Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dječak sa šibicama

#8201 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dječak sa šibicama »

Ma jok, hvala ali tu je to negdje, koja marka gore dole.

Ja sam jedno kratko vrijeme imao LG K10, bio sam bas zadovoljan ali premalo je 1,5 GB memorije, iako je on radio stvarno besprijekorno. Prodam, dobijem koristeni HTC koji je u bh telekomu placen preko 1000 km prije par godina :-) ja fakat ne vidim koja je poenta u tim preplacenim markiranim telefonima, nista on specijalno nema. Plus sto je sa godinama, zastario.

Sad hocu da probam Xiaomi, konacno. Svi hvale tu marku, pa da vidimo.
Tesla Edison

#8202 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tesla Edison »

dječak sa šibicama wrote:Ma jok, hvala ali tu je to negdje, koja marka gore dole.

Ja sam jedno kratko vrijeme imao LG K10, bio sam bas zadovoljan ali premalo je 1,5 GB memorije, iako je on radio stvarno besprijekorno. Prodam, dobijem koristeni HTC koji je u bh telekomu placen preko 1000 km prije par godina :-) ja fakat ne vidim koja je poenta u tim preplacenim markiranim telefonima, nista on specijalno nema. Plus sto je sa godinama, zastario.

Iskreno ja sam se zgražavao na pomisao o kineskim telefonima. Kad mi neko spomene kineski telefon odmah u glavi mi se stvori slika starih kineskih radnji sa elektroničkom opremom kojoj curi baterija, ne radi, slomljeno i sl.

Međutim, kada sam dobio Xiaomi Redmi 5A, ostao sam bez teksta. Predobar telefon a za ove novce je savršen.
Moj idući telefon je definitivno Xiaomi opet.
Quaresma

#8203 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Quaresma »

dječak sa šibicama wrote:Ma jok, hvala ali tu je to negdje, koja marka gore dole.

cekaj, ti nisi vidio razliku izmedju lg k10 koji je krš telefon i tog neimenovanog htc modela koji je kostao preko 1000km u telekomu?

i lg radio besprijekorno? pa nije ni cudo sto nisi primjetio razliku naspram tog htc-a
dječak sa šibicama

#8204 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dječak sa šibicama »

One M9

Ne kazem da su istog kvaliteta, nego za ono sto meni treba, viber + FB + telefoniranje + poneka igrica, LG K10 je bio sasvim dovoljan.

HTC ima vise mogucnosti i sminka je, ali da vrijedi toliko novaca, ne vrijedi.
rovac13

#8205 Re: Xiaomi mobiteli

Post by rovac13 »

Mene i dalje zanima koji xiaomi ima mikrofon koji radi dobro kao npr na samsungu nekom
EvoMeneJopet

#8206 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

rovac13 wrote:Mene i dalje zanima koji xiaomi ima mikrofon koji radi dobro kao npr na samsungu nekom
Svaki koji sam ja koristio, znaci redom, mi 4, mi 5s, mi 6, mi 8, mi mix 2s... Svi su bili GLOBAL, reseler ROM-ovi su karina.
i agree

#8207 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

rovac13 wrote:Mene i dalje zanima koji xiaomi ima mikrofon koji radi dobro kao npr na samsungu nekom
Redmi 6 global.
Tabijat

#8208 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tabijat »

Iskreno, na A2 baš nikakvu razliku u tonu ne čujem u odnosu na prošli telefin (bio Nexus 5x). Zvučnik da, jer na nexusu se nije dešavalo da možeš rukom prekriti zvučnik jer ih je bilo više, na A2 je jedan. Ali u telefoniji iskreno nemam nikakvih problema. Globalna verzija.
Sehro

#8209 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sehro »

Tabijat wrote:
Iskreno, na A2 baš nikakvu razliku u tonu ne čujem u odnosu na prošli telefin (bio Nexus 5x). Zvučnik da, jer na nexusu se nije dešavalo da možeš rukom prekriti zvučnik jer ih je bilo više, na A2 je jedan. Ali u telefoniji iskreno nemam nikakvih problema. Globalna verzija.
Jesi zadovoljan fotografijama na A2, koji senzor camere ima?
Quaresma

#8210 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Quaresma »

ni jedan, ni flagshipi nemaju, to je meni najveca zamjerka kod xiaomija
groove345

#8211 Re: Xiaomi mobiteli

Post by groove345 »

Prekrili smo vec nesto oko kamera za mi a2, ali drago mi je da se dosta raje raspituje za taj telefon jer je fkt kvalitet , gledao sam malo po yt i dosta ovih indijaca (koji i najvise kupuju xiaomi telefone) potcjenjuje a2 zbog manje baterije (ali na stock androidu je zaista odlicna i bez problema izdrzi dan) te zbog nedostatka jack-a za slusalice, ali za kamere niko nema nista osim hvale a i ja ti to mogu iz prve ruke reci da su stvarno odlicne, posebno za cijenu. Uporedjivao sam malo sa prijateljevom s10-kom i pogledu selfie kamere stvarno nije uopce neka posebno vidljiva razlika (a posebno ako bi instalirao google kameru na telefon), zadnja kamera isto izuzetna u svim uvjetima i ko uzme mislim da se nece pokajati
rovac13

