Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- O'zone
- Globalni moderator
#6501 Re: Xiaomi mobiteli
Nakon par dana na MIUI-u 10 baterija se ustabilila. Evo danas 7 sati screen on I baterija na 38%. Samo ga brže troši kad gOnjam igrice što je opet očekivano.
-
hhaarree
#6502 Re: Xiaomi mobiteli
nema na cemdeda_jr wrote: Neizmjerno hvala!
-
Sehro
#6503 Re: Xiaomi mobiteli
3 GB RAM-a ili 4?hhaarree wrote:By the way uzeo sam Note 5 i jos uvijek sok i nevjerica kakva je ovo masina. Cak mi se i MIUI djasvi, sve leti, jos uvijek ni jednog trzaja ni stopanja. I prednja kamera na dnevnoj svjetlosti haman kao da je fotoaparat, bas dobre slike. Ja prezadovoljan kupovinom
-
hhaarree
#6504 Re: Xiaomi mobiteli
4Sehro wrote:3 GB RAM-a ili 4?hhaarree wrote:By the way uzeo sam Note 5 i jos uvijek sok i nevjerica kakva je ovo masina. Cak mi se i MIUI djasvi, sve leti, jos uvijek ni jednog trzaja ni stopanja. I prednja kamera na dnevnoj svjetlosti haman kao da je fotoaparat, bas dobre slike. Ja prezadovoljan kupovinom
-
Sehro
#6505 Re: Xiaomi mobiteli
Zato letihhaarree wrote:4Sehro wrote:3 GB RAM-a ili 4?hhaarree wrote:By the way uzeo sam Note 5 i jos uvijek sok i nevjerica kakva je ovo masina. Cak mi se i MIUI djasvi, sve leti, jos uvijek ni jednog trzaja ni stopanja. I prednja kamera na dnevnoj svjetlosti haman kao da je fotoaparat, bas dobre slike. Ja prezadovoljan kupovinom
-
hhaarree
#6506 Re: Xiaomi mobiteli
ma znam, al za 4 glave fakat nisam ocekivao ovakav letSehro wrote: Zato leti
- madesa
#6507 Re: Xiaomi mobiteli
Jeste, ali otvorim neku aplikaciju iskoci mi reklamq i cekam pet sekundi da prodjeTabijat wrote:madesa wrote:koristim mi a2 i jedini problem koji imam su iskakanje reklama. moze li se to ukinuti ikako
Kakvih reklama?!? Zar nije A2 Android One?
-
hhaarree
#6508 Re: Xiaomi mobiteli
Jesi li instalirao kakve sklj aplikacije/igre? Garant jesi, posebno ako iskacu reklame u notifikacijama ili sistemskim aplikacijama.
- strongmen
#6509 Re: Xiaomi mobiteli
kakve veze ima količina RAMa sa brzinom rada mobitela i fluidnošću OSaSehro wrote:Zato letihhaarree wrote:4Sehro wrote: 3 GB RAM-a ili 4?
najbolji dokaz je za to bas upravo bio Ajfun i iOS koji su sa manje RAMa uvjek radili bolje od uporedivog android mobitela, naročito starijih generacija, pa je npr. iPhone 4 sa samo 512 MB RAMa bolje radio od androida sa 1 ili čak 2 GB RAMa
a što ?
jer je imao bolji OS i bolje čipove
pa je džaba bilo android telefonima da se razbacuju RAMom
elem, naravoučenije: veze nema količina RAMa sa brzinom rada moba
samo omogućava bolji multitasking
- strongmen
#6510 Re: Xiaomi mobiteli
MIU.je čista kopija aple iOSahhaarree wrote:By the way uzeo sam Note 5 i jos uvijek sok i nevjerica kakva je ovo masina. Cak mi se i MIUI djasvi, sve leti, jos uvijek ni jednog trzaja ni stopanja. I prednja kamera na dnevnoj svjetlosti haman kao da je fotoaparat, bas dobre slike. Ja prezadovoljan kupovinom
svi koji su ikad koristili Ajfun znaju sta pricam
a i smatra se najboljom nadogradnjom androida i spoliran, uglancan i fluidan skoro kao i iOS, stoga ne treba da te čudi sto "leti" uz zaslugu i sasvim solidnog čipa srednje klase snapdragona 636
Last edited by strongmen on 03/10/2018 23:14, edited 1 time in total.
