Doduše i ovi mogu filozofirati o "neovlaštenoj prilagodbi softvera" šta god to značilo
Kako god ovi ne navode da je sve osim softvera potrošna roba na "Proizvodu" tako da je opet bolje nego kod piljara
Moderator: Benq
Hvalaa, koliko vidim normalna garancijaO'zone wrote:Eh pošto sam rekao postaviti garanciju evo je.bhnapoleon1 wrote:Ovaj je 349, uz godinu dana garancije, kažu da su oni oficijalni dobavljač, e sad ne znam koliko garancija pokriva je li prava ili univerzalnoQuaresma wrote:meni se cijene ne svidjaju kod IQ mobile
prva strana sa ličnim podacima kupca (meni prilično glupo ali eto) i osnovnom garancijom
druga strana sa uvjetima garancije
Sorry malo je ispresavijano jer stoji u kutiji
Pa realno to je tako. Baterija ima svoj broj ciklusa punjenja i pražnjena. Za nekoga ko telefon puni 2 ili 3x dnevno jer ga ne ispušta iz ruku baterija će da ima puno kraće trajanje i manji kapacitet u manjem periodu vremena nego za nekoga ko puni recimo 1x dnevno.konektovan wrote:Malo me ovsj ozonov garantni list zainteresovao, posebno zbog baterije. Kako baterija ne ulazi u garanciju?
Pošto sam i ja prije dva mjeseca uzeo Kineski mobitel Wiko, al' preko bht, uzmem garantni list i ista stvar, baterija ne ulazi u garanciju. WF, mislm da su garancije quratz obicni.
Ja sam dobio mobitel koji od samog oocetka ima problem. Baterija sa 100% sklizne na 90% za 5 minuta. Preko noći, sve igaseno, baterija izgubi 20%, je li misliš da sam ja mogao uticati na to vec prvi dan???O'zone wrote:Pa realno to je tako. Baterija ima svoj broj ciklusa punjenja i pražnjena. Za nekoga ko telefon puni 2 ili 3x dnevno jer ga ne ispušta iz ruku baterija će da ima puno kraće trajanje i manji kapacitet u manjem periodu vremena nego za nekoga ko puni recimo 1x dnevno.konektovan wrote:Malo me ovsj ozonov garantni list zainteresovao, posebno zbog baterije. Kako baterija ne ulazi u garanciju?
Pošto sam i ja prije dva mjeseca uzeo Kineski mobitel Wiko, al' preko bht, uzmem garantni list i ista stvar, baterija ne ulazi u garanciju. WF, mislm da su garancije quratz obicni.
U proizvodima koje ja trenutno prodajem isto baterija ne spada u garanciju jer se smatra potrošnom robom.
bhnapoleon1 wrote:
Hvalaa, koliko vidim normalna garancija
Ne, nisi. Ali bi trebao reklamirati bez obzira što u garantnom listu ne stoji ta opcija. Posebno u kratkom roku nakon kupovine jer to nije normalan rad uređaja.konektovan wrote:Ja sam dobio mobitel koji od samog oocetka ima problem. Baterija sa 100% sklizne na 90% za 5 minuta. Preko noći, sve igaseno, baterija izgubi 20%, je li misliš da sam ja mogao uticati na to vec prvi dan???O'zone wrote:Pa realno to je tako. Baterija ima svoj broj ciklusa punjenja i pražnjena. Za nekoga ko telefon puni 2 ili 3x dnevno jer ga ne ispušta iz ruku baterija će da ima puno kraće trajanje i manji kapacitet u manjem periodu vremena nego za nekoga ko puni recimo 1x dnevno.konektovan wrote:Malo me ovsj ozonov garantni list zainteresovao, posebno zbog baterije. Kako baterija ne ulazi u garanciju?
U proizvodima koje ja trenutno prodajem isto baterija ne spada u garanciju jer se smatra potrošnom robom.

Imaš/imao si ga pravo reklamirati u tih prvih sedam dana bez problema.konektovan wrote:![]()
Kad nisi u Bosni i kad ti treba fon, hebaji ga, posao, trks frka i nikako da odnesem u servis.O'zone wrote:Imaš/imao si ga pravo reklamirati u tih prvih sedam dana bez problema.konektovan wrote:![]()
Čak i u vezi baterije jer nije normalno da baterija drži tako kratko i da tako brzo spušta kapacitet napunjenosti posebno kad je mobitel ugašen. To nije normalan rad uređaja. Član 18 zakona o Zaštiti potrošača
Pa zato ti kažem član 18 stav 3konektovan wrote:
Kad nisi u Bosni i kad ti treba fon, hebaji ga, posao, trks frka i nikako da odnesem u servis.
