Čuj 200,da mi je dobiti 150,ja bih pjeVoPlusSA wrote:Cuj za 250km ja ne mogu za 200km prodati ganlt wrote:Stigao RN7 naručen 28.8.
Mobitel je mrak
Redmi note 5 prodao za 250 KM
Cool
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
deny_s
#9326 Re: Xiaomi mobiteli
-
deny_s
#9327 Re: Xiaomi mobiteli
Čuj ovoga,šta je sa našom carinom..ta nećeš ga bolan prijavljivatipermanentan wrote:Pozdrav raja,
Da li je neko radio povrat pdv-a pri kupovini mobitela vani?
Konkretno me zanim Hrvatska, kakva je procedura?
Plati se puna cijena, na izlazu iz Hr se prijavi i dobije potvrda, kasnije trgovina vrati iznos pdv-a?
Sta je sa nasom carinom, kakva je tu situacija?
-
deny_s
#9328 Re: Xiaomi mobiteli
Šta je ovo pa svi prodaju dojučerašnji bestbuy..koliko ga ti cijeniš junače,acaffeinefreak wrote:Ako je neko zainteresovan za Redmi Note 5, moze u pp
Nije skup
-
nlt
#9329 Re: Xiaomi mobiteli
Ja sam prodeny_s wrote:Čuj 200,da mi je dobiti 150,ja bih pjeVoPlusSA wrote:Cuj za 250km ja ne mogu za 200km prodati ganlt wrote:Stigao RN7 naručen 28.8.
Mobitel je mrak
Redmi note 5 prodao za 250 KM
Cool
- PlusSA
#9330 Re: Xiaomi mobiteli
Mobitel je zvrka fakat je best buy i za 200km polovan isplati se, furao sam nekad flagship modele al preko 500km ne dajem više.
Note 5 Pro AI dual kamera na taj model mislim 200km mjesec dana evo na oglasu al jok
Kao kad prodaješ auto ako nije Golf nema prodaje
Note 5 Pro AI dual kamera na taj model mislim 200km mjesec dana evo na oglasu al jok
- dustaban
#9331 Re: Xiaomi mobiteli
Danas gledam pa ne vjerujem - recite mi je li fakat moguce da mobitel od tristotinjak km ima 48 Mp kameru?!

- fortaleza
#9332 Re: Xiaomi mobiteli
Ne mora to ništa značit, kamera mu je interpolirana, softverski daje 48 MP. Ne znači nužno da je bolja od neke 12 MP.dustaban wrote:Danas gledam pa ne vjerujem - recite mi je li fakat moguce da mobitel od tristotinjak km ima 48 Mp kameru?!
Iphone 6 i dan danas ide za te pare, 16GB interna i 1GB ram.PlusSA wrote:Mobitel je zvrka fakat je best buy i za 200km polovan isplati se, furao sam nekad flagship modele al preko 500km ne dajem više.
Note 5 Pro AI dual kamera na taj model mislim 200km mjesec dana evo na oglasu al jok![]()
- dustaban
#9333 Re: Xiaomi mobiteli
E pa jebiga! Pa kolko onda piksela ima ta od 12 MP?!fortaleza wrote:Ne mora to ništa značit, kamera mu je interpolirana, softverski daje 48 MP. Ne znači nužno da je bolja od neke 12 MP.dustaban wrote:Danas gledam pa ne vjerujem - recite mi je li fakat moguce da mobitel od tristotinjak km ima 48 Mp kameru?!
Kako cemo znati sta je stvarna rezolucija a sta ta softverska?
- seoBIH
#9334 Re: Xiaomi mobiteli
Danas je najbolje čitati recenzije i pogledati stvarne fotografime. Mpx ništa ne znači u današnje vrijeme.
- dustaban
#9335 Re: Xiaomi mobiteli
Trebam li brojati jezgra u chipu kad napise octa core ?!seoBIH wrote:Danas je najbolje čitati recenzije i pogledati stvarne fotografime. Mpx ništa ne znači u današnje vrijeme.
A sto se tice recenzija... hm, to ti je isto da si mi reko citaj avaz, vecernji list, rtvrs i saff nebil skonto ko je ovdje najbolji!
-
adsubzero
#9336 Re: Xiaomi mobiteli
Kakva ti je to komparacija?dustaban wrote:Trebam li brojati jezgra u chipu kad napise octa core ?!seoBIH wrote:Danas je najbolje čitati recenzije i pogledati stvarne fotografime. Mpx ništa ne znači u današnje vrijeme.
A sto se tice recenzija... hm, to ti je isto da si mi reko citaj avaz, vecernji list, rtvrs i saff nebil skonto ko je ovdje najbolji!
Pa nije ti rekao da gledas recenzije da bi potvrdio koliko ima MP, vec da nista ne znaci broj MP.
Moras pogledati slike da bi vidio kakav je kvalitet.
Dzaba 16, 20 ili 48MP, kad to nista ne znaci, jer Google Pixel sa 12MP ima najbolje slike.
To za avaz, saff itd je toliko glupo da nema potrebe komentarisati vise...