- diablobih
#6512 Re: Xiaomi mobiteli
Ne, stock android i oxygen os su najbolji. EMUI i MIUI su sranje da ga nema veceg.strongmen wrote:MIU.je čista kopija aple iOSahhaarree wrote:By the way uzeo sam Note 5 i jos uvijek sok i nevjerica kakva je ovo masina. Cak mi se i MIUI djasvi, sve leti, jos uvijek ni jednog trzaja ni stopanja. I prednja kamera na dnevnoj svjetlosti haman kao da je fotoaparat, bas dobre slike. Ja prezadovoljan kupovinom
svi koji su ikad koristili Ajfun znaju sta pricam
a i smatra se najboljom nadogradnjom androida i spoliran, uglancan i fluidan skoro kao i iOS, stoga ne treba da te čudi sto "leti" uz zaslugu i sasvim solidnog čipa srednje klase snapdragona 636
- strongmen
#6513 Re: Xiaomi mobiteli
ja pričam o nadogradnji on spominje stock android
oxygen je drugi poslije MIUi
- diablobih
#6514 Re: Xiaomi mobiteli
lol, oxygen, pa sve ostalo. MIUI je najgori skin ikad, zajedno sa EMUI.strongmen wrote:ja pričam o nadogradnji on spominje stock android
- strongmen
#6515 Re: Xiaomi mobiteli
eto ti bolje znaš od desetine recezenata portala i magazina gdje se ljudi mobitelima bave profesionalno
-
Tabijat
#6516 Re: Xiaomi mobiteli
Pa ako ti u opisu aplikacije/igrice na Google Play piše ADS onda ima oglase, kakve veze ima A2, iskakat će ti na svakom.madesa wrote:Jeste, ali otvorim neku aplikaciju iskoci mi reklamq i cekam pet sekundi da prodjeTabijat wrote:madesa wrote:koristim mi a2 i jedini problem koji imam su iskakanje reklama. moze li se to ukinuti ikako
Moje pitanje za sve sa telefonima iz Android One programa (A1 i A2): Imate li vi reklame u settinzima kao ostali (Miui) xiaomi telefoni?
- agent_zero
#6517 Re: Xiaomi mobiteli
Naravno da nema, mi a1.
-
mobile94
#6518 Re: Xiaomi mobiteli
Pozdrav forumasi, vlasnik sam redmi note 5 mobitela i moram reci da je veliki korak naprijed u odnosu na redmi note 4x kojeg sam koristio vise od godinu dana sa kojim sam bio prezadovoljan. Najviše sam osjetio korak naprijed u dizajnu i kameri, koja je na redmi note 4x bila stvarno ispod prosjeka ( mozda zbog toga sto me je potrefio najlosiji senzor kamere omnivision, a poznato je da je xiaomi u note 4x ugrađivao 3 razlicita senzora kamere). Zanima me kakva su vam iskustva sa miui 10, ima li bagova i nekih vecih problema, jesu li pokvarili kameru i bateriju novom nadogradnjom, dvoumim se jos da li da azuriram sistem na miui 10. Ako nekoga zanima redmi note 5 sam narucio sa aliexpresa, prodavnica hongkong goldway, verziju 4/64 u zlatnoj boji, global rom (kineska verzija) i cijena je bila 270KM. Mobitel je stigao za 23 dana u BiH i na carini se zadrzao 5 dana i placeno je otvaranje paketa 3,5KM. Prije toga sam također narucio redmi note 5 sa mi global store ali mobitel nije nikad stigao na adresu (sumnjam da su uopste i poslali) ali je aliexpres uredno vratio sav novac nakon isteka od 60 dana koliko je i predviđeno za dolazak mobitela na adresu.
- skafiskafsnjak
#6519 Re: Xiaomi mobiteli
Ne pokusavaj se s njim prepirati...diablobih wrote:lol, oxygen, pa sve ostalo. MIUI je najgori skin ikad, zajedno sa EMUI.strongmen wrote:ja pričam o nadogradnji on spominje stock android
- valjuga
#6520 Re: Xiaomi mobiteli
Kakve reklame u setinzima ima MIUI?Tabijat wrote:Pa ako ti u opisu aplikacije/igrice na Google Play piše ADS onda ima oglase, kakve veze ima A2, iskakat će ti na svakom.madesa wrote:Jeste, ali otvorim neku aplikaciju iskoci mi reklamq i cekam pet sekundi da prodjeTabijat wrote:
Moje pitanje za sve sa telefonima iz Android One programa (A1 i A2): Imate li vi reklame u settinzima kao ostali (Miui) xiaomi telefoni?
Imam 2 šljaomija u kući pa da baš provjerim.
