Kupovao sam ti ja u njega mobitel, slanje brzom poštom, plaćanje pouzećem. Sve OK ispalo, ali fiskalnog nisam vidio. Jedino možda ako se u radnji uzima.PlusSA wrote:jel ko kupovao kod ovog https://mobilshop_delta.olx.ba/ ??
navodno izdaje fiskalni racun i radnja iz Sarajeva. Želim da narucim mobitel kod njega ima li neko iskustva sa ovim?
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- Humljanin
#5276 Re: Xiaomi mobiteli
- pirpa
#5277 Re: Xiaomi mobiteli
Iz lično iskustva ....Mi A1 je smeće obično što se tiče baterije, mobilnog signala, WiFi ...a sve ostalo je extraHumljanin wrote:Pozdrav raja. Mislim se između Redmi Note 4x , Mi A1 (oba ima kupiti ovdje) i novijeg Redmi Note 5 (preko interneta što mi je komplikacija).
Najvažniji su mi baterija i kamera.
Isplati li se kupiti još uvijek Mi A1 i kakav je po pitanju baterije?
- PlusSA
#5278 Re: Xiaomi mobiteli
Navodno daje fiskali i da je radnja u Sarajevu al je mutan skroz. Broj koji koristi nema viber, ne zeli da posalje slike kutije i uređaja lafo imas na googleu slike vrhunski odgovorHumljanin wrote:Kupovao sam ti ja u njega mobitel, slanje brzom poštom, plaćanje pouzećem. Sve OK ispalo, ali fiskalnog nisam vidio. Jedino možda ako se u radnji uzima.PlusSA wrote:jel ko kupovao kod ovog https://mobilshop_delta.olx.ba/ ??
navodno izdaje fiskalni racun i radnja iz Sarajeva. Želim da narucim mobitel kod njega ima li neko iskustva sa ovim?
Možda ima dosta upita pa mu je mrsko al sve to itekako me odvlaci od kupovine kod njega. Mogu 40km halaliti ali 400km baš i ne
- Humljanin
#5279 Re: Xiaomi mobiteli
Jbt pa šta je ostalo ???pirpa wrote:Iz lično iskustva ....Mi A1 je smeće obično što se tiče baterije, mobilnog signala, WiFi ...a sve ostalo je extraHumljanin wrote:Pozdrav raja. Mislim se između Redmi Note 4x , Mi A1 (oba ima kupiti ovdje) i novijeg Redmi Note 5 (preko interneta što mi je komplikacija).
Ja mislio mobitel savršenstvo, koliko ga hvališe...
Šta bi mi onda preporučio do nekih 300KM a da su baterija i kamera najvažnije. Baterija da može izdržati najmanje jedan dan "heavy usage"?
- Humljanin
#5280 Re: Xiaomi mobiteli
PlusSA wrote:Navodno daje fiskali i da je radnja u Sarajevu al je mutan skroz. Broj koji koristi nema viber, ne zeli da posalje slike kutije i uređaja lafo imas na googleu slike vrhunski odgovorHumljanin wrote:Kupovao sam ti ja u njega mobitel, slanje brzom poštom, plaćanje pouzećem. Sve OK ispalo, ali fiskalnog nisam vidio. Jedino možda ako se u radnji uzima.PlusSA wrote:jel ko kupovao kod ovog https://mobilshop_delta.olx.ba/ ??
navodno izdaje fiskalni racun i radnja iz Sarajeva. Želim da narucim mobitel kod njega ima li neko iskustva sa ovim?![]()
Možda ima dosta upita pa mu je mrsko al sve to itekako me odvlaci od kupovine kod njega. Mogu 40km halaliti ali 400km baš i ne
Pošten da ti budem, meni je ispao skroz OK, mada na poruke na pik-u ne odgovara, nego samo na pozive.
Jedina zamjerka je što je kutija uređaja otvarana, a koliko sam mogao primjetiti, meni se čini da nabavlja jeftinije (kineske verzije) na koje potom fleša global ROM pa je zato jeftiniji.
Ali sve je u granicama normale i po dogovoru.
Necu dušu griješit i pljuvat po čovjeku bez potrebe kad je sve OK
P.S. Sjetih se sad.
Garantni list je smiješan. Nešto isprintano i udaren štembilj "GARANCIJA". Nema ni datum kupovine ni imei broj uređaja ni navođenja pravne osobe koja daje garanciju. Apsolutno zaboravi na garanciju. To je čisto fora. Nikakva pokrića na papiru nema ni TKO daje ni KOME daje ni za koji uređaj...
