Nema, u pravu si. Evo najskupljeNaslovnica wrote: ↑20/01/2022 13:01Kupljena danas preko ekupi, 17KM, preuzeo lično, meščini nema jeftine.
![]()
https://imtec.ba/memorijske-kartice/575 ... 42088.html
Moderator: Benq
Nema, u pravu si. Evo najskupljeNaslovnica wrote: ↑20/01/2022 13:01Kupljena danas preko ekupi, 17KM, preuzeo lično, meščini nema jeftine.
![]()
Neka pokusa ovako.Sakazulu wrote: ↑20/01/2022 09:22 Kolega sa posla je kupio Xiaomi 11T Pro u MI Store prije mjesec dana i telefon se sam sa wifi mreže ugasi nakon nekog perioda. U postavkama nije ništa upaljeno u smislu uštede podataka, baterije itd., da bi zbog neaktivnosti gasio wifi. Zadnji software ima... Ima li neko neki pametan savjet?
Kad smo kod neupućenosti, navedeni model bi treba0o raditi na 5 GHz.doktornauke wrote: ↑20/01/2022 11:26Normalno,neka kupi jer nije do uređaja greska,mnogi se ne spajaju na tu mrezu na kojoj rade sada modemi,valjda se prvo pogleda u karakteristikama sta kupujes ili ces se kao ti zalit na uređaj u kojem nije navedeno da radi na 5ghz?
Zbog tvoje ne upucenosti ces krivit uređaj![]()
Ako nije bug na MIUI-u onda je najvjerovatnije ovo uzrok problema.zippoo87 wrote: ↑20/01/2022 20:20Neka pokusa ovako.Sakazulu wrote: ↑20/01/2022 09:22 Kolega sa posla je kupio Xiaomi 11T Pro u MI Store prije mjesec dana i telefon se sam sa wifi mreže ugasi nakon nekog perioda. U postavkama nije ništa upaljeno u smislu uštede podataka, baterije itd., da bi zbog neaktivnosti gasio wifi. Zadnji software ima... Ima li neko neki pametan savjet?
Kada se konektuje na odredjenu wifi mrezu,onda neka udje u tu konektovano wifi mrezu i stavi automatsko konektovanje.
Tako isto neka uradi i na kucnoj mrezi.
Moguce da na poslu nema najbolji signal pa se telefon ne zakaci automatski na wifi ili ako oslabi signal,sam se diskonektuje.
Rade li drugi uređaji uredno ili samo taj telefon ima problem? Da li se to događa samo kod kuće ili i na drugim mjestima?Sakazulu wrote: ↑20/01/2022 21:49 A automatsko spajanje je aktivno. Kad prekine konekciju ikona za wifi je siva. Dakle nije u Xaomi fazonu zelena pa neće da se ponovo spoji... I on je klikne, ikona pozeleni, obavi spajanje i nakon nekog perioda opet siva. A genijalci u servisu rekli ostavite telefon 15 dana...
Peacean wrote: ↑20/01/2022 21:51Rade li drugi uređaji uredno ili samo taj telefon ima problem? Da li se to događa samo kod kuće ili i na drugim mjestima?Sakazulu wrote: ↑20/01/2022 21:49 A automatsko spajanje je aktivno. Kad prekine konekciju ikona za wifi je siva. Dakle nije u Xaomi fazonu zelena pa neće da se ponovo spoji... I on je klikne, ikona pozeleni, obavi spajanje i nakon nekog perioda opet siva. A genijalci u servisu rekli ostavite telefon 15 dana...
Neka restartuje telefon ako dosada nije, potvrdi da su sve opcije pod wifi assistant isključene i da mu je osposobljeno automatsko povezivanje na željenu mrežu. Kao zadnju opciju može da proba fabrički reset telefona. Ako ništa od ovog ne pomogne moguće je da mu je wifi modul defektan.
Meni se to desavalo zadnjih par dana kad me neko zove, cita naglas broj i ime pozivaoca. Onda sam otisao u imenik i namjestio ovu opciju i samo ovako ne izgovara glasno.

Note 10 je najsalbiji model iz te linije a note 9 pro najjaci model iz proslogodisnje linije.pametnjakovic1987 wrote: ↑21/01/2022 19:26 Raja na slatkim sam mukama, posjedujem Redmi Note 10 i 9 Pro, koji koristiti i koji je po vama bolji?
Koristim 10ku nekih pola godine (4/64), i realno navikao sam se, iako sam prvobitno imao 9 Pro, koji mi je evo nakon godinu dana ponovno pri rukama.
9 Pro ima više memorije i 64MP dok 10ka ima 48MP, nebitno, zanima me, da li se isplati vratiti na 9 Pro, samo zbog 6GB RAMa i 128GB memorije, stariji je godinu dana od 10ke, kako softverski stoji 9 Pro u odnosu na 10, da li postoji mogućnost da uskoro počne štucati(kočiti) u odnosu na 10, šta mi preporučujete ?
