Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- spooky_bn
#9276 Re: Xiaomi mobiteli
Hvala za link, instaliracu za vikend sigurno. Ionako je sad vec pocela skola, pa valja djecu natjerati da se vise druze s knjigom a telefone i ostale uredjaje ostave po strani 
-
mikser123
#9277 Re: Xiaomi mobiteli
Ili ih natjerati da uče na telefonima, i jare i pare.spooky_bn wrote:Hvala za link, instaliracu za vikend sigurno. Ionako je sad vec pocela skola, pa valja djecu natjerati da se vise druze s knjigom a telefone i ostale uredjaje ostave po strani
-
mikser123
#9278 Re: Xiaomi mobiteli
Najava je da će stići za dva mjeseca. 8 Weeks for Note 8konektovan wrote:Ma nije problem cekati.....SONY_91 wrote:Ako ćeš čekati globalnu verziju načekati ćeš se, jer, obično bude kroz 2-3 mjeseca nakon predstavljanja kineske verzije.konektovan wrote:Isplati li se cekati ovaj RN8 u odnosu na RN7???
- AhmetShabo
#9279 Re: Xiaomi mobiteli
de isprobaj taj GPS ako ti nije tesko, pa napisi utiskespooky_bn wrote:Hvala za link, instaliracu za vikend sigurno. Ionako je sad vec pocela skola, pa valja djecu natjerati da se vise druze s knjigom a telefone i ostale uredjaje ostave po strani
Mene taj segment jako zanima, posto vozim bajk i snimam voznje mobitelom
- spree
#9280 Re: Xiaomi mobiteli
Isti dan kada je izasla beta androida 10 za pixele i xiaomi izbacio za redmi k20 pro
. Doduse kod mene je jos nema, ali valjda ce brzo.
-
sabanss
#9281 Re: Xiaomi mobiteli
Šta očekujete da ne radi sa GPS-om?AhmetShabo wrote:de isprobaj taj GPS ako ti nije tesko, pa napisi utiskespooky_bn wrote:Hvala za link, instaliracu za vikend sigurno. Ionako je sad vec pocela skola, pa valja djecu natjerati da se vise druze s knjigom a telefone i ostale uredjaje ostave po strani
Mene taj segment jako zanima, posto vozim bajk i snimam voznje mobitelom
Sa Mi Max, Mi Max 2, Note 4X samo prošao pola Europe i radilo je ok. Također Strava radi normalno ako mislite na bike aplikacije.
Kako bi se manifestovao problem na GPS-u? Od Xperie X1 i Windows-a Mobile do sadašnjih telefona niti jedan od onih koje sam posjedovao nije imao problem sa navigacijom.
-
boshniak
#9282 Re: Xiaomi mobiteli
Kako ide sa carinom za redmi note 7, pustaju li uz placanje pregleda ili traze da im se dostavi izvod
- kloniran
#9283 Re: Xiaomi mobiteli
meni je prosao bez odlaska na carinu
platio ga 152€
platio ga 152€
-
mikser123
#9284 Re: Xiaomi mobiteli
Ma to od sreće samo ovisi. Sad se svakako RN7 lako može naći ispod 300km
-
Yankee96
#9285 Re: Xiaomi mobiteli
Pozdrav
Interesuju me vasa iskustva sa Redmi Note 7, kakav je u svakodnevnoj upotrebi, koje su mu mane koje dobre stvari, ima li kakvih vecih mana, problema i kako se nosi sa malo "tezim" radom.
Te takodjer, ako je ko kupio u mobilshop Delta ili Hustel, isplati li se kupovati kod njih, jer gledam evo, oni nude (kao i Univerzalno) 4/64 model za 350-360 km, a svi ostali (IQ...) po 420,450 i vise. Da li je rizik kod njih kupiti, ili mogu bez ikakvih problema?
Hvala unaprijed.