Kažem ti, sve je to preko pik-a bezveze. Možeš kupiti OK uređaj u normalnog čovjeka, a možeš nabasati na smeće. Ne treba očekivati čuda. Meni je ovaj ispao korektan i mobitel još u ijek radi bez problema. Da imam sad razloga nešto posebno hvaliti, pa i nemam. Ali ni kuditi.
Sretno sa kupovinom!
Last edited by Humljanin on 25/06/2018 18:01, edited 1 time in total.
- diablobih
#5281 Re: Xiaomi mobiteli
Note 5 svakako ako ti je baterija bitna, ako ti je bitno stock iskustvo onda Mi A1.Humljanin wrote:Pozdrav raja. Mislim se između Redmi Note 4x , Mi A1 (oba ima kupiti ovdje) i novijeg Redmi Note 5 (preko interneta što mi je komplikacija).
- Humljanin
#5282 Re: Xiaomi mobiteli
diablobih wrote:Note 5 svakako ako ti je baterija bitna, ako ti je bitno stock iskustvo onda Mi A1.Humljanin wrote:Pozdrav raja. Mislim se između Redmi Note 4x , Mi A1 (oba ima kupiti ovdje) i novijeg Redmi Note 5 (preko interneta što mi je komplikacija).
Ma kakvo "iskustvo" wtf... Ne zanima me to...
Mene zanima izdržljiv i kvalitetan uređaj koji će izdržati bar jedno 2 godine, da mu baterija može izdržati minimalno 1 dana težeg korištenja i da ima malo bolju kameru od prosječnog kineskog smeća. (znam da nemogu čuda očekivati u tom cjenovnom razredu, ali daj najbolje što ima...
Znači Note 5?
Pretpostavljam da misliš na naručivanje izvana?
Dođe li sa svim troškovima državi oko 300KM ?
-
mobile94
#5283 Re: Xiaomi mobiteli
Ja planiram naučiti redmi note 5 3GB/32GB sa aliexpresa i cijena mobitela u zlatnoj boji je oko 275 KM, a u crnoj oko 295KM, znači nema troškova prema državi. I da se nadovežem na loše iskustvo sa Electronic shop Doboj, kupio sam prije godinu dana redmi note 4x i nisam imao nikakvih problema sa mobitelom. To je izgleda više stvar sreće.Humljanin wrote:diablobih wrote:Note 5 svakako ako ti je baterija bitna, ako ti je bitno stock iskustvo onda Mi A1.Humljanin wrote:Pozdrav raja. Mislim se između Redmi Note 4x , Mi A1 (oba ima kupiti ovdje) i novijeg Redmi Note 5 (preko interneta što mi je komplikacija).
Ma kakvo "iskustvo" wtf... Ne zanima me to...
Mene zanima izdržljiv i kvalitetan uređaj koji će izdržati bar jedno 2 godine, da mu baterija može izdržati minimalno 1 dana težeg korištenja i da ima malo bolju kameru od prosječnog kineskog smeća. (znam da nemogu čuda očekivati u tom cjenovnom razredu, ali daj najbolje što ima...
Znači Note 5?
Pretpostavljam da misliš na naručivanje izvana?
Dođe li sa svim troškovima državi oko 300KM ?
- Humljanin
#5284 Re: Xiaomi mobiteli
Znači ako je artikal ispod 300KM nema nikakvih poreza/prireza/carina/akciza i inih harača ?mobile94 wrote: Ja planiram naučiti redmi note 5 3GB/32GB sa aliexpresa i cijena mobitela u zlatnoj boji je oko 275 KM, a u crnoj oko 295KM, znači nema troškova prema državi. I da se nadovežem na loše iskustvo sa Electronic shop Doboj, kupio sam prije godinu dana redmi note 4x i nisam imao nikakvih problema sa mobitelom. To je izgleda više stvar sreće.
Ulazi li u to "shipping" ili se to gleda odvojeno?
I koliko bi ova naša država oderala ako bi se kojim slučajem drznuo uzeti skuplju varijantu 4/64GB crne boje?
