Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zlo zlo wrote:pa sto se fino ne dogovoriš da izvadiš bateriju i pošalješ ga? s njime kopiju od carine i da s time vrati.
nosio sam na servis, nije do baterije, kaze lik da baterija ima struju i da je ispravna. A cim mi telefon ne prepoznaje PC, onda je problem hardwerski, vjerovatno maticna ploca. Ako im posaljem mobitel bez baterije, onda vjerovatno gubim garanciju i nece mi htjeti uvaziti reklamaciju..
Ne znam kako je on izmjerio bateriju al ja mu nevjerujem.
Mislim može bit da nije do baterije al da je on izmjerio e to mu nevjerujem.To si jedino siguran da je tu tvoju bateriju ubacit u ispravan telefon,pa probat.
Žali se selleru,zaprijeti paypalom nemaš šta izgubit.
Sretno...
P.s. Da imam mi4 ja bi ga rastavio i probao tu tvoju bateriju u roku odmah.
AhmetShabo wrote:
odakle care, gdje cu je naci za moj model.. gledo sam na netu, lakse plutonij naci nego maticnu za mi4 3/64
Drug odi u Poštu tamo njih pritisni, trazi sefa, vodi se teorijom da kad je mogao doci putem poste moze se i vratiti. Moze se poslati sigurno ali je malo veca procedura, budi uporan ili dogovori sa kinezima da ces poslati bez baterije.
Sretno
AhmetShabo wrote:
odakle care, gdje cu je naci za moj model.. gledo sam na netu, lakse plutonij naci nego maticnu za mi4 3/64
Drug odi u Poštu tamo njih pritisni, trazi sefa, vodi se teorijom da kad je mogao doci putem poste moze se i vratiti. Moze se poslati sigurno ali je malo veca procedura, budi uporan ili dogovori sa kinezima da ces poslati bez baterije.
Sretno
kinezi su odgovorili da ne moze bez baterije. Tako da nemam pojma sta raditi dalje. Jedino odnijeti nekom xiaomi expertu ovdje u BiH pa da ustanovi tacno sta mu je
AhmetShabo wrote:
Sretno
kinezi su odgovorili da ne moze bez baterije. Tako da nemam pojma sta raditi dalje. Jedino odnijeti nekom xiaomi expertu ovdje u BiH pa da ustanovi tacno sta mu je
Kazem ti zaprijeti i jednima i drugima, i kinezima za paypal, a pošti traži sefa itd itd nema ti druge jbg ili ubuduće ne kupuj kineza sa tako starim socketom jer su dijelovi nemogući za pronaci.
Sretno
Dzevy wrote:
Kazem ti zaprijeti i jednima i drugima, i kinezima za paypal, a pošti traži sefa itd itd nema ti druge jbg ili ubuduće ne kupuj kineza sa tako starim socketom jer su dijelovi nemogući za pronaci.
Sretno
sta cu prijetit preko interneta, nemocan sam, ja sta god da napisem, moje pare su kod njih, a ja kod sebe imam hrpu metala i plastike. Sa ovim nasim u posti mi se i ne mili svadjati,a telefon je vec otvoren na servisu. Pitanje je gdje bi taj telefon zavrsio.
Dzevy wrote:
Sretno
sta cu prijetit preko interneta, nemocan sam, ja sta god da napisem, moje pare su kod njih, a ja kod sebe imam hrpu metala i plastike. Sa ovim nasim u posti mi se i ne mili svadjati,a telefon je vec otvoren na servisu. Pitanje je gdje bi taj telefon zavrsio.
Nisi ti drug nista izgubio kinezima je rejting sve, makar trazi veci povrat novca inace ces ih prijaviti paypalu, pazi na rok koji paypal stiti korisnika, ako nista ne uspije makar uzmi sta nude jbg nezz sta da ti kazem. A za nasu postu nezz sta da ti kazem, ja bih se za svoj novac borio.
Dzevy wrote:
Sretno
Nisi ti drug nista izgubio kinezima je rejting sve, makar trazi veci povrat novca inace ces ih prijaviti paypalu, pazi na rok koji paypal stiti korisnika, ako nista ne uspije makar uzmi sta nude jbg nezz sta da ti kazem. A za nasu postu nezz sta da ti kazem, ja bih se za svoj novac borio.
nude mi 28 dolara na paypal ili 38 dolara na njihov GB racun.
To je nista, nula, za 400 KM koliko me sve kostalo
Nema nista od slanja, vec su otvarali telefon ovdje, i samim tim, svaki vid garancije je izgubljen. Prodati nekome za dijelova, nije losa opcija. Gubitak novca, je neminovan.
