao i preko edl, al' nece. Jedino nisam otvorio telefon pa preko pin edl opcije, al' jbg, tolika budaletina nisam. :D
SONY_91

#9679 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

irac300 wrote:Isti sam ti. Pokusao i preko edl, al' nece. Jedino nisam otvorio telefon pa preko pin edl opcije, al' jbg, tolika budaletina nisam. :D
Ja samo hoću da instaliram globalnu verziju roma i to je to. Ali, eto, valja čekati. Sad sam baš provjerio i večeras u pola devet mi završava ipak a ne sutra ujutro.
boshniak

#9680 Re: Xiaomi mobiteli

Post by boshniak »

Ima li neki EU warehouse na aliexpressu da ce imati snizenja 11.11
CooK

#9681 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

Sarajevo1970 wrote:
valjuga wrote:
Sarajevo1970 wrote:Valjda ce stici do petka, jedva cekam 8)
Image
Malo RAM-a ima da ti ne počne štekat. :lol:

Čestitam i nadam se da će te služiti godinu i da ćeš ga onda nekome pokloniti a sebi kupiti bolji ....
JBG nije ovaj model nije pravljen sa vise rama pa cu se morati nakako snaci. Hvala pasha moj, imace stari tel ide nekome u familiji a novi meni 8)
seoBIH wrote:Uh, ako je DHL on je bogat čovjek xd
DHL je znaci za neki 4 radni dana ako carine nebude zajebavala, a vise sam kokuz nego bogat :lol:
Kokuz definitivno nisi jer ce te taj mobitel sa dadzbinama drzavi i DHL troskovima izaci oko 1100-1200KM tako da pusti suplju sa kokuzlukom. :)
Jos da ti cestitam na novom mobitelu i da ti dugo traje a sa SD855 procesorom i 12GB RAM nemas potrebu mijenjati mobitel 10 godina. ;)
CooK

#9682 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

exampLe. wrote:
Grom2017 wrote:
exampLe. wrote:Ovaj Mi 9T Pro je zvijer *ebote, kontam da ga hajrujem nekad. :izet:
Sta da ga ______ ? :shock: :-D :-D :-D
Ja ga imam od pocetka ovog mjeseca i svakog dana me iznova i iznova odusevi. :) Ne koristim tamnu temu, bijela mi je mnogo ljepsa kao i boja msn i vibera i sync ukljucen i uvijek oko 7h SOT-a, a koristim 3G/Wi fi 50:50. Brzina procesora, SD855 pravi djecu konkurenciji (imao prije ovog S9+ sa eksinosom) , isprobavam razne verzije GCam-a, ma de nema zamjerke nijedne. :-D
:lol: :lol: :lol:

Ima ih za 700KM (novo), to se zove jeftino a dobro. :D
Ja sam uzeo Mi 9T Pro bas za 700KM i fakat je zvijer. Jos mu nisam nasao nijednu manu a inace sam picajzla i sta god novo kupim odmah trazim mane(sto svjesno, sto nesvjesno).
clio_dci120

#9683 Re: Xiaomi mobiteli

Post by clio_dci120 »

Dajte pomozite, hvala vam unaprijed. Pitao sam vec za Redmi 7 ili Note, gledao sam veceras, ma ono su cigle, ne moze u dzep stati, vjerujem da su dobri ali zasto sada u tom nizem cjenovnom rangu furaju te cigla ekrane? Sta da uzmem tih karakteristika a da je manje velicine. Neki Huawei ili Samsung? Ne razumijem se nista u te telefone, ne pratim, tako da nemam pojma sta traziti.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9684 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

clio_dci120 wrote:Dajte pomozite, hvala vam unaprijed. Pitao sam vec za Redmi 7 ili Note, gledao sam veceras, ma ono su cigle, ne moze u dzep stati, vjerujem da su dobri ali zasto sada u tom nizem cjenovnom rangu furaju te cigla ekrane? Sta da uzmem tih karakteristika a da je manje velicine. Neki Huawei ili Samsung? Ne razumijem se nista u te telefone, ne pratim, tako da nemam pojma sta traziti.
Mi A3 je manji malo od njih, a nije lošiji..
clio_dci120

#9685 Re: Xiaomi mobiteli

Post by clio_dci120 »

Gledao sam maloprije neki Mi Play dual. Kakav je on? Valja li? Malo je manji isto.
i agree

#9686 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

clio_dci120 wrote:Gledao sam maloprije neki Mi Play dual. Kakav je on? Valja li? Malo je manji isto.
jako zanimljiv uređaj za taj nizi cjenovni rang
clio_dci120

#9687 Re: Xiaomi mobiteli

Post by clio_dci120 »

Model od 4GB. Pa po karakteristika dodje tu negdje sa Redmi 7 ili Note. Samo je kod Note jaca selfi kamera.
Vidjetu cu jos Redi 6 Note pro, i on je malo manji.

