diablobih wrote:Pa realno bezveze, ali eto solidno za mobitel od 300 maraka i manje.
Razvucena je u uploadu (zbog imgura). Prava rezolucija je

Još jedna.
Portrait mode.
Moderator: Benq
diablobih wrote:Pa realno bezveze, ali eto solidno za mobitel od 300 maraka i manje.

Humljanin wrote:Dobro izgleda.bersK wrote:
Stock app sa upaljenim HDR-om. Bez ikakvih updatea.
Mada ja na svom mobitelu ne vidim nikakve posebne razlike bio upaljen HDR ili ne...
Odavno vec kontam instalirati Gcam, ali nikako...
Ima li ovdje neko da je instalirao Gcam na Redmi Note 5?
Pauza wrote:Uzeh Xiaomi Redmi S2 za 270KM novo zapakovano. Telefon ima 3GB/32GB, dual kamera ali nisam imao vremena da istražim. Ovako generalno dosta brz telefon sa velikim ekranom 6". Za ove pare dobra ponuda.
bersK wrote:zdruzdjo wrote:Kako je samo lako se naviknuti na tih 6".
Covjece prije mi je bilo 5.5 huuuu veliko. Neki dan uzmem od sina 5.5". pa nevjerovatno koliko to sad izgleda malesno. Kontam da prokomentarisem mu ali me nesto stid bilo.
Pitam se do koliko li ce generalno rasti displeji telefona.
Ovo sam isto pomislio.
Moj redoslijed je bio 4.8, 5.0, 5.5, mislio sam da će Note bit grdosija...
Vjeruješ li mi da ja puno više koristim onu opciju HHT u uvjetima slabijeg osvjetljenja... Neznam koja je razlika između HHT i HDR ali meni puno bolje rezultate dadne HHT... Dok mi HDR ne daje ništa posebno. (Neznam zašto). Ali pokušat ću to što si rekao pa ću isprobat više različitih modova da vidim šta daje najbolje rezultate po noći.bersK wrote:
HDR se najviše osjeti noću. Uslikaj nebo noću bez HDR-a i s HDR-om. Vidjećeš. Ovdje sam ga upalio čisto da onako slika dobije neku "osjetljivost".
Ja se kanim instalirat Gcam, pogotovo kad vidim ovo...
https://medium.com/@jhangyu/redmi-note- ... b186654b5d
Stigli mobitelčići.Haris033 wrote:![]()
![]()
Zapelo na carini (4 dana).
Ima li iko sličan problem?
Hairli da budeHaris033 wrote:Stigli mobitelčići.Haris033 wrote:![]()
![]()
Zapelo na carini (4 dana).
Ima li iko sličan problem?![]()
Jedan Redmi Note 5, drugi Mi Max 3. Mi Max 3 je
Nije loš ni Redmi 6 ni Mi A2 Lite, ni Redmi Note 5 (Pro).spinel_ wrote:covjece 6.9 inch![]()
![]()
i nisam citao ovu prethodnu temu, ali eto ako bi mi mogao neko preporuciti koji je najbolji a da mu je cijena oko 300 maraka
gledao sam ovaj redmi 6 koji je u junu izasao, ali kazu da nije nesto naspram prethodnikapa eto svaka info je dobrodosla
Humljanin wrote:Nije loš ni Redmi 6 ni Mi A2 Lite, ni Redmi Note 5 (Pro).spinel_ wrote:covjece 6.9 inch![]()
![]()
i nisam citao ovu prethodnu temu, ali eto ako bi mi mogao neko preporuciti koji je najbolji a da mu je cijena oko 300 maraka
gledao sam ovaj redmi 6 koji je u junu izasao, ali kazu da nije nesto naspram prethodnikapa eto svaka info je dobrodosla
Sve ti ga je to oko 300KM čak i manje. Zavisi šta hoćeš. Ja mislim da je najbolji Redmi Note 5 (Pro ne Plus). Ima malo jači procesor i kažu da mu je kamera malo bolja. Ali koji god uzmeš nećeš se sigurno pokajati, jer za te novce nema trrnutno boljih mobitela koliko sam upućen.