Jer to jeste skriveni nedostatak koji se ne može otkriti do upotrebe proizvodaAko potrošač
naknadno otkrije skriveni nedostatak na
proizvodu, zahtjev treba u pisanoj formi podnijeti u roku od
dva mjeseca od dana kada je skriveni nedostatak otkriven, a
najkasnije u roku od dvije godine od dana preuzimanja
proizvoda. Ovaj rok ne odnosi se na proizvode s garancijom
(garantnim listom
Pozovem se na ovo, hvala Ozone.O'zone wrote:Pa zato ti kažem član 18 stav 3konektovan wrote:
Kad nisi u Bosni i kad ti treba fon, hebaji ga, posao, trks frka i nikako da odnesem u servis.
Jer to jeste skriveni nedostatak koji se ne može otkriti do upotrebe proizvodaAko potrošač
naknadno otkrije skriveni nedostatak na
proizvodu, zahtjev treba u pisanoj formi podnijeti u roku od
dva mjeseca od dana kada je skriveni nedostatak otkriven, a
najkasnije u roku od dvije godine od dana preuzimanja
proizvoda. Ovaj rok ne odnosi se na proizvode s garancijom
(garantnim listom
Imaš li instaliran instagram?konektovan wrote:Odnio sam u servis. Po prvim prognozama, u pitanju je softwerski problem, tako bar oni kazu.Cemo da vidimo.
p206 wrote:Imaš li instaliran instagram?konektovan wrote:Odnio sam u servis. Po prvim prognozama, u pitanju je softwerski problem, tako bar oni kazu.Cemo da vidimo.
On kod mene troši bateriju nenormalno.. Na kraju sam ga obrisao.
Da se zahvalim na preporuci za ovaj telefon, juce sam kupio i odlican je za moje potrebe. Doduše kod mene na kutiji pise Redmi Note 4 x, a kad udjem u opcije o telefonu pise samo Redmi Note 4, al' necu gledati sitniceJoseMujica wrote:Redmi note 4x 3/16GB 270 KM u Hustel-u na Čaršiji , a 3/32 GB 310KMBosGrad wrote:Moze preporuka za kakav Xiaomi do 300-330 km.Vidim da ih dosta hvale a nemam iskustva sa tom markom,pa pomozite
jarane dok upalis telefon, a nekima nekad treba i baterije donapuniti, prodjes kroz setup, instaliras aplikacije, eventualno sebi podesis postavke i ode 2 sata haman, a kamoli da uocis probleme do 30 minuta koristenja. jedino da daju izlupan telefon ili jednostavno pokvaren pa da se uoci problem.konektovan wrote:![]()
Ma ovo je na papiru garancija k'o iz piljara, ali posto je u bht kupljen, pozivacu se na zakone o potrosacu.Quaresma wrote:jarane dok upalis telefon, a nekima nekad treba i baterije donapuniti, prodjes kroz setup, instaliras aplikacije, eventualno sebi podesis postavke i ode 2 sata haman, a kamoli da uocis probleme do 30 minuta koristenja. jedino da daju izlupan telefon ili jednostavno pokvaren pa da se uoci problem.konektovan wrote:![]()
bez obzira sto su jeftini, ali majka mu stara nemoj mi ni nuditi garanciju onda, reci nema garancije, prepusteni ste sami sebi, odlucili ste da rizikujete, riskirajte, i to je to.
Sigurno jos par dana.tnt-tunja wrote:Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
Otprema pisama na carinu - UVOZ
Je li ovo znaci da telefon ide na carinu? Nakon koliko vremena ga mogu očekivati kod sebe? Koliko je nasa posta azurna, ovo je info od jučer prije podne?!?!?!
UPOZORENJE
▶ ️Pročitajte ovo ako ste nedavno kupili telefon ili ako ga planirate kupiti...
Naši serviseri u tehničkom odjelu vidjeli su neke stvari u posljednjih nekoliko dana i odmah su nas obavijestili.
U posljednje vrijeme ljudima iz BiH podvaljeni su ilegalni telefoni. (Naravno, ne od IQ Mobile-a, uvijek Vam pružamo legalno najbolje moguće cijene).