- ExNihilo
#9337 Re: Xiaomi mobiteli
Dešava li se kome da se ekran rotira i nakon isključenja rotacije?
-
caffeinefreak
#9338 Re: Xiaomi mobiteli
Vrijeme za neki drugi modeldeny_s wrote:Šta je ovo pa svi prodaju dojučerašnji bestbuy..koliko ga ti cijeniš junače,acaffeinefreak wrote:Ako je neko zainteresovan za Redmi Note 5, moze u pp
Nije skup
- spree
#9339 Re: Xiaomi mobiteli
Ja uzeo preko gearbesta. Bio je oko 280, ali sam se zajebano pa stavio konverziju na PayPal, pa me dosao 298. Uglavnom ispod granice, a cekao sam ga nevjerovatnih 11 danaYankee96 wrote:Aham, hvala na info. I preko kojeg sajta? Gledao sam na aliexpress, al fazon sto cekas 52-60 dana (barem tako pise na ono estimated delivery). Pa je li fkt toliko cekas ili dodje ranije, i kako na carini prolazi?spree wrote:Top mob za tu cijenu. Samo mu metnes gcam i google launcher. Sto se tice kupovine bolje ti je naruciti iz kine kad vec ne prelazi 300KM
P.S. nasao sam na netu da zna imati problem sa proximity senzorom, pa me interesuje jos je li to prevelik problem, da li se riješiti kako, i ima li svaki to?
Ja sam uzeo najjaču verziju (8 256) tako sam sam malo vise platio. Meni ne smeta nedostatak b20 jer mi je i prosli mob (leeco le max2) bio bez te frekvencije i nisam imao nikakvih problema. 4g je dostupan po urbanim područjima gdje sam većinu vremena, a kad negdje putujem ima 3g koji mi je dovoljno dobar. Mislim da je mi9tpro nesto skuplji i kod uvijek nije dostupan u verziji 8 256 (barem koliko sam ja vidio).CooK wrote:Koliko si platio taj mobitel? Vidim kod nas ih prodaju najjeftinije za 730KM a preko alija se moze uzeti za 270 eura pa bi i sa dadzbinama bio oko 680KM. Kako se snalazis sa nedostatkom B20 frekvencije 4G mreze na tom mobitelu, jel veliki nedostatak? Ja cekam da opadne cijena europskoj verziji tog mobitela odnosno Mi 9T Pro koji ima B20 frekvenciju ali je razlika i dalje nekih 50 eura iako su K20 Pro i Mi 9T Pro potpuno isti mobiteli samo sto Mi 9T Pro ima taj B20 pa ne znam da li mi se isplati cekati, sta ti mislis?spree wrote:Isti dan kada je izasla beta androida 10 za pixele i xiaomi izbacio za redmi k20 pro. Doduse kod mene je jos nema, ali valjda ce brzo.
- dadoka84
#9340 Re: Xiaomi mobiteli
Najbitnije stvari kod foto aparata i mobitela su 1 veličina senzora i piksela, 2 otvor blende, 3 opticka stabilizacija, 4 optički zum. Megapikseli nisu uopste bitni. Za izradu fotke 9x13cm je dovoljno 2mp. A nešto više od 30x20 sa 12 mp i to u foto kvaliteti.dustaban wrote:E pa jebiga! Pa kolko onda piksela ima ta od 12 MP?!fortaleza wrote:Ne mora to ništa značit, kamera mu je interpolirana, softverski daje 48 MP. Ne znači nužno da je bolja od neke 12 MP.dustaban wrote:Danas gledam pa ne vjerujem - recite mi je li fakat moguce da mobitel od tristotinjak km ima 48 Mp kameru?!
Kako cemo znati sta je stvarna rezolucija a sta ta softverska?
- seoBIH
#9341 Re: Xiaomi mobiteli
Dan te jebo, jesi li ti išta shvatio? Recenzije ljudi koji su kupili uređaj, sa fotografijama ili video zapisom. Ne mislim na plaćene, već ljude kao što si ti, ili ja, koji će dati manje-više realnu sliku, a uz to pokazati i fotografiju koju je taj uređaj napravio. Koji q ti još treba, ili može pomoći ovako na daljinu? Da ti kinez teleportira telefon u ruke i da ga testiraš prije kupovine?dustaban wrote:Trebam li brojati jezgra u chipu kad napise octa core ?!seoBIH wrote:Danas je najbolje čitati recenzije i pogledati stvarne fotografime. Mpx ništa ne znači u današnje vrijeme.
- diablobih
#9342 Re: Xiaomi mobiteli
Ovo vam je gospodo prosjecni bosnjo, vidi neke megapixele i kupi, vidi octa core i kupuje, vidi na akciji vox od 65 inchi i kupi ga, jer je jeftiniji od sonya 300 KM koji je 55.
Prvo, tih 48 MP je gimmick kod mnogih jos, jer jednostavno procesor ne moze ili samo kada udjes u meni i pritisnes pro, pa tamo nastimas da bude 48 MP. Sada vec stizu 64 ili koliko, pa ce uskoro 128 i slicno dok trenutno najbolji mobitel sa najboljom kamerom ima 12 MP. Tako da, ne zamarajte se glupostima.