-
mobile94
#5285 Re: Xiaomi mobiteli
Nema nikakvih dodatnih troškova ako je ispod 300 KM. Ova stranica sa koje ja planiram naručiti ima besplatnu dostavu, a što se tiče verzije 4/64GB u crnoj boji ona košta oko 350 KM + troškovi prema našoj divnoj državi, ali ne znam koliki su ti dodatni troškovi.Humljanin wrote:Znači ako je artikal ispod 300KM nema nikakvih poreza/prireza/carina/akciza i inih harača ?mobile94 wrote: Ja planiram naučiti redmi note 5 3GB/32GB sa aliexpresa i cijena mobitela u zlatnoj boji je oko 275 KM, a u crnoj oko 295KM, znači nema troškova prema državi. I da se nadovežem na loše iskustvo sa Electronic shop Doboj, kupio sam prije godinu dana redmi note 4x i nisam imao nikakvih problema sa mobitelom. To je izgleda više stvar sreće.
I koliko bi ova naša država oderala ako bi se kojim slučajem drznuo uzeti skuplju varijantu 4/64GB crne boje?![]()
-
deny_s
#5286 Re: Xiaomi mobiteli
otprilike ovakomobile94 wrote:Nema nikakvih dodatnih troškova ako je ispod 300 KM. Ova stranica sa koje ja planiram naručiti ima besplatnu dostavu, a što se tiče verzije 4/64GB u crnoj boji ona košta oko 350 KM + troškovi prema našoj divnoj državi, ali ne znam koliki su ti dodatni troškovi.Humljanin wrote:Znači ako je artikal ispod 300KM nema nikakvih poreza/prireza/carina/akciza i inih harača ?mobile94 wrote: Ja planiram naučiti redmi note 5 3GB/32GB sa aliexpresa i cijena mobitela u zlatnoj boji je oko 275 KM, a u crnoj oko 295KM, znači nema troškova prema državi. I da se nadovežem na loše iskustvo sa Electronic shop Doboj, kupio sam prije godinu dana redmi note 4x i nisam imao nikakvih problema sa mobitelom. To je izgleda više stvar sreće.
I koliko bi ova naša država oderala ako bi se kojim slučajem drznuo uzeti skuplju varijantu 4/64GB crne boje?![]()
![]()
5% carina
17% pdv
desetak markica administrativne takse
3.5 otvaranje paketa
i još 3-4 markice za uplatnice
Ako sam nešto zaboravio,iZvini
- Humljanin
#5287 Re: Xiaomi mobiteli
Lijepo, mogu ti reć...deny_s wrote: otprilike ovako
5% carina
17% pdv
3.5 otvaranje paketa
Ako sam nešto zaboravio,iZvini![]()
Znači na artikal od 350KM država traži , ako sam dobro zbrojio još nekih 90-ak KM za sebe...
Fino...
- valjuga
#5288 Re: Xiaomi mobiteli
Al nema svak privilegiju da živiHumljanin wrote:Lijepo, mogu ti reć...deny_s wrote: otprilike ovako
5% carina
17% pdv
3.5 otvaranje paketa
Znači na artikal od 350KM država traži , ako sam dobro zbrojio još nekih 90-ak KM za sebe...
Fino...
-
nlt
#5289 Re: Xiaomi mobiteli
ma cirka 30 posto plus na cijenu koju platiš
-
nlt
#5290 Re: Xiaomi mobiteli
ljudi,
imam pitanje, planiram kupiti xiaomi a5, tako nešto, uglavnom onaj od 90 i kojeg dolara
hoću da ga kupim kao poklon nekome, nije zahtjevan korisnik, većinom viber/messenger korisnik, ništa igrice
ja mislim da je 2GB RAMa dovoljno za to?
ima li ko ovaj telefon?
imam pitanje, planiram kupiti xiaomi a5, tako nešto, uglavnom onaj od 90 i kojeg dolara
hoću da ga kupim kao poklon nekome, nije zahtjevan korisnik, većinom viber/messenger korisnik, ništa igrice
ima li ko ovaj telefon?
- PlusSA
#5291 Re: Xiaomi mobiteli
Ispod 300 stoje se isplati naruciti sto da ne a ovo na ivici i preko tu je vec veselo
Ovi na piku sto prodavaju imaju neke šeme kod uvoza pa mogu kalkulisati solidnom cijenom a i dobro je sto ne cekas mjesec nego dan dva.
Ide evo Xiaomi Note 5 pa valjda me ne razocara
Ovi na piku sto prodavaju imaju neke šeme kod uvoza pa mogu kalkulisati solidnom cijenom a i dobro je sto ne cekas mjesec nego dan dva.