Ako ti je ekran veoma vazan nemoj uzeti redmi note 9 pro.pametnjakovic1987 wrote: ↑21/01/2022 21:34 Hvala vam obojici na komentarima, razmisliću kroz par dana pa odlučit, jedan svakako ide bratu, samo mi je problem, što sam se evo već pola godine navikao na malo manji Note 10, ali ipak 9 Pro ima 128GB, što je duplo u odnosu na moju 10ku, u svakom slučaju hvala obojici još jednom na komentarima, živi mi bili.
pametnjakovic1987 wrote: ↑21/01/2022 21:34 Hvala vam obojici na komentarima, razmisliću kroz par dana pa odlučit, jedan svakako ide bratu, samo mi je problem, što sam se evo već pola godine navikao na malo manji Note 10, ali ipak 9 Pro ima 128GB, što je duplo u odnosu na moju 10ku, u svakom slučaju hvala obojici još jednom na komentarima, živi mi bili.

Note 10 ima i stereo zvučnike, 9 Pro ne.zippoo87 wrote: ↑21/01/2022 20:41Note 10 je najsalbiji model iz te linije a note 9 pro najjaci model iz proslogodisnje linije.pametnjakovic1987 wrote: ↑21/01/2022 19:26 Raja na slatkim sam mukama, posjedujem Redmi Note 10 i 9 Pro, koji koristiti i koji je po vama bolji?
Koristim 10ku nekih pola godine (4/64), i realno navikao sam se, iako sam prvobitno imao 9 Pro, koji mi je evo nakon godinu dana ponovno pri rukama.
9 Pro ima više memorije i 64MP dok 10ka ima 48MP, nebitno, zanima me, da li se isplati vratiti na 9 Pro, samo zbog 6GB RAMa i 128GB memorije, stariji je godinu dana od 10ke, kako softverski stoji 9 Pro u odnosu na 10, da li postoji mogućnost da uskoro počne štucati(kočiti) u odnosu na 10, šta mi preporučujete ?
Dakle jaci model je uvijek bolji i brze ce raditi zbog jaceg chipseta.
E sada da li je tebi i taj note 10 dovoljno brz i dobar,to ti znas ...ali kako rece kolega iznad,jedina prednost note 10 je AMOLED display ali i to je subjektivno,ne voli svako ni amoled...evo ja prvi nisam neki ljubitelj...pa mi to nikada nije adut pri kupovini telefona...radije gledam da je brzi i ima dobru bateriju.
Shvaćam što hoćeš reći, mada je moj subjektivni dojam da pravi razliku.
Da, slušalice su jedino rješenje za stereo zvuk na mobitelu, zvučnici nisu.fortaleza wrote: ↑22/01/2022 16:07Shvaćam što hoćeš reći, mada je moj subjektivni dojam da pravi razliku.
Zvučnici na telefonu nisu neka sreća kao pravi full blown, jednostavno su premali, proizvođači imaju još dosta za uraditi na tom polju.
Zato je moguće ostaviti 3.5mm utor i/ili ubaciti neki kvalitetan DAC kao što su LG i ponekad Vivo radili.
Upravo to. Eventualno neka kombinacija sa Bluetooth receiverom kao što je Fiio BTR5 koji koristim s telefonom, a u sebi ima dual ESS Sabre Quad DAC i onda u taj receiver ukopčane kvalitetnije žične slušalice. I obavezno LDAC na najboljim postavkama (990kbps).Hakiz wrote: ↑22/01/2022 16:25 Da, slušalice su jedino rješenje za stereo zvuk na mobitelu, zvučnici nisu.
DAC je poseban problem. Ako ne koristiš slušalice sa kablom, koristiš bežične, onda ne koristiš u suštini DAC i pojačalo mobitela, nego slušalica.
To znači da ako imaš mobitel od 2.000 KM sa Wolfsonovim DAC i pojačalom i koristiš bežične slušalice od 50 KM sa nekim kineskim DAC i pojačalom, koristiš kvalitet tog kineskog 50 KM DAC i pojačala, ne one Wolfsonove ugrađene u 2.000 KM mobitel.
Onda možeš komotno kupiti puno jeftiniji mobitel. Ili kupiti skupe slušalice koje če svojim DAC i pojačalom parirati onima ugrađenim u mobitel.
Treba sa skupim mobitelim koristiti kvalitetne slušalice sa kablom koje će za isti kvalitet zvuka biti jeftinije od bežičnih (neće imati u sebi svu elektroniku koje imaju bežične). Sa kablom koristiš DAC i pojačalo mobitela.
Mobitel u suštini nije najbolje rješenje za kvalitetan zvuk, pa ne treba previše niti očekivati od mobitela, niti preskupo plaćati mobitel gledajući audio stranu. Kome je najviše važan zvuk, bolje mu je kupiti jeftiniji mobitel i pristojan DAP nego skup mobitel.