Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
valjuga

#576 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

AhmetShabo wrote:
zlo zlo wrote:pa sto se fino ne dogovoriš da izvadiš bateriju i pošalješ ga? s njime kopiju od carine i da s time vrati.
nosio sam na servis, nije do baterije, kaze lik da baterija ima struju i da je ispravna. A cim mi telefon ne prepoznaje PC, onda je problem hardwerski, vjerovatno maticna ploca. Ako im posaljem mobitel bez baterije, onda vjerovatno gubim garanciju i nece mi htjeti uvaziti reklamaciju..
Ne znam kako je on izmjerio bateriju al ja mu nevjerujem.
Mislim može bit da nije do baterije al da je on izmjerio e to mu nevjerujem.To si jedino siguran da je tu tvoju bateriju ubacit u ispravan telefon,pa probat.
Žali se selleru,zaprijeti paypalom nemaš šta izgubit.
Sretno...
P.s. Da imam mi4 ja bi ga rastavio i probao tu tvoju bateriju u roku odmah.
medeni99

#577 Re: Xiaomi mobiteli

Post by medeni99 »

jarobot wrote:
AhmetShabo wrote: odakle care, gdje cu je naci za moj model.. gledo sam na netu, lakse plutonij naci nego maticnu za mi4 3/64
Eto sad smo mi što kupimo telefon kod operatera sa garancijom i platimo skuplje levati . Da li je baš tako ???? :izet:
za 1.400 KM kolko te odero bht za HTC 10 https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 34170.html
on je mogao kupit 3 i po Xiaomi 4-orke
da ima rezerve za dijelova :D
Dzevy

#578 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

AhmetShabo wrote: odakle care, gdje cu je naci za moj model.. gledo sam na netu, lakse plutonij naci nego maticnu za mi4 3/64
Drug odi u Poštu tamo njih pritisni, trazi sefa, vodi se teorijom da kad je mogao doci putem poste moze se i vratiti. Moze se poslati sigurno ali je malo veca procedura, budi uporan ili dogovori sa kinezima da ces poslati bez baterije.
Sretno
AhmetShabo

#579 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Dzevy wrote:
Drug odi u Poštu tamo njih pritisni, trazi sefa, vodi se teorijom da kad je mogao doci putem poste moze se i vratiti. Moze se poslati sigurno ali je malo veca procedura, budi uporan ili dogovori sa kinezima da ces poslati bez baterije.
Sretno
kinezi su odgovorili da ne moze bez baterije. Tako da nemam pojma sta raditi dalje. Jedino odnijeti nekom xiaomi expertu ovdje u BiH pa da ustanovi tacno sta mu je
Dzevy

#580 Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

AhmetShabo wrote:
Dzevy wrote:
Sretno
kinezi su odgovorili da ne moze bez baterije. Tako da nemam pojma sta raditi dalje. Jedino odnijeti nekom xiaomi expertu ovdje u BiH pa da ustanovi tacno sta mu je
Kazem ti zaprijeti i jednima i drugima, i kinezima za paypal, a pošti traži sefa itd itd nema ti druge jbg ili ubuduće ne kupuj kineza sa tako starim socketom jer su dijelovi nemogući za pronaci.
Sretno
AhmetShabo

#581 Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Dzevy wrote: Kazem ti zaprijeti i jednima i drugima, i kinezima za paypal, a pošti traži sefa itd itd nema ti druge jbg ili ubuduće ne kupuj kineza sa tako starim socketom jer su dijelovi nemogući za pronaci.
Sretno
sta cu prijetit preko interneta, nemocan sam, ja sta god da napisem, moje pare su kod njih, a ja kod sebe imam hrpu metala i plastike. Sa ovim nasim u posti mi se i ne mili svadjati,a telefon je vec otvoren na servisu. Pitanje je gdje bi taj telefon zavrsio.
Dzevy