Interesuju me vasa iskustva sa Redmi Note 7, kakav je u svakodnevnoj upotrebi, koje su mu mane koje dobre stvari, ima li kakvih vecih mana, problema i kako se nosi sa malo "tezim" radom.
Te takodjer, ako je ko kupio u mobilshop Delta ili Hustel, isplati li se kupovati kod njih, jer gledam evo, oni nude (kao i Univerzalno) 4/64 model za 350-360 km, a svi ostali (IQ...) po 420,450 i vise. Da li je rizik kod njih kupiti, ili mogu bez ikakvih problema?
Hvala unaprijed.
- spree
#9286 Re: Xiaomi mobiteli
Top mob za tu cijenu. Samo mu metnes gcam i google launcher. Sto se tice kupovine bolje ti je naruciti iz kine kad vec ne prelazi 300KM
-
boshniak
#9287 Re: Xiaomi mobiteli
dobro taj nije ni isao na carinu, mene je izasao 270KM, pa me interesuje da li kod pregleda traze racun ili su vec upoznati sa cijenom pa salju samo sa onom zutom uplatnicom 2.5KM. Ako traze izvod onda se to vremenski oduzikloniran wrote:meni je prosao bez odlaska na carinu
platio ga 152€
- kloniran
#9288 Re: Xiaomi mobiteli
ako dođe sa carine, isprintaš izvod sa paypala i sa stranice odakle si narucio i to odneses na carinuboshniak wrote:dobro taj nije ni isao na carinu, mene je izasao 270KM, pa me interesuje da li kod pregleda traze racun ili su vec upoznati sa cijenom pa salju samo sa onom zutom uplatnicom 2.5KM. Ako traze izvod onda se to vremenski oduzikloniran wrote:meni je prosao bez odlaska na carinu
platio ga 152€
ako ostavis da oni procjene mogu uzeti najskuplju varijantu
ja sam odnio licno izvode na carinu i cini mi se da su isti dan zavrsili carinski postupak
za dva dana telefon bio kod mene
-
Yankee96
#9289 Re: Xiaomi mobiteli
Aham, hvala na info. I preko kojeg sajta? Gledao sam na aliexpress, al fazon sto cekas 52-60 dana (barem tako pise na ono estimated delivery). Pa je li fkt toliko cekas ili dodje ranije, i kako na carini prolazi?spree wrote:Top mob za tu cijenu. Samo mu metnes gcam i google launcher. Sto se tice kupovine bolje ti je naruciti iz kine kad vec ne prelazi 300KM
P.S. nasao sam na netu da zna imati problem sa proximity senzorom, pa me interesuje jos je li to prevelik problem, da li se riješiti kako, i ima li svaki to?
- choxnox
#9290 Re: Xiaomi mobiteli
Imam trenutno Mi 5 i odlican telefon bio, ali realno ga je vrijeme pregazilo, a usput negdje sam ga i sprzio neispravnim kablom tako da mu vise QC ne radi, kompjuter ga ne prepoznaje kada se spoji kablom, sporije se puni, a previse se grije i mobitel je prakticno neupotrebljiv sve dok se ne napuni. A i inace je postao nesto spor.
Interesuje me ima li neko da je kupio Mi 9 (dakle bas 9, ne 9T, 9 SE itd.)? Kako se pokazao? Vidim u Hustelu 695 KM verzija sa 64 GB. Putujem na par dana i imat cu priliku kupiti 64 GB verziju za nekih 600 KM ili 128 GB za oko 650 KM pa kontam da li mi se isplati zezati s obzirom da bih morao organizovati dostavu u hotel (moram jos provjeriti da li i hotel i online shop dozvoljavaju takav nacin dostave).
Inace da narucujem preko interneta, pa carina i ostale gluposti ovaj od 64 GB bi me dosao ~770 KM.