Prednost na strani Mi A2 Lite i Redmi 6 je to što su manji gabarittima od Note 5 Pro. A tko voli čisti Android vjerojatno bi mu prvi izbor od ova tri bio Mi A2 Lite.
Pa eto, kako god hoćeš. Raspitaj se jos malo i opleti
Unlokaj TWRP, bootloader, unlock uređaj (Xiaomi gasi opciju traženja telefona nakon toga) i onda ide root, instalacija preko zip fajla camera2api i još nečeg. To je taj neki proces.Humljanin wrote:Vjeruješ li mi da ja puno više koristim onu opciju HHT u uvjetima slabijeg osvjetljenja... Neznam koja je razlika između HHT i HDR ali meni puno bolje rezultate dadne HHT... Dok mi HDR ne daje ništa posebno. (Neznam zašto). Ali pokušat ću to što si rekao pa ću isprobat više različitih modova da vidim šta daje najbolje rezultate po noći.bersK wrote:
HDR se najviše osjeti noću. Uslikaj nebo noću bez HDR-a i s HDR-om. Vidjećeš. Ovdje sam ga upalio čisto da onako slika dobije neku "osjetljivost".
Ja se kanim instalirat Gcam, pogotovo kad vidim ovo...
https://medium.com/@jhangyu/redmi-note- ... b186654b5d![]()
Što se tiče Google Camere od početka kontam instalirati ali su me isprepadali na više mjesta nekakvim forama da se može shebati telefon. A koliko sam tražio tutoriale , skoro svaki drugačije kaže.
Ono što sam dosad ukapirao je da za korištenje GCam treba osposobiti taj nekakav "camera2api" modul jer preko njega GCam dobiva pune ovlasti nad hardverom kamere.
Taj camera2api se može valjda osposobiti koliko sam skonto ili editiranjem sistemskih datoteka u nekom editoru za kod (valjda se samo doda jedna linija koda) ili drugi način da se zipuju i instaliraju ti neki fajlovi preko recovery moda (što je meni nepoznanica pa se ne bih upuštao)
Uglavnom, KAO, jednostavno je... Al nisam 100% siguran pa ne bi volio zajebat nešto.
Ako je netko već ovdje uspješno dobio Google Cameru na svom Xiaomiju volio bi da nam podijeli znanje
spinel_ wrote:
Ma kod tog Redmi 6 odbija me sto je plasticno kuciste, a valjda prethodnim je sve bilo metalno. I sto je chipset mediatek a u proslim bio snapdragon.
A Mi A2 Lite se cini najboljim meni, samo ne znam duzina mu jes obzirom da trenutno imam telefon od 4 incha
ne znam kako bi mi pala ta promjena
![]()
I moze li jos koja je razlika izmedju cistrog Androida taj AndroidOne i onog koji to nijea trenutno nisam ni na jednom androidu pa eto zanima me jer hocu promjenu, a i nema mi druge
Nemam pojma šta si napisao sa ovim boldiranim...bersK wrote:
Unlokaj TWRP, bootloader, unlock uređaj (Xiaomi gasi opciju traženja telefona nakon toga) i onda ide root, instalacija preko zip fajla camera2api i još nečeg. To je taj neki proces.
Ja sam mislio na ovaj https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_6-9237.phpHumljanin wrote:
Ja ne znam u šta si ti gledao, ali skoro svi Xiaomi mobiteli iz Redmi serije imaju metalna leđa sa plastičnom "trakom" na vrhu i na dnu zbog prijema signala. Znači jednak ti je po materijalima i Redmi 6 i Redmi 5 i Redmi 4 a mislim i Redmi 3...
Mediatek? Ovdje piše da je Snapdragon 625 :
https://m.aliexpress.com/item/328885361 ... d28ff385f1
Ovo je po meni odlično: snapdragon 625, 4 GB Ram, 64GB memorije + crna boja + shipping sve oko 286KM.
Mora da imaš neki stari Ajfon dok au 4 inča?
Ako ćeš gledati po tome nijedan ti neće odgovarati jer au nažalost mobiteli sve veći i veći...
Ja sam se navikao sa 4,7in na 5,99in koliko ima Redmi Note 5 Pro. Mislio sam da nikad necu. Mada bi volio i sad da je cenat manji...
