Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- shalla
#251 Re: Xiaomi mobiteli
Bolan dileja, haj sve na stranu, uporan si za nepovjerovati itd itd al bolan kako ti se da gledati u takav homescreen, meni bi se dioptrija promijenila poslije 3 minute 
-
Fauja Singh
#252 Re: Xiaomi mobiteli
Danas sam se malo igrao sa Mi Max i odusevio sam se. Gledao sam razne recenzije Xiaomi telefona i manje vise svi hvale izradu i taj premium osjecaj u ruci, ali kad sam ga uzeo u ruku opet sam se nanovo odusevio. Malo sam se zagledao u ogledalu da vidim kako bi izgledao dok pricam sa njim i zakljucio da je za moj ukus ipak prevelik, mozda da sam 190cm visok i da imam vecu "sapu" pa onda okzlo zlo wrote:max na putu
Kako god, drago mi je da sam bio u prilici da uzivo vidim jedan Xiaomi telefon i da se uvjerim u kvalitet i sad imam razlog vise da moj iduci telefon bude Xiaomi.
- zlo zlo
#253 Re: Xiaomi mobiteli
ja najviše čitam knjige na mobu ali baš stvarno puno, pa ce mi godit što je malo veći, a i bit će fino gledat tv na wc-u s njegaFauja Singh wrote:Danas sam se malo igrao sa Mi Max i odusevio sam se. Gledao sam razne recenzije Xiaomi telefona i manje vise svi hvale izradu i taj premium osjecaj u ruci, ali kad sam ga uzeo u ruku opet sam se nanovo odusevio. Malo sam se zagledao u ogledalu da vidim kako bi izgledao dok pricam sa njim i zakljucio da je za moj ukus ipak prevelik, mozda da sam 190cm visok i da imam vecu "sapu" pa onda okzlo zlo wrote:max na putu
Kako god, drago mi je da sam bio u prilici da uzivo vidim jedan Xiaomi telefon i da se uvjerim u kvalitet i sad imam razlog vise da moj iduci telefon bude Xiaomi.
-
Fauja Singh
#254 Re: Xiaomi mobiteli
A jos dobra baterija i ne moras nositi punjac u wc ma koliko se zadrzala
Dobar izbor nema sta
Dobar izbor nema sta
- valjuga
#255 Re: Xiaomi mobiteli
Mi max ili Le max??zlo zlo wrote:max na putu
Oba su vrh,ali mi max malkice prevelik?
-
liberouno
#258 Re: Xiaomi mobiteli
Uzor je iPhone homescreen koji se meni sviđa, ostalo od kako sam koristio iPshalla wrote:kako ti se da gledati u takav homescreen, meni bi se dioptrija promijenila poslije 3 minute
Dakle, kakva je razlika u odnosu na bilo koji iPhone homescreen osim par widgeta koje by the way iOS ne podržava

Last edited by liberouno on 17/11/2016 23:45, edited 1 time in total.
-
liberouno
#259 Re: Xiaomi mobiteli
ova je jedino elegantna, ostale bezvezezlo zlo wrote:
https://www.aliexpress.com/item/Hot-Sal ... 0.0.YehHG6
ove 3 stvarčice za sada, od stakla ove nano, puno bolje barem meni je od Tglass, tanje, ugodnije je, isprobali oboje na ovim mobitelima što sada imamo, kao da ih nema a ekran se ne grebe.
A nisam ni pobornik maskica, jer želim da osjetim metalni okvir u ruci, razlog zbog kojeg i uzimam takav model, a ne plastiku, uzeo bi plastikanera
Inače mi je kao kondom, a s njim nije to... to znači...
-
liberouno
#260 Re: Xiaomi mobiteli
Evo bogami za pohvalu akcija i kod domaćih trgovaca
Mi4c za 315 km
http://mobilshop.ba/artikal/?xiaomi-mi4 ... rey&a=1634

Mi4c za 315 km

-
medeni99
#261 Re: Xiaomi mobiteli
Stiže manji Xiaomi Mi Mix? Ovo smo čekali!