#8212 Re: Xiaomi mobiteli

Post by rovac13 »

EvoMeneJopet wrote:
Svaki koji sam ja koristio, znaci redom, mi 4, mi 5s, mi 6, mi 8, mi mix 2s... Svi su bili GLOBAL, reseler ROM-ovi su karina.
Ne slazemo se vec u startu.
I ja dok sam koristio mi4 meni je to bilo ok.
Pretezno mi bio na uhu i fercera.

U medjuvremenu se svasta promijenilo,presao na samsung,posao takav da mob nikad ne drzim na uhu,ako razgovaram to je na zvucnik,ne placaju mi se stalno kazne :)

I onda.se desava da zena samnom razgovara sa s3neo i zvuk fantastican,uvijek ju smanjim malo.......dok od kad ona koristi mi4 moram pojacat do kraja i cesto nije dovoljno...a ako ona mene stavi na zvucnik onda je tek neupotrebljivo.

Taj s3 neo je nikakav telefon,ne vrijedi nista,ali daleko bolje.zvuci od xiaomi mi 4.......a onda probao sa redmi 5 plus i opet slicno,slabo u odnosu na samsung.
spinel_

#8213 Re: Xiaomi mobiteli

Post by spinel_ »

groove345 wrote:Prekrili smo vec nesto oko kamera za mi a2, ali drago mi je da se dosta raje raspituje za taj telefon jer je fkt kvalitet , gledao sam malo po yt i dosta ovih indijaca (koji i najvise kupuju xiaomi telefone) potcjenjuje a2 zbog manje baterije (ali na stock androidu je zaista odlicna i bez problema izdrzi dan) te zbog nedostatka jack-a za slusalice, ali za kamere niko nema nista osim hvale a i ja ti to mogu iz prve ruke reci da su stvarno odlicne, posebno za cijenu. Uporedjivao sam malo sa prijateljevom s10-kom i pogledu selfie kamere stvarno nije uopce neka posebno vidljiva razlika (a posebno ako bi instalirao google kameru na telefon), zadnja kamera isto izuzetna u svim uvjetima i ko uzme mislim da se nece pokajati
imam ja laksu verziju A2 tj mi A2 LITE i baterija bez problema izdrzi puna 2 dana. Ko nije pretjerano na telefonu mogla bi i 3 dana.
A kamera je mislim losija nego na tom glavnom
Sehro

#8214 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sehro »

groove345 wrote:Prekrili smo vec nesto oko kamera za mi a2, ali drago mi je da se dosta raje raspituje za taj telefon jer je fkt kvalitet , gledao sam malo po yt i dosta ovih indijaca (koji i najvise kupuju xiaomi telefone) potcjenjuje a2 zbog manje baterije (ali na stock androidu je zaista odlicna i bez problema izdrzi dan) te zbog nedostatka jack-a za slusalice, ali za kamere niko nema nista osim hvale a i ja ti to mogu iz prve ruke reci da su stvarno odlicne, posebno za cijenu. Uporedjivao sam malo sa prijateljevom s10-kom i pogledu selfie kamere stvarno nije uopce neka posebno vidljiva razlika (a posebno ako bi instalirao google kameru na telefon), zadnja kamera isto izuzetna u svim uvjetima i ko uzme mislim da se nece pokajati
Drago mi je čuti ovo, danas naručen sa Aliexpress-a: Global Version Xiaomi Mi A2 MiA2 4GB RAM 64GB
Tabijat

#8215 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tabijat »

Sehro wrote:
Tabijat wrote:
Jesi zadovoljan fotografijama na A2, koji senzor camere ima?
Kamera je dobra...za te pare. Ovo što neko reče da nema baš razlike sa S10 ...ima, jašta nego ima. Ali razlike bas dolaze do izražaja u uslovima lošeg svjetla. Ali ne možemo upoređivati A2 sa S10, uporedi sa bilo kojim Samsungom u ovom cjenovnom rangu i poješće ga Xaiomi za doručak.
U ovom cjenovnom rangu, fantastične su slike.
i agree

#8216 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Sehro wrote:
Drago mi je čuti ovo, danas naručen sa Aliexpress-a: Global Version Xiaomi Mi A2 MiA2 4GB RAM 64GB
Cijena?
Sehro

#8217 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sehro »

i agree wrote:
Sehro wrote:
Cijena?
168,20 dolara, sa dostavom, + maska i kaljeno
i agree

#8218 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Dobra cijena,usteda skoro 100km :thumbup:
Sehro

