Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Humljanin

#8101 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

EvoMeneJopet wrote:
sefket_ramadani wrote:Zasto je na viberu losa kamera?

Mi a2 litre

Meni je losa na Note 9 i Huawei Mate 20 Pro, kad koristim viber kameru. To je do aplikacije.
Ma ja, to je do aplikacije. Slično je i na whatsappu. Bolje je uvijek slikati zadanom tvroničkom kamerom ili eventualno GCam.
Mirzareli

#8102 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Mirzareli »

dadoka84 wrote:
Mirzareli wrote:Imam problem sa punjenjem telefona xiaomi redmi note 5.. Telefon mi se dosad na brzom punjenu punio do nekih max 2,5h ,odjednom se to punjenje popelo na skoro 4 h .. Telefon je star tek nekih 6-7 mjeseci i nije uopce cesto punjen posto ja to necackam puno tako da nisam mogao ofucati toliko bateriju .. Baterija se trosi standardno sto si tice toga to je oky,samo me punjnje baterije uveliko buni :? :? :?
Provjeri da li ima mozda wakelock, u grafikonu awake i screen on se uglavnom trebaju poklapati.

Instaliraj aplikaciju ampere. Isprobaj kablove i punjače pa vidi koji ti daje najviše mah. :)

Ne kontam bro sta je ovo wakelock i kakve to ima veze sa punjenje baterije ? :?
Filadendron96

#8103 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Filadendron96 »

Mirzareli wrote:Imam problem sa punjenjem telefona xiaomi redmi note 5.. Telefon mi se dosad na brzom punjenu punio do nekih max 2,5h ,odjednom se to punjenje popelo na skoro 4 h .. Telefon je star tek nekih 6-7 mjeseci i nije uopce cesto punjen posto ja to necackam puno tako da nisam mogao ofucati toliko bateriju .. Baterija se trosi standardno sto si tice toga to je oky,samo me punjnje baterije uveliko buni :? :? :?
Najvjerojatnije je do punjača.
Kao sto je kolega predložio, preuzmi Ampere aplikaciju pa izmjeri: https://play.google.com/store/apps/deta ... dev.ampere
Trebalo bi iznosi 1500mA jacina, obzirom da je note 5 u pitanju. Ako ne bude, probaj sa drugim, ali pazi da output (izlazna snaga) punjaca iznosi 5V 2A ili 2.1A, jer se ipak radi o 4000mah bateriji.
dadoka84

#8104 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dadoka84 »

Mirzareli wrote:
dadoka84 wrote:
Provjeri da li ima mozda wakelock, u grafikonu awake i screen on se uglavnom trebaju poklapati.

Instaliraj aplikaciju ampere. Isprobaj kablove i punjače pa vidi koji ti daje najviše mah. :)

Ne kontam bro sta je ovo wakelock i kakve to ima veze sa punjenje baterije ? :?
Wakelock je stanje mobitela u kojem on ne ulazi u stanje mirovanja i pored ugašenog ekrana, te neki od procesa ostane aktivan i telefon konstantno prazni bateriju, zagrijava se, duže se puni isl.
dadoka84

#8105 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dadoka84 »

Image

Ovako to nekako izgleda, awake i screen on bi trebalo da se poklapaju.
sedma_7

#8106 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sedma_7 »

Ima li neka aplikacija koja bi kameru od mi a1 učinila pristojnijom?

Molim vas samo provjerene aplikacije. :sax:

Zašto mi niko ne odgovara :roll: :sad:
Last edited by sedma_7 on 14/03/2019 00:35, edited 1 time in total.
Filadendron96

#8107 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Filadendron96 »

Raja sta mislite da li ce se desiti neko cudo pa da podignu ovu granicu za vrijednost posiljke na recimo 500 KM? Ne bih da smaram ili nesto, ali ima li ikakve realne sanse da se to desi, po vasem mišljenju.
EvoMeneJopet

#8108 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

Filadendron96 wrote:Raja sta mislite da li ce se desiti neko cudo pa da podignu ovu granicu za vrijednost posiljke na recimo 500 KM? Ne bih da smaram, ali da li ima ikakve realne sanse da se to desi, po vasem mišljenju.
Nema, spustice je opet, moraju ujednaciti sa EU pravilima. U Njemackoj je naorimjer do 27€ bez Carine, sve preko placas :-)
skafiskafsnjak

#8109 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

EvoMeneJopet wrote:
Filadendron96 wrote:Raja sta mislite da li ce se desiti neko cudo pa da podignu ovu granicu za vrijednost posiljke na recimo 500 KM? Ne bih da smaram, ali da li ima ikakve realne sanse da se to desi, po vasem mišljenju.
Nema, spustice je opet, moraju ujednaciti sa EU pravilima. U Njemackoj je naorimjer do 27€ bez Carine, sve preko placas :-)
Al vecina ima skladiste u EU ... i onda te u NJemacku dodje bez carine :D
EvoMeneJopet

#8110 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

Ali su i cijene iz EU lagera vece
skafiskafsnjak

#8111 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

EvoMeneJopet wrote:Ali su i cijene iz EU lagera vece
ne . Pogledaj cijene po prodavnicama koje imaju eu skladiste... Cijena jeste skuplja kad kupujes od Njemackih prodavaca i prodavnica... Ali kada kupujes od Kineza sa eu skladistem...tu su cijene
tapatalk2015

#8112 Re: Xiaomi mobiteli

Post by tapatalk2015 »

Pozdrav.

Imam redmi note 5 globalna verzija i baguje mi kamera opasno.