Koji je problem s tim ilegalnim telefonima?
Gospođa nam je donijela takav telefon jer joj je ispao i htjela je zamijeniti slomljeni ekran. Kad su naši tehničari otvorili telefon, vidjeli su da dijelovi nisu isti kao i kod originalnih telefona. Ne samo da nismo pronašli zamjenski dio (pa je telefon sada beskoristan), nego su i dijelovi ugrađeni u telefon bili nekvalitetniji od onih koji se nalaze u originalnom telefonu.
To se dogodilo i sljedećeg dana sa drugim telefonom ... Ovaj put, gospodin je donio svoj telefon jer je jednostavno prestao raditi. Opet isti slučaj, ilegalni telefon sa lošim dijelovima ...
▶ ️ Za sada smo vidjeli da se to događa sa Xiaomi Redmi 4a i Xiaomi Redmi 5a telefonima. Ako ste kupili neki od tih telefona iz neke druge tvrtke, možete ih donijeti u IQ mobilnu trgovinu da bismo ih pregledali.
Ako još niste kupili telefon, preporučujemo sljedeće:
Budite oprezni komu povjerujete svoj novac i uvijek tražite fiskalni račun i pismenu garanciju.
Ako vam prodavač ne može ponuditi te dvije stvari onda je ono što prodaju vjerojatno ilegalna kopija! Ne samo da je protuzakonito da Vam ne daju račun, nego telefon vjerojatno neće biti dobar kao originalni. Osim toga, pošto ne posjedujete račun, Vaša prava nisu zaštićena zakonom o zaštiti potrošača.
Kako bi zaštitili i ostale sugrađane, takve trgovine možete prijaviti na sljedećem linku: bit.ly/2D0snun.
UPOZORENJE: Uvijek zatražite FISKALNI RAČUN i PISANU GARANCIJU prilikom kupnje telefona. To je za vaše dobro!
O'zone wrote:IQ u akciji suzbijanja nelegalne trgovine telefonima![]()
UPOZORENJE
▶ ️Pročitajte ovo ako ste nedavno kupili telefon ili ako ga planirate kupiti...
Naši serviseri u tehničkom odjelu vidjeli su neke stvari u posljednjih nekoliko dana i odmah su nas obavijestili.
U posljednje vrijeme ljudima iz BiH podvaljeni su ilegalni telefoni. (Naravno, ne od IQ Mobile-a, uvijek Vam pružamo legalno najbolje moguće cijene).
Koji je problem s tim ilegalnim telefonima?
Gospođa nam je donijela takav telefon jer joj je ispao i htjela je zamijeniti slomljeni ekran. Kad su naši tehničari otvorili telefon, vidjeli su da dijelovi nisu isti kao i kod originalnih telefona. Ne samo da nismo pronašli zamjenski dio (pa je telefon sada beskoristan), nego su i dijelovi ugrađeni u telefon bili nekvalitetniji od onih koji se nalaze u originalnom telefonu.
To se dogodilo i sljedećeg dana sa drugim telefonom ... Ovaj put, gospodin je donio svoj telefon jer je jednostavno prestao raditi. Opet isti slučaj, ilegalni telefon sa lošim dijelovima ...
▶ ️ Za sada smo vidjeli da se to događa sa Xiaomi Redmi 4a i Xiaomi Redmi 5a telefonima. Ako ste kupili neki od tih telefona iz neke druge tvrtke, možete ih donijeti u IQ mobilnu trgovinu da bismo ih pregledali.
Ako još niste kupili telefon, preporučujemo sljedeće:
Budite oprezni komu povjerujete svoj novac i uvijek tražite fiskalni račun i pismenu garanciju.
Ako vam prodavač ne može ponuditi te dvije stvari onda je ono što prodaju vjerojatno ilegalna kopija! Ne samo da je protuzakonito da Vam ne daju račun, nego telefon vjerojatno neće biti dobar kao originalni. Osim toga, pošto ne posjedujete račun, Vaša prava nisu zaštićena zakonom o zaštiti potrošača.
Kako bi zaštitili i ostale sugrađane, takve trgovine možete prijaviti na sljedećem linku: bit.ly/2D0snun.
UPOZORENJE: Uvijek zatražite FISKALNI RAČUN i PISANU GARANCIJU prilikom kupnje telefona. To je za vaše dobro!