Od iznenadnog predstavljanja više smo puta nahvalili novi čudoMIX iz Xiaomija, a sada nam iz Kine stižu vijesti koje smo priželjkivali.
Unatoč Mi Mixovom velikom 6,44″ zaslonu njegove dimenzije su u skladu sa konkurentskim uređajima sa dosta manjim dijagonalama. Ipak veliki broj ljudi je u malom strahu od velike dijagonale pa makar iako je ona savršeno uklopljena kao što je na ovom uređaju. Xiaomi je sudeći prema novim glasinama i leakovima i za njih pripremio nešto posebno. Na Weibou su se pojavile fotografije manjeg Mi Mixa koji bi trebao biti dijagonale 5,5″, a sa prednjicom čijih preko 90% zauzima zaslon dimenzijama će odgovarati uređajima dijagonale 5,2″.
Par fotografija navodno ga prikazuje skupa sa većim bratom a na prvu bi rekli da bi ovdje mogli stvarno biti nečega. Iako su sve informacije neprovjerene i nepotvrđene leakovi spominju i slične specifikacije koje uključuju Snapdragon 821 ali bi količina RAM-a i interne memorije mogla biti smanjena.
http://www.balkangadgets.com/stize-manj ... mo-cekali/

Od iznenadnog predstavljanja više smo puta nahvalili novi čudoMIX iz Xiaomija, a sada nam iz Kine stižu vijesti koje smo priželjkivali.
Unatoč Mi Mixovom velikom 6,44″ zaslonu njegove dimenzije su u skladu sa konkurentskim uređajima sa dosta manjim dijagonalama. Ipak veliki broj ljudi je u malom strahu od velike dijagonale pa makar iako je ona savršeno uklopljena kao što je na ovom uređaju. Xiaomi je sudeći prema novim glasinama i leakovima i za njih pripremio nešto posebno. Na Weibou su se pojavile fotografije manjeg Mi Mixa koji bi trebao biti dijagonale 5,5″, a sa prednjicom čijih preko 90% zauzima zaslon dimenzijama će odgovarati uređajima dijagonale 5,2″.
Par fotografija navodno ga prikazuje skupa sa većim bratom a na prvu bi rekli da bi ovdje mogli stvarno biti nečega. Iako su sve informacije neprovjerene i nepotvrđene leakovi spominju i slične specifikacije koje uključuju Snapdragon 821 ali bi količina RAM-a i interne memorije mogla biti smanjena.
http://www.balkangadgets.com/stize-manj ... mo-cekali/

- zlo zlo
#262 Re: Xiaomi mobiteli
pa za telefon koji je van akcija dođe 180 maraka kod kineza za običan puk, opet fino zarade oviliberouno wrote:Evo bogami za pohvalu akcija i kod domaćih trgovaca
Mi4c za 315 km
- Alfons Kauders
#263 Re: Xiaomi mobiteli
Pa dobro, za pohvalu jeste... Ali ja ljetos jaranu naruci ovaj telefon za 112 dolara... a ovi ga pola godina kasnije prodaju za 300KM...liberouno wrote:Evo bogami za pohvalu akcija i kod domaćih trgovaca
Mi4c za 315 km
- Alfons Kauders
#264 Re: Xiaomi mobiteli
Nije, vjeruj mi - ja sam ga koristio a prodao Mi4... Mi4 ima bolju kameru i izradu... Ali Mi4c ima bolju bateriju, procesor, OS... I tanji je, osjetnozlo zlo wrote:pa za telefon koji je van akcija dođe 180 maraka kod kineza za običan puk, opet fino zarade oviliberouno wrote:Evo bogami za pohvalu akcija i kod domaćih trgovaca
Mi4c za 315 kms time da je telefon daleko lošiji od mi4, pa prati i cijena.