MIUI verzija 10.0.4.0 (OEIMIFH)

nisam nadogradio na zadnju MIUI V10.2.0.

Da li ste vi imali problema sa bagovanjem kamere na staroj verziji softvera i da li nova verzija softvera to riješava?

Hvala.
Sehro

#8113 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sehro »

tapatalk2015 wrote:Pozdrav.

Imam redmi note 5 globalna verzija i baguje mi kamera opasno.

MIUI verzija 10.0.4.0 (OEIMIFH)

nisam nadogradio na zadnju MIUI V10.2.0.

Da li ste vi imali problema sa bagovanjem kamere na staroj verziji softvera i da li nova verzija softvera to riješava?

Hvala.
Ja nisam imao nikavih bagova ni prije ubacivanja gcama ni poslije.
jarobot

#8114 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

Valja li čemu Mi8 lite ???
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#8115 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

jarobot wrote:Valja li čemu Mi8 lite ???
Mene isto zanima, mi 8 lite, RN 6 pro, MI A2
u kombinaciji 4/64 GB???
Filadendron96

#8116 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Filadendron96 »

Desava li se jos nekome da mu tokom koristenja recimo YouTube-a pukne Wi-Fi dok je povezan sa Bluetooth zvucnikom? Redmi S2 je u pitanju i dok gledam YouTube samo pukne pa se opet poveze ili se ne poveze nikako (dok ne restartujem range extender), a pritom je Bluetooth upaljen sve vrijeme. Ne mogu da skontam jel mozda bug neki u aplikaciji ili bug u MIUI-u. Mozda je glupo pitanje, ali moze li Bluetooth ometati Wi-Fi signal do te mjere da uzrokuje njegovo pucanje?
EvoMeneJopet

#8117 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

Filadendron96 wrote:Desava li se jos nekome da mu tokom koristenja recimo YouTube-a pukne Wi-Fi dok je povezan sa Bluetooth zvucnikom? Redmi S2 je u pitanju i dok gledam YouTube samo pukne pa se opet poveze ili se ne poveze nikako (dok ne restartujem range extender), a pritom je Bluetooth upaljen sve vrijeme. Ne mogu da skontam jel mozda bug neki u aplikaciji ili bug u MIUI-u. Mozda je glupo pitanje, ali moze li Bluetooth ometati Wi-Fi signal do te mjere da uzrokuje njegovo pucanje?
Koji router koristis?
Filadendron96

#8118 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Filadendron96 »

Crni Ubee gateway (modem + router), Telemach mreza.
bersK

#8119 Re: Xiaomi mobiteli

Post by bersK »

Jel upućen neko može li se ovaj Mi Pay negdje u BiH koristiti? Došao mi je update, a vidim da nema neke fajde od njeg.
HardCore

#8120 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

Mislim da je to do extendera a ne do telefona
EvoMeneJopet

#8121 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

Filadendron96 wrote:Crni Ubee gateway (modem + router), Telemach mreza.
Prepostavio sam, kod staraca kuci je isti, i vazda puca veza. Doskoro sam iskljucio wifi na njemu i nakacio Mikrotika, nikad vise im nije puko wifi.
Filadendron96

#8122 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Filadendron96 »

Mogu li dobiti odgovor na pitanje:
Posjedujem Ubee Wi-Fi modem + router i vec nekoliko noci se desava problem sa Wi-Fi konekcijom. Znaci, kada na telefonu kliknem na povezivanje na moj wifi, ne zeli da se poveze i jednostavno ostane na "dohvat ip adrese nije uspjelo." Pokusao sam i na drugom telefonu i isto se desava. Nakon sto ugasim pa ponovo upalim modem sve bude u redu i normalno se poveze, ali mi ne pada na pamet da ovo radim svaki dan ili svake sedmice. Mislio sam da kupim neki kvalitetniji jer nema smisla stvarno. Stvar je u tome sto imam i telefoniju ukljucenu u paket pa ne znam tacno koji tip da trazim: Wi-Fi modem ili gateway?
EvoMeneJopet

#8123 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

Filadendron96 wrote:Mogu li dobiti odgovor na pitanje:
Posjedujem Ubee Wi-Fi modem + router i vec nekoliko noci se desava problem sa Wi-Fi konekcijom. Znaci, kada na telefonu kliknem na povezivanje na moj wifi, ne zeli da se poveze i jednostavno ostane na "dohvat ip adrese nije uspjelo." Pokusao sam i na drugom telefonu i isto se desava. Nakon sto ugasim pa ponovo upalim modem sve bude u redu i normalno se poveze, ali mi ne pada na pamet da ovo radim svaki dan ili svake sedmice. Mislio sam da kupim neki kvalitetniji jer nema smisla stvarno. Stvar je u tome sto imam i telefoniju ukljucenu u paket pa ne znam tacno koji tip da trazim: Wi-Fi modem ili gateway?
Ugasis wifi na Ubee-tu :mrgreen: I zakacis lanom koji god hoces router na njega, iskonfigurises i rijesio si sve probleme.
Filadendron96

#8124 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Filadendron96 »

Haha tek sad skontao da sam dvaput postavio pitanje. :lol: :run: Hvala za preporuku, vjerovatno cu to i uraditi, samo ne znam koji bih router kupio (asus, tplink, dlink itd?).
milejovic1971

#8125 Re: Xiaomi mobiteli

Post by milejovic1971 »

je li moguce da mi je riknuo mikrofon 10. dan nakon kupovine? em susti kad pricam i slabije me cuje raja... Xiaomi redminote 3 nov kupljen
Post Reply