dječak sa šibicama wrote:Ne kontam zasto je ovo lose, govorimo o mobitelu, ne o profesionalnom foto aparatu.shape of despair wrote:Pomalo se navikavam na ovaj F1 i na sučelje. Pa i nije tako loše i nije komplikovano, za dva dana sam sve pronašao šta mi je trebalo.
Snapdragon 845, 6GB rama, samo je kamera jako loša.
Evo jedne slike. Kad se nazumira na 100% jako jako loše.
https://ibb.co/xL1k2Pn
Hoces sliku ko mlijeko, istreses milju dvije za Canon ili nesto slicno.
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- shape of despair
#8626 Re: Xiaomi mobiteli
- Pitarrr82
#8627 Re: Xiaomi mobiteli
Meni je kamera kod F1 solidna, svakako su mi vaznije druge performanse ali to je opet od korisnika do korisnika...
- shape of despair
#8628 Re: Xiaomi mobiteli
Meni su najvažnije performanse uređaja, mrzim iz dna duše kad počne da sjecka sučelje. Ovdje toga nema.Pitarrr82 wrote:Meni je kamera kod F1 solidna, svakako su mi vaznije druge performanse ali to je opet od korisnika do korisnika...
A kameru komentarišem jer nemam šta drugo.
- Pitarrr82
#8629 Re: Xiaomi mobiteli
Da, svakako ako se bas zeli moze se gledati kao jedna od rijetkih mana...shape of despair wrote:Meni su najvažnije performanse uređaja, mrzim iz dna duše kad počne da sjecka sučelje. Ovdje toga nema.Pitarrr82 wrote:Meni je kamera kod F1 solidna, svakako su mi vaznije druge performanse ali to je opet od korisnika do korisnika...
A kameru komentarišem jer nemam šta drugo.
- i agree
#8630 Re: Xiaomi mobiteli
Kako ti pise ovo jel neka opcija ima da se ukljuci ili samo od sebe?shape of despair wrote:Greška moja.
Evo jedne od neki dan, blagi sumrak je bio, jako loše, gledajte oštrine, nigdje je nema
https://ibb.co/1bvz7BY
- shape of despair
#8631 Re: Xiaomi mobiteli
Ima u opcijama kamere da se upali ili ugasi potpis
-
zippoo87
#8632 Re: Xiaomi mobiteli
ja sa windows 10 mobile presao direktno na android,koji prije toga nisam koristio 3-4 godine i navikao se na MIUI za dan...tako da,ne znam sta se ima tu navikavati,prilagodis sve sebi,nastimas ikonice,settingse,lancere,foldere i eto ga,sve isto kao i na starom telefonubanjaluka078 wrote:Mene interesuju iskustva korisnika sa Redmi Note7. Kamera/baterija, kolika je razlika, tj. koliko brzo se navikne korisnik koji je do tad koristio uglavnom Huawei i Xperia telefone?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8633 Re: Xiaomi mobiteli
Covjek se bavi profesionalno, toliko to košta, a ti trebas samo biti realan. Previse ocekivanja, ništa više...shape of despair wrote:Nek dotični otvori sebi temu: pljunuo sam 5k za foto opremu-šta sad, a nas pusti da komentarišemo xiaomi na temi xiaomi mobiteli
- i agree
#8634 Re: Xiaomi mobiteli
Ja sam shvatio da se on zajebava zbog ostrine jer su kod mene slike kad otvorim jako ostre-ciste,za mobitel
- konektovan
#8635 Re: Xiaomi mobiteli
Ma slike su odlicne cak sta više, moguce da nas prcenzi malo,.. 
-
zrakomlat
#8636 Re: Xiaomi mobiteli
i agreei agree wrote:Dobra slika ali ono bas basshape of despair wrote:Pomalo se navikavam na ovaj F1 i na sučelje. Pa i nije tako loše i nije komplikovano, za dva dana sam sve pronašao šta mi je trebalo.
Snapdragon 845, 6GB rama, samo je kamera jako loša.
Evo jedne slike. Kad se nazumira na 100% jako jako loše.
https://ibb.co/xL1k2Pn
- Tesla Edison
#8637 Re: Xiaomi mobiteli
Ne mogu da vjerujem kakave kamere sada imaju Kinezi. Sjećam se kineskih početaka, sve im je bilo dobro i solidno osim kamere, to nikako nisu mogli da ubodu kako treba. Gledaj sada. Kinezi ko nekadašnja Nokia.i agree wrote:Kako ti pise ovo jel neka opcija ima da se ukljuci ili samo od sebe?shape of despair wrote:Greška moja.
Evo jedne od neki dan, blagi sumrak je bio, jako loše, gledajte oštrine, nigdje je nema
https://ibb.co/1bvz7BY
Najviše mi je žao što Nokia (mislim prava a ne ova HMD kolija) nije prešaltala na android pa da danas imamo Nokiu 808 2019 edition. Koji bi to stroj bio.