Hvala na odgovorima i pomoci.
diablobih

#9688 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

@cook, de odvadi, cuj 10 godina :D mislim radit ce on vjerovatno dugo, ali sa onakvim softwareom nema sanse 10 godina :D

9T pro je bio zvijer budgetska dok nisam vidio realme x2 pro, ono je bogovsko za slicne pare :D 90 herca za 400 eura, wow.
CooK

#9689 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

diablobih wrote:@cook, de odvadi, cuj 10 godina :D mislim radit ce on vjerovatno dugo, ali sa onakvim softwareom nema sanse 10 godina :D

9T pro je bio zvijer budgetska dok nisam vidio realme x2 pro, ono je bogovsko za slicne pare :D 90 herca za 400 eura, wow.
Ma zezam se, nece niko drzati jedan mobitel 10 godina bez obzira koliko trenutno dobar bio, ne radi softwarea jer se ROM-ovi mogu mijenjati nakon otkljucavanja bootloadera i rootovanja, nego zato sto niko nece gledati u jedan te isti mobitel toliko dugo cak i kad ne bi crkao.
Realme X2 Pro je slican kao Mi 9T Pro jer je ono najbitnije a to je SoC isto. Naime u Mi 9T Pro je SD855 dok je u Realmeu X2 Pro SD855+ koji je ustvari SD855 samo sto je malo overclockovan i taj overclock se bez problema moze uraditi i na Mi 9T Pro kada se rootuje mada bas i ne vidim smisao overclockovati ionako mocan procesor jer to uzrokuje dodatno zagrijavanje i vecu potrosnju baterije. Sto se tice 90Hz i to se moze odraditi nakon rootovanja samo sto to jede bateriju kao sto i punjenje od 50 watti unistava bateriju.
Generalno se radi o slicnim mobitelima samo sto Realme X2 Pro ima neke sitnice bolje ali onda se postavlja pitanje koliko kome trebaju te sitnice i koliko je neko spreman zrtvovati bateriju radi istih.
U principu Realme X2 Pro jeste malo bolji radi tih stvari i to se ne moze osporiti ali nikad nisam vidio nijedan Realme uzivo tako da ne znam koliko su kvalitetni za razliku od mnogo Xiaomi mobitela koje sam vidio uzivo i svi su bili top, pogotovo ovi flagshipi poput Mi 9, Mi 9T Pro, itd.
U mom slucaju taj Realme X2 Pro nije dolazio u obzir kao i ni jedan mobitel sa rupom od kamere na displayu jer mi to smeta tako da mi je ovaj Mi 9T Pro sjeo kao kec na desetku.
diablobih

#9690 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

Ne moze se rootom 90 Hz dobiti jebem ga :D Tesko i da punjenje unistava bateriju, jer su ga odradili kako treba i da trosi bateriju kao i normalni mobiteli. 33 minute od 0-100 jbt, po tebi bi unistili bateriju nakon 1k punjenja :D
CooK

#9691 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

diablobih wrote:Ne moze se rootom 90 Hz dobiti jebem ga :D Tesko i da punjenje unistava bateriju, jer su ga odradili kako treba i da trosi bateriju kao i normalni mobiteli. 33 minute od 0-100 jbt, po tebi bi unistili bateriju nakon 1k punjenja :D
Moze skoro 90Hz a na nekim mobitelima i 90Hz. Evo ti npr Mi 9 koji je 60Hz moze se pomocu moda dobiti 84Hz:
https://www.xda-developers.com/xiaomi-m ... z-mod/amp/

Mi 9T Pro (K20 Pro) trenutno moze na 75Hz a vjerovatno ce ici i na 90Hz: "Developers working on this mod are also confident that a 90Hz refresh rate is also possible on the device, but this is not yet available":
https://www.xda-developers.com/xiaomi-m ... y-mod/amp/

Sto se tice punjenja nema sanse da se mobitel puni sa 50watti a da se ne pregrijava a zna se da su glavni neprijatelji litijumskim baterijama temperatura i prevelika voltaza.
diablobih

#9692 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

Ma ja, moze se unistiti ekran, bas to bi trebalo raditi :D

Vecina pregrijavanja ide na adapter (punjac) sada, tako se radi. Pogledaj na YT kako tacno raditi oppo supervooc punjenje i sto se ne pregrijava mobitel.
madesa

#9693 Re: Xiaomi mobiteli

Post by madesa »

imam xiaomi mia3 i dodje punjac od 10v a pise da moze od 18v, ima li gdje da se kupi taj od 18v. hocel onda brze se puniti baterija
Azrail