Je li moguce sprziti maticnu sa statickim elekticitetom koji nosimo u sebi? Dakle da dodirnem telefon, posto je ovaj Mi4 metalni, da se prense to i da mozda tako maticna rikne? Pitam samo je li moguce, nisam googlao
ponavljam, neshvaltljivo i velika šteta da tako jak brend poput Xiaomija ne zastupa i servisno ne podržava neki dobar distributer, evo kod mene jaranu rikno touch kod Oukitela i sve će bez problema završit u uni-expertu
AhmetShabo wrote:Je li moguce sprziti maticnu sa statickim elekticitetom koji nosimo u sebi? Dakle da dodirnem telefon, posto je ovaj Mi4 metalni, da se prense to i da mozda tako maticna rikne? Pitam samo je li moguce, nisam googlao
Ne.
Poslusaj ovog kolegu iznad da se boris za te svoje pare. Ako ne mozes naci maticnu , prodaj ga u dijelove i to bi bilo to.
Jel ti ima na ovom linku odgovarajuca maticna Link
AhmetShabo wrote:Je li moguce sprziti maticnu sa statickim elekticitetom koji nosimo u sebi? Dakle da dodirnem telefon, posto je ovaj Mi4 metalni, da se prense to i da mozda tako maticna rikne? Pitam samo je li moguce, nisam googlao
Mislim da je veća mogućnost da te boeing 747 spiči u glavu.
A ne znam da li sad komplikujem al ako imaš nekog u Rvackoj pa da ti on pošalje u kinu nazad??
Pake wrote:ponavljam, neshvaltljivo i velika šteta da tako jak brend poput Xiaomija ne zastupa i servisno ne podržava neki dobar distributer, evo kod mene jaranu rikno touch kod Oukitela i sve će bez problema završit u uni-expertu
Zato polahko gube trziste kad su mobiteli u pitanju. U Kini su tek 4 ili 5, al' opet, xiaomi ne zivi od mobitela.
Ne.
Poslusaj ovog kolegu iznad da se boris za te svoje pare. Ako ne mozes naci maticnu , prodaj ga u dijelove i to bi bilo to.
Jel ti ima na ovom linku odgovarajuca maticna Link
fino iz hr probaj, a ne bezveze kupovat a nemaš blage što je.
Prioritetna preporučena pošiljka međunarodni promet
zemlja odredišta *: kina
masa pisma u gramima*: 100-250
Dopunske usluge
Povratnica
IZRAČUNAJ
Ukupno:
67,60
kuna
Napomena:
Izračun cijene osnovne usluge ne sadrži PDV jer su oslobođene plaćanja PDV-a.
Izračun cijene slanja pošiljke je informativan.
Detaljnije informacije o cijeni poštanskih usluga možete dobiti u najbližem poštanskom uredu.
zlo zlo wrote:fino iz hr probaj, a ne bezveze kupovat a nemaš blage što je.
Prioritetna preporučena pošiljka međunarodni promet
zemlja odredišta *: kina
masa pisma u gramima*: 100-250
Dopunske usluge
Povratnica
IZRAČUNAJ
Ukupno:
67,60
kuna
Napomena:
Izračun cijene osnovne usluge ne sadrži PDV jer su oslobođene plaćanja PDV-a.
Izračun cijene slanja pošiljke je informativan.
Detaljnije informacije o cijeni poštanskih usluga možete dobiti u najbližem poštanskom uredu.
otvorio sam mobitel, tacnije dao sam ga na servis ovdje...
Može li mi neko odgovoriti što mi konzumira internu memoriju kod Redmi 3x. Kad sam ga tek kupio (prije tri dana) pokazivalo je 24 GB raspoložive memorije. Sada je 22.5 GB. Također,u inf.telefona piše da je broj modela 3S a ne 3X.Prodavac kaže da je zbog toga što je isti softver u pitanju. Je li zaista tako. Početnik sam sa smartphonima,pa bih bio jako zahvalan na odgovoru.
neo85 wrote:Može li mi neko odgovoriti što mi konzumira internu memoriju kod Redmi 3x. Kad sam ga tek kupio (prije tri dana) pokazivalo je 24 GB raspoložive memorije. Sada je 22.5 GB. Također,u inf.telefona piše da je broj modela 3S a ne 3X.Prodavac kaže da je zbog toga što je isti softver u pitanju. Je li zaista tako. Početnik sam sa smartphonima,pa bih bio jako zahvalan na odgovoru.
Mozda da iskljucis automatski update svih aplikacija. Mozda je to .
neo85 wrote:Može li mi neko odgovoriti što mi konzumira internu memoriju kod Redmi 3x. Kad sam ga tek kupio (prije tri dana) pokazivalo je 24 GB raspoložive memorije. Sada je 22.5 GB. Također,u inf.telefona piše da je broj modela 3S a ne 3X.Prodavac kaže da je zbog toga što je isti softver u pitanju. Je li zaista tako. Početnik sam sa smartphonima,pa bih bio jako zahvalan na odgovoru.
Mozda da iskljucis automatski update svih aplikacija. Mozda je to .
I cache od aplikacija, najviše google chrome, google search...