- AhmetShabo
#265 Re: Xiaomi mobiteli
Može li neko ko koristi ili je koristio Mi4, i da je baš dobro upoznat sa telefonom, da mi kaže šta trebam instalirati uraditi sad kad je telefon prakticno tek otpakovan i nije ni SIM stavljen u njega. Dakle, ima li neka procedura radnji da telefon radi po svojim najboljim performansama, kao i ono za Vyber autostart itd.
- zlo zlo
#266 Re: Xiaomi mobiteli
znaš da ja samo kameru gledamAlfons Kauders wrote:Nije, vjeruj mi - ja sam ga koristio a prodao Mi4... Mi4 ima bolju kameru i izradu... Ali Mi4c ima bolju bateriju, procesor, OS... I tanji je, osjetnozlo zlo wrote:pa za telefon koji je van akcija dođe 180 maraka kod kineza za običan puk, opet fino zarade oviliberouno wrote:Evo bogami za pohvalu akcija i kod domaćih trgovaca
Mi4c za 315 kms time da je telefon daleko lošiji od mi4, pa prati i cijena.
ako kamera nije bitna evo mu cubota za 100 manje, osim nje sve fecera savršeno.
- Alfons Kauders
#267 Re: Xiaomi mobiteli
Trebas otici u Security app i podesiti autostart, permissions itd... Ne znam sve napamet, proguglaj da vidis gdje sve imas te postavke (dio je u Settings a dio u Security app sto mi pravo ide na kurac, al haj)AhmetShabo wrote:Može li neko ko koristi ili je koristio Mi4, i da je baš dobro upoznat sa telefonom, da mi kaže šta trebam instalirati uraditi sad kad je telefon prakticno tek otpakovan i nije ni SIM stavljen u njega. Dakle, ima li neka procedura radnji da telefon radi po svojim najboljim performansama, kao i ono za Vyber autostart itd.
Za pocetak, de pls pogledaj koji ti je ROM... Jel Global ili CN... Jel original ili reseller, imas li vec Google apps i servise... Dalje cemo korak po korak.
I dobrodosao u sektu
- Alfons Kauders
#268 Re: Xiaomi mobiteli
Opa!zlo zlo wrote:znaš da ja samo kameru gledamAlfons Kauders wrote:Nije, vjeruj mi - ja sam ga koristio a prodao Mi4... Mi4 ima bolju kameru i izradu... Ali Mi4c ima bolju bateriju, procesor, OS... I tanji je, osjetnozlo zlo wrote: pa za telefon koji je van akcija dođe 180 maraka kod kineza za običan puk, opet fino zarade ovis time da je telefon daleko lošiji od mi4, pa prati i cijena.
ne gledam one torbice i tak to
ako kamera nije bitna evo mu cubota za 100 manje, osim nje sve fecera savršeno.
Poceli smo se torbicama udaratm, je li?
- AhmetShabo
#270 Re: Xiaomi mobiteli
google play je dosao instaliran, MIUI 7.0 pise da je verzija. ANdroid 4.44Alfons Kauders wrote:Trebas otici u Security app i podesiti autostart, permissions itd... Ne znam sve napamet, proguglaj da vidis gdje sve imas te postavke (dio je u Settings a dio u Security app sto mi pravo ide na kurac, al haj)AhmetShabo wrote:Može li neko ko koristi ili je koristio Mi4, i da je baš dobro upoznat sa telefonom, da mi kaže šta trebam instalirati uraditi sad kad je telefon prakticno tek otpakovan i nije ni SIM stavljen u njega. Dakle, ima li neka procedura radnji da telefon radi po svojim najboljim performansama, kao i ono za Vyber autostart itd.
Za pocetak, de pls pogledaj koji ti je ROM... Jel Global ili CN... Jel original ili reseller, imas li vec Google apps i servise... Dalje cemo korak po korak.
I dobrodosao u sektu
To koji je Rom ne znam gdje cu vidjeti..