Zato sam ti i predložio Redmi 6 i Mi A2 Lite jer spadaju u budžet, manji su od Note 5 a iato au jako dobri...
Sad za android... Neznam... Otiđi do neke radnje gdje se mogu isprobati pa vidi šta ti se sviđa više...
Prednost čistog androida je što ae valjda dobivaju svi update 2 godine isto kao da imaš Googleov Pixel. Ali opet MIUI ima svoje čari.. dosta toga možeš podesiti što nema čisti Android..
Najbolje sam isprobaj pa odluči
Humljanin wrote:Nemam pojma šta si napisao sa ovim boldiranim...bersK wrote:
Unlokaj TWRP, bootloader, unlock uređaj (Xiaomi gasi opciju traženja telefona nakon toga) i onda ide root, instalacija preko zip fajla camera2api i još nečeg. To je taj neki proces.![]()
Zar se TWRP može unlockati? I šta znači to da Xiaomi gasi opciju traženja telefona? Zar ga traži ikako?![]()
Aha...bersK wrote:Humljanin wrote:Nemam pojma šta si napisao sa ovim boldiranim...bersK wrote:
Unlokaj TWRP, bootloader, unlock uređaj (Xiaomi gasi opciju traženja telefona nakon toga) i onda ide root, instalacija preko zip fajla camera2api i još nečeg. To je taj neki proces.![]()
Zar se TWRP može unlockati? I šta znači to da Xiaomi gasi opciju traženja telefona? Zar ga traži ikako?![]()
Kad kreneš da otključaš telefon, tj kad zatražiš na Xiaomijevom sajtu da ti se "otključa" telefon dobiješ uputstvo u fazonu "Ako enableuješ ovu opciju, opcija Find my phone se gasi."
A vjerojatno onda ima varijantu i sa Mediatekom.. a evo ja sam ti našao Snapdragon verziju (4/64GB) sa shippingom ispod 300KM.spinel_ wrote:
Ja sam mislio na ovaj https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_6-9237.php
I tu pise MEdiatek, a gledao sam neku video recenziju i kaze da je plasticno kuciste.
I sad ja ne znam, meni ovo djeluje zbunjujuceTaj Mi A2 lite je zapravo Redmi 6 pro samo na indijskom
![]()
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_a2_l ... )-9247.php
jeste, na iphone su starompa me sad strah te promjene, mislim ne toliko u iz IOS-a u Android koliko u velicini
![]()
I sorry nedavno sam poceo pratiti i gledati ove telefone pa bas najbolje se ne snalazim s nazivima![]()
Hvala ti svakako na pomoci
Haris033 wrote:Mi Max 3 = Note 5, samo sa većim ekranom (6.9") koji, na moje veliko iznenađenje, fino leži u ruci.Sehro wrote:Hairli da budeHaris033 wrote:
Stigli mobitelčići.![]()
Jedan Redmi Note 5, drugi Mi Max 3. Mi Max 3 je, de malo recenzija.. Koliko je putovao?
Jedina zamjerka je što konkretno model koji sam kupio ima neki kvar na modemu, a koji predstavlja problem pri kaćenju na 4G u nekim zemljama. Ovdje nema 4G tako da i ne mogu provjeriti kako fercera.
Instaliran je MIUI 9.6.4.0. OEDMIFD za kojeg kažu da je "fake ROM", nema OTA... Da li se može dalje raditi update i sl.![]()
Mnogo me bune ove kineske, indijske, te Global ROM verzije (valjda offical ROM za ovaj model još nije izašao) i sl. Znam samo da je GLOBAL VERSION, verzija sa ispravnim modemom.
ne gearbestu isti takav ali 4gb/64gb 230 km.spinel_ wrote:Pauza wrote:Uzeh Xiaomi Redmi S2 za 270KM novo zapakovano. Telefon ima 3GB/32GB, dual kamera ali nisam imao vremena da istražim. Ovako generalno dosta brz telefon sa velikim ekranom 6". Za ove pare dobra ponuda.
Pravooo jeftino, gdje si kupio ako nije tajna
arnes_king wrote:Moze li se sada redmi note 5 ili redmi note 6 naruciti sa DHL dostavom a da se izbjegne carina, to jest da dodje ispod 300KM?