#8219 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sehro »

i agree wrote:Dobra cijena,usteda skoro 100km :thumbup:
I ja sam bio iznenađen, mislio sam da se ovakav ne može dobiti ispod 300 KM. (A prodao svoj Redmi Note 5 za 280 KM)
groove345

#8220 Re: Xiaomi mobiteli

Post by groove345 »

Tabijat wrote:
Kamera je dobra...za te pare. Ovo što neko reče da nema baš razlike sa S10 ...ima, jašta nego ima. Ali razlike bas dolaze do izražaja u uslovima lošeg svjetla. Ali ne možemo upoređivati A2 sa S10, uporedi sa bilo kojim Samsungom u ovom cjenovnom rangu i poješće ga Xaiomi za doručak.
Ja sam to najvise mislio za prednju kameru gdje iskreno nisu toliko ocite razlike, iz prve ruke to mogu reci (za uslove slabijeg osvjetljenja sam se pozvao na gcam) a i ako pogledas linusovu recenziju vidjet ces da zaista ta prednja kod s10 nije nesto specijalna kamera, definitivno ima boljih, ali zadnja kamera nije za rasprave, tu su ocitije razlike, ali razlika u cijeni je ogromna i poenta je da stvarno za taj cjjenovni rang (posebno za ovih 170 dolara) tesko moze bolje.
Tabijat

#8221 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tabijat »

groove345 wrote:
Tabijat wrote:
Ja sam to najvise mislio za prednju kameru gdje iskreno nisu toliko ocite razlike, iz prve ruke to mogu reci (za uslove slabijeg osvjetljenja sam se pozvao na gcam) a i ako pogledas linusovu recenziju vidjet ces da zaista ta prednja kod s10 nije nesto specijalna kamera, definitivno ima boljih, ali zadnja kamera nije za rasprave, tu su ocitije razlike, ali razlika u cijeni je ogromna i poenta je da stvarno za taj cjjenovni rang (posebno za ovih 170 dolara) tesko moze bolje.
Vidi, neku veče na nekom koncertu u pozorištu, svjetla su upaljena ali nisu bogzna šta. I haj da opalimo selfi da pošaljemo drugarici. Na A2 mrljavo do bola. Samsung S8 daleko čistiji i brži. Iskustvo iz prve ruke. Al opet kažem, ne može i ne treba se porediti nešto što košta 6 puta više.
groove345

#8222 Re: Xiaomi mobiteli

Post by groove345 »

Tabijat wrote:
Vidi, neku veče na nekom koncertu u pozorištu, svjetla su upaljena ali nisu bogzna šta. I haj da opalimo selfi da pošaljemo drugarici. Na A2 mrljavo do bola. Samsung S8 daleko čistiji i brži. Iskustvo iz prve ruke. Al opet kažem, ne može i ne treba se porediti nešto što košta 6 puta više.
To se zaista mogu sloziti sto se tice slabijeg svjetla, ima xiaomi taj neki sistem kod losijeg osvjetljenja gdje sastavi 4 pixela u jedan (pixel binning) i to onda sto kazes bas mrljavo izgleda, ispeglano previse i zato onaj port google kamere stvarno spas i cini ogromnu razliku (normalno da se neces slikati uvijek samo po danu, na suncu slikati)
i agree

#8223 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Kod mene gcam i nema nekih pretjeranih opcija,vise mi ima default-na,jel i kod vas tako?
house MD

#8224 Re: Xiaomi mobiteli

Post by house MD »

Pozdrav,

razmisljam o kupnji xiaomi mobitela. Prvo pitanje; gdje kupiti? Kakva su vasa iskustva sa IQ, PROCOMP i ostalim? da li ste imali potrebe za servisom u garantnom roku i kakva su tada bila iskustva?

Drugo pitanje; mi9 ili f1? mi9 je duplo skuplji, da li vrijedi?
mobile94

#8225 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mobile94 »

house MD wrote:Pozdrav,

razmisljam o kupnji xiaomi mobitela. Prvo pitanje; gdje kupiti? Kakva su vasa iskustva sa IQ, PROCOMP i ostalim? da li ste imali potrebe za servisom u garantnom roku i kakva su tada bila iskustva?

Drugo pitanje; mi9 ili f1? mi9 je duplo skuplji, da li vrijedi?
Ako ti novac nije problem kupi mi 9 jer dobijas najnoviji chipset, premium izgled, vrhunsku kameru, amoled zaslon. Ako zelis da prodjes jeftinije kupi f1 jer je odlican mobitel sa odredjenim kompromisima(plasticni okvir, lcd zaslon), kamera je odlicna ali je bolja na mi9, performanse odlicne, ipak se radi o proslogodisnjem najboljem chipsetu(razliku u performansama izmedju ta dva mobitela prosjecni korisnik me moze primjetit jer sve radi brzo i glatko), dobijas dosta bolju bateriju u odnosu na mi9. Ja bi na tvom mjestu razmislio i o mi8. Pozdrav
Post Reply