Interesuje me ima li neko da je kupio Mi 9 (dakle bas 9, ne 9T, 9 SE itd.)? Kako se pokazao? Vidim u Hustelu 695 KM verzija sa 64 GB. Putujem na par dana i imat cu priliku kupiti 64 GB verziju za nekih 600 KM ili 128 GB za oko 650 KM pa kontam da li mi se isplati zezati s obzirom da bih morao organizovati dostavu u hotel (moram jos provjeriti da li i hotel i online shop dozvoljavaju takav nacin dostave).
Inace da narucujem preko interneta, pa carina i ostale gluposti ovaj od 64 GB bi me dosao ~770 KM.
-
mikser123
#9291 Re: Xiaomi mobiteli
Čekaš oko 3 sedmice do dostave. Mislim da neće tražiti izvod, jer je već pala cijena tog telefona.Yankee96 wrote:Aham, hvala na info. I preko kojeg sajta? Gledao sam na aliexpress, al fazon sto cekas 52-60 dana (barem tako pise na ono estimated delivery). Pa je li fkt toliko cekas ili dodje ranije, i kako na carini prolazi?spree wrote:Top mob za tu cijenu. Samo mu metnes gcam i google launcher. Sto se tice kupovine bolje ti je naruciti iz kine kad vec ne prelazi 300KM
P.S. nasao sam na netu da zna imati problem sa proximity senzorom, pa me interesuje jos je li to prevelik problem, da li se riješiti kako, i ima li svaki to?
Ja očekujem sljedeće sedmice da mi stigne Mi A3, izašli me oko 280 KM, ali da Bog da da prođe bez carine i izvoda
-
CooK
#9292 Re: Xiaomi mobiteli
Koliko si platio taj mobitel? Vidim kod nas ih prodaju najjeftinije za 730KM a preko alija se moze uzeti za 270 eura pa bi i sa dadzbinama bio oko 680KM. Kako se snalazis sa nedostatkom B20 frekvencije 4G mreze na tom mobitelu, jel veliki nedostatak? Ja cekam da opadne cijena europskoj verziji tog mobitela odnosno Mi 9T Pro koji ima B20 frekvenciju ali je razlika i dalje nekih 50 eura iako su K20 Pro i Mi 9T Pro potpuno isti mobiteli samo sto Mi 9T Pro ima taj B20 pa ne znam da li mi se isplati cekati, sta ti mislis?spree wrote:Isti dan kada je izasla beta androida 10 za pixele i xiaomi izbacio za redmi k20 pro. Doduse kod mene je jos nema, ali valjda ce brzo.
-
mikser123
#9293 Re: Xiaomi mobiteli
Ja koristim Note 4x kinesku verziju, imam 4G, Ali čim sam na zabačenijem mjestu gubi se 4G, čak postanem i nedostupan, iako se to ne događa često, ipak se događa.CooK wrote:Koliko si platio taj mobitel? Vidim kod nas ih prodaju najjeftinije za 730KM a preko alija se moze uzeti za 270 eura pa bi i sa dadzbinama bio oko 680KM. Kako se snalazis sa nedostatkom B20 frekvencije 4G mreze na tom mobitelu, jel veliki nedostatak? Ja cekam da opadne cijena europskoj verziji tog mobitela odnosno Mi 9T Pro koji ima B20 frekvenciju ali je razlika i dalje nekih 50 eura iako su K20 Pro i Mi 9T Pro potpuno isti mobiteli samo sto Mi 9T Pro ima taj B20 pa ne znam da li mi se isplati cekati, sta ti mislis?spree wrote:Isti dan kada je izasla beta androida 10 za pixele i xiaomi izbacio za redmi k20 pro. Doduse kod mene je jos nema, ali valjda ce brzo.
Trenutno ne putujem često pa uglavnom imam čistu mrežu, ali da situacija nije takva nikad ne bih uzeo telefon koji ne podržava mrežu. Šta će ti kad ne ispunjava osnovnu funkciju.