Prvo, tih 48 MP je gimmick kod mnogih jos, jer jednostavno procesor ne moze ili samo kada udjes u meni i pritisnes pro, pa tamo nastimas da bude 48 MP. Sada vec stizu 64 ili koliko, pa ce uskoro 128 i slicno dok trenutno najbolji mobitel sa najboljom kamerom ima 12 MP. Tako da, ne zamarajte se glupostima.
- Qler
#9343 Re: Xiaomi mobiteli
48MP na 808 i vidjeli ste koliki je senzor, fizicki... a i tada je Nokia trubila na sva zvona nije poenta u tih 48MP nego sta sa njima radi, tj pureview je citav osmisljen kako da strpa sto vise pixela u jedan "perfect pixel" da dobije sto bolju sliku. I sad vidim ono kamer 108MP a senzor ko zrno rize...
- dustaban
#9344 Re: Xiaomi mobiteli
A jeste se napalili na moj komentar o pikselim!
OK, pikseli nisu nikakav pokazatelj, nije ni broj corova, ni RAM ni memorija... bitno je sta ce neki forumas napisat u svojoj objektivnoj recenziji.
De ba...
Meni licno su najbolje slike jos uvijek slikane 5MP kamericom. Ali jebemumater hocete reci da je nebitno kad klepis sliku sa 20 MP (ili vise) pa je srezes na frtalj, a ona jos uvijek mocna.
Ovdje sve pametno a niko u glavi nema RAMA kolko mu ima mobitel!

OK, pikseli nisu nikakav pokazatelj, nije ni broj corova, ni RAM ni memorija... bitno je sta ce neki forumas napisat u svojoj objektivnoj recenziji.
De ba...
Meni licno su najbolje slike jos uvijek slikane 5MP kamericom. Ali jebemumater hocete reci da je nebitno kad klepis sliku sa 20 MP (ili vise) pa je srezes na frtalj, a ona jos uvijek mocna.
- diablobih
#9345 Re: Xiaomi mobiteli
Tacno tako, nebitno je kada je klepis sa hiljadu megapixela, kada software ni hardware ne valja.dustaban wrote:A jeste se napalili na moj komentar o pikselim!
De ba...
- dustaban
#9346 Re: Xiaomi mobiteli
... a on je najbolji na kamerama od 12 MP !diablobih wrote:Tacno tako, nebitno je kada je klepis sa hiljadu megapixela, kada software ni hardware ne valja.dustaban wrote:A jeste se napalili na moj komentar o pikselim!
De ba...
-
adsubzero
#9347 Re: Xiaomi mobiteli
Pa eto sasvim slucajno su trenutno neki od najboljih senzora upravo Sony IMX sa rezolucijom od 12MP.dustaban wrote: ... a on je najbolji na kamerama od 12 MP !
![]()
- Qler
#9348 Re: Xiaomi mobiteli
Broj MP i kvaliteta slike nemaju veze jedno sa drugim... broj MP ima veze sa velicinom slike...
-
CooK
#9349 Re: Xiaomi mobiteli
Hvala na odgovoru. Sve je jasno samo mi nisi odgovorio na prvo i najbitnije pitanje a to je koliko si platio taj K20 Pro? Pitam iz razloga sto ne znam bi li kupio na aliju ili kod nas u nekoj od piljara.spree wrote:Ja sam uzeo najjaču verziju (8 256) tako sam sam malo vise platio. Meni ne smeta nedostatak b20 jer mi je i prosli mob (leeco le max2) bio bez te frekvencije i nisam imao nikakvih problema. 4g je dostupan po urbanim područjima gdje sam većinu vremena, a kad negdje putujem ima 3g koji mi je dovoljno dobar. Mislim da je mi9tpro nesto skuplji i kod uvijek nije dostupan u verziji 8 256 (barem koliko sam ja vidio).CooK wrote:Koliko si platio taj mobitel? Vidim kod nas ih prodaju najjeftinije za 730KM a preko alija se moze uzeti za 270 eura pa bi i sa dadzbinama bio oko 680KM. Kako se snalazis sa nedostatkom B20 frekvencije 4G mreze na tom mobitelu, jel veliki nedostatak? Ja cekam da opadne cijena europskoj verziji tog mobitela odnosno Mi 9T Pro koji ima B20 frekvenciju ali je razlika i dalje nekih 50 eura iako su K20 Pro i Mi 9T Pro potpuno isti mobiteli samo sto Mi 9T Pro ima taj B20 pa ne znam da li mi se isplati cekati, sta ti mislis?spree wrote:Isti dan kada je izasla beta androida 10 za pixele i xiaomi izbacio za redmi k20 pro. Doduse kod mene je jos nema, ali valjda ce brzo.
-
nlt
#9350 Re: Xiaomi mobiteli
Na note 7 na dnu su sa dvije strane rupice kao za zvučnik
Pošto se zvuk čuje sa samo jedne strane, pretpostavljam da je ovaj drugi samo onako-radi izgleda
Pošto se zvuk čuje sa samo jedne strane, pretpostavljam da je ovaj drugi samo onako-radi izgleda