EDIT: vec mi je vyber podesen na autostartu , dakle ukljucen je, nisam nista dirao
Imam pitanje za punjene baterije? Treba li je puniti ono 12 h, ili samo cim se napuni iskljucit punjac? Posto je nov telefon i to
-
sabanss
#271 Re: Xiaomi mobiteli
Da li je neko imao problema sa cudnim notifikacijama na Xiaomi telefonima. Nov, tek otpakovan telefon, instaliran Viber, Opera, Facebook i pocelo sranje sa "baterijom koja je otisla" i "iphone nagradnim igrama"
Nikako da se kutarisem sranja...
- Alfons Kauders
#272 Re: Xiaomi mobiteli
Nema ti to veze, Li Poly baterija, puni kako hosh...AhmetShabo wrote:google play je dosao instaliran, MIUI 7.0 pise da je verzija. ANdroid 4.44Alfons Kauders wrote:Trebas otici u Security app i podesiti autostart, permissions itd... Ne znam sve napamet, proguglaj da vidis gdje sve imas te postavke (dio je u Settings a dio u Security app sto mi pravo ide na kurac, al haj)AhmetShabo wrote:Može li neko ko koristi ili je koristio Mi4, i da je baš dobro upoznat sa telefonom, da mi kaže šta trebam instalirati uraditi sad kad je telefon prakticno tek otpakovan i nije ni SIM stavljen u njega. Dakle, ima li neka procedura radnji da telefon radi po svojim najboljim performansama, kao i ono za Vyber autostart itd.
I dobrodosao u sektu
To koji je Rom ne znam gdje cu vidjeti..
EDIT: vec mi je vyber podesen na autostartu , dakle ukljucen je, nisam nista dirao
Imam pitanje za punjene baterije? Treba li je puniti ono 12 h, ili samo cim se napuni iskljucit punjac? Posto je nov telefon i to
ROM... about phone... gdje vidis Android verziju... trebala bi biti i MIUI verzija... dakle treba mi full oznaka, ne samo 7.0...
http://en.miui.com/download-240.html
npr. ovo - V8.0.3.0.MXDMIDG (MIUI8)
- AhmetShabo
#273 Re: Xiaomi mobiteli
pise ovako.. MIUI7.0 StableAlfons Kauders wrote: Nema ti to veze, Li Poly baterija, puni kako hosh...
ROM... about phone... gdje vidis Android verziju... trebala bi biti i MIUI verzija... dakle treba mi full oznaka, ne samo 7.0...
7.00.55.00 (KXDMICI)
- Alfons Kauders
#274 Re: Xiaomi mobiteli
Isto - pogledaj koji je ROM, pa cemo dalje.sabanss wrote:Da li je neko imao problema sa cudnim notifikacijama na Xiaomi telefonima. Nov, tek otpakovan telefon, instaliran Viber, Opera, Facebook i pocelo sranje sa "baterijom koja je otisla" i "iphone nagradnim igrama"
To je najcesce znak da je na telefonu reseller ROM.
Ukoliko je tvornicki, opet se zna desiti, narocito na CN ROMu, ne na Global.
Notifikacije je inace na MIUI jako lako ugasiti. Samo vidi koja ih aplikacija baca i ukini (long press na notifikaciju otvori settings za notifikacije aplikacije koja ju je generisala - ukines totalno ako je spam app ili nesto kinesko poput Mi Store)
Isti princim ako hoces da podesis notifikacije, npr da li da se vide na lockscreenu, da li telefon vibrira na odredjenu notifikaciju itd.
- Alfons Kauders
#275 Re: Xiaomi mobiteli
To ti je 99% fejk ROM - u pravilu nemaju dvije cifre, tj trebalo bi izgledati nesto kao 7.0.5.0 da bi bio original. Mada ima global sufiks, vjerovatno je kineski ROM na koji je reseller uvalio podrsku za stotinjak jezika i bruku bloatwarea.AhmetShabo wrote:pise ovako.. MIUI7.0 StableAlfons Kauders wrote: Nema ti to veze, Li Poly baterija, puni kako hosh...
7.00.55.00 (KXDMICI)
Flashaj telefon na tvornicki Global ROM koji sam ostavio iznad i ok si. Ogromna razlika, vjeruj mi.