-
Sehro
#6521 Re: Xiaomi mobiteli
Ja sam misilio naručiti preko ovog Mi store-a, ali nakon ovogamobile94 wrote:Pozdrav forumasi, vlasnik sam redmi note 5 mobitela i moram reci da je veliki korak naprijed u odnosu na redmi note 4x kojeg sam koristio vise od godinu dana sa kojim sam bio prezadovoljan. Najviše sam osjetio korak naprijed u dizajnu i kameri, koja je na redmi note 4x bila stvarno ispod prosjeka ( mozda zbog toga sto me je potrefio najlosiji senzor kamere omnivision, a poznato je da je xiaomi u note 4x ugrađivao 3 razlicita senzora kamere). Zanima me kakva su vam iskustva sa miui 10, ima li bagova i nekih vecih problema, jesu li pokvarili kameru i bateriju novom nadogradnjom, dvoumim se jos da li da azuriram sistem na miui 10. Ako nekoga zanima redmi note 5 sam narucio sa aliexpresa, prodavnica hongkong goldway, verziju 4/64 u zlatnoj boji, global rom (kineska verzija) i cijena je bila 270KM. Mobitel je stigao za 23 dana u BiH i na carini se zadrzao 5 dana i placeno je otvaranje paketa 3,5KM. Prije toga sam također narucio redmi note 5 sa mi global store ali mobitel nije nikad stigao na adresu (sumnjam da su uopste i poslali) ali je aliexpres uredno vratio sav novac nakon isteka od 60 dana koliko je i predviđeno za dolazak mobitela na adresu.
- felix10
#6522 Re: Xiaomi mobiteli
Ja narucio 17.9. , 24.9. pise poslano na brod za BiH, od tada nikakvih novih informacija...Sehro wrote:Ja sam misilio naručiti preko ovog Mi store-a, ali nakon ovogamobile94 wrote:Pozdrav forumasi, vlasnik sam redmi note 5 mobitela i moram reci da je veliki korak naprijed u odnosu na redmi note 4x kojeg sam koristio vise od godinu dana sa kojim sam bio prezadovoljan. Najviše sam osjetio korak naprijed u dizajnu i kameri, koja je na redmi note 4x bila stvarno ispod prosjeka ( mozda zbog toga sto me je potrefio najlosiji senzor kamere omnivision, a poznato je da je xiaomi u note 4x ugrađivao 3 razlicita senzora kamere). Zanima me kakva su vam iskustva sa miui 10, ima li bagova i nekih vecih problema, jesu li pokvarili kameru i bateriju novom nadogradnjom, dvoumim se jos da li da azuriram sistem na miui 10. Ako nekoga zanima redmi note 5 sam narucio sa aliexpresa, prodavnica hongkong goldway, verziju 4/64 u zlatnoj boji, global rom (kineska verzija) i cijena je bila 270KM. Mobitel je stigao za 23 dana u BiH i na carini se zadrzao 5 dana i placeno je otvaranje paketa 3,5KM. Prije toga sam također narucio redmi note 5 sa mi global store ali mobitel nije nikad stigao na adresu (sumnjam da su uopste i poslali) ali je aliexpres uredno vratio sav novac nakon isteka od 60 dana koliko je i predviđeno za dolazak mobitela na adresu., ima li još neko loše iskustvo sa dotičnom trgovinom?
Dole ljudi u feed pisu da je okej kupovina preko njih samo mi je nelogicno da na sjeverni pol dodje posiljka za 10-15 dana a do nas u prosjeku 20-30 dana. Joj Bosno moja
- Haris033
#6523 Re: Xiaomi mobiteli
Narucio Note 5 preko Mi Global Store, došao za tačno 21 dan.Sehro wrote:Ja sam misilio naručiti preko ovog Mi store-a, ali nakon ovoga, ima li još neko loše iskustvo sa dotičnom trgovinom?
Sada čekam Mi Max 3, naručen preko iste radnje 21.09.
Zadnji info "Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to BA/SJJ) 2018-09-30 12:23:02 [GMT+8]"
Budemo vidjeli kada će doći..
- diablobih
#6524 Re: Xiaomi mobiteli
Mi store vam je zvanicna prodavnica, nema problema sa njima, to je vise do poste koja donosi.
-
Tabijat
#6525 Re: Xiaomi mobiteli
https://www.bleepingcomputer.com/news/s ... ir-phones/valjuga wrote:Kakve reklame u setinzima ima MIUI?Tabijat wrote:Pa ako ti u opisu aplikacije/igrice na Google Play piše ADS onda ima oglase, kakve veze ima A2, iskakat će ti na svakom.madesa wrote:
Jeste, ali otvorim neku aplikaciju iskoci mi reklamq i cekam pet sekundi da prodje
Imam 2 šljaomija u kući pa da baš provjerim.