#582 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

AhmetShabo wrote:
Dzevy wrote: Kazem ti zaprijeti i jednima i drugima, i kinezima za paypal, a pošti traži sefa itd itd nema ti druge jbg ili ubuduće ne kupuj kineza sa tako starim socketom jer su dijelovi nemogući za pronaci.
Sretno
sta cu prijetit preko interneta, nemocan sam, ja sta god da napisem, moje pare su kod njih, a ja kod sebe imam hrpu metala i plastike. Sa ovim nasim u posti mi se i ne mili svadjati,a telefon je vec otvoren na servisu. Pitanje je gdje bi taj telefon zavrsio.
Nisi ti drug nista izgubio kinezima je rejting sve, makar trazi veci povrat novca inace ces ih prijaviti paypalu, pazi na rok koji paypal stiti korisnika, ako nista ne uspije makar uzmi sta nude jbg nezz sta da ti kazem. A za nasu postu nezz sta da ti kazem, ja bih se za svoj novac borio.
medeni99

#583 Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by medeni99 »

AhmetShabo wrote:.... a ja kod sebe imam hrpu metala i plastike...
imaš od mene 20 marona za tu "hrpu" metala :D
AhmetShabo

#584 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Dzevy wrote:
AhmetShabo wrote:
Sretno
Nisi ti drug nista izgubio kinezima je rejting sve, makar trazi veci povrat novca inace ces ih prijaviti paypalu, pazi na rok koji paypal stiti korisnika, ako nista ne uspije makar uzmi sta nude jbg nezz sta da ti kazem. A za nasu postu nezz sta da ti kazem, ja bih se za svoj novac borio.
nude mi 28 dolara na paypal ili 38 dolara na njihov GB racun.
To je nista, nula, za 400 KM koliko me sve kostalo
AhmetShabo

#585 Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

medeni99 wrote:
AhmetShabo wrote:.... a ja kod sebe imam hrpu metala i plastike...
imaš od mene 20 marona za tu "hrpu" metala :D
50 doalra je display za Mi4
medeni99

#586 Re: Xiaomi mobiteli

Post by medeni99 »

pa što onda govoriš da je hrpa metala
za "hrpu metala" cijena je 20 KM
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#587 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Nema nista od slanja, vec su otvarali telefon ovdje, i samim tim, svaki vid garancije je izgubljen. Prodati nekome za dijelova, nije losa opcija. Gubitak novca, je neminovan.
AhmetShabo

#588 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Je li moguce sprziti maticnu sa statickim elekticitetom koji nosimo u sebi? Dakle da dodirnem telefon, posto je ovaj Mi4 metalni, da se prense to i da mozda tako maticna rikne? Pitam samo je li moguce, nisam googlao
Pake

#589 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Pake »

ponavljam, neshvaltljivo i velika šteta da tako jak brend poput Xiaomija ne zastupa i servisno ne podržava neki dobar distributer, evo kod mene jaranu rikno touch kod Oukitela i sve će bez problema završit u uni-expertu
cassius

#590 Re: Xiaomi mobiteli

Post by cassius »

AhmetShabo wrote:Je li moguce sprziti maticnu sa statickim elekticitetom koji nosimo u sebi? Dakle da dodirnem telefon, posto je ovaj Mi4 metalni, da se prense to i da mozda tako maticna rikne? Pitam samo je li moguce, nisam googlao
Ne.
Poslusaj ovog kolegu iznad da se boris za te svoje pare. Ako ne mozes naci maticnu , prodaj ga u dijelove i to bi bilo to.
Jel ti ima na ovom linku odgovarajuca maticna
Link
valjuga

#591 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

AhmetShabo wrote:Je li moguce sprziti maticnu sa statickim elekticitetom koji nosimo u sebi? Dakle da dodirnem telefon, posto je ovaj Mi4 metalni, da se prense to i da mozda tako maticna rikne? Pitam samo je li moguce, nisam googlao
Mislim da je veća mogućnost da te boeing 747 spiči u glavu.
A ne znam da li sad komplikujem al ako imaš nekog u Rvackoj pa da ti on pošalje u kinu nazad??
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#592 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Pake wrote:ponavljam, neshvaltljivo i velika šteta da tako jak brend poput Xiaomija ne zastupa i servisno ne podržava neki dobar distributer, evo kod mene jaranu rikno touch kod Oukitela i sve će bez problema završit u uni-expertu
Zato polahko gube trziste kad su mobiteli u pitanju. U Kini su tek 4 ili 5, al' opet, xiaomi ne zivi od mobitela.
AhmetShabo