- nosara
- shiljak
#8639 Re: Xiaomi mobiteli
Ne dolaze mi samo notifikacije od klix aplikacije. Sve sam odobrio i opet ne radi 
-
quarterback
#8640 Re: Xiaomi mobiteli
5.000 za profesionalnu foto opremu?konektovan wrote:Covjek se bavi profesionalno, toliko to košta, a ti trebas samo biti realan. Previse ocekivanja, ništa više...shape of despair wrote:Nek dotični otvori sebi temu: pljunuo sam 5k za foto opremu-šta sad, a nas pusti da komentarišemo xiaomi na temi xiaomi mobiteli
mozda ako je u ilijašu "profesionalac"
mora da veze nemas kada ti se ta prica moze prodati a ti je nastavljas siriti dalje kao pravu profesionalu
google is your friend pogledaj malo cijene ozbiljnih aparata i objektiva
- konektovan
#8641 Re: Xiaomi mobiteli
Pogledaj koliko se krece cijena za canon eos 5D mark seriju, plus još dodatni objektiv i još nekih sitnica....quarterback wrote:5.000 za profesionalnu foto opremu?konektovan wrote:Covjek se bavi profesionalno, toliko to košta, a ti trebas samo biti realan. Previse ocekivanja, ništa više...shape of despair wrote:Nek dotični otvori sebi temu: pljunuo sam 5k za foto opremu-šta sad, a nas pusti da komentarišemo xiaomi na temi xiaomi mobiteli
mozda ako je u ilijašu "profesionalac"
mora da veze nemas kada ti se ta prica moze prodati a ti je nastavljas siriti dalje kao pravu profesionalu
google is your friend pogledaj malo cijene ozbiljnih aparata i objektiva
Haj ti u Ilijaš pa tamo pametuj,....
Xiaomijasi, sorry za offf
- shape of despair
#8642 Re: Xiaomi mobiteli
Sto ti je kinez. Izasao sinoc update 500MB, nakon update a 5-6 novih aplikacija se nakalemilo, jest da se sve mogu disable i delete ali je to ne fer prema korisnicima, mozda neko i nezna ugasiti.
Inace dosta ima MI smeca a sad ga je jos vise,nekense stvari i nemogu pogasiti tipa nekog boostera sto mi se pojavio.
Inace dosta ima MI smeca a sad ga je jos vise,nekense stvari i nemogu pogasiti tipa nekog boostera sto mi se pojavio.
- nosara
-
zippoo87
#8644 Re: Xiaomi mobiteli
koji model ?shape of despair wrote:Sto ti je kinez. Izasao sinoc update 500MB, nakon update a 5-6 novih aplikacija se nakalemilo, jest da se sve mogu disable i delete ali je to ne fer prema korisnicima, mozda neko i nezna ugasiti.
- shape of despair
#8645 Re: Xiaomi mobiteli
Vidim tek sad da ustvari i nije ništa ubačeno od aplikacija sa novim updateom sem opere mini i nekih njenih sranja i bile su čini mi se još 3 aplikacije ali se sve može deinstalirati. Uglavnom ipak nema problema mada mi je ovo nametanje aplikacija vazda bilo govnasto i odvratnozippoo87 wrote:koji model ?shape of despair wrote:Sto ti je kinez. Izasao sinoc update 500MB, nakon update a 5-6 novih aplikacija se nakalemilo, jest da se sve mogu disable i delete ali je to ne fer prema korisnicima, mozda neko i nezna ugasiti.
- shape of despair
#8646 Re: Xiaomi mobiteli
Poco F1 je modelshape of despair wrote:Vidim tek sad da ustvari i nije ništa ubačeno od aplikacija sa novim updateom sem opere mini i nekih njenih sranja i bile su čini mi se još 3 aplikacije ali se sve može deinstalirati. Uglavnom ipak nema problema mada mi je ovo nametanje aplikacija vazda bilo govnasto i odvratnozippoo87 wrote:koji model ?shape of despair wrote:Sto ti je kinez. Izasao sinoc update 500MB, nakon update a 5-6 novih aplikacija se nakalemilo, jest da se sve mogu disable i delete ali je to ne fer prema korisnicima, mozda neko i nezna ugasiti.
-
dječak sa šibicama
#8647 Re: Xiaomi mobiteli
Ok, kako ja mogu Gcam instalirati na moj MiA2 koji nije rootovan... koliko vidim na gugl savjetima, a laik sam za android uredjaje, to je malo jaca matematika 
-
zposao
#8648 Re: Xiaomi mobiteli
Ne moras imati root. Jedini potreban uvjet je da ti je otkljucan bootloader. Onda preko kompjutera mozes pokrenuti na mobitelu twrp i naredbama eneablati camera2api..dječak sa šibicama wrote:Ok, kako ja mogu Gcam instalirati na moj MiA2 koji nije rootovan... koliko vidim na gugl savjetima, a laik sam za android uredjaje, to je malo jaca matematika
Ima nekoliko tutoriala na internetu. Ako ne budes mogao naci pokusat cu naci pa ti poslati link.
Nije toliko strašno kada imas lijepo objašnjene korake.
-
Sehro
#8649 Re: Xiaomi mobiteli
Može i meni linkzposao wrote:Ne moras imati root. Jedini potreban uvjet je da ti je otkljucan bootloader. Onda preko kompjutera mozes pokrenuti na mobitelu twrp i naredbama eneablati camera2api..dječak sa šibicama wrote:Ok, kako ja mogu Gcam instalirati na moj MiA2 koji nije rootovan... koliko vidim na gugl savjetima, a laik sam za android uredjaje, to je malo jaca matematika
Ima nekoliko tutoriala na internetu. Ako ne budes mogao naci pokusat cu naci pa ti poslati link.
Nije toliko strašno kada imas lijepo objašnjene korake.
-
dječak sa šibicama
#8650 Re: Xiaomi mobiteli
Nasao sam ja video tutorijale, ali sve neki indijci, nista ih ne razumijes.
Tekstualni tutorijali su mi suvise nerazumljivi, ne kontam gdje sta skidam instaliram, a i bootloader mi je nepoznanica. Bojim se da sta ne zajebem, zato bi volio video tutorijal, ali tesko naci.
Tekstualni tutorijali su mi suvise nerazumljivi, ne kontam gdje sta skidam instaliram, a i bootloader mi je nepoznanica. Bojim se da sta ne zajebem, zato bi volio video tutorijal, ali tesko naci.