Npr kad sam u sobi, nemam internet nikako, ili jaaako slab 3G
-
boshniak
#9294 Re: Xiaomi mobiteli
Pa ako nema ni 3G onda je nesto do telefona, koliko znam kineska verzija podržava sve 3G frekvencije koje se kod nas koriste, problem može biti samo sa 4Gmikser123 wrote:Ja koristim Note 4x kinesku verziju, imam 4G, Ali čim sam na zabačenijem mjestu gubi se 4G, čak postanem i nedostupan, iako se to ne događa često, ipak se događa.
Trenutno ne putujem često pa uglavnom imam čistu mrežu, ali da situacija nije takva nikad ne bih uzeo telefon koji ne podržava mrežu. Šta će ti kad ne ispunjava osnovnu funkciju.
- jednonogi_Jack
#9295 Re: Xiaomi mobiteli
Meni je otišao konektor punjenja na Redmi 4x globalna verzija. Nađoh preko interneta firmu Mobilmanija koja popravlja tako nešto. Imate li iskustva sa njima i ima li još neka alternativa u Sarajevu?
- fortaleza
#9296 Re: Xiaomi mobiteli
Naručiš za dolar dva s alija.jednonogi_Jack wrote:Meni je otišao konektor punjenja na Redmi 4x globalna verzija. Nađoh preko interneta firmu Mobilmanija koja popravlja tako nešto. Imate li iskustva sa njima i ima li još neka alternativa u Sarajevu?
-
house MD
#9297 Re: Xiaomi mobiteli
Kupio prije 3 mjeseca, prezadovoljan. Nije suplja, stvarno prezadovoljan. Ako imas sansu za 600 uzet to je kradja. Ja uzeo za 920.choxnox wrote:Imam trenutno Mi 5 i odlican telefon bio, ali realno ga je vrijeme pregazilo, a usput negdje sam ga i sprzio neispravnim kablom tako da mu vise QC ne radi, kompjuter ga ne prepoznaje kada se spoji kablom, sporije se puni, a previse se grije i mobitel je prakticno neupotrebljiv sve dok se ne napuni. A i inace je postao nesto spor.
- kloniran
#9298 Re: Xiaomi mobiteli
Nemas band 20 (800MHz), nemam ni ja na svom telefonu zato van grada nemas svugdje 4gmikser123 wrote:Ja koristim Note 4x kinesku verziju, imam 4G, Ali čim sam na zabačenijem mjestu gubi se 4G, čak postanem i nedostupan, iako se to ne događa često, ipak se događa.
sto se tice 3g mozda ti je slab signal
ja npr u kuci imam jedva 3 crte na haloo 3g, a van kuce imam pun prijem 3g nekad i 4g ( daleko od mene repetitor koji je updateovan na 4g)
- choxnox
#9299 Re: Xiaomi mobiteli
Jucer poslijepodne mi stigao u hotel, evo upravo tipkam sa njega. Uzeo verziju od 128 GB jer ne planiram mijenjati u dogledno vrijeme. Sad za sad apsolutno sve pohvale, nemam nikakvih zamjerki. Super fluidan rad.house MD wrote:Kupio prije 3 mjeseca, prezadovoljan. Nije suplja, stvarno prezadovoljan. Ako imas sansu za 600 uzet to je kradja. Ja uzeo za 920.choxnox wrote:Imam trenutno Mi 5 i odlican telefon bio, ali realno ga je vrijeme pregazilo, a usput negdje sam ga i sprzio neispravnim kablom tako da mu vise QC ne radi, kompjuter ga ne prepoznaje kada se spoji kablom, sporije se puni, a previse se grije i mobitel je prakticno neupotrebljiv sve dok se ne napuni. A i inace je postao nesto spor.
Platio ga karticom po valuti od prije dva dana sto dodje oko 679 KM i jos plus na konverziji valute koliko mi uzmu provjerim kada stignem u BIH.
-
adsubzero
#9300 Re: Xiaomi mobiteli
I jos uzmes povrat poreza i na konju si