Ide evo Xiaomi Note 5 pa valjda me ne razocara
-
SHTEVELEC
#5292 Re: Xiaomi mobiteli
Ja sam taj Redmi 5 plus (4/64) kupio u Genelecu, izadje kod placanja karticom oko 480KM, nesto je manja cijena za kes (cini mi se 450), daju 2 godine garancije. Kakva im je garancija ovo ne znam, ali su ozbiljna firma, ne vjerujem da bi se zezali sa glupostimaHumljanin wrote:Lijepo, mogu ti reć...deny_s wrote: otprilike ovako
5% carina
17% pdv
3.5 otvaranje paketa
Fino...
- PlusSA
#5293 Re: Xiaomi mobiteli
koliko je kod tebe vec taj Redmi 5 plus i kako ti se pokazao za taj periodSHTEVELEC wrote:Ja sam taj Redmi 5 plus (4/64) kupio u Genelecu, izadje kod placanja karticom oko 480KM, nesto je manja cijena za kes (cini mi se 450), daju 2 godine garancije. Kakva im je garancija ovo ne znam, ali su ozbiljna firma, ne vjerujem da bi se zezali sa glupostimaHumljanin wrote:Lijepo, mogu ti reć...deny_s wrote: otprilike ovako
5% carina
17% pdv
3.5 otvaranje paketa
Fino...
- valjuga
#5294 Re: Xiaomi mobiteli
Ma to je vrh telefon za te pare.nlt wrote:ljudi,
ima li ko ovaj telefon?
Ima da viber ide ko po loju
Ja i sad imam negdje prahistorijski Redmi note 4G sa 2GB rama i radi ko doxa
- Humljanin
#5295 Re: Xiaomi mobiteli
Nisam siguran da pričamo o istom mobitelu...SHTEVELEC wrote: Ja sam taj Redmi 5 plus (4/64) kupio u Genelecu, izadje kod placanja karticom oko 480KM, nesto je manja cijena za kes (cini mi se 450), daju 2 godine garancije. Kakva im je garancija ovo ne znam, ali su ozbiljna firma, ne vjerujem da bi se zezali sa glupostima
Evo sad sam pogledao video pa mi ništa više nije jasno:
https://m.youtube.com/watch?v=ZrZFlIwCncQ
Ispade po ovom frajeru da Redmi Note 5 postoji samo u varijanti 4/6 gb Ram, a nema 3gb...
Šta onda sa ovim: https://m.aliexpress.com/item/328594675 ... 3d16372265
Zgadiše mi se više sa ovim svim modelima..
Imam osjećaj da proizvođači sada idu sa mali milijun smećarskih i polovičnih modela koji su slični kao jaje jajetu po izgledu i imenu, samo da bi zbunili što više kupca i tu ušićarili na neinformiranosti.
Prvo Samsung sa svojim smećima, pa Xiaomi, pa Huawei, pa Honor... Od 100 njihovih modela možeš probrat 5 da su dobri, a ovo sve baciti...
- agent_zero
#5296 Re: Xiaomi mobiteli
Dajte bolan šta vam je više, šta brkate dva različita telefona, Redmi 5 plus i Redmi note 5 su dva svijeta. 
I oba postoje u 3/32 i 4/64, s tim da redmi note 5 postoji i sa 6gb rama (samo nisam siguran ima li globalna verzija sa 6gb ili samo kineska).
I oba postoje u 3/32 i 4/64, s tim da redmi note 5 postoji i sa 6gb rama (samo nisam siguran ima li globalna verzija sa 6gb ili samo kineska).
- skafiskafsnjak
#5297 Re: Xiaomi mobiteli
Ljudi, koji xiaomi biste preporucili za zenski spol? Hahaha.
Na um mi pade a1, al da li ima neki manji, a da je isto dobar?
-
l33t
#5298 Re: Xiaomi mobiteli
jel ikome legao miui 10 (oreo) update?
kad ce za redmi note 4? sve neke nedosljedne informacije na netu
kad ce za redmi note 4? sve neke nedosljedne informacije na netu
- skafiskafsnjak
#5299 Re: Xiaomi mobiteli
skafiskafsnjak wrote:Ljudi, koji xiaomi biste preporucili za zenski spol? Hahaha.
- choxnox
#5300 Re: Xiaomi mobiteli
Sto nam se ovo neko naljutio