#593 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

cassius wrote:
Ne.
Poslusaj ovog kolegu iznad da se boris za te svoje pare. Ako ne mozes naci maticnu , prodaj ga u dijelove i to bi bilo to.
Jel ti ima na ovom linku odgovarajuca maticna
Link
ima ih za mi4, ali nema za moj model od 64 GB
AhmetShabo

#594 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

ima li neko da mi kaze nesto kako vjerovati ovome? Jedina koja odgovara meni i koju sam uspio naci na netu.. ovo dodje negdje oko 90 KM
http://www.ebay.in/itm/MI4-64gb-board-i ... SwYIxX70SV
zlo zlo

#595 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

fino iz hr probaj, a ne bezveze kupovat a nemaš blage što je.

Prioritetna preporučena pošiljka međunarodni promet

zemlja odredišta *: kina

masa pisma u gramima*: 100-250

Dopunske usluge
Povratnica

IZRAČUNAJ

Ukupno:
67,60
kuna

Napomena:
Izračun cijene osnovne usluge ne sadrži PDV jer su oslobođene plaćanja PDV-a.
Izračun cijene slanja pošiljke je informativan.
Detaljnije informacije o cijeni poštanskih usluga možete dobiti u najbližem poštanskom uredu.
AhmetShabo

#596 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

zlo zlo wrote:fino iz hr probaj, a ne bezveze kupovat a nemaš blage što je.

Prioritetna preporučena pošiljka međunarodni promet

zemlja odredišta *: kina

masa pisma u gramima*: 100-250

Dopunske usluge
Povratnica

IZRAČUNAJ

Ukupno:
67,60
kuna

Napomena:
Izračun cijene osnovne usluge ne sadrži PDV jer su oslobođene plaćanja PDV-a.
Izračun cijene slanja pošiljke je informativan.
Detaljnije informacije o cijeni poštanskih usluga možete dobiti u najbližem poštanskom uredu.
otvorio sam mobitel, tacnije dao sam ga na servis ovdje...
Azrail

#597 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Azrail »

Ne znam zašto si u pošti uopšte govorio da je sa baterijom.
neo85

#598 Re: Xiaomi mobiteli

Post by neo85 »

Može li mi neko odgovoriti što mi konzumira internu memoriju kod Redmi 3x. Kad sam ga tek kupio (prije tri dana) pokazivalo je 24 GB raspoložive memorije. Sada je 22.5 GB. Također,u inf.telefona piše da je broj modela 3S a ne 3X.Prodavac kaže da je zbog toga što je isti softver u pitanju. Je li zaista tako. Početnik sam sa smartphonima,pa bih bio jako zahvalan na odgovoru.
cassius

#599 Re: Xiaomi mobiteli

Post by cassius »

neo85 wrote:Može li mi neko odgovoriti što mi konzumira internu memoriju kod Redmi 3x. Kad sam ga tek kupio (prije tri dana) pokazivalo je 24 GB raspoložive memorije. Sada je 22.5 GB. Također,u inf.telefona piše da je broj modela 3S a ne 3X.Prodavac kaže da je zbog toga što je isti softver u pitanju. Je li zaista tako. Početnik sam sa smartphonima,pa bih bio jako zahvalan na odgovoru.
Mozda da iskljucis automatski update svih aplikacija. Mozda je to .
Azrail

#600 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by Azrail »

cassius wrote:
neo85 wrote:Može li mi neko odgovoriti što mi konzumira internu memoriju kod Redmi 3x. Kad sam ga tek kupio (prije tri dana) pokazivalo je 24 GB raspoložive memorije. Sada je 22.5 GB. Također,u inf.telefona piše da je broj modela 3S a ne 3X.Prodavac kaže da je zbog toga što je isti softver u pitanju. Je li zaista tako. Početnik sam sa smartphonima,pa bih bio jako zahvalan na odgovoru.
Mozda da iskljucis automatski update svih aplikacija. Mozda je to .
I cache od aplikacija, najviše google chrome, google search...
Post Reply