#9694 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Azrail »

shape of despair wrote:Poco F1 MIUI 11.0.5.0 downloading :D
Kod mene još uvijek 10.3.8.0 i ne pokazuje da ima update :/ Je li ti global rom ili eu?
SONY_91

#9695 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

madesa wrote:imam xiaomi mia3 i dodje punjac od 10v a pise da moze od 18v, ima li gdje da se kupi taj od 18v. hocel onda brze se puniti baterija
Imam ja u prodaji UGREEN certificirane Qualcomm 3.0 brze punjače. Cijena sa dostavom 30,00KM. Samo glava bez kabla. I, da, puniti će ti brže uređaj.
CooK

#9696 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

diablobih wrote:Ma ja, moze se unistiti ekran, bas to bi trebalo raditi :D

Vecina pregrijavanja ide na adapter (punjac) sada, tako se radi. Pogledaj na YT kako tacno raditi oppo supervooc punjenje i sto se ne pregrijava mobitel.
Ma ne moze se nista unistiti nego se oni moraju ograditi jer svakavih budala ima. Cak i kad hoces flashati neki poznati ROM poput Lineagea pise ti da mozes unistiti ili brickati mobitel a realno nema sanse da se to desi. Da ne bih sad opet lijepio linkove pogledaj temu na XDA o overclockovanju displaya na Mi 9 i vidjeces da niko nije unistio display a vec vise od 4 mjeseca postoji taj mod. Svejedno ja ovo ne planiram raditi jer 90Hz trosi vise bateriju i da imam mobitel kojem display radi na 90Hz svejedno bih to iskljucio odnosno stavio na 60Hz.
A sto se tice tih super brzih punjenja znam kako bi to teoretski trebalo raditi sa prebacivanjem toplote na punjac ali uglavnom u praksi ipak dolazi do zagrijavanja baterije.
Nego da vise ne spamamo temu, Realme X2 Pro jest ekstra mobitel i jest po specifikacijama bolji od ostalih "affordable" flagshipa ali ja samo kazem da ta razlika nije drasticna.
CooK

#9697 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

madesa wrote:imam xiaomi mia3 i dodje punjac od 10v a pise da moze od 18v, ima li gdje da se kupi taj od 18v. hocel onda brze se puniti baterija
Bilo koji QC3.0 punjac ce ti puniti 18W i naravno da ce brze puniti od tog od 10W. Imas tih QC3.0 punjaca po 3-4 dolara a originalni Xiaomijev QC3.0 punjac je oko 10 dolara.

EDIT: Evo npr ovaj:
https://www.aliexpress.com/item/3305814 ... b201603_55
Ima puno prodanih i recenzija a dobra je ocjena. Izaberes tu opciju "Only charger" posto imas kabal i izadje te 3.56 dolara.
SONY_91

#9698 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

irac300 wrote:Isti sam ti. Pokusao i preko edl, al' nece. Jedino nisam otvorio telefon pa preko pin edl opcije, al' jbg, tolika budaletina nisam. :D
Tako rade sa ovim uređajima što dođu kao Global rom, otvaraju telefon. Imao sam slučaj da sam morao lijepiti zadnje staklo jer ga nisu lijepo zalijepili nazad na Redmi Note 7. Zato sam sada tražio kutiju u folijama kineske verzije i eto sam sam sebi otključao. Čekao 7 dana i završio. Više volim to nego da skidaju zadnji poklopac.
SONY_91

#9699 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

CooK wrote:https://www.aliexpress.com/item/3305814 ... b201603_55
Ima puno prodanih i recenzija a dobra je ocjena. Izaberes tu opciju "Only charger" posto imas kabal i izadje te 3.56 dolara.
Loša kopija, dobio sam ih par komada i pobacao. Dođe u kutiji sa kablom. Originalni Xiaomi brzi punjač je skuplji i teži ali teško doći do njega. Dolazi pakovan bez kabla sa papirologijom dodatnom od Xiaomi.
CooK

#9700 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

SONY_91 wrote:
CooK wrote:https://www.aliexpress.com/item/3305814 ... b201603_55
Loša kopija, dobio sam ih par komada i pobacao. Dođe u kutiji sa kablom. Originalni Xiaomi brzi punjač je skuplji i teži ali teško doći do njega. Dolazi pakovan bez kabla sa papirologijom dodatnom od Xiaomi.
Pa neka onda kupi originalni, vidjoh ga na gerabestu ili banggoodu za 10 dolara. Realno tih QC3.0 punjaca ima svugdje i uopste ne mora biti Xiaomijev i moze od bilo kojeg drugog brenda samo da je QC3.0. Ili mu ti daj za 20KM, realno i sam znas da je 30KM previse za QC3.0 punjac. :